VUODEN PARHAAT 2023 - MEIKIT

VUODEN PARHAAT 2023 - MEIKIT

Esittelyssä vuoden 2023 parhaat meikkilanseeraukset, uudet löydöt ja klassikot, joihin tykästyin uudelleen.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Vuoden Parhaat -juttusarjassa listataan tuttuun tapaan tämän vuoden parhaimpia meikkiuutuuksia, mutta myös tuotteita, jotka löysin kuluneen vuoden aikana.

Löydät aiemmat vuoden parhaat -artikkelit kootusti myös täältä. Tätä artikkelia seuraa pian perässä listaus vuoden 2023 parhaista ihonhoitotuotteista.

vita liberata beauty blur face *

Vita Liberatan Beauty Blur ei ollut vuoden 2023 uusi lanseeraus, mutta kuuluu vuoden omiin suosikkeihini. Käytin tätä hehkuvoidetta meikkipohjana varmasti enemmän kuin muita meikkivoiteita. Beauty Blur voiteen voi levittää kasvoille sellaisenaan ja usein lisäsinkin tämän kanssa vain peitevoidetta paikoitellen. Meikkivoidetta en useampana kuukautena käyttänyt lainkaan tämän kaksikon lisäksi. Voiteen voi kuitenkin myös halutessaan sekoittaa esimerkiksi oman meikkivoiteen joukkoon tai käyttää hehkuvoiteen tapaan kasvojen korkeimmilla kohdilla. Voide ei varsinaisesti peitä iholta mitään, mutta tekee sen sävystä tasaisemman ja kokonaisilmeestä huolitellumman. Oma suosikkini on sävy Light ja käytän voiteista versiota, jossa ei ole itseruskettavaa ominaisuutta.

Fenty Beauty Cheeks Out Freestyle Cream Bronzer *

Fenty Beautyn voidemaiseen bronzeriin tartuin vuoden aikana ehkä keskimääräisesti eniten. Oma suosikkini on sävy Macchiato. Butta Biscuit on toinen todella suosittu sävy, jolla esimerkiksi varjostus onnistuu erinomaisesti sen viileän ruskean sävyn vuoksi. Macchiato taipuu molempiin, sekä varjostukseen että päivetyksen korostamiseen. Lopputulos iholla on todella kauniin kuulas. Bronzerin koostumus on kevyt ja tuote ei tunnu iholla lainkaan rasvaiselta. Voide on helppo levittää ja se häivyttyy vaivattoman kauniisti. Näiden ominaisuuksien vuoksi Fentyn bronzeri ansaitsee kirkkaasti tämän vuoden parhaan tittelin.

Lue Vita Liberatan hehkuvoiteesta ja Fentyn bronzerista sekä muista hehkuvan meikkipohjan suosikeistani täältä.

Makeup By Mario Softsculpt Transforming Skin Enhancer

Makeup By Mariota olen tilannut sarjan omilta verkkosivuilta onnistuneesti monesti. Nykyään myös Ruotsin Sephorasta brändi on suurimmaksi osaksi saatavilla ja sieltä tilaaminen on todella helppoa ja usein edullisempaa.

Tämän tuotteen virallinen lisänimi on All Over Warming Complexion Tint ja se kuvaa mielestäni erinomaisesti tätä tuotetta. Hehkua ja päivetystä antavaa voidetta voi käyttää siis bronzerin tapaan kasvojen korkeimmilla kohdilla. Se ikäänkuin sytyttää ihoon valot ja saat luotua todella heleän ihanan meikkipohjan. Tuotteen ei ole tarkoituskaan olla yhtä voimakas kuin tavallisen bronzerin, joten se on hyvä ottaa huomioon. Itselläni on toistaiseksi vain sävy Light ja se on hyvä hyvin vaalealle iholle tai kun päivetystä ei halua paljon. Tilaan varmasti seuraavaksi Light-Mediumin, joka on luultavasti kevääksi sopiva sävy iholleni. Sävyjä on useita ja tuote päätyykin työkäyttööni kaikissa sävyissä, niin paljon siitä pidän. Levitä voide bronzerin paikalla meikkipohjan päälle tai käytä sellaisenaan kasvoilla kun et halua meikata sen enempää. Voide tasoittaa kauniisti ihoa, antaa sille viimeistellyn ilmeen ja kohottaa kasvojen korkeita kohtia.

Makeup By Mario Surrealskin Awakening Concealer

Makeup By Marion peitevoide on ehdottomasti paras peitevoide, jota kokeilin vuonna 2023. Se peittää todella hyvin ja levittyy ihanan vaivattomasti. Voiteen koostumus on pitkäkestoinen ja se pysyy hyvin paikallaan silmien alla. Joskus huomaan, etenkin jos olen laittanut tuotetta hieman liikaa, että peitevoide vaikuttaa päivän aikana vedenkestävään ripsiväriini ja aiheuttaa tumman jäljen ripsien alle pian levityksen jälkeen. Tämän voisi hyvin estää puuteroimalla peitevoiteen tai vaihtamalla vesiliukoiseen ripsiväriin, joka ei reagoi voidemaisiin koostumuksiin. Oma ratkaisuni on pyyhkäistä pieni sotku pois sormella ja jatkaa päivää, sillä en halua laittaa puuteria kuivalle silmänalusiholleni. Oma sävyni tästä peitevoiteesta on 180. Tällä sävyllä saan tummimmankin silmänalusen uurteen piiloon, mutta harkitsen myös yhden vaaleamman sävyn tilaamista. Kokonaisuudessaan peitevoiteita on todella laaja ja kattava sävyvalikoima.


Saie Beauty Dew Blush

Löysin kuluneena vuonna useamman ihanan poskipunan, mutta nostan Saien ohuen nestemäisen poskipunan vuoden 2023 parhaaksi. Kevyt voidemainen, tai jopa melko nestemäinen, koostumus levittyy iholle unelman kevyesti. Sävyä on reippaasti ja pieni määrä riittää pitkälle. Puna jättää iholle upean hehkuvan lopputuloksen ja tuntuu iholla silti todella raikkaalta. Puna ei ole rasvaisen tuntuinen iholla. Se pysyy hyvin, on helppo levittää ja häivyttää. Sävyvalikoima on kattava ja omassa käytössäni on kolme sävyä: Rosy, Baby ja Chilly. Rosy on kaunis persikkainen korallinsävy, joka lämmittää kauniisti ihonsävyä ja sopii todella monelle. Baby on viileä pinkki, joka tuo raikasta punaa poskille ja on erityisen ihana kylmällä säällä vaalealla iholla. Chilly hehkuu upeasti ruskealla ja tummalla iholla. Se on hillityn marjainen sävy, joka näyttää iholla raikkaalta punalta. Sävy sopii myös vaaleammalle iholle, jos haluaa kunnon poskipunan tai jos annostelussa on maltillisempi.

Lumene Luminous Color Lipliner sävy 3 *

Lumenen huultenrajauskynä ei ollut tämän vuoden uutuus, mutta vaikka kyseinen kynä sävyssä 3 on ollut suosikkini pitkään, nousi se tänä vuonna aivan erityisen lempparin asemaan. Täydellisesti huulteni värinen, punertavan neutraali kynä täyteläistää huulet, mutta ei näytä huulipunalta. Lempitapani käyttää kynää on piirtää sillä huulten reunat ja sitten lisätä huulirasvaa - tämä on arjen luottoyhdistelmäni. Sävy on hyvin samankaltainen kuin vaikkapa Charlotte Tilburyn Pillow Talk, joten voit hyvin korvata kalliimman ulkomaisen tuotteen edullisemmalla kotimaisella. Kynä on pehmeä levittää ja pysyy hyvin.


Uoga Uoga Natural Cream Contour *

Liettualainen Uoga Uoga tuli Suomen markkinoille tänä vuonna ja valikoimista löytyi useita todella loistavia tuotteita. Kokeile esimerkiksi sarjan BB-voidetta kun haluat todella ohuen meikkipohjan. Poskipunat levittyvät ihanasti ja samoin huulipunien sävyvalikoimaa kannattaa kurkata sillä siellä on todella kauniita sävyjä valittavana. Vuoden parhaat -listalle sarjalta pääsevät voidemainen varjostusväri ja alempana esitellyt kulmavahat.

Luonnonkosmetiikan varjostusvärejä ei juurikaan ole, joten jo se tekee tästä tuotteesta harvinaisuuden. Soft Shade -voiteessa on täydellinen sävy kasvojen muotoiluun ja varjostukseen. Aavistuksen viileä ruskea imitoi varjoja kasvoilla erinomaisesti. Voide levittyy todella helposti ja se on helppo häivyttää luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Voiteessa on kuitenkin reippaasti pigmenttiä, joten vahvan varjostuksen luominenkin onnistuu aivan yhtä hyvin. Voide ei tunnu iholla liian rasvaiselta ja se pysyy hyvin paikallaan. Tämän tuotteen kohdalla ei tarvitse tehdä minkäänlaista kompromissia perinteisen kosmetiikan ja luonnonkosmetiikan välillä. Purkki on riittoisa ja toinen tällainen on löytänyt tiensä työpakkiini.

UOGA UOGA NATURAL EYEBROW POMADE *

Luonnonkosmetiikan valikoimiin myös pitkäkestoiset ja hyvänsävyiset kulmatuotteet ovat aina tervetulleita. Uoga Uogan vahamaiset kulmavärit eli eyebrow pomadet olivat todella ihana löytö! Vuoden parhaisiin ne pääsevät muun muassa siksi, että kaikki kolme sävyä ovat erityisen onnistuneita. Pebbles and Salt on hyvä viileä ruskeanharmaa, joka sopii vaaleisiin ja keskitummiin kulmakarvoihin. Taupe on tuttuun tapaan harmaa keskiruskea, joka sopii todella moniin kulmakarvoihin vaaleasta tummaan. Forest Path sopii tummien ja mustien kulmakarvojen joukkoon ja on sekin ilahduttavasti sopivan viileä tummaruskea. Vahassa on runsaasti pigmenttiä, pieni määrä riittää pitkälle ja sävy on todella helppo levittää kulmakarvojen joukkoon. Viistolla siveltimellä saat värin kulmien alle ihoon ja se pysyy paikallaan koko päivän. Pienet purkit saavat minulta vielä erityistä kiitosta, sillä pakkausmateriaali on mietitty minimiin ja rasia on ihanan kevyt ja kompakti. Pienehköstä koosta huolimatta tuote on erittäin riittoisa. Nämä kaikki kolme sävyä on käytössäni töissä asiakkaille ja joka kerta kulmat onnistuvat täydellisesti. Purkit myös syrjäyttivät monet raskaammat lasiset rasiat meikkipakistani kertaheitolla.

HURRAW! AURA BALM *

HURRAW!:n hehkuvoiteeseen tartuin tänä vuonna varmasti selvästi eniten. Tämäkään ei ole vuoden uusi lanseeraus ja varmasti monelle jo tuttu, mutta löysin voiteen erinomaisuuden vasta tänä vuonna. Onneksi löysin! Sävy Pearl on ehdottomasti oma henkilökohtainen suosikkini hehkuvoiteesta. Se on kaunis helmiäinen, joka taittaa hieman lämpimään ja hennosti sampanjaan, mutta ei poskipäillä näytä erityisesti minkään väriseltä. Kiilto on intensiivinen ja ihana, silti mitään erotettavia kimallehippuja ei näy iholla. Hehku on upea ja tulee kuin ihosta itsestään. Riittoisa tuote, jossa on hoitavia ainesosia mukana. Levitys onnistuu parhaiten sormin tai pienellä tiiviillä siveltimellä taputellen.

FENTY BEAUTY INVISIMATTE INSTANT SETTING + BLOTTING POWDER *

Omalle iholleni innostun harvemmin puutereista, mutta Fenty Beautyn mielettömän ohut puuteri teki vaikutuksen. Puuteri kiinnittää meikin hyvin, silti iho ei näytä erityisen puuteroidulta - ja tämä on vain hyvä asia. Puuterin koostumus on todella hienojakoinen eikä kuivallekaan iholle jää näkyviin liian puuterista lopputulosta. Puuuteri jopa häivyttää mielestäni hieman ihon tekstuuria ja ihohuokosia, tehden ihosta todella silkkisen pehmeän. Saatavilla on vain yksi universal -sävy, mutta se sulautuu oikeasti kaikkiin ihonsävyihin. Plussaa puuteri saa myös siitä, että rasiaan on ostettavissa täyttöpakkaus.

LUMENE LIQUID BRONZER SÄVYSSÄ DEEP GLOW *

Vuoden parhaimpiin uusiin lanseerauksiin kuuluivat ehdottomasti Lumenen Invisible Illumination -linjaansa lisäämät sävyt sekä Liquid Bronzeriin että Liquid Blushiin. Nestemäinen bronzeri sai vaaleamman sävyn Summer Glown rinnalle tummemman Deep Glown, joka tuli ehdottomasti tarpeeseen. Uusi tummempi sävy sopii ruskealle ja tummalle iholle, mutta myös niille jotka haluvat voimakkaamman päivetyksen tai selvemmän muotoilun kasvoille. Tämä tuote on ollut kestosuosikkini sen alkuperäisestä lanseerauksesta asti ja nyt uusi sävy on sulahtanut edellisen rinnalle todella ahkeraan käyttöön. Myös Liquid Blush poskipunatipat saivat alkuperäisen Pink Blossom sävyn rinnalle upean kirkkaan korallisen Bright Bloom sävyn.

ICONIC LONDON ILLUMINATOR

Vuosi 2023 oli hehkuvoiteiden vuosi, sillä parhaiden tuotteiden listalle pääsee myös Iconic Londonin Illuminator hehkutipat sävyssä Original. Näissä tipoissa on sitten potkua, eli jos haluat kiiltää voimakkaasti, se onnistuu. Tippa riittää todella laajalle alueelle, joten annostelussa kannattaa olla maltillinen. Hehkutipat sekoittuvat erinomaisesti meikkipohjan joukkoon tai niitä voi levittää kasvoille ennen meikkivoidetta pehmeämmän kiillon aikaansaamiseksi. Intensiivistä hehkua kaipaavalle nämä sopivat tottakai myös meikkivoiteen päälle käytettäväksi. Koostumus on todella ohut ja hehku kuivuu iholle. Tässä onkin erinomainen tuote, jos monet voidemaiset tuotteet purkista sormin taputellen tuntuvat omaan makuun liian rasvaisilta. Sävyjä on saatavilla useita. Original sävy sopii todella monelle ihonsävylle ja taittaa kauniisti hennosti kupariseen. Se imartelee yhtä lailla niin vaaleaa kuin tummempaa ihoa.

VIOLETTE_FR YEUX PAINT SÄVYSSÄ DIEU BLEU

Myönnän että moneen meikkituotteeseen tulee vuoden aikana ehdottomasti himo ja tunne, että haluaa päästä kokeilemaan uutuuksia. Harvemmin ehkä kuitenkaan syntyy aivan pakottavaa tarvetta. Tämän tuotteen kohdalla kuitenkin niin kävi. Violette_FR:n nestemäinen luomi- ja rajausväri upeassa syvän sähkönsinisessä Dieu Bleu sävyssä oli vain aivan pakko saada kun se tuli vastaani Instagramissa. En varmasti ole tänä vuonna innostunut mistäkään tuotteesta näin paljon. Sävy on jotain aivan ennennäkemätöntä. Todella onnistunut upea sininen! Pidän Violetten nestemäisistä silmämeikkituotteista todella paljon, ne levittyvät hyvin iholle ja niitä on helppo käyttää. Ne myös pysyvät siisteinä ja kerrostaminenkin onnistuu. Tässä on varmasti myös yksi pitkäkestoisimmista nestemäisistä luomiväreistä/rajauksista, jota olen kokeillut. Tarkalla levityksellä tuotteella onnistuu näyttävä rajaus ja pehmeästi siveltimellä levittäen luomiväri.

MAC LONGWEAR PAINT POTS SÄVYSSÄ GROUNDWORK

MACin voidemainen luomiväri sävyssä Groundwork ei todellakaan ole vuoden uutuustuote vaan jokaisen meikkaajan meikkipakista löytyvä klassikko. Käytän tuotetta töissä todella usein, joko sellaisenaan luomivärinä tai sitten pohjana jollekin puuteriselle luomivärille. Tänä vuonna innostuin kuitenkin omassa meikissäni tästä klassikosta ja käytin sitä tasaisesti koko vuoden. Purkki on todella riittoisa. Levitän luomivärin pullealla siveltimellä koko liikkuvalle luomelle ja sen häivyttäminen on helppoa. Viileä ruskea sävy ei näytä juuri miltään purkissa, mutta imartelee todella montaa ihonsävyä. Pieni valoa taittava pinta antaa silmiin lisää valoa. Mukana ei kuitenkaan ole varsinaista kiiltoa tai kimalletta vaan lopputulos iholla on samettisen mattainen. Tämä on täydellinen luomiväri, jos haluat tuoda silmiä esiin ja häivyttää raskaita silmäluomia. Levitä silloin sävyä hieman kulmavakoa ylemmäksi.

 

RELATED POSTS


VUODEN PARHAAT 2023 - IHONHOITO

VUODEN PARHAAT 2023 - IHONHOITO

HEHKUA JA KIINTEYTTÄ IHOLLE SYKSYYN

HEHKUA JA KIINTEYTTÄ IHOLLE SYKSYYN