HYVINVOIVA HIUSPOHJA

HYVINVOIVA HIUSPOHJA

Terveestä hiuspohjasta kasvavat terveet ja vahvat hiukset, joten hiuspohjaa kannattaa hoitaa.

Kaupallinen yhteistyö Eco Beauty Wellness & sisältää alekoodin

Sanomattakin on selvää, että vain terveestä ja tasapainoisesta hiuspohjasta voi kasvaa terveet ja vahvat hiukset. Silti monesti hiuspohjan oireet kuitataan olankohautuksella. Kuivuminen tai hilseily liitetään vuodenajan vaihtumiseen sen kummempia pohtimatta tai ratkaisuksi oireisiin otetaan nimeltä mainitsemattoman shampoobrändin marketista löytyvä hilseshampoo, vaikka syy hilseilyyn olisi täysin pimennossa ja vaikka tällaisella ratkaisulla harvoin tulee selvittäneeksi itse ongelmaa.

Myös itselleni on päivänselvää, että hiuspohjani on aina huonommassa kunnossa loppusyksystä tai pipokaudella talvella. Hiuspohjani on taipuvainen kuivuuteen ja kutinaan, joskus hiuspohjassa on punoittavia kohtia ja sitten punoitus taas katoaa. Viime talvena kiinnostuin kunnolla hiuspohjan hoitotuotteista kotona, tänä syksynä päätin, että haluan tehdä hiusteni ja hiuspohjani hyvinvoinnin eteen vielä enemmän.

Syntyi idea yhteistyöstä Helsinkiläisen ekokampaamona, kauneussalonkina ja verkkokauppana toimivan Eco Beauty Wellnesin kanssa.

Kävin hoitamassa hiuspohjaani kolme kertaa Eco Beauty Wellnesin Ekokampaamossa ja kerroin käynneistäni Instagramissani. Jokaisella hiuspohjan hoitokerralla, tehtiin myös mikrokamera-analyysi, jolla kartoitettiin missä kunnossa oma hiuspohjani oikeastaan on. Löydät käyntikertani Instagramista tallennetuista kohokohdista otsikolla “terve hiuspohja”.

Raportoin nyt laajemmin hoitokerroista ja mistä esimerkiksi mikrokamera-analyysissä on kyse.

DSCF3998-2 muokattu.jpg

HIUSPOHJAN HOITO

Eco Beauty Wellnesin ekokampaamosta voi varata hiuspohjan hoidon eri pituiselle hiukselle, joko sisältäen hiusten leikkauksen tai ilman sitä. Voit ostaa yhden hoitokäynnin tai heti kolmen hoidon sarjan.

Yhden kerran hoito ei välttämättä tuo haluttua tulosta - toki se selvittää tilannetta, missä hiuspohjan kanssa mennään - mutta hiuspohjan hoito toimii aina parhaiten kuuriluontoisesti. Hoidoissa olisi hyvä käydä muutaman viikon välein ja niin minä tein. Alun tiiviimpien hoitokertojen jälkeen hoitoväliä voi pidentää ja jatkaa tarpeen mukaan.

Kun varaat hiuspohjan hoidon, hoito räätälöidään aina oman hiuspohjasi tarpeen mukaan. Hiuspohjan hoitoon on suositeltavaa yhdistää mikrokamera-analyysi, jolla voidaan selvittää hiuspohjan tilanne ennen hoitoa ja sen jälkeen. Mikrokamera-analyysi on valittavissa lisäpalveluna hoitopaketin oheen. Useat Eco Beauty Wellnesin ekokampaajat tekevät hiuspohjan hoitoja ja mikrokamera-analyyseja.

MIKÄ MIKROKAMERA-ANALYYSI?

Mikrokameralla voidaan zoomata hiuspohjaan ja näyttää se puhelimen näytöllä tuhatkertaisena. Kameran avulla on helppo löytää kuivia kohtia, muotoilu- tai hoitoainejäämiä, tulehduksia, punoitusta jne. Osa näistä ongelmista näkyy toki paljain silmin, mutta mikrokameralta mikään ei jää huomaamatta.

Hiuspohjan tarkan tutkimisen lisäksi kameran avulla voidaan myös tarkistaa hiusten tilanne - onko hiuksissa paljon kaksihaaraisia tai katkenneita hiuksia tai kasvaako hiuspohjasta paljon uutta hiusta. Kameralla näkee aivan hiuksen tyveen, mutta sillä voidaan myös zoomata hiuksen pituuksia ja latvoja.

Analyysi antaa todellisen kuvan hiuspohjan sen hetkisestä hyvinvoinnista. Sen avulla voidaan selvittää syitä myös hiuspohjan rasvoittumiseen, liialliseen talintuotantoon, seborrooiseen ekseemaan, karstaan tai jopa hiustenlähtöön.

Analyysi tehdään juuri ennen hiuspohjan hoitoa, jotta lähtötilanne selviää ja sitten heti hoidon jälkeen, jotta nähdään miten hoito on vaikuttanut.

DSCF4016-2 muokattu.jpg

HIUSPOHJAN HOITOVAIHTOEHDOT

Kun hiuspohjan ja hiusten tilanne on selvitetty mikrokamera-analyysillä, siirrytään hiuspohjan ja hiuksen hoitoon. Hoito räätälöidään jokaiselle, tehdyn analyysin mukaan.

Hiuspohjaa voidaan hoitaa kolmella erilaisella savella. Savilaaduista on valittavissa valkoinen, punainen ja vihreä savi. Savityyppi valitaan hiuspohjan ominaisuuksien mukaan, jotka selviävät mikrokamera-analyysin avulla. Rasvoittuvalle hiuspohjalle vihreä savi on paras, punainen savi soveltuu parhaiten kosketusaralle ja herkälle hiuspohjalle. Valkoinen savi on savilaaduista miedoin ja eniten tasapainottava. Valkoisella savella hoidettiin oma hiuspohjani ensimmäisellä hoitokerralla.

Hiuspohjaa voidaan hoitaa myös merilevällä, mutta sillä voidaan hoitaa myös hiusten pituuksia. Hiusten pituuksissa merilevä poistaa metalli- ja muotoilutuotejäämiä hiusten sävyä kirkastaen. Hiuspohjassa merilevä on todella puhdistava, mutta se ei poista liikaa hiuspohjan omaa talia, joten se on paras puhdistusvaihtoehto kuivalle hiuspohjalle. Merilevä on vielä tehokkaampi hiuspohjan puhdistamisessa kuin savi.

Merilevästä saadaan keittämällä geelimäinen massa, joka on helppo levittää hiuspohjaan ja hiuksiin. Viileä haude auttaa merilevää toimimaan tehokkaasti, odotteluaika hauteen vaikuttaessa on noin 20 minuuttia.

Ensimmäisellä hoitokerralla ekokampaaja Tiina levitti valkoisen saven hiuspohjaani ja merilevän hiusten pituuksiin. Toisella kerralla kokeilimme merilevää niin hiuspohjassa kuin hiuksissakin, sillä Tiina halusi puhdistaa hiuspohjani vielä tehokkaammin. Savella tulokset olivat hyviä, mutta merilevällä vielä parempia. Hiuspohjassani oli kuivia laikkuja ja kiinni jäännyttä kuivaa ihoa kertyneenä sekä tuotekertymiä, joista haluttiin eroon. Hiuspohjassani oli myös punoittavia ja välillä kutiavia kohtia, jotka rauhoittuvat hoitokertojen myötä selvästi. Kolmannella kerralla lähtötilanne oli jo todella hyvä ja rauhallinen, silti merilevä teki hiuspohjasta vieläkin tasaisemman.

Myös turpeella voidaan hoitaa hiuspohjaa, mutta tämä hoitokeino ei tullut valituksi minun kohdallani. Turpeen ominaisuudet ovat kuitenkin samankaltaiset kuin savella ja merilevällä; puhdistaa ja ravita hiusta sekä hiuspohjaa.

Hoidot voidaan tehdä myös synteettisesti värjätyille tai käsitellyille hiuksille. Hiustani vaalennetaan synteettisillä väreillä ja olen elävä esimerkki, että hoitoja voi hyvin sekoittaa niin synteettiseltä kuin ekopuoleltakin.

Esimerkiksi merilevähoito voidaan tehdä ennen värjäystä hiusta kirkastavana hoitona. Heti synteettisen tai kasvivärjäyksen jälkeen merilevähoitoa sen sijaan ei kannata tehdä, sillä se voi poistaa hiuksests myös sävytettä. Varsinkin vaaleille hiuksille merilevähoito on erityisen hyvä kirkastamaan hiusten sävyä. Hiukset olivat jokaisen hoitokerran jälkeen todella kirkkaat ja kiiltävät.

Merilevähoidon jälkeen hius tuntuu todella pehmeältä ja on upean kiiltävä. Molemmissa hiuspohjakäsittelyissä (savi ja merilevä) hiuspohja tuntui puhtaalta ja rauhalliselta. Kummallakaan hoitokerralla hiuspohjasta ei poistunut liikaa omaa talia. Kun hiustuppi on puhdistettu, hius pääsee nousemaan kunnolla ylöspäin, joten hiukset olivat hoitojen jälkeen ihanan tuuheat ja ilmavat.

DSCF4008-2 muokattu.jpg

TUOTTEET KOTIHOITOON

Kaikilla hoitokerroilla Tiina pesi hiukseni Rahuan shampoolla ja hoitoaineella. Kun savi, merilevä tai turve on saanut vaikuttaa hauteen alla vaaditun ajan, palveluun kuuluun hiusten pesu ja aivan ihana päähieronta. (Intialaisen päähieronnan voi myös valita hoitopaketin lisäpalveluksi jos oikein haluaa hemmotella itseään!)

Rahuan shampoosta ja hoitoaineesta tulin hoidoissa testanneeksi niin kosteuttavan linjan tuotteet kuin värjätyillekin hiuksille tarkoitetun Color Full -linjan tuotteet. Olin positiivisesti yllättynyt kummastakin hoitolinjasta! Niiden jäljiltä hiukset oli helppo selvittää ja hiukset tuntuivat pehmeiltä. Erityisesti Color Full -linjan tuoksu oli ihana!

Sain kotihoitoon myös muutaman testipussin Rahuan Founder´s Blend Scalp & Hair Treatment -hoitoainetta *, jolla voi hoitaa sekä hiuspohjaa, että hiusta. Ertiyisesti kuivalle ja kutisevalle hiuspohjalle tämä hoitonaamio on loistava.

Hiuspohjan hyvinvointia voi tukea myös John Masters Organics Scalp Deep Scalp Purifying Serum -seerumilla *. Sitä voi annostella pipetillä suoraan hiuspohjan haastekohtiin. Seerumin kasviöljyt puhdistavat hiuspohjaa ja ehkäisevät liiallista talintuotantoa sekä kuivan päänahan muodostumista ja kerrostumista. Minttu ja piparminttu saavat hiuspohjan tuntumaan raikkaan puhtaalta ne stimuloivat hiusten kasvua. Mesiangervo ja B-vitamiini ehkäisevät hiustenlähtöä. Seerumia levitetään suoraan hiuksen tyveen ja kevyt hieronta sormin tehostaa seerumin vaikutusta.

Viimeisellä hoitokerralla Tiina levitti merilevän ainoastaan hiuspohjaani, joten hiusten latvoihin valittiin hoitonaamio. John Masters Organics Honey & Hibiscus Repair Hair Mask on rakennepaikkaava hoitonaamio vaurioituneille hiuksille. Se sopii siis erinomaisen hyvin käsitellyille, vaalennetuille tai muuten vain kuiville hiuksille. Tämä naamio tuntui sopivan täydellisesti omalle hiustyypilleni. Se ei latistanut hiusta, mutta teki siitä hyvin hoidetun tuntuisen.

MUOTOILUSUOSIKIT

Löysin hoitojen yhteydessä myös vanhan hiusten hoito- ja muotoilusuosikin uudelleen - nimittäin John Masters Organicsin Hair Milkin! Olinkin jo ehtinyt unohtaa kuinka ihana jätettävä hoitoaine Hair Milk on. Hoidon ohella Hair Milk toimii myös kevyenä muotoilutuotteena ja tuo esimerkiksi luonnonkiharaa paremmin esiin sekä poistaa ylimääräistä pörröisyyttä. Hair Milk with rose & apricot sopii kaikille hiustyypeille, mutta on ihanteellinen kuiville hiuksille. Tuubia on saatavilla kahta eri kokoa.

Palveluun hoitolassa kuuluu tietysti aina myös hiusten muotoilu ja jos hoitopaketin on valinnut leikkauksella, niin hiusten leikkaus onnistuu toki samassa. Omat hiukseni viimeisteltiin aina John Masters Organicsin Hair Spray -hiussuihkeella, joka parhaiten houkuttelee laineen esiin ja antaa kevyttä tukea hiuksiin.

**

Eco Beauty Wellnesin löydät Helsingistä osoitteesta Fredrikinkatu 28, jossa samoissa tiloissa toimii ekokampaamo, kauneushoitola ja myymälä. Tila on kaunis, harmoninen ja valoisa ja henkilökunta on ystävällistä - suosittelen vierailua lämmöllä. Eco Beauty Wellnesillä on myynnissä laaja valikoima laadukasta luonnonkosmetiikkaa niin myymälässä kuin verkkokaupassa. Löydät Eco Beauty Wellnesiltä myös suosimani Kahina Giving Beautyn ihonhoitotuotteita sekä laadukkaat ekologiset kynsilakat Nailberryltä ja paljon muitakin merkkejä!

KOODILLA creamfiles SAAT KOKO ECO BEAUTY WELLNESSIN VALIKOIMASTA -20% VERKKOKAUPASSA.

*

SAMALLA KOODILLA SAAT MYÖS VARATESSASI MINKÄ TAHANSA HIUSTEN HOITOPAKETIN MIKROKAMERA-ANALYYSIN KAUPAN PÄÄLLE. KOODI TOIMII VARATESSA AIKAA NIIN VERKOSSA KUIN MYYMÄLÄSSÄKIN.

*

KOODI MOLEMPIIN TARJOUKSIIN ON VOIMASSA 31.12.2020 ASTI.

words & photos Eevis Liedes

*PR Samples


Related posts


IHON TASAPAINOTTAMINEN VUODEN LOPUSSA

IHON TASAPAINOTTAMINEN VUODEN LOPUSSA

KAUNEUSRUTIININI PÄIVÄ-, VIIKKO- JA KUUKAUSITASOLLA

KAUNEUSRUTIININI PÄIVÄ-, VIIKKO- JA KUUKAUSITASOLLA