PARHAAT MEIKKIVOITEET: KEVYET KOOSTUMUKSET

PARHAAT MEIKKIVOITEET: KEVYET KOOSTUMUKSET

ESITTELYSSÄ SUOSIKKINI LUONNOLLISEN OHUISTA JA KEVEISTÄ MEIKKIVOITEISTA.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Tässä artikkelissa on koottuna meikkivoiteet, jotka ovat koostumukseltaan ja peittävyydeltään keveitä. Nämä meikkivoiteet tasoittavat ihon sävyä, poistavat kirjavuutta ja luovat kauniin, iholta näyttävän meikkipohjan. Näiden meikkivoiteiden kanssa iho saa näyttää iholta, mutta kevyesti huolitellummalta versiolta itsestään. Vaihtoehtoja on useille eri ihotyypeille ja erilaisin lopputuloksin, joten näistä löydät varmasti oman suosikkisi. Listalta löydät myös vaihtoehtoja erilaisille budjeteille.

Muistathan, että meikkivoiteen lopputulokseen iholla ja sen pysyvyteen vaikuttaa aina se mitä meikkivoiteen alle levittää. Kannattaa siis aina rohkeasti kokeilla omien ihonhoitotuotteiden pientä säätämistä meikkivoiteen alle, etenkin jos uuden meikkivoiteen kohdalla et ensilevitykseen olisi heti täysin tyytyväinen. Primeria ei tarvitse käyttää päivittäisessä meikkaamisessa, jotta meikkivoide pysyisi paremmin. Sopiva määrä kosteuttavia ihonhoitokerroksia meikkivoiteen alla vaikuttaa aina meikkivoiteen pitkäkestoisuuteen.

MAC STUDIO RADIANCE FACE AND BODY RADIANT SHEER FOUNDATION

MACin Studio Radiance Face and Body on klassikko, joka sopii kaikille ihotyypeille, niin rasvoittuvalle sekaiholle kuin kuivallekin iholle. Se toimii aivan kaikilla ihotyypeillä ja valitsisin tämän ehdottomasti myös ikääntyneelle iholle, jossa on juonteita, sillä tämä meikkivoide pysyy hyvin paikallaan. Lopputulos iholla on aina raikas. Meikkivoide on kevyen tuntuinen, hengittävän raikas ja voiteen koostumus on juoksevan ohut. Peittävyys on kevyt, mutta voide kestää jonkin verran kerrostamista.

MACin Face and Body on ollut oma henkilökohtainen suosikkini vuosia. Myös edellinen versio Face and Body meikkivoiteesta on kuulunut töissä olevan meikkipakkini vakiovoiteisiin. Tämä uudempi Radiance -versio on edellistä aavistuksen kuulaampi lopputulokseltaan. Sävyvalikoima on erittäin kattava ja varmasti hyvin moni löytää oman sävynsä helposti. Levittyy ja kerrostuu ehdottomasti parhaiten siveltimellä.

Oma sävyni tästä meikkivoiteesta on C2.

LUMENE INVISIBLE ILLUMINATION INSTANT GLOW BEAUTY SERUM *

Myös Lumenen Sävyseerumi on kuulunut luottomeikkivoiteisiini jo sen lanseerauksesta asti useampi vuosi sitten. Beauty Serum on parhaimmillaan kuivalla, ikääntyneellä ja kosteusköyhällä iholla. Se sopii erinomaisesti myös normaalille ja sekaiholle, mutta selvästi rasvoittuvalla iholla meikkivoide voi tuntua liian kuulaalta - nämä ovat toki myös makuasioita. Voiteessa on hoitava koostumus, joka antaa iholle ekstra-annoksen kosteutta, silti levittäisin sen alle ihonhoitotuotteet normaaliin tapaan. Kasvoöljyn jätän itse usein väliin tämän alta, silloin kuulaus on makuuni täydellinen ja voide pysyy hyvin paikallaan koko päivän.

Seerumin koostumus päivittyi ehkä noin vuosi sitten, joten jos olet aiemmin kokeillut tätä tuotetta ja pidit sitä liian rasvaisena, nyt kannattaa kokeilla uudelleen! Koostumus on edellistä vielä hieman kevyempi ja lopputulos kuulas, mutta ei rasvaisen kiiltävä. Myös pipetti toimii hyvin ja tuotteen saa siististi ulos pullosta. Sävyvalikoima on myös laajentunut ja saatavilla on nyt viisi sävyä. Koostumus on sen verran ohut ja lopputulos läpikuultava, että useampi eri ihonsävy voi käyttää samaa sävyä. Siksi viisi sävyä riittää monelle. Levitys onnistuu ehdottomasti parhaiten sormilla tai siveltimellä. Tätä koostumusta ei tarvitse juuri työstää iholle pyöritellen vaan levitys on ihanan nopea.

Oma sävyni tästä meikkivoiteesta on Medium.

UOGA UOGA BB CREAM *

Uoga Uogan BB-voide on tämän artikkelin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa edustava vaihtoehto. Se sopii hyvin kaikille ihotyypeille. Hoitava, ainoastaan luonnollisia kasviöljyjä ja vahoja sisältävä koostumus asettuu iholle kauniisti ja pysyy luonnollisen raikkaan näköisenä päivän ajan. Olen testannut tätä voidetta oikeastaan kaikille ihotyypeille työssäni. Se näyttää raikkaalta kuivalla iholla, pysyy hyvin ja toisaalta myös rasvoittuvalle iholle se on erinomainen samettisen mattaisen lopputuloksensa vuoksi. Voiteessa on todella raikkaan kevyt koostumus, joka tuntuu virkistävältä iholla. Jos et pidä meikkivoiteen tunteesta kasvoillasi, rakastat tätä voidetta. Tässä on myös erinomainen vaihtoehto herkälle ja herkästi reagoivalle iholle, sillä voiteen koostumus on niin höyhenen kevyt iholla. Toki eteerisiä öljyjä on jonkin verran, joten hajusteettomasta tuotteesta ei ole kyse.

Sävyvalikoima on suppe vain neljällä sävyllä, mutta liettualaisen sarjan kasvaessa luotan myös sävyvalikoiman laajenemiseen.

Oma sävyni tästä meikkivoiteesta on Glow-light.

CHANEL LES BEIGES WATER FRESH COMPLEXION TOUCH

Chanelin Water Fresh Complexion Touch meikkivoide sisältää pigmenttihelmiä geelimäisessä voidepohjassa. Meikkivoide on ollut etenkin omalle iholleni todella pitkäaikainen suosikki ja oletkin ehkä bongannut sen meikkivideoiltani tai aiemista artikkeleista. Voiteen raikkaan kevyt koostumus on iholla jopa hieman viilentävän oloinen ja tämä voide olikin suosikkini viime kevään ja kesän. Ihon sävy tasoittuu selvästi, mutta peittävyys on kevyt. Lopputulos ei ole mattainen eikä toisaalta kiiltäväkään. Iho näyttää kosteutetulta, raikkaalta ja omalta itseltään. Raikas ja huoliteltu hehku on hyvä kuvailemaan lopputulosta, sillä kiiltävästä pohjasta ei ole kyse.

Pigmenttihelmet hajoavat iholla levittäessä ja voide on todella helppo ja nopea levittää iholle. Parhaiten tämän parina toimii mielestäni pullea ja tiheäkarvainen sivellin. Sävyjä on etenkin Suomen markkinoilla hieman suppeasti, mutta kokonaisuudessaan meikkivoidetta on saatavilla 15 sävyssä.

Oma sävyni tästä meikkivoiteesta on B20.

SHISEIDO REVITALESSENCE SKIN GLOW FOUNDATION *

Shiseido osaa meikkivoiteet erityisen hyvin ja tässäkin artikkelissa nostan merkiltä kaksi suosikkiani. Shiseidon meikkipohjia on erityisesti käytössä meikkipakissani töissä, sillä saan meikkivoiteet aina toimimaan oikeastaan kaikille ihotyypeille hieman pohjustusta vaihtelemalla. Revitalessence Skin Glow on suhteellisen uusi lanseeraus ja ollut tehotestissä töissäni monelle eri asiakkaalle. Juokseva, superohut koostumus on unelman kevyt levittää iholle. Se sulautuu todella kauniisti iholle ja näyttää aina kauniin raikkaalta.

Tässä on erinomainen meikkivoide monille eri ihotyypeille, mutta ehdottomasti parhaimmillaan tämä on kuivalla, normaalilla ja ikääntyneellä iholla, joka kaipaa selvää hehkua ja kosteutta. Lopputulos ei ole rasvainen, mutta selvä kuulaus meikkivoiteesta kyllä jää. Silti koostumus on pitkäkestoinen ja pysyy hyvin paikallaan. Peittävyys on kevyt, silti ihosta tulee selvästi tasaisemman sävyinen ja huoliteltu. Jos vertailen peittävyyttä aiemmin artikkelissa mainitsemiini MACin, Uoga Uogan tai Chanelin meikkivoiteisiin, niin Shiseido peittää enemmän vaikka lopputulos kevyt onkin. Sävyvalikoima sisältää 30 eri sävyä, joten jokaiselle löytyy varmasti sopivin.

ILIA TRUE SKIN SERUM FOUNDATION *

Myös ILIAn meikkivoide täyttää monet luonnonkosmetiikan kriteerit, mutta ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. ILIAn seerumimeikkivoiteessa on ohut koostumus ja se jättää iholle luonnollisen mattaisen ja samettisen pehmeän lopputuloksen. Iho näyttää omalta itseltään, silti sävy ja pieni epätasaisuus tasoittuu kauniisti. Meikkivoide on kevyt eikä tunnu iholla miltään. Sen luonnollisen mattaisen lopputuloksen vuoksi, moni ihotyyppi voi hypätä puuterin yli täysin ja silti meikkivoide pysyy hyvin.

Meikkivoiteen koostumus sopii monille ihotyypeille, mutta jos ihosi on selvästi pintakuiva, saattaa voide hieman korostaa epätasaisia kohtia. Parhaimmillaan ILIAn meikkivoide on normaalilla, rasvoittuvalla tai sekaiholla. Meikkivoidetta voi jonkin verran kerrostaa, jolloin peittävyyttä saa lisää. Peittävyyteen vaikuttaa myös tapa levittää, pullea sivellin on mielestäni tälle meikkivoiteelle paras väline. Sävyvalikoima on laaja, mutta vaihtelee eri verkkokaupoissa.

SHISEIDO SYNCHRO SKIN SELF-REFRESHING TINT *

Shiseidon Self-Refreshing Tint on sävyttävän kosteusvoiteen tyyppinen tuote, jonka kuitenkin selvästi laskisin meikkituotteeksi kuin ihonhoitotuotteeksi. Alle levittäisin siis tavalliseen tapaan kaikki ihonhoitotuotteet. Aurinkosuoja 20 tekee tästä myös täydellisen tuotteen niin sanottuihin meikittömiin päiviin eli kun haluaa hieman tasoittaa ihon sävyä ja ehkä korkeintaan lisätä ripsiväriä ja huulikiiltoa. Levityksen voi tehdä siveltimellä, mutta mielestäni tämä tuote on parhaimmillaan sormin levitettynä - vaivattomasti ja nopeasti. Lopputulos iholla on raikas ja huomaamaton, iho ei jää kiiltämään voiteen jäljiltä. Käytän tätä voidetta usein töissäni myös miehille sen kevyen tasoittavuuden, mutta silti huomaamattomuuden vuoksi. Voiteen koostumus on miellyttävän ohut ja kevyt iholla eikä koostumus varmastikaan ärsytä vaativaakaan kuluttajaa. Tämä voide on ehdottomasti helppoa ja kätevää meikkipohjaa etsivälle nappivalinta. Sävyjä on valikoimassa 11.

Oma sävyni tästä voiteesta on 215 Light.

SENSAI LUMINOUS SHEER FOUNDATION *

Sensain Luminous Sheer meikkivoide on klassikko ja monen meikkaajankin luottomeikkivoide. Mattaisen pinnan jättävä todella ohut ja nestemäinen meikkivoide sulautuu ihoon saumattomasti. Kaunis samettisen mattainen lopputulos on silti pehmeästi hehkuva ja pysyy iholla erityisen hyvin. Siksi tämä varmasti niin monen ammattilaisen suosikki onkin. Meikkivoide on ehdottomasti parhaimmillaan normaalilla, sekaiholla tai rasvoittuvalla iholla. Kuivalla iholla meikkivoiteen lopputulos voi muuttua liian kuivan näköiseksi päivän aikana, mutta kokeile muutamaa ekstratippaa kasvoöljyä ennen levitystä, usein se saa tämän voiteen näyttämään kauniilta myös kuivemmalla iholla. Jos taas kaipaat pysyvää ja mattaista, mutta meikkivoidetta herkästi rasvoittuvalle iholle, tässä on paras vaihtoehto.

Jos et halua että meikkivoiteesi tuntuu kasvoilla yhtään miltään, etkä halua meikkivoiteeltasi kiiltoa vaan teet kiillon mieluummin vaikka erillisellä hehkupuuterilla tai poskipunalla, valitse tämä meikkivoide. Meikkivoiteen koostumuksessa on mukana valoa heijastavaa puuteripigmenttiä, joten erillistä puuteria tämän meikkivoiteen kanssa ei juurikaan tarvitse. Voide jättää ihon silkkisen pehmeäksi ja meikkipohja on parhaimmillaan todella huomaamaton, silti ihon sävy ja pienet virheet tasoittuvat. Parhaimmillaan voide levittyy klassisella litteällä meikkivoidesiveltimellä. Voide asettuu ihoon melko nopeasti, joten välttäisin pyöritteleviä liikkeitä ja levittäisin meikkivoiteen lähinnä alueille, jotka sitä erityisesti kaipaavat. Sävyvalikoima ei ole kattavimmasta päästä, sillä vaihtoehtoja on kahdeksan ja koska kyseessä on selvästi myös peittävyyttä tuova meikkivoide, ei sävy läpikuultavien voiteiden tapaan sulaudu aivan niin monelle.


CAIA COSMETICS DEWY DROPS SERUM FOUNDATION *

CAIAn Dewy Drops meikkivoiteen olet varmasti bongannut viime aikoina meikkivideoistani, sillä niin paljon tykästyin meikkivoiteeseen kokeiltuani sitä. Lopputulos iholla on todella kuulas ja jos voidetta kerrostaa niin se voi tuntua jopa aika rasvaiselta. Oma ihoni on kuitenkin rakastanut tällaista hoitavuutta ja kosteutta talven pakkassäässä. Sanoisin, että meikkivoide on ehdottomasti parhaimmillaan kuivalla ja kosteusköyhällä iholla. Lopputulos on sen verran kuulas, että jos vierastat kiiltoa meikkipohjassa ja ihosi on luontaisesti rasvoittuva, tämä ei välttämättä ole paras valintasi siinä tapauksessa. Kuulaasta lopputuloksesta huolimatta meikkivoide pysyy hyvin ja kauniina koko päivän.

Meikkivoide tasoittaa selvästi ihoa ja peittää myös jonkin verran, silti kategorioisin tämän voiteen kevyempään kuin keskipeittävään luokkaan. Pullealla siveltimellä peittävyyttä saa lisättyä ja voide kerrostuu jonkin verran. Sävyvalikoima on suhteellisen kattava, silti itse tipahdan johonkin sävyn 10W ja 20W väliin, joten joudun sekoittamaan näitä kahta sävyä toisiinsa. Sävylinja W sisältää lämpimän pohjasävyn voiteita (vaikka sävy 10W onkin mielestäni aika punertava kuulumaan juuri tähän sävylinjaan). Sävylinjan C, joka on tarkoitettu viileälle iholle, kaikki sävyt ovat melko punertavia. Pientä sävyjen hienosäätöä siis näkisin mielelläni tämän uuden brändin tulevaisuudessa, mutta itse meikkivoide on superihana.

FENTY BEAUTY EAZE DROP BLUR + SMOOTH TINT STICK *

Meikkivoidepuikot ovat usein koostumukseltaan melko peittäviä, siksi Fentyn kevyempi versio erottuukin niin hyvin edukseen. Puikko on kuin sävyttävä voide, joka antaa iholle luonnollisen lopputuloksen. Puikolla teet koko kasvojen meikin vaikkapa siveltimellä, mutta puikko kulkee myös hyvin mukana. Meikkivoidepuikko on parhaita asioita pitää käsilaukussa kun meikkiään haluaa syystä tai toisesta korjailla päivän aikana. Puikosta voi taputella meikkipohjaa kuluneille alueille vaikka vain sormin. Kevyt koostumus ei tunnu rasvaiselta iholla ja sulautuu kauniisti myös olemassa olevaan meikkivoiteeseen. Tällainen kevyempi puikko on ehdottomasti todella tervetullut meikkivoidevalikoimaan. Sanoisin, että koostumus sopii myös kaikille ihotyypeille. Lopputulos iholla on kuulas, mutta ei rasvainen. Sävyvalikoima on Fenty Beautylla aina huippuluokkaa ja tässäkin tuotteessa vaihtoehtoja on 25.

Oma sävyni tästä meikkipuikosta on 3.

ESTÉE LAUDER DOUBLE WEAR SHEER LONG-WEAR MAKEUP *

Klassikko Double Wear meikkivoiteen rinnalle lanseerattiin jokin aika sitten Sheer-versio eli kevyempi ja läpikuultavampi vaihtoehto alkuperäiselle. Ikonisella Double Wear meikkivoiteella peittyy aikalailla halutessasi kaikki ihon virheet, tällä voiteella lopputulos on selvästi luonnollisempi. Viimeistely iholla on satiinisen mattainen ja kauniisti valoa heijastava. Iho näyttää omalta itseltään, mutta punoitus ja kirjavuus tasoittuvat selvästi. Kyseessä on todella pitkäkestoinen, mutta silti ohut meikkivoide.

Double Wear Sheer ei ole parhaimmillaan kuivalla iholla, jossa on paljon tekstuuria, sillä se saattaa näyttää päivän aikana liian kuivalta. Useimmille ihotyypeille se kuitenkin sopii erinomaisesti. Juoksevan ohut neste levittyy iholle vaivattomasti ja sivellin on levitykseen mielestäni paras valinta. Valitse tämä ohut, mutta silti peittävä ja kerrostettava tuote jos etsit yhtä aikaa kevyttä meikkivoidetta, mutta haluat tasoittaa esimerkiksi selvää punoitusta iholta tehokkaasti. Tätä voidetta on helppo kerrostaa kasvoille vain paikoitellen ja levittää kevyemmin muille alueille, ja silti lopputulos näyttää luonnolliselta ja omalta iholta. Sävyjä on laajasti, jopa 27 vaihtoehtoa.


L´OREAL PARIS TRUE MATCH NUDE PLUMPING TINTED SERUM *

True Match meikkivoide on varmasti monelle meistä tuttu ja hyväksi havaittu markettimeikkivoide, siksi on ihanaa että tämä kevyempi seerumimainen koostumus on ollut erinomainen myös. Iho näyttää raikkaalta ja tehokkasti kosteutetulta meikkivoiteen ansiosta, mutta lopputulos on silti samettisen mattainen. Voide on kevyttä eikä iholle jää liian kiiltävää tai rasvaista lopputulosta. Sanoisinkin, että tämä voide sopii todella monelle ihotyypille.

Meikkivoide tekee ihosta tasaisen näköisen niin tekstuurin kuin sävynkin puolesta hennolla, hieman helmiäisellä pigmentillään. Pigmentti ei onnistu korostamaan juonteita tai muuta epätasaisuutta huonolla tavalla vaan tekee ihosta tosiaan jopa hieman tasaisemman näköisen. Iho taittaa hieman valoa ja näyttää hehkuvalta vaikka ei kiillä yhtään. Voide tasoittaa ihon sävyä ja kirjavuutta selvästi, silti viimeistely on luonnollisen läpikuultava. Voide levittyy parhaiten siveltimellä. Pipetti ei ole käytännöllisyydessään paras mahdollinen, sillä pipetin reunoilla on yleensä enemmän tuotetta kuin sen sisällä. Sävyjä on kahdeksan, joista jokainen on nimetty kattamaan muutama eri sävynumero. Ohuehko koostumus vaikuttaa siihen, että hieman eri sävyiset kuluttajat voivat käyttää tuotteesta kuitenkin samaa sävyä.

 

RELATED POSTS


PARHAAT MEIKKIVOITEET: KESKIPEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET

PARHAAT MEIKKIVOITEET: KESKIPEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET

VUODEN PARHAAT 2023 - IHONHOITO

VUODEN PARHAAT 2023 - IHONHOITO