KAUNEUSRUTIININI PÄIVÄ-, VIIKKO- JA KUUKAUSITASOLLA

KAUNEUSRUTIININI PÄIVÄ-, VIIKKO- JA KUUKAUSITASOLLA

Nude -blogin Erika Naakka haastoi minut avaamaan kauneusrutiinejani. Myös moni teistä on toivonut omia rutiinejani esille, joten otin haasteen vastaan.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä.

JOKA PÄIVÄ

Puhdistan ihon aamuisin joko pelkästään vedellä huuhdellen tai sitten puhdistusmaidolla.

Tällä hetkellä käytössäni on Kahina Giving Beautyn Facial Cleanser *. Pitkäaikaisin suosikkini on Laponien Milk Cleanser ja seuraavaksi testaan innolla Bybi Beautyn Milk Melt -puhdistusmaitoa.

Ihonhoitorutiinini sisältää joka päivä kasvoveden, seerumin, silmänympärysvoiteen ja kosteusvoiteen - aamuin illoin.

Kasvovesistä käytin juuri loppuun Essen Toner Plus -kasvovesisuihkeen. Se on omalle iholleni todella hyvä kasvovesi, johon palaan aina uudelleen. Olin jo aloittanut Oskian Floral Water Tonerin *, mutta tein sivuhypyn Esseen. Nyt jatkan kuitenkin Oskian pullon tyhjentämistä. Se on aivan super riittoisa!

Hyviä kasvovesiä löydät lisää tästä artikkelistani.

Seerumeissa viimeisin ihastukseni oli Oskian Isotonic Hydra-Serum *. Se sopii iholleni uskomattoman hyvin. Iho on hyvin kosteutettu, sileä, tasapainoinen ja rauhallinen. Tämän syksyn uutuusseerumeista oma ihoni piti kovasti myös Essen Resurrect Serum -seerumista*, jota laitoin usein yöksi, ja Evolven Bio-Retinol + C Boosterista *. Laponien Calming Treatment * oli myös ihoni mieleen, samoin Providan Protecting Vitamin C Serum *.

Näistä seerumeista voit lukea lisää täältä.

Kosteusvoiteista löysin myös tänä syksynä iholleni uuden supersuosikin Biossancen Squalane + Omega Repair Creamista - onpa muuten ollut hyvä vuosi ihonhoitotuotteiden löytöjen suhteen!

Silmänympärysvoiteena käytin viimeisimpänä Essen Eye Contour -voidetta *, nyt korkkasin Bybin uuden Bright Eyed -voiteen. Historiani perioraalidermatiitista silmien ympärillä saa suosimaan herkälle silmänympärysiholle sopivia voiteita.

DSCF3823-2.jpg

Iltaisin teen aina kaksoispuhdistuksen. Ensin hieron puhdistusöljyn kuiville kasvoille ja poistan öljyllä myös silmämeikin. Öljyputsareista kaksi ehdotonta suosikkiani ovat Bybin Swipe Clean ja Urangin Natural Cleansing Oil *. Kumpikaan ei tuki ihoa ja molemmat soveltuvat hyvin myös silmämeikin poistamiseen vaikka olisi herkät silmät. Molemmat huuhtoutuvat iholta pois helposti. Bybin öljyputsarissa ei ole eteerisiä öljyjä, Urangin on ja siinä on mieto mandariinin tuoksu. Silti Urang sopii herkälle iholle ja herkille silmille.

Puhdistuksen toisen vaiheen teen puhdistusmaidolla.

Käytän meikipoistossa iltaisin aina musliiniliinaa, molemmissa puhdistuksen vaiheissa. Olen haalinut niitä eri merkeiltä, joten yksi ei ole mielestäni ylitse muiden. Musliiniliinoja saa esimerkiksi Ruohonjuuresta. Käytän samaa liinaa kerran tai kaksi, riippuen paljon minulla on meikkiä eli kuinka likaiseksi liina tulee. Sitten pesen liinat pyykin seassa 40 asteessa. Ruohonjuuressa on myös hyviä kestovanulappuja, joilla myös saa irroitettua meikin ja erityisesti silmämeikin helposti.

Putsareista voit lukea lisää täältä.

DSCF3829-2.jpg

En meikkaa aivan joka päivä, mutta melkein. Meikkaaminen ei ole minulle pakollista vaan tapa rentoutua. Jos en jaksa meikata, en meikkaa. Ihonhoidon teen kuitenkin joka aamu, jopa kotitoimistossa, sillä se on keino herätä ja valmistautua päivään.

Jokapäiväiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu myös käsivoide juuri ennen nukkumaan menoa. Suosin täyteläisiä käsivoiteita ja levitän niitä paksun kerroksen jo sängyssä maatessani kun enää ei tarvitse koskea mihinkään. Tällä hetkellä käytössäni on La Provencale Bion Nourishing Pomade Hand Cream *, joka on ihan supertehokas. Tänä poikkeusvuotena olen pitänyt käsivoidetta ulottuvilla myös päivän aikana. Lumenen Arktis -käsivoide ja Urtekramin Soothing Lavender Hand Cream ovat myös todella hyviä.

Huulirasvani on ollut jo monta vuotta sama ja yleensä riittää jos sitä laittaa vain yöksi. Talvella täytyy ehkä lisätä päivän aikanakin, mutta tällä voiteella huulet pysyvät hyvässä kunnossa. Käytän huulirasvanani P’ure Papaya Skin Food hoitobalmia *.

Vartalovoiteita pyrin käyttämään aina suihkun jälkeen, mutta prosessia on helpottanut todella paljon Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Shower Oil *. Öljy jättää ihon niin pehmeäksi ja ravitun tuntuiseksi, että voidetta on kulunut paljon vähemmän.

Lue lisää vartalovoiteista ja suihkuöljystä täältä.

DSCF3846-2.jpg

PARI KERTAA VIIKOSSA

Pesen hiukset noin kaksi kertaa viikossa. Päänahkani on taipuvainen kuivuuteen ja luonnonkihara hiukseni pitää myös harvemmista pesuväleistä.

Myös hiustenhoidossa olen tänä syksynä tehnyt löytöjä! Bruns Productsin Harmonisk Kokos shampoo * ja hoitoaine ovat olleet täydellinen hoitopari hiuksilleni. Hiukset tulevat puhtaiksi, hiuspohja tuntuu rauhalliselta ja hiukset on helppo selvittää pesun jälkeen. Lisäksi shampoo ja hoitoaine tuoksuvat aivan mielettömän hyvältä.

Mielettömän hyvältä tuoksuu myös Bruns Productin Bergamot Hårmask - hiusnaamio *. Pesun yhteydessä käytän yleensä hoitonaamiota hoitoaineen tilalla noin jokatoinen pesukerta, sillä kuiva, luonnollisesti laineikas hiukseni pitää tehokkaammasta hoidosta.

Kuorin ihoni muutaman kerran viikossa iltaisin Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant -kasvovedellä *. Se kuorii ihoa ja ehkäisee tukkeutuneita ihohuokosia, mutta ei kuivata ihoa. Se on mielestäni paras kasvovesi poistamaan ja ehkäisemään tukkeutuneita ihohuokosia ja tasoittamaan ihon pintaa.

Pyrin myös siihen, että teen kaksi kertaa viikossa huolellisen gua sha -hoidon. Huolellisella hoidolla tarkoitan, että hoidan rintakehän, niskan, kaulan ja kasvot (myös päänahan). Viikolla saatan tehdä pikahoitoja, jotka usein keskittyvät vain rintakehän, niskan ja kaulan alueelle, jotta saan pika-apua kasvoilla olevan turvotuksen poistoon.

Gua shaa olen opetellut Yin Your Skin -verkkokurssilla * ja käytän Yin Your Skin -välineitä *. Öljyissä huomaan tarttuvani useasti Essen Repair Oiliin, mutta nyt myös Katja Kokon kehittämään uutuuteen, Sileä -öljyyn *.

KERRAN VIIKOSSA

Minulta on kysytty teenkö oikeasti Sunday Maskin joka sunnuntai ja vastaus on kyllä! Teen yleensä myös gua shaa, kuivaharjausta, vartalokuorintaa ja muuta ekstrahemmottelua sunnuntaisin.

Kasvonaamion valitsen sen mukaan mitä ihoni tarvitsee. Naamioita ei tarvitse haalia suurta valikoimaa, mutta kannattaa vaihdella puhdistavien, kosteuttavien ja kirkastavien naamioiden välillä. Tunnustella mitä iho milloinkin kaipaa.

Tänä syksynä olen pitänyt Providan mantelinaamiosta , Bybin Acid Gold * AHA-happoja sisältävästä naamiosta ja Evolven Bio-Retinol Gold Mask -naamiosta *.

DSCF3891-2.jpg

KAUNEUSRUTIINIT, JOISSA OLEN LAISKA

En jaksa käyttää itseruskettavaa. Käyttökertani jäävät alle kymmeneen kertaan per vuosi, jos ei lasketa sitä, että testaan tuoteuutuudet läpi keväisin. Jos kasvojen iho talvella tuntuu erityisen samealta, levitän yöksi kasvoille ja kaulalle itseruskettavaa. Madaran Fake It -seerumi antaa aina tasaisen hehkun. Myös Lumenen Self Tan Drops -itseruskettavat tipat *, jotka sekoitetaan oman seerumin tai kosteusvoiteen joukkoon, ovat helppo keino lisätä heleyttä kasvoille.

Olen testaillut itseruskettavia tänne ja tänne.

Myös sheivaaminen kiinnostaa yhä harvemmin. Silloin kun kiinnostaa, käytän Estrid sheiveriä *.

PARIN KUUKAUDEN VÄLEIN

Käyn kampaajalla muutaman kuukauden välein, sillä hiukseni pysyvät terveenä ja hyvässä kunnossa kun niihin tehdään säännöllisesti Olaplex -hoito ja ne leikataan säännöllisesti. Hiukset vaikuttavat mielialaani paljon, jos ne ovat ylipitkät ja sameat, fiilikseni on huono. Vaalea ei myöskään ole enää hiusteni oma sävy, sävyni on tummunut koko ajan iän myötä, joten raidoitan hiuksia vaaleammaksi muutaman kuukauden välein.

Kampaajani on Sanni Syd Hiusloistossa.


NOIN KOLME KERTAA VUODESSA

Kasvohoidossa käyn noin kolme tai neljä kertaa vuodessa. Kosmetologini Johanna Joutsenniemi Jolie Spasta on antanut ohjeen käydä kasvohoidossa suunnilleen vuodenaikojen vaihtumisen rytmissä tai omassa elämässä tapahtuvien suurempien muutosten mukaan. Näitä neuvoja olen noudattanut ja ne ovat toimineet mielestäni hyvin. Kesän jälkeen ihoani täytyy yleensä puhdistaa, talven alkaessa kosteuttaa ja alkukeväästä kirkastaa. Johanna päättää mitä hoidossa tehdään, varaan aina hoidon nimeltä Esse Probiotic Beauty, sillä siinä kosmetologi räätälöi hoidon juuri sinulle. Itse ei tarvitse miettiä mitä iho milloinkin tarvitsee.

SISÄISESTI

Minulta kysytään usein syönkö jotain kauneutta tukevia ravintolisiä ja voisinko suositella sellaisia. En syö ja en osaa oikein suositella. Syön D-vitamiinia ja rautalisää ja näitä molempia syön sen vuoksi, että kävin Puhti.fi -verikokeessa ja nämä arvot vaativat testien mukaan parannusta. Puhtia sen sijaan voin suositella, se on todella kätevä!

Syön probiootteja kuuriluontoisesti ja ruokaani sisällytän todella paljon hyviä rasvoja. Nämä saavat riittää myös kauneudenhoidollisesti, ainakin toistaiseksi.


Löydät Erikan rutiinit hänen blogistaan. Minua kiinnostaisi Purkkinurkan Inken rutiinit, jos Inke ottaa haasteen vastaan.

words & photos Eevis Liedes

* PR Samples


Related posts


HYVINVOIVA HIUSPOHJA

HYVINVOIVA HIUSPOHJA

NELJÄ SEERUMISUOSIKKIA SYKSYYN

NELJÄ SEERUMISUOSIKKIA SYKSYYN