PARHAAT MEIKKIVOITEET: PEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET

PARHAAT MEIKKIVOITEET: PEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET

Esittelyssä suosikkini peittävistä meikkivoiteista.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Meikkivoiteiden juttusarjan päättää tässä artikkelissa esitellyt peittävät meikkivoiteet. Cream Filesin arkistoista löydät myös jo keveiden meikkivoiteiden ja keskipeittävien meikkivoiteiden listaukset.

Peittävät meikkivoiteet tekevät halutessasi ihostasi täysin virheettömän. Kuten muissakin koostumuksissa, myös peittävissä annostelu vaikuttaa paljon lopputulokseen, samoin voiteen kerrostaminen. Peittävääkin meikkivoidetta voi tarvittaessa ja halutessa käyttää kevyemmin.

Peittävät meikkivoiteet taikovat piiloon voimakkaankin punoituksen ja tasoittavat ihon sävyä selvästi. Ne häivyttävät iholta pigmenttimuutokset ja muun ihon kirjavuuden. Peittävä koostumus on hyvä levittää siveltimellä tai sienellä, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen. Siveltimellä ja sienellä saat myös kerrostettua meikkivoidetta halutessasi. Sormin ei peittävästä meikkivoiteesta yleensä saa kovin tasaista, sillä sormen lämpö saattaa jopa vaikeuttaa tasaista levitystä. Peittävän meikkivoiteen kohdalla sävy tulee valita huolella, sillä sävyero näkyy selkeästi jos meikkivoide ei ole omalle iholle sopiva.

Peittävä meikkivoide tulee myös valita oma ihotyyppi mielessä. Peittävä voide voi helposti kerääntyä päivän aikana juonteisiin tai muihin ihon epätasaisuuksiin jos alla olevia ihonhoitotuotteita ei ole valittu tarkkaan. Moni peittävä meikkivoide on myös pitkäkestoinen ja siksi etenkin kuivalla ja ikääntyneellä iholla huolellinen pohjustus on tärkeää, jotta meikkivoide ei pitkäkestoisella koostumuksellaan korosta juonteita tai epätasaista tekstuuria. Peittävä meikkivoide vaatii siis huolellisempaa valintaa, pohjustusta ja levitystä kuin ohuemman koostumuksen meikkivoiteet.

Vaihtoehtoja tässä artikkelissa on useille eri ihotyypeille erilaisin lopputuloksin — näistä suosikeistani löydät varmasti uutta kokeiltavaa. Listalta löydät myös vaihtoehtoja erilaisille budjeteille.

MAC STUDIO RADIANCE SERUM-POWERED FOUNDATION *

MACin suhteellisen uusi lanseeraus Radiance Serum-Powered Foundation on hehkuvan ja pitkäkestoisen peittävyyden tuova meikkivoide, joka on ihanteellinen kuivalla, kosteusköyhällä ja normaalilla iholla. Voiteen koostumus on täyteläinen ja lopputulos iholla kuulas. Rasvoittuvalle iholle tai sekaiholle tässä ei välttämättä ole täydellinen kumppani, sillä näillä ihotyypeillä meikkivoide ei ehkä ole aivan niin pitkäkestoinen. Kuivalla ja normaalilla iholla heleä lopputulos sen sijaan säilyy koko päivän eikä peittävästä meikkipohjasta tule kuivan tai raskaan näköinen päivän aikana.

Voiteen peittävyys on keskivertoa hieman peittävämpi ja kerrostuu tarvittaessa. Silti voide on tässä artikkelissa peittävien vaihtoehtojen kevyemmästä päästä. Kuten monet peittävät koostumukset, myös tämän saa halutessaan levitettyä todella ohuesti. Meikkivoiteella iho kyllä tasoittuu virheettömäksi ja levitykseen kannattaa suosia tiivistä sivellintä. Suosisin tätä meikkivoidetta jos ihosi on kuiva ja punoittava ja haluat peittävän meikkivoiteen.

Sävyjä on MACin tapaan runsaasti, jopa 56 erilaista. Itselleni parhain sävyvalinta on NC16, joka on vaalean ihon sävy pehmeällä persikkaisella pohjasävyllä.

SENSAI FLAWLESS SATIN MOISTURE FOUNDATION *

Sensain uudistunut klassikko Flawless Satin Moisture meikkivoide on sekin keskipeittävää vielä hieman peittävämpi versio, joka halutessasi kerrostuu todella hyvin. Täyteläinen meikkivoide asettuu iholle kauniisti ja luo satiinisen raikkaan lopputuloksen. Voide ei ole kiiltävä eikä täysin mattainen iholla. Se sopii monelle ihotyypille kuivasta sekaihoon. Asettuessaan kuulaus hieman tasaantuu, joten rasvoittuvallakaan iholla tätä meikkivoidetta ei kannata täysin sivuuttaa.

Ihosta tulee virheettömän näköinen ja silti voide on kevyen tuntuinen kasvoilla. Varmasti näistä syistä meikkivoide onkin monen ammattilaisen suosikki. Se taipuu nimittäin niin moneen. Sen saa jälleen levitettyä todella ohuelti, silti sillä saa luotua täydellisen tasaiselta näyttävän meikkipohjan. Levitykseen sopii niin sivellin kuin sienikin.

Sävyjä on hieman verkkokaupasta riippuen kahdeksan tai yhdeksän.

IT COSMETICS YOUR SKIN BUT BETTER CC+

IT Cosmeticsin CC+ meikkivoide on varmasti monelle peittävää meikkivoidetta etsivälle tuttu tuote. Kyseessä on varmasti tämänkin artikkelin yksi peittävimmistä koostumuksista. Tätä voidetta saa nimittäin kerrostettua niin, että voimakaskin punoitus tai kirjavuus iholta häviää täysin. Toisaalta kevyempikin viimeistely onnistuu. Levityksessä kannatta käyttää tiivistä sivellintä peittävyyttä halutessa. Myös meikkisieni toimii koostumuksen kanssa erinomaisesti.

Meikkivoide pysyy iholla hyvin ja säilyy kauniina pitkän päivän. Se soveltuu hyvin kaikille ihotyypeille — silti en voi liikaa korostaa hyvää pohjustusta tässä artikkelissa. Kuivalla iholla kiinnittäisin huomiota kuivempiin ihoalueisiin ja kosteuttaisin ne vielä erityisen hyvin ennen meikkivoiteen levitystä. Puuteria kannattaa harkita ja käyttää vain tarpeen mukaan sillä voide viimeistelee ihon satiinisen mattaiseksi.

Sävyjä on 22 joista valita itselle paras.

MAKEUP BY MARIO SURREALSKIN FOUNDATION

Makeup By Marion meikkivoide on täyteläinen voide, joka tasoittaa ihon virheettömäksi ja pysyy todella hyvin. Lopputulos iholla on kuulas ja raikas, joten tämä voide on varmasti parhaimmillaan kuivalla ja normaalilla iholla. Rasvoittuvalla iholla se ei ole ehkä pitkäkestoisin, etenkin jos sitä ei pohjusta huolellisesti.

Voiteessa on valoa taittavaa pigmenttiä ja pulloa kannattaakin säännöllisesti ravistella ennen käyttöä. Ihosta tulee tämän voiteen avulla virheetön ja uskomattoman tasainen. Koostumus häivyttää ihon pinnalta pientä tekstuuria eikä jää helposti kiinni kuiviin tai epätasaisiin kohtiin. Pinta taittaa valoa ja jos etsit selvästi peittävää, mutta mahdollisimman kuulasta meikkivoidetta, tässä voisi olla erinomainen vaihtoehto. Valoa taittava pigmentti myös tasoittaa kauniisti ihon pintaa ja häivyttää epätasaisuutta jättäen iholle todella kauniin viimeistelyn.

Sävyvalikoima on runsas 30 eri sävyllään. Oma sävyni tästä voiteesta on 4C. Löysin sävyni brändin oman verkkokaupan sävykoneesta. Latasin kuvan kasvoistani ja sain sävyehdotuksen, joka meni tapauksessani täysin oikein.

LUMENE BLUR 16H LONGWEAR FOUNDATION *

Lumenen Blur meikkivoide on erinomainen meikkivoide kun iholleen haluaa selvää tasoitusta ja kerrostettavaa peittävyyttä. Täyteläisen pehmeä meikkivoide on helppo levittää iholle, työstää ja tarvittaessa kerrostaa. Se asettuu kauniisti iholle ja tekee kuten nimikin lupaa -- häivyttää ihon epätasaista tekstuuria ja esimerkiksi laajentuneita ihohuokosia. Ihon pinta näyttää kauniin tasaiselta voiteen ansiosta. Meikkivoide sopii hyvin monelle ihotyypille. Kuivalla ja juonteikkaalla iholla kannattaa jälleen miettiä maltillista levitystä epätasaisille alueille, mutta voidetta ei kannata missään nimessä sivuuttaa. Normaalilla, sekaiholla ja rasvoittuvalla iholla tämä meikkivoide on loistava ja säilyy kauniin raikkaana pitkänkin päivän.

Tykkään levittää tämän meikkivoiteen mahdollisimman pullealla siveltimellä tai sienellä taputellen. Silloin sen lopputulos ja kerrostettavuus on aivan huippuluokkaa. Blur on ollut työpakissani vuosia ja kuuluu luottomeikkivoiteisiini.

Sävyvalikoimassa on kymmenen sävyä. Oma sävyni on 1,5 Fair Beige.

LANCôME TEINT IDOLE ULTRA WEAR *

Lancômen Teint Idole Ultra Wear on meikkivoiteiden klassikko ja monen kuluttajan ja meikkitaiteilijan suosikki. Todella pitkäkestoinen koostumus lupaa pysyä iholla jopa 24 tuntia, mutta toivon todella ettei kukaan lähde tällaista pitkäkestoisuutta kokeilemaan omassa elämässään. Hyvin pitkäkestoista, veden, kuumuuden ja hikoilun kestävää meikkivoidetta etsivälle tässä on kuitenkin erinomainen vaihtoehto.

Meikkivoiteen lopputulos on asettuessaan iholle mattainen. Voide on ehdottomasti parhaimmillaan sekaiholla ja rasvoittuvalla iholla. Normaalille iholle alle kannattaa kerrostaa hyvin kosteutta. Kuivalla ja juonteikkaalla iholla meikkivoide voi helposti päivän aikana korostaa epätasaista tekstuuria, mutta aina on hyvä muistaa, että peittävyyttä voi säädellä kerrostamalla. Suunpieliin ja silmien ympärille peittävää ja mattaista meikkivoidetta ei koskaan kannata levittää kovin paksusti. Paksut kerrokset kerääntyvät aina helpommin epätasaisiin kohtiin. Meikkivoiteen peittävyys on erinomainen, joten saat ihosta täydellisen ja virheettömän tasaisen jo pienellä määrällä voidetta.

Sävyvalikoima on erinomainen 45 eri sävyllä, joten tästä löytyy varmasti jokaiselle sopivin.

LANCôME TEINT IDOLE ULTRA WEAR CARE & GLOW *

Lancômen Teint Idole Ultra Wear on saanut rinnalleen myös Care & Glow meikkivoiteen, joka takaa sekin virheettömän ja ihanan raikkaan lopputuloksen. Vaikka meikkivoiteen nimessä mainitaan sana glow, ei tästä meikkivoiteesta jää iholle kiiltävä lopputulos. Meikkivoiteen iholle jättämä pinta on raikas ja heleä, mutta muuttuu asettuessaan samettisen mattaiseksi. Tätä meikkivoidetta kannattaa kokeilla oikeastaan kaikilla ihotyypeillä. Se on raikas kuivallakin iholla ja toisaalta rasvoittuvallekin iholle varmasti monen mielestä tarpeeksi samettinen. Hyvä pohjustus on tämänkin tuotteen kohdalla tärkeää.

Voide levittyy helposti ja asettuu iholle kauniisti. Se peittää todella hyvin ja kerrostuu halutessasi. Silti tuntuma iholla on kevyt ja miellyttävän huomaamaton. Koostumus on todella pitkäkestoinen. Tiivis ja pullea sivellin on ehdottomasti paras väline kun haluaa peittävyyttä. Ohuella ja litteällä siveltimellä onnistuu kevyempi lopputulos.

Sävyjä on runsaasti, 30 eri sävyn valikoima. Omalle iholleni parhaiten sopii sävy 125W.

SHISEIDO SYNCHRO SKIN SELF-REFRESHING FOUNDATION OIL-FREE *

Shiseidon meikkivoiteista artikkeliin pääsevät molemmat Synchro Skin meikkivoiteet, Self-Refreshing ja Radiant Lifting meikkivoiteet. Nämä voiteet ovat hyvin erilaiset keskenään, silti molemmat ovat käytössäni töissä jatkuvasti.

Self-Refreshing meikkivoide on täysin öljytön, joten se sopii parhaiten rasvoittuvalle iholle ja taipuu monesti myös sekaihon tai normaalin ihon tarpeisiin. Kuivalle, juonteikkaalle iholle ja iholle jossa on selvää pintakuivuutta, tämä ei ole imartelevin valinta. Meikkivoide nimittäin pysyy erinomaisesti iholla todella pitkään, mutta kuivalla iholla se muuttuu helposti liian kuivan näköiseksi päivän aikana. Peittävyys on sitä luokkaa, että moni hyvin tasaisesta ja virheettömästä ihosta haaveileva varmasti tykkää tästä voiteesta. Tässä on erinomainen meikkivoide tilanteisiin, jossa voiteelta halutaan erityisen pitkää kestoa ja hyvää kosteuden ja lämmön sietokykyä. Lopputulos iholla on selvästi mattainen. Pieni määrä riittää hyvin pitkälle ja toki halutessaan tämänkin voiteen saa kevyemmin levitettyä kasvoille esimerkiksi litteällä siveltimellä.

Sävyvalikoimaa löytyy kiitettävästi 30 sävyn verran.

SHISEIDO SYNCHRO SKIN RADIANT LIFTING FOUNDATION *

Shiseidon Radiant Lifting meikkivoide onkin sitten kuivalle ja kosteusköyhälle iholle parempi valinta näistä Shiseidon kahdesta meikkivoiteesta. Meikkivoide tekee ihosta ihanan kuulaan ja hehkuvan, silti se peittää todella hyvin. Lopputuloksena on virheettömänä hehkuva iho. Käytän tätä meikkivoidetta todella usein töissä kun haluan täydellisen tasaisen meikkipohjan, heleän lopputuloksen ja mahdollisimman pitkäkestoisen lopputuloksen.

Meikkivoiteen annostelussa kannattaa olla tarkkaavainen sillä peittävä voide tasoittaa ihoa todella hyvin jo pienellä määrällä tuotetta. Pullo onkin erityisen riittoisa. Myös tämä voide kerrostuu tarvittaessa hyvin.

Sävyvalikoima on kattava 30 eri sävyllään. Sävyt joita itse käytän ovat 130 Opal ja 230 Alder.

 

RELATED POSTS


PARHAAT MEIKKIVOITEET: KESKIPEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET

PARHAAT MEIKKIVOITEET: KESKIPEITTÄVÄT KOOSTUMUKSET