PARHAAT MEIKKIVOITEET: KESKIPEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET

PARHAAT MEIKKIVOITEET: KESKIPEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET

Esittelyssä suosikkini keskipeittävistä meikkivoiteista.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Aloitin meikkivoideartikkelit muutama viikko sitten listaamalla suosikkini keveistä ja ohuista meikkivoiteista. Voit lukea artikkelin tästä. Tässä artikkelissa sen sijaan on koottuna meikkivoiteet, jotka ovat koostumukseltaan ja peittävyydeltään keskipeittävää luokkaa. Tällainen keskipeittävien meikkivoiteiden kategoria on varmasti yksi suosituimpia, sillä näillä meikkivoiteilla onnistuu yhtälailla luonnollinen lopputulos, mutta myös peittävämpi viimeistely päivinä, jolloin iholleen kaipaa hieman lisää tasaisuutta. Annostelu vaikuttaa paljon lopputulokseen, samoin kerrostaminen. Keskipeittävät meikkivoiteet kerrostuvat yleensä hyvin.

Keskipeittävät meikkivoiteet tasoittavat ihon sävyä selvästi, poistavat kirjavuutta ja häivyttävät punaisuutta sekä muita ihon pieniä yksityiskohtia. Ohuen meikkivoiteen sävyn kanssa voi päästä helpommalla, sillä ihon sävy saa usein kuultaa kevyen meikkivoiteen läpi. On kuitenkin hyvä muistaa, että mitä peittävämmän meikkivoiteen valitset, sitä tärkeämpää on valita omalle ihotyypilleen sopiva voide ja omaa ihoa vastaava sävy, jotta lopputulos on mahdollisimman luonnollinen ja pitkäkestoinen. Keskipeittävien meikkivoiteiden kohdalla meikkivoiteen sävy kannattaa valita jo huolella. Parhaat kohdat kasvoilla sävyn kokeiluun ovat poskiluu, jolloin näet miten sävy sulautuu sekä kasvojesi, että kaulasi ihoon. Sävy kannattaa varmistaa myös otsalta, joka monella voi olla hieman eri sävyinen kuin poskien iho.

Vaihtoehtoja tässä artikkelissa on useille eri ihotyypeille ja erilaisin lopputuloksin, joten näistä suosikeistani löydät varmasti uutta kokeiltavaa. Listalta löydät myös vaihtoehtoja erilaisille budjeteille.

LUMENE NATURAL GLOW FLUID FOUNDATION *

Aloitan artikkelin meikkivoiteella, joka on keskipeittävien meikkivoiteiden kevyestä päästä. Lumenen Natural Glow meikkivoide voisi hyvin olla myös ohuiden meikkivoiteiden joukossa, mutta voide kerrostuu kivasti ja siksi tarjoaa myös enemmän peittävyyttä. Iholle kauniin samettisen hehkun tuova voide soveltuu todella monelle ihotyypille. Sen lopputulos iholla ei ole kiiltävä tai rasvainen, joten hehkusta pitävälle rasvoittuvallekin iholle tämä sopii loistavasti. Parhaimmillaan meikkivoide on kuivalla, kosteusköyhällä ja ikääntyvällä iholla, sillä voiteen tuoma hehku luo tällaiselle helposti hieman samealle iholle todella kauniin viimeistelyn. Normaalille ja sekaiholle tässä on myös aivan loistava vaihtoehto. Meikkivoiteen koostumus on kevyt ja voide levittyy erinomaisesti. Iho näyttää valoa taittavien pigmenttien vuoksi tasaisemmalta ja hehkuvalta, joten jos ihossasi on pientä tekstuuria, tämä voide saattaa parhaimmillaan tasoittaa myös sitä.

Sävyjä meikkivoiteesta on saatavilla kahdeksan. Itselleni valitsen tästä sävyn Fair.

MáDARA SKIN EQUAL SOFT GLOW *

Mádaran Skin Equal olisi myös voinut olla kevyesti peittävien meikkivoiteiden joukossa, mutta sanoisin sen silti antavan sen verran tasoitusta, että se “ansaitsee” olla tässä keskipeittävien listauksessa. Myös tämä meikkivoide nimittäin kerrostuu kivasti. Skin Equal on ollut suosikkini jo vuosia, niin itselläni kuin myös meikkipakissani. Meikkivoiteen ansiosta ihosta tulee todella kaunis ja upean tasainen.

Kevyen voidemainen koostumus levittyy iholle kauniisti ja jättää kuulaan lopputuloksen. Voide ei ole rasvainen, mutta rasvoittuvalla iholla pieni kuulaus voi tuntua liialta. Sanoisin tämän meikkivoiteen sopivan oikeastaan kaikille muille ihotyypeille paitsi rasvoittuvalle iholle. Pitkäkestoisuuteen vaikuttaa toki se, mitä meikkivoiteen alle levittää ja etenkin sekaiholla tämä kuulas koostumus kannattaa kiinnittää puuterilla tai levittää rasvoittuvien ihoalueiden alle pohjustajaa. Lopputulos on niin tasaisen kaunis, että tähän meikkivoiteeseen varmasti ihastuu heleän meikkipohjan ystävät. Ikääntyneelle iholle, joka on herkästi myös kuiva ja yleensä ohuempi, tämä meikkivoide soveltuu erinomaisesti.

Mádaran omasta verkkokaupasta meikkivoiteesta on saatavilla kymmenen sävyä. Kotimaisessa Jolien verkkokaupassa on kuitenkin vain viisi sävyvaihtoehtoa. Itselleni paras sävy on Ivory 20, mutta monesti sekoitan siihen hieman sävyä Sand 40 silloin kun ihossa on merkkejä auringosta. Sävyn Rose Ivory 30 hyppään yli sen takia, että siinä on viileälle iholle sopiva punertava pohjasävy, joka ei omalle iholleni taitu hyvin. Nämä kaikki sävyt, myös tumman ihon sävyt, ovat olleet kuitenkin ahkerassa käytössäni myös töissä ja sävyt ovat todella onnistuneita.

LUMENE CC COLOR CORRECTING CREAM *

Lumenelta nostan myös suosikikseni ehkä koko maan myydyimmän meikkivoiteen, sillä tätä asemaa ei ole ansaittu suotta. CC voide on erinomainen meikkivoide kaikille ihotyypeille. Sen oikeasti saa toimimaan niin kuivalla kuin rasvoittuvallakin iholla erinomaisesti - toistan jälleen, että ihonhoitotuotteisiin kannattaa kuitenkin aina kiinnittää huomiota. Voide on kevyt ja luonnollinen ja silti kerrostuu erinomaisesti itselle sopivan peittävyyden hakemiseen.

Lopputulos iholla on luonnollisen mattainen, eikä lainkaan kuiva. Ihoon jää pieni hehku, mutta ei rasvaista tai kuulasta pintaa. Voide on kevyen tuntuinen iholla, asettuu hyvin ja on pitkäkestoinen. Tämä meikkivoide on parhaimmillaan sellainen, että sitä ei erota ihosta lainkaan - iho näyttää täydelliseltä ja silti itseltään. Ei siis tosiaan ihme, että kyseessä on niin suosittu meikkivoide. Näitä olen käynyt läpi tuubitolkulla töissäni, niin helppo ja varma meikkivoide on kyseessä. Tällainen kuvailu voisi kuulostaa jopa hieman tylsältä, mutta tylsästä meikkivoiteesta ei missään tapauksessa ole kyse.

Sävyjä on 10 hyvin vaaleasta tummaan. Sävyjen kattavuus on hyvä ja näistä löytää helposti itselleen sopivimman. Oma sävyni on Fair.

DANESSA MYRICKS YUMMY SKIN SERUM FOUNDATION

Danessa Myricksin Yummy Skin meikkivoide on koostumukseltaan ohuen seerumimainen, mutta silti hyvin pigmenttinen. Peittävyyttä voisi kuvailla “keskipeittävä + tai keskipeittävä ++” mutta annostelu ja levitystapa vaikuttavat lopputulokseen paljon. Kevyt meikkivoide levittyy hyvin siveltimellä tai vaikkapa sienellä ja kerrostamista voi tehdä jopa peittävään lopputulokseen asti. Meikkivoide taittaa iholla valoa, mutta silti lopputulosta kuvaa parhaiten samettinen mattaisuus. Voide vaatii hieman työstämistä iholla, jotta se sulautuu ihoon saumattomasti, mutta sulautuessaan se on todella luonnollisen näköinen ja erityisen pitkäkestoinen. Tästä meikkivoiteesta on tullut todella monen ammattilaisen suosikki sen monipuolisen peittävyyden, luonnollisen mattaisen ja pitkäkestoisen lopputuloksen vuoksi.

Parhaimmillaan Yummy Skin on rasvoittuvalla ja normaalilla iholla sekä sekaiholla. Kuivalla iholla se saattaa päivän aikana muuttua hieman liian kuivaksi, mutta kuten aiemmin todettu, valitut ihonhoitotuotteet ja pohjustus tekevät paljon. En siis suoraan hylkäisi tätä meikkivoidetta vaikka iho kuivaan taipuvainen olisikin.

Sävyjä on todella runsas ja kattava valikoima. Saatavilla on 26 erilaista sävyä ja niiden pohjasävyt on kuvailtu My Kit Stories verkkokaupassa todella hyvin valintaa helpottamaan.

MAKE UP FOR EVER HD SKIN FOUNDATION

Make Up For Everin HD Skin meikkivoide kuuluu myös monen ammattilaisen suosikkeihin, sillä meikkivoide on parhaimmillaan, ja etenkin kameran läpi, todella huomaamaton iholla. Meikkivoide sopii kuitenkin myös ihan tavalliseen arkikäyttöön. Keskipeittävästä jopa peittävään kerrostuva meikkivoide tasoittaa ihon sävyä selvästi ja peittää epätoivotut kohdat. Danessa Myricksin meikkivoiteen tapaan koostumus on hyvin riittoisa. Voide tuntuu iholla kevyeltä, silti peittävyyttä saa halutessaan helposti. Voide levittyy vaivattomasti ja jättää iholle luonnollisen mattaisen pinnan. Iho on todella tasainen meikkivoiteen ansiosta ja jopa pieni tekstuuri näyttää häivyttyvän meikkivoiteen ansiosta. Koostumus on myös todella pitkäkestoinen. Jos etsit hyvin kuumuutta ja hikoilua, kosteutta ja jopa vettä kestävää meikkivoidetta, niin tässä on erinomainen vaihtoehto.

Parhaimmillaan HD Skin on normaalilla ja rasvoittuvalla iholla sekä sekaiholla. Kuivaihoisen kannattaa taas kiinnittää huomiota meikkivoiteen alle levitettävistä tuotteista, joilla kuulautta ja pysyvyyttä saa säädettyä.

Värivalikoima on laaja, kuten ammattilaissarjalta sopii odottaa. Ruotsin Sephorassa sävyvaihtoehtoja on 30. Omalle iholleni täydellisesti sulautuu sävy 1N10. Meikkivoiteesta on saatavilla myös matkakokoinen versio, jos voiteen sopivuutta haluaa ensin testata pienemmällä pakkauskoolla.

ARMANI LUMINOUS SILK PERFECT GLOW FLAWLESS FOUNDATION

Meikkitaiteilijoiden suosikkilistalle kuuluu myös Armanin Luminous Silk meikkivoide, joka on nauttinut kulttimaineesta jo useita vuosia. Tämä voide kuuluu myös kategoriaan, jossa todella kevyt ja ohut koostumus kohtaa runsaan pigmentin ja siksi peittävyyden. Vaikka meikkivoiteen nimestä löytyykin sana glow, se ei mielestäni oikein kuvaile tätä meikkivoidetta, jonka lopputulos on selvästi mattainen. Mattainen lopputulos on raikkaamman puolella ja pientä valoa taittavaa hehkua on mukana, mutta lokeroisin tämän kuitenkin selvästi mattaisten meikkivoiteiden joukkoon. Aivan uskomattoman silkkisen ohut ja kevyt meikkivoide on varmasti monen mieleen juuri superkeveän ihotuntumansa vuoksi.

Parhaimmillaan voide on normaalilla ja rasvoittuvalla iholla sekä sekaiholla. Meikkivoide on oikein pohjustettuna pitkäkestoinen ja siksi varmasti monen - kuluttajan ja meikkitaiteilijan - suosikki esimerkiksi juhlatilaisuuksissa. Jos iho on selvästi pintakuiva ja siinä on paljon epätasaista tekstuuria, tämä meikkivoide voi jäädä näille alueille hieman jumiin ja siksi näkyväksi. En siis ensimmäisenä valitsisi tätä kuivalle iholle, mutta pohjustuksen ja muutaman kasvoöljytipan kanssa tästä voi kuitenkin saada oikein kauniin meikkipohjan myös kuivaan taipuvaiselle iholle.

Sävyvalikoima on kattava ja valikoimasta löytyy ainakin 36 sävyä. Oman sävyn valintaan saattaa kuitenkin tarvita Armanin henkilökunnan apua, sillä pohjasävyt vaikuttavat hyvin paljon eri sävyjen välillä. Esimerkiksi sävy 3,5 on itselleni hieman liian tumma, mutta sävy 4 on sopiva koska sen pohjasävy on oikea. Suurempi numero ei tässä meikkivoiteessa siis automaattisesti tarkoita tummempaa sävyä.


NARS LIGHT REFLECTING FOUNDATION

NARSin Light Reflecting meikkivoide tarjoaa iholle peittävyyttä, kauniin tasoituksen ja hehkuvan upean lopputuloksen. Meikkivoide on erinomainen kuivalle, kosteusköyhälle ja normaalille iholle, mutta sopii hyvin myös sekaiholle. Rasvoittuvalle iholle hehkuva lopputulos voi olla liikaa, mutta koostumus on kuitenkin ihanan kevyt ja raikas, joten sen puolesta rasvaisuus ei ainakaan korostu.

Meikkivoide taittaa iholla todella kauniisti valoa ja tasoittaa vaikutelmaa ihon pinnasta. Meikkivoide tasoittaa kauniisti ihon punaisuutta, kirjavuutta ja muuta pientä epäkohtaa, silti kokonaisuus on todella luonnollinen ja raikas. Jos tätä meikkivoidetta vertaisi esimerkiksi Lumenen Natural Glow meikkivoiteeseen, tämä voisi olla sen hieman peittävämpi versio. Voiteissa on paljon samaa, mutta NARSilla peittävyys on jo yhdellä levityksellä runsaampi. Meikkivoide on todella riittoisaa ja yksi pumppaus riittää pitkälle luonnollisempaa lopputulosta halutessasi. Peittävyyttä pystyy jälleen kerrostamaan ja sivellin on ehdottomasti tämän meikkivoiteen levityksessä parhaimmillaan.

Sävyvalikoima on laaja ja Ruotsin Sephorassa sävyjä on valittavana 36. Oma sävyni on L4 Deauville. Meikkivoide hapettuu hieman kuivuessaan, eli muuttuu hieman tummemmaksi iholla, joten jos pohdit kahden sävyn välillä, neuvoisin valitsemaan vaaleamman.

DR. HAUSCHKA FOUNDATION *

Lisää luonnonkosmetiikan vaihtoehtoja keskipeittävien suosikkien joukkoon tuo muun muassa Dr. Hauschkan meikkivoide, joka on mielestäni erinomainen vaihtoehto. Voiteen koostumus on todella kevyt ja peittävyys keskipeittävän kevyemmässä päässä. Iho tuntuu ja näyttää raikkaalta meikkivoiteen jäljiltä, silti kirjavuus ja punoitus tasoittuu kauniisti. Voide on samettisen mattainen iholla ja iho näyttää hyvin luonnolliselta meikkivoiteen ansiosta.

Meikkivoide sopii kaikille ihotyypeille sen hoitavan, kevyen ja mattaisen lopputuloksen vuoksi. Mattaisuus ei ole ongelma kuivallakaan iholla ja toisaalta rasvoittuvalle iholle meikkivoide tuo tasapainoa. Hoitavan koostumuksen huomaa meikkivoiteessa ja siksi mattaisuus ei ole este edes kuivalla tai ikääntyneellä iholla. Lopputulos säilyy näilläkin ihotyypeillä kauniin raikkaana.

Sävyvalikoimaa on kahdeksan sävyn verran. Valikoiman laajuus kuitenkin vaihtelee hieman verkkokauppojen välillä. Lykolla sävyvalikoima on laajin. Oma sävyni on 01 Cashew.

ESSE FOUNDATION WITH SPF 30 *

Myös Essen meikkivoide vahvistaa tämän artikkelin luonnonkosmetiikan tarjontaa. Essen meikkivoide on ehdottomasti yksi luonnonkosmetiikan parhaimpia ja erityisen hyvän siitä tekee sen sisältämä fysikaalinen aurinkosuoja samassa. Synteettisen kosmetiikan puolella aurinkosuoja löytyy monesta meikkivoiteesta kemiallisena, monessa luonnonkosmetiikan meikkivoiteessa ei suojakerrointa ole ollenkaan. Esse on onnistunut yhdistämään ihoa hoitavan selvän meikkivoiteen fysikaaliseen aurinkosuojaan. Ero sävytettyihin aurinkosuojiin on iso.

Kyseessä on klassisen voidemainen koostumus, joka levittyy iholle kätevästi sormin tai siveltimellä. Jos haluat kevyemmän lopputuloksen, kiinnitä huomiota niukempaan annosteluun, sillä halutessasi tällä meikkivoiteella saa peitettyä iholta paljonkin. Lopputulos iholla on kauniin kuulas ja valoa taittava. Parhaimmillaan meikkivoide on kuivalla ja normaalilla iholla. Etenkin rasvoittuvalle iholle se voi vaikuttaa jopa liian kiiltävältä.

Sävyvalikoimaa on hieman suppeasti, vain kuuden sävyn verran. Oma sävyni olisi ihanteellisesti jotain sävyn 2 ja 3 väliltä, mutta käytän etenkin kesäisin sävyä 3 useimmiten.

ILIA SUPER SERUM SKIN TINT SPF 30 *

Myös ILIAn Super Serum Skin Tint täyttää paljon luonnonkosmetiikan vaatimuksia ja sisältää fysikaalisen aurinkosuojan. Ihoa hoitava Super Serum asettuu ihonhoidon ja meikin väliin, mutta koska koostumus peittää hyvin ja toimii erinomaisesti meikkivoiteena myös sen puolesta, että siitä on saatavilla useita eri sävyjä, laskisin tämän voiteen ehdottomasti meikkivoiteiden joukkoon.

Täyteläinen koostumus levittyy iholle parhaiten sormin tai siveltimellä. Voide vaatii pientä työstämistä, mutta asettuu kauniisti iholle. Pieni määrä riittää pitkälle, mutta halutessaan voidetta voi kerrostaa melko peittäväksi asti. Voiteesta jää iholle kuulaus ja hentoinen kiilto, joten alle voi halutessaan miettiä kevyempiä ihonhoitotuotteita. Rasvoittuvalle iholle tässä saattaa olla liian hoitava ja voidemainen koostumus, mutta toisaalta voiteen tuodessa iholle paljon ihonhoidollisia ominaisuuksia, tämän alla riittää ehkä pienemmät määrät muita hoitavia tuotteita. Kuivalle, kosteusköyhälle, ikääntyneelle ja normaalille iholle tässä on erinomainen meikkivoide. Sekaiholla voide vaatii varmasti vähintään kevyen puuteroinnin.

Sävyjä on Liinun Organic verkkokaupassa 10 eri sävyä. Meikkivoiteesta on kuitenkin saatavilla jopa 30 sävyä.

LAURA MERCIER REAL FLAWLESS WEIGHTLESS PERFECTING FOUNDATION

Laura Mercierin Real Flawless meikkivoide viimeistelee tämä keskipeittävien meikkivoiteiden listauksen. Voiteen koostumus on todella ohut ja samettinen, se levittyy iholle unelman kevyesti ja vaivattomasti. Tunne iholla ei ole lainkaan rasvainen tai voidemainen, voide oikeastaan muuttuu iholla täysin huomaamattomaksi. Sen ihotuntuma on siis todella kevyt ja huomaamaton ja se sulautuu ihoon saumattomasti.

Lopputulos iholla on mattainen ja tässä onkin erinomainen meikkivoide normaalille, sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle. Voide ei vaadi juuri puuterointia, etenkään normaalilla iholla. Kuivalle iholle ja iholle jossa on selvää pintakuivuutta tekstuurin muodossa, voide voi muuttua päivän aikana liian kuivan näköiseksi ja tuoda tekstuuria jopa esiin. Myös ikääntyneellä kuivalla iholla tämä ei ole se imartelevin vaihtoehto, ainakaan ilman kunnon pohjustusta. Voidetta voi kerrostaa useamman kerroksen ja sitä kautta saada runsaasti peittävyyttä. Voide pysyy todella hyvin ja on erityisen pitkäkestoinen. Tämä meikkivoide on käytössä meikkipakissani kun haluan pysyvyyttä, mattaisuutta ja todella ohuen voiteen.

Sävyjä on valikoimassa 30, joista valita itselleen sopivin. Tämä ei ole oman ihotyyppini meikkivoide, mutta sävy 2N1 Cashew on sävyistä itselleni sopivin.

 

RELATED POSTS


PARHAAT MEIKKIVOITEET: PEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET

PARHAAT MEIKKIVOITEET: PEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET

PARHAAT MEIKKIVOITEET: KEVYET KOOSTUMUKSET

PARHAAT MEIKKIVOITEET: KEVYET KOOSTUMUKSET