VUODEN PARHAAT 2023 - IHONHOITO

VUODEN PARHAAT 2023 - IHONHOITO

Esittelyssä vuoden 2023 parhaimmat ihonhoitolanseeraukset ja uudet löydöt.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Vuoden Parhaat -juttusarjassa listataan tuttuun tapaan kuluneen vuoden parhaimpia ihonhoitouutuuksia, mutta myös tuotteita, jotka löysin vuoden aikana.

Löydät aiemmat vuoden parhaat -artikkelit kootusti myös täältä. Joko luit listauksen vuoden 2023 parhaista meikeistä?

Djusie Peace Out HOITONESTE *

Djusie lanseerasi vuonna 2023 todella suositun Acid Bloom hoitonesteen rinnalle version ajatellen erityisesti herkkäihoisia. Peace Out on mielettömän kosteuttava, rauhoittava ja ihoa vahvistava hoitoneste, joka sopii aivan kaikille. Hoitonesteen hieman seerumimainen koostumus sammuttaa ihon janoisuuden hetkessä. Sen ansiosta iholle tulee todella raikas ja hyvin kosteutettu tunne samantien levityksestä. Iho on täyteläinen, mehukas ja kuulas hoitonesteen ansiosta.

Hoitonestettä suosittelen kaikille ihotyypeille, sillä reilusta annoksesta vesimäistä kosteutusta nauttii ihan jokaisen iho. Hoitoneste auttaa ihon kuivuuteen, kosteusköyhyyteen sekä niistä johtuviin epätasapainotiloihin ja juonteisiin. Peace Out on erinomainen hoitoneste jos ihosi on stressaantunut, ärtynyt tai muutenkin epätasapainoinen. Erinomainen se on myös kuivalle ja herkälle iholle jatkuvaan käyttöön ja moni atoopikko onkin saanut siitä ison avun. Myös rasvoittuvaa ihoa hoitoneste auttaa, sillä herkästi rasvoittuvastakin ihosta puuttuu yleensä kosteutta. Peace Out on hajusteeton eikä sisällä eteerisiä öljyjä.

De Mamiel Lip Treatment

De Mamielin Lip Treatment on tehokkain huulibalmi, jota olen ehkä koskaan kokeillut. Balmi pehmentää ja hoitaa rohtuneet huulet nopeasti. Riittoisasta purkista kestää tuotetta ikuisuuden, joten tässä purkissa saa todellakin rahoilleen vastinetta. Olen todennut huulibalmin erinomaisuuden omissa huulissani, mutta myös kaikissa kasvohoidoissa, joita teen. Vaikka huulet olisivat todella rohtuneet ja kuivat, balmi tekee huulten ihosta samettisen pehmeän nopeasti. Kasvohoidoissa annan balmin vaikuttaa kasvonaamion kanssa saman ajan ja joka kerta ne kaikista rohtuneimmatkin huulet ovat pehmeämmät ja kosteammat vain kymmenessä minuutissa. Aina kun olen levittänyt huulibalmin huulilleni, pyyhkäisen loput sormistani myös kynsinauhoihin.

Yin Your Skin AURA tehotiiviste *

Vuoden 2023 paras kasvoöljy, joka on paljon muutakin kuin kasvoöljy, on lainkaan kyseenalaistamatta Yin Your Skinin AURA tehotiiviste. Tehotiiviste on koostumukseltaan öljymäistä ja sitä voi ihonhoitorutiinissaan lisätä kasvojen iholle, joko ennen kosteusvoidetta tai viimeisenä tuotteena lukitsemaan kosteutta ihoon. Itse tykkään AURAsta juuri seerumin paikalla, eli ennen kosteusvoidetta, sen lukuisten ihoa hoitavien ominaisuuksien vuoksi. Koostumus ei myöskään ole erityisen täyteläinen öljy vaan ehkä enemmän öljyseerumin kaltainen samettisen pehmeä koostumus. Se imeytyy ihoon hetkessä.

AURA sytyttää ihoon valot, niin selvä on sen ihoa kirkastava vaikutus. Se hoitaa myös pigmenttimuutoksia ja ennaltaehkäisee niiden muodostumista. Iho on tasaisemman sävyinen ja upean kuulas AURAn avulla. AURA kuuluu niihin ihonhoitotuotteisiin, joiden kohdalla huomaat todella nopeasti ihossasi muutoksia. Monipuolisesta tehotiivisteestä hyötyy usea eri ihotyyppi. Tartu AURAan erityisesti jos ihosi on kuiva, ohut, samea tai herkkä. Se on erinomainen iholle, joka on taipuvainen punoitukseen ja pigmenttiläiskiin.

LABORATOIRES DE BIARRITZ CLEANSING OIL *

Vuoden 2023 paras öljypuhdistus oli Laboratoires De Biarritzin lanseeraama Cleansing Oil. Ohut öljy puhdistaa ihon tehokkaasti, eikä jätä öljyistä tunnetta jälkeensä. Pehmeän samettinen puhdistusöljy on helppo levittää kuiville kasvoille kuivin käsin ja kaikki meikki irtoaa vaivattomasti - jopa synteettisen kosmetiikan pitkäkestoiset koostumukset. Öljyn saa huuhdeltua todella vaivattomasti iholta ja silmistä, mutta kosteaa musliiniliinaa voi käyttää halutessaan apuna. Iholle jää pehmeä ja hoidettu tunne, mutta ei turhan öljyistä lopputulosta. Putsari on riittoisassa 200ml:n pullossa, joka on suurempi kooltaan kuin monella muulla merkillä ja siksi öljyssä on myös mielettömän hyvä hinta-laatusuhde. Tuoksu on mieto eikä putsari sisällä eteerisiä öljyjä. Lyhyt, mutta ytimekäs sisältö tekee tästä puhdistusöljystä erinomaisen vaihtoehdon myös herkästi reagoivalle iholle.

Djusie Orange Bliss Käsivoide *

Myös toinen Djusien lanseeraus nousee vuoden 2023 parhaimpien listalle. Nimittäin Orange Bliss käsivoide on kosteuttavuudessaan vailla vertaa. Voide myös tuoksuu mielettömän ihanalta, raikkaan sitruksiselta ja sen piristävään vaikutukseen jää koukkuun. Voide imeytyy käsiin nopeasti eikä jätä iholle tahmeaa tunnetta. Se suojaa käsien ihoa hyvin ja kosteuttava teho säilyy pitkään. Tätä voidetta ei tarvitse olla jatkuvasti lisäämässä ja silti käsien iho, kynnet ja kynsinauhat voivat todella hyvin. Tässä voiteessa yhdistyvät täydellisesti käyttömukavuus, jota niinkin arkiselta tuotteelta kuin käsivoiteelta todella tarvitaan, ja ylellisyys joka tulee tuoksusta ja lisää entisestään käsivoiteen käytön nautinnollisuutta. Ihana tuubi lisää sekin vain entisestään voiteen piristävää vaikutusta.

Lilfox Chill Cryo Wands

Lilfoxin kylmäsauvat olivat erityisesti viime kevään ja kesän suosikkini kaikista ihonhoitovälineistä. Tartuin niihin selvästi eniten. Kehoni ja kasvoni keräävät helposti nestettä ja kuumalla säällä viileät sauvat tuntuivat aivan ihanilta iholla ja laskivat turvotusta selvästi. Syksyllä ja talvella turvotusta on kasvojen iholla erityisesti huonosti nukutun yön jäljiltä ja silloin sauvat tuntuvat erityisen ihanilta silmänympärysiholla. Kasvojen läpikäynti sauvoilla sivellen laskee turvotusta silminnähden. Sauvoissa on juuri oikea paino, joka liikuttaa nestettä ihossa ilman, että itse tarvitsee miettiä kuinka paljon tulisi painaa tai pitäisikö otetta keventää. Sauvoihin on helppo tarttua ja ne ovat todella intuitiiviset käyttää. Pyörittelen sauvat kasvojen iholla aloittaen aina kasvojen keskiosasta ja kulkien kohti reunoja.

Sen lisäksi, että sauvat poistavat turvotusta, viileät sauvat myös kiinteyttävät ihoa ja tekevät siitä ihanan kuulaan ja raikkaan. Viileinä sauvat myös rauhoittavat punoittavaa tai ärtynyttä ihoa. Näitä sauvoja voi myös käyttää lämpimänä, jolloin ne edistävät esimerkiksi ihonhoitotuotteiden kuten seerumien ja voiteiden imeytymistä. Lämpimänä sauvoja voi myös käyttää esimerkiksi naamion imeyttämiseen.

Sauvat on helppo pestä niiden käytön jälkeen. Omassa rasiassaan niitä voi hygieenisesti säilyttää esimerkiksi jääkaapissa silloin kun sauvoja haluaa käyttää erityisen viileinä.

Activist Manuka Honey kasvonaamio *

Activistin manukahunajaa sisältävä naamio on todella monipuolinen kasvonaamio, jota käytin kaikista kasvonaamioista varmasti eniten vuoden 2023 aikana. Kahdesti suodatettua MGO 850+ -vahvuista manukahunajaa sisältävä naamio kosteuttaa, uudistaa ja kirkastaa ihoa. Se on ominaisuuksiltaan todella monipuolinen ja siksi varmasti kestosuosikkejani. Käytän yleensä naamiota sellaisenaan, mutta joskus sekoitan sen osaksi toista kasvonaamiota tuomaan ihonhoitoon oikein ekstratehoa. Manukahunaja rauhoittaa tulehdusta, joten naamio on erinomainen tehohoito ärtyneelle tai epäpuhtauksiin taipuvalle iholle. Naamio sopii hyvin myös täsmähoidoksi epäpuhtauksille sen antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi.

Manukahunaja sisältää runsaasti A-, B-, ja C-vitamiineja, jotka ovat iholle välttämättömiä ja tekevät siitä elinvoimaisen. Hunajalla on myös ihoa uudistava ja hellästi kuoriva vaikutus. Iho on naamion jäljiltä aina hyvin kosteutettu, todella silkkisen pehmeä ja joka kerta kirkkaamman ja elinvoimaisemman sävyinen ja näköinen. Naamion voi antaa vaikuttaa iholla jopa 20-30 minuuttia ja mitä kauemmin naamion jaksaa ihollaan pitää, sen upeampi kuulaus ihoon syntyy sen jäljiltä. Levityksessä hieman tahmealta tuntuva naamio huuhtoutuu täysin vaivattomasti lämpimällä vedellä.

Lilfox Marshmallow Poof kosteusvoide

Lilfoxin Marshmallow Poof oli vuoden 2023 paras kohtaamani kosteusvoide - tästä ei ole epäilystäkään. Ihoni rakasti tätä voidetta. Se oli selvästi kiinteämpi, rauhallinen, todella hyvin kosteutettu ja kauniin sävyinen voiteen ansiosta. Voide on koostumukseltaan täyteläistä ja pieni määrä riittää pitkälle.

Voiteen pääosassa ovat peptidit, joita voiteessa on erittäin runsaasti. Peptidit ovat aminohappoja, jotka ovat vastuussa ihon keratiinin ja kollageenin muodostuksesta. Peptidit stimuloivat kollageenimuodostusta ihossa ja näin ollen iho säilyttää paremmin kiinteyden ja kimmoisuuden. Peptideillä on myös lihaksia rentouttavia ominaisuuksia, joten ne vaikuttavat myös juonteiden muodostukseen. Tällä kosteusvoiteella on siis selkeä missio: kiinteyttää ja sileyttää ihoa kosteuttavuuden lisäksi. Voide onkin saanut lempinimen “botox purkissa”, sillä sen ansiosta iho on selvästi sileämpi. Huomasin tämän itsekin esimerkiksi otsan juonteiden kohdalla, ne olivat selvästi pehmeämmät kuin tavallisesti.

Yin Your Skin SUMU kasvovesi *

Ehdottomasti vuoden ihanin kasvovesilanseeraus oli Yin Your Skin sarjan SUMU kasvovesi. Tämä suihkutettava kasvovesi tuoksuu niin ihanalta ja rauhoittavalta, että sen avulla mieli rentoutuu ja on helpompi palata hetkeen. Pehmeän sumuinen pilvi laskeutuu pullosta tasaisesti ja suihke tuntuu miellyttävältä ja virkistävältä. Kosteuttava ja tasapainottava kasvovesi palauttaa ihoon hyvän kosteuspitoisuuden puhdistuksen jälkeen ja käytänkin sitä aamuin illoin.

Kasvovesiä on monenlaisia ja niiden ainesosissa ja tehokkuudessa on todella isoja eroja. Monella voi siis olla ennakkoluuloja kasvoveden tarpeellisuudesta ihonhoidossa, etenkin jos kohdalle on sattunut enemmän sellaisia “ihan kiva” kasvovesiä. SUMUn kanssa kasvoveden vaikutus ihoon on täysin selvä. Ihon sävyssä huomaa mielestäni selvästi lisääntyneen kirkkauden kasvoveden ansiosta. SUMUsta todella aistii sen kosteuttavat tehot. Iholle jää suihkauksista ravittu ja kosteutettu tunne. Antioksidanttipitoinen kasvovesi suojaa ihoa. Sen ainesosissa on myös mikroverenkiertoa vilkastuttavia ainesosia, joiden vaikutuksen ihon sävyssä ja kirkkaudessa huomaa selvästi. Laadukkaasta kasvovedestä hyötyy jokainen ihotyyppi. Etenkin kosteusköyhällä iholla, joka on taipuvainen sameuteen ja kuiviin juonteisiin, kasvoveden lisäämisestä rutiiniinsa huomaa selvät hyödyt.

Catarina Barbosa Simone kasvobalmi *

Portugalilainen Catarina Barbosa oli vuoden 2023 uusi tuttavuus kokonaisuudessaan ja kasvobalmin lisäksi nautin todella paljon sarjan kosteuttavasta seerumista, puhdistusöljystä sekä kasvovedestä. Odotan innolla minkälaisia tuotteita tältä sarjalta tulee jatkossa. Simone on ylellisen ihana kasvobalmi, joka kosteuttaa, suojaa ja ravitsee ihoa tehokkasti. Iho on selvästi kirkkaampi ja tasaisen sävyinen balmin ansiosta. Samea sävy ja kuivuus jää nopeasti historiaan. Tämäkin balmi kuului niihin tuotteisiin, joiden vaikutuksen huomasin ihollani todella nopeasti. Iho oli kirkkaamman sävyinen ja mehukkaan kuulas sekä todella rauhallinen balmin käytön aikana.

Balmi sulaa ihon lämmöstä öljyksi ja tuntuu samettisen pehmeältä iholla. Käytän balmia öljyn tilalla viimeisenä ihonhoitotuotteena aamuin illoin. Yöksi annostelun kanssa voi olla runsaskätisempi, aamuisin meikin alle pienempi määrä riittää. Voit hyvin myös kokeilla kerrostaa balmin ennen kosteusvoidettasi, etenkin jos kosteusvoiteesi on täyteläinen koostumukseltaan. Itse suosin ohuemman koostumuksen kosteusvoiteita ja siksi balmi täyteläisyydellään sulahtaa mielestäni parhaiten viimeiseksi ihonhoitotuotteeksi suojaamaan ihoa ja sitomaan siihen kaiken kosteuden.

 

RELATED POSTS


PARHAAT MEIKKIVOITEET: KEVYET KOOSTUMUKSET

PARHAAT MEIKKIVOITEET: KEVYET KOOSTUMUKSET

VUODEN PARHAAT 2023 - MEIKIT

VUODEN PARHAAT 2023 - MEIKIT