RATKAISUJA HIUSPOHJAN HAASTEISIIN

RATKAISUJA HIUSPOHJAN HAASTEISIIN

Pipokausi on täällä! Dr. Hauschkan hiustenhoitotuotteilla pidät hiuspohjan ja hiukset hyvinvoivana koettelevana kautena.

Kaupallinen yhteistyö Dr.Hauschka, sisältää alekoodin

Talvi on täällä ja niin on myös pipokausi ja monilla sen yleensä mukanaan tuomat haasteet. Tänä syksynä on luonnonkosmetiikan hiustenhoitopuolella tapahtunut paljon. Uutuustuotteiden testailun lomassa palasin syksyn aikana myös muutaman jo tutumman purkin pariin. Hiuspohjani kuivuu selvästi syksyn ja talven aikana, se välillä jopa hilseilee ja kutiaa myös herkästi. Artikkelissa esiteltyjä purkkeja useamman kuukauden taas käytettyäni täytyy kyllä todeta, että hiuspohjan hoitamisessa luonnonkosmetiikan pioneeri Dr. Hauschka ei jätä ketään pulaan!

Jos hiuspohjasi talvisin oikuttelee ja oireilee, kuivuu, kutiaa tai hilseilee herkästi, tai jos hiuspohja talven tullen ilmoittelee psoriaasista tai sinulla on atooppinen hiuspohja, suosittelen lämpimästi tutustumaan juuri näiden haasteiden helpottamiseen suunniteltuihin Dr. Hauschkan tuotteisiin. Monien ihonhoitoon liittyviä haasteita taklannut Dr. Hauschka tarjoaa avun myös hiuspohjan haasteisiin. Mikään ei tietenkään estä tarttumasta näihin purkkeihin myös perusasioiden kuten hiusten hyvän kunnon, kiillon ja kosteuden ylläpidossa. Valikoimasta riittää ratkaisuja monille!

Vinkkaan jo tässä vaiheessa, että koodilla eevis30 saat koko Lupaus Puodin Dr. Hauschka tuotevalikoimasta -30% alennuksen. Alennuskoodi on voimassa 30.11.2022 asti. Jos siis innostut hiustenhoidosta tai jäit esimerkiksi tästä syyskuun puhdistusrutiinia käsittelevästä artikkelista pohtimaan jotakin tuotetta, saat hyödynnettyä alekoodin sekä hiusten- että ihonhoitoon.

KOLME ERILAISTA SHAMPOOTA ERILAISIIN TARPEISIIN:

DR. HAUSCHKA SHAMPOO

Klassikkolinjasta löytyvä shampoo on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat helliä hiuksia ja hiuspohjaa. Shampoo sopii useimmille hiuslaaduille ja erilaisille hiuspohjille. Se on kuitenkin erityisesti suunniteltu hellävaraiseksi ja hoitavaksi shampooksi kuivalle ja ärtyneelle hiuspohjalle.

Muun muassa neem-puuta, rosmariinia ja kvitteniä sisältävä shampoo puhdistaa hiukset ja hiuspohjan tehokkaasti, mutta ei kuivata niitä. Hiuspohjassa on pesun jälkeen raikas ja hyvä tunne, mutta ei narskuvan puhdas ja kuiva. Dr. Hauschkan tuotteissa tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä ja myös tässä shampoossa tuoksuna on sitruunan, bergamotin ja mintun eteeriset öljyt, jotka ihanalta tuoksuessaan myös jättävät raikkaan tunteen hiuspohjaan. Shampoon sisältämä kikherneuute sisältää proteiinia, joka tekee hiuksista vahvemmat ja ryhdikkäämmät. Jopa hentoon hiukseen tulee kunnolla ryhtiä ja tuuheutta tämän shampoon avulla.

Klassikkolinjan shampoon ja hoitoaineen jälkeen oma hento luonnonlaineikas hiukseni säilyy ryhdikkäänä ja voin jopa suoristaa sen raudalla, ilman että hiuksesta tulee heti lattea, liukas ja sähköinen.


MED JÄÄRUOHO SHAMPOO

Avaan lyhyesti ensin MED-hoitolinjaa ennen kuin tutustumme sen sisältämään erinomaisiin tuotteisiin. MED-linja on kuivan, herkän, atooppisen ja allergisen ihon hoitolinja, josta löytyy tuotteita niin ihon kuin hiuspohjankin hoitoon. Olen esitellyt hoitolinjan lähes kokonaisuudessaan tässä artikkelissani. MED-hoitolinja on kehitetty tieteellisten tutkimustulosten pohjalta yhteistyössä ihotautilääkärien, kosmetologien, testauslaitosten ja yliopistojen kanssa. Tuotteet on perusteellisesti testattu ihmisillä, jotka kärsivät erittäin kuivasta, herkästä tai atooppisesta ihosta. Kaikki hoitolinjan tuotteet sopivat koko perheelle. Kaikki MED-linjan tuotteet ovat hajusteettomia.

Jääruoho shampoo on hellävarainen shampoo, joka sopii vaikka jokapäiväiseen käyttöön. Se ravitsee ja hoitaa kuivaa, ärtynyttä ja herkkää hiuspohjaa. Shampoon jäljiltä hiuksissa ja hiuspohjassa on jälleen miellyttävä raikas tunne, mutta ei liian kuiva ja kiristelevä. Shampoo suojaa ja säilyttääkin hiuspohjan kosteutta ja ylläpitää parempaa kosteustasapainoa. Etenkin kuivuudesta talvisin hilseilevä hiuspohja nauttii tästä shampoosta suuresti.

Shampoo sisältää muun muassa kosteutta sitovaa jääruohomehua ja tasapainottavaa katajanmarjauutetta. Jääruoho on erinomainen ainesosa atooppisen ihon hoidossa, sillä se kosteuttaa ja sitoo iholle kosteuden hetkessä, mutta rauhoittaa samantien myös atopialle ominaista kutinaa. Omenaviinietikka tuo ilmavuutta ja kammattavuutta hiuksiin. Eli vaikka kyseessä on kuivan hiuksen ja hiuspohjan tuote, ei lopputuloksena ole runsaasta kosteudesta latistuneet hiukset. Riittävä hoitavuus ja toisaalta hiusten herkkä latistuminen on jatkuvaa tasapainottelua jos hiukset ovat hennot ja ohuet. Tällä shampoolla hiuksissa säilyy hyvä tuuheus.


MED RHASSOUL-SAVI SHAMPOO

Toinen MED-hoitolinjasta löytyvä shampoo on Rhassoul-savea sisältävä hellävaraisen syväpuhdistava shampoo. Rhassoul-savella on kyky hellävaraisesti kuoria hiuspohjaa ja irrottaa kuivaa, ehkä jopa hilseeksi muodostunutta ihosolukkoa hiuspohjasta. Kuiva hiuspohja hyötyy kuorinnasta, sillä säännöllisen kuorinnan jälkeen hiuspohja ja hius ovat vastaanottavaisempia kosteudelle ja ravitseville ainesosille. Kun hiuspohja on kuiva tai jopa atooppinen, ei raju kuorinta ole hyväksi ja silloin saven hellävaraisen tehokas puhdistusteho on paikallaan.

Saven lisäksi shampoo sisältää kosteuttavaa jääruoho-uutetta, sekä hiuspohjaa tasapainottavaa katajanmarjauutetta. Jääruoho-uutteella on kutinaa lievittävä vaikutus syväkosteuttavan ominaisuuden lisäksi, joten se on erinomainen ainesosa juuri silloin kun hiuspohja oireilee kuivuudesta myös kutinalla. Savishampoota ei kannata ohittaa myöskään silloin kun hiuspohja on herkästi rasvoittuva ja siten hilseilevä. Savi tasapainottaa hiuspohjaa ja talintuotantoa, joten myös helposti rasvoittuvan hiuspohjan kannattaa tarttua tähän. Säännöllinen kuorinta on myös rasvoittuvassa hiuspohjassa tärkeää tasapainon ylläpitämisessä.

Levitä shampoo tavalliseen tapaan kosteisiin hiuksiin ja keskity pyörittelemään sitä erityisesti hiuspohjaan. Savishampoo sopii hyvin myös värjätyille hiuksille.

DR. HAUSCHKA HOITOAINE

Shampoopesun jälkeen hiuksia ravitsee, kosteuttaa ja silottaa Dr. Hauschkan hoitoaine. Neem-uutetta, kookosöljyä ja omenaetikkaa sisältävä koostumus antaa hiuksille kiiltoa ja pehmeyttä. Hiukset jäävät ryhdikkäiksi ja tuuheiksi pesun jäljiltä. Samean sävyinen hius kirkastuu selvästi hoitoaineen avulla ja kiilto on upea! Hoitoaine on siis erinomainen esimerkiksi värjätyille hiuksille ylläpitämään värin kirkkautta ja kiiltoa kotona. Oma vaalennettu hiukseni on säilyttänyt kirkkaan sävynsä kauniisti kampaamokertojen välillä tämän hoitoaineen ansiosta.

Klassikkolinjan shampoon tapaan myös hoitoaine sisältää proteiinipitoista kikherneuutetta, joka vahvistaa hiusta ja jättää sen ilmavan tuuheaksi. Vaniljan ja valkoisten kukkien tuoksu jättää hiuksiin pehmeän miellyttävän tuoksun.


TEHOTUOTTEITA HIUSPOHJALLE:

MED KURPITSANSIEMENNAAMIO HIUSPOHJALLE

Jos shampoo ja hoitoaine ovat jo kunnossa ja toivoisit hiuspohjalle tehokasta lisähoitoa, MED-linjan Kurpitsansiemennaamio hiuspohjalle on talven luottotuote! Naamio levitetään kuiviin hiuksiin ennen hiusten pesua. Sen voi antaa vaikuttaa hiuspohjassa vaikka 20 minuuttia tai jopa yön yli. Voide on sävyltään kirkkaan vihreää, jonka vuoksi en kokovaalennettuun hiukseeni ole uskaltanut jättää naamiota yöksi, mutta noin 20 minuutin vaikutusajalla värille ei ole tapahtunut mitään!

Naamio lievittää hiuspohjan kuivuutta ja kutinaa samantien. Se on ihanteellinen myös atooppisen hiuspohjan hoitoon. Psoriasiksen oireitakin se voi helpottaa, sillä naamion avulla hiuspohja pysyy pehmeänä ja joustavana ja sen kosteuspitoisuus paranee. Naamio sisältää proteiinirikasta kurpitsansiemenjauhetta, kosteutta sitovaa jääruohomehua ja tasapainottavaa katajanmarjauutetta. Hiuspohja tuntuu rauhalliselta, pehmeältä ja tehokkaasti kosteutetulta naamion jälkeen. Kutina helpottuu ja kuiva hilseily rauhoittuu säännöllisen käytön myötä.

Naamio huuhtoutuu hyvin hiuspohjasta shampoopesun avulla. Käytän naamiota aina tarvittaessa, yleenä noin kahden viikon välein.

HIUSVESI

Hiusten ja hiuspohjan hoitamista voi shampoon, hoitoaineen ja naamion jälkeen jatkaa vielä esimerkiksi Dr. Hauschkan hiusvedellä. Sarjan hiusvesi on kulttituote, joka on palkittu usein luonnonkosmetiikan hiustenhoidon parhaimmistona. Hiusvesi suihkutetaan puhtaisiin hiuksiin ja hiuspohjaan tasapainottamaan ja vahvistamaan. Hiusveden voi suihkutella pesun jälkeen kun hiukset ovat vielä kosteat. Suihketta ei huuhdella pois vaan se saa vaikuttaa hiuksissa aina seuraavaan pesuun asti.

Hiusvesi sopii kaikille hiuslaaduille ja erilaisten hiuspohjien hoitoon. Hiusvesi tasapainottaa liiallista rasvoittumista ja ehkäisee hilseen muodostumista, joten vaikka tässä artikkelissa on keskitytty kuivan hiuspohjan haasteisiin, tästä tuotteesta on apua myös rasvoittuvan hiuspohjan hoidossa. Neem-puuta, nokkosta, koivunkuorta, etelänarnikkia ja takiaista sisältävä öljytön koostumus lievittää siis monenlaisia hiuspohjan ongelmia.

Hiuksissa säilyy kaunis sävy ja kirkkaus hiusveden ansiosta. Myös harjattavuus paranee ja hiukset on helpompi selvittää pesun jälkeen. Takkuisuuteen ja sähköisyyteen hiusvesi auttaa myös ja hiukset ovat vahvemmat eivätkä katkeile niin herkästi kuivuuttaan.

HIUSÖLJY

Hoitoaineen jälkeen levitän pyyhekuiviin hiuksiin aina öljyä jatkamaan hoitoaineen vaikutusta ja lisäämään hiukseen pehmeyttä, kiiltoa ja helppoa kammattavuutta. Dr. Hauschkan hiusöljyä voi käyttää myös kuivan hiuspohjan hemmotteluun. Neem-puuta, kamomillaa, vehnänalkioöljyä ja rosmariinia sisältävä koostumus vahvistaa hiuksia ja rauhoittaa hiuspohjaa.

Ravista pulloa ennen käyttöä ja annostele kämmenelle pumppaus tai kaksi öljyä. Jos haluat vahvistaa ja lisätä hiukseen kiiltoa, levitä öljy hiuksen pituuksiin ja latvaan keskittyen. Jos haluat öljystä apua kuivan hiuspohjan hoitamisessa, vie öljy sormin myös hiuspohjaan. Öljypullo on todella riittoisa, sillä pieni määrä hoitaa pitkälle!


Dr. Hauschkan hiustenhoitotuotteet ovat saatavilla Lupaus Puodista, Stockmannilta, Sokoksista, House of Organicin, Biodellyn ja Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokaupoista, Sinunapteekista sekä Ruohonjuurista.

 

RELATED POSTS


MEIKKIPAKKINI LUOTTOTUOTTEITA

MEIKKIPAKKINI LUOTTOTUOTTEITA

TALVISET SUOSIKKINI TARJOUKSESSA

TALVISET SUOSIKKINI TARJOUKSESSA