KUIVAN IHON HOITOVINKIT

KUIVAN IHON HOITOVINKIT

Kuivan, herkän ja atooppisen ihon hoitovinkkejä talvikauteen. Esittelyssä Dr. Hauschkan erittäin kuivalle ja atooppiselle iholle suunnattu MED-tuotelinja.

Kaupallinen yhteistyö Dr. Hauschka / Itu Biodyn Oy

Eri vuodenaikoina ihoa tulisi hoitaa erilaisilla tuotteilla. Talvella iho tarvitsee säännöllistä kuorintaa, kosteuttavia tehohoitoja kuten seerumeita ja naamioita sekä täyteläisiä, riittävän kosteuttavia ja suojaavia hoitovoiteita. Kasvojen lisäksi tärkeää olisi hoitaa kaulahuivin uumenissa olevaa kaulaa, kylmälle altistuvia käsiä ja kylmästä säästä kuivuvaa vartalon ihoa.

Ihon kuivumisen ehkäisyä ja ihon hyvänä pysymistä kannattaa talvella ehdottomasti tukea lisäämällä ruokavalioon hyviä rasvoja. Ihonhoito on kokonaisvaltainen prosessi, johon vaikuttaa pinnallisen hoidon lisäksi myös sisäiset tekijät. Ulkoisesti iho tarvitsee kosteutta ja rasvaa hoitotuotteilta, mutta myös sisäisesti paljon hyviä rasvahappoja ja runsaasti vettä.

KUIVA IHO

Kuiva iho ei ole täysin yksiselitteinen, sillä kuivaksi ihoksi katsotaan niin kosteuden kuin rasvankin puutteesta kärsivä iho. Kaikilta ihotyypeiltä voi kausittain puuttua kosteutta, mutta kuivalta ja erityisesti erittäin kuivalta iholta puuttuu yleensä molempia. Kosteuden lisäämiseen ihossa on olemassa paljon tuotteita - ihoa tehokkaasti kosteuttava hyaluronihappo esimerkiksi pomppaa tällä hetkellä esille vähintään joka toisessa tuotteessa. Kuivalle, erittäin kuivalle, ärtyneelle ja punoittavalle sekä atooppiselle iholle oleellisinta on kuitenkin juuri rasva, joka säilyttää ihon kosteuden, estämällä tehokkaasti sen haihtumisen.

Kuiva iho voi olla patologisesti kuiva, jolloin kuivuus johtuu esimerkiksi ihosairaudesta, vaikkapa atopiasta. Ihon kuivuus voi olla myös fysiologista, jolloin iho voi olla kuiva perintötekijöidensä puolesta. Kuivuus voi johtua myös iästä - lasten ja vanhusten iho on yleensä kuivempi kuin nuorten ja aikuisten. Lapsen ihossa talirauhasten toiminta on vähäisempää ja ihon vanhetessa ihon toimintakyky hidastuu ja heikkenee. Kolmas syy kuivaan ihoon voi olla myös hankittu kuivuus, jolloin tarkoitetaan ulkoisten tekijöiden kuten kylmän ilman, tuulen, auringon, ilmastoinnin jne. aiheuttamaa kuivuutta. Kuivan ihon voi aiheuttaa itselleen myös väärillä hoitotuotteilla, esimerkiksi pintakuiva iho on usein merkki sopimattomista hoitotuotteista.

HERKKÄ VAI ALLERGINEN IHO

Allerginen ja herkästi reagoiva iho ovat kaksi eri asiaa. Oikeasti allerginen iho on prosentuaalisesti melko pienellä joukolla ihmisiä, mutta moni silti luokittelee ihonsa herkäksi ja herkästi reagoivaksi. Herkkyyttä voi lisätä stressi, kiire, ilmansaasteet, ruokavalio, ilmaston vaihtelu, hormonaaliset syyt, ihon hoitamattomuus tai ihotyypille sopimattomat hoitotavat ja -tuotteet. Mikä tahansa ihotyyppi voi olla herkkä, joko tilapäisesti tai pysyvästi.

ATOOPPINEN IHO

Talvi on koettelevaa aikaa kuivalle ja herkälle iholle, mutta myös atooppiselle iholle. Atooppisen ihon taustalla on atopia, joka on perinnöllinen taipumus herkistyä tavallisille ympäristön allergeeneille. Atooppisella iholla voi esiintyä atooppista ihottumaa, erityisesti juuri kylmien ja kuivien talvikuukausien aikana. Atoopikon ihosta puuttuu rasvaa, jonka lisäksi siltä haihtuu liian paljon kosteutta. Ihoa suojaava hydrolipidikalvo on yleensä todella ohut tai jopa olematon, jolloin ihon suojamekanismit eivät toimi kunnolla ja iho ottaa vastaan liikaa ympäristön allergeeneja.

Atooppinen iho oireilee kuivuutena, hilseilynä, kutinana ja punoituksena. Iho voi myös halkeilla, jolloin vaarana on ihon tulehtuminen. Kuivan ihon kutiava tunne aiheuttaa raapimista, joka usein sekin johtaa rikkoutuneeseen ihoon. Atopian hoidossa tärkeintä on saada kosteus ja rasva pysymään ihossa ja vahvistaa ihon suojakalvoa. Kutinaa hillitsevät tuotteet ovat myös erityisen tärkeitä.

DSCF8219-2.jpg

DR. HAUSCHKAN MED-LINJA ON KUIVAN, HERKÄN, ALLERGISEN JA ATOOPPISEN IHON PELASTAJA

Dr. Hauschkan MED-linjan tuotteet on suunniteltu nimenomaan kuivan ja herkän ihon hoitoon, ja ne on valmistettu erityisesti atoopikko mielessä. Tuotteiden miellyttävät koostumukset, kevyt ja huomaamaton raaka-aineista peräisin oleva tuoksu sekä ihoa heti rauhoittavat vaikutukset tekevät tuotesarjasta helposti reagoivan ihon suosikkeja.

Hoitolinja on kehitetty uusimpien tieteellisten tutkimustulosten pohjalta yhteistyössä ihotautilääkärien, kosmetologien, testauslaitosten ja yliopistojen kanssa. Tuotteet on perusteellisesti testattu ihmisillä, jotka kärsivät erittäin kuivasta, herkästä tai atooppisesta ihosta. Kaikki hoitolinjan tuotteet sopivat koko perheelle - jokainen tuote sopii siis myös lapsille. Kaikki linjan tuotteet ovat hajusteettomia.

MED-tuotelinjan perushoitoon ja tehohoitoon tarkoitetuissa tuotteissa sankariainesosana on jääruoho, jolla on erinomainen kyky sitoa kosteutta ihoon. Jääruoho selviytyy luonnossa varastoimalla lehtiinsä vettä, samalla vetäen puoleensa kosteutta ympäristöstä. Ihossa kasvi tekee samaa kuin luonnossa, sitoo ihoon mahdollisimman paljon vettä.

Kaikissa hoitolinjan tuotteissa tärkeänä ainesosana ovat luonnolliset ja aidot kasviöljyt, jotka muistuttavat rakenteellisesti ihon omia rasvahappoja. Samankaltaisuus ihon rasvahappojen kanssa varmistaa sen, että öljyt imeytyvät iholle hyvin. Osa tuotteissa käytetyistä öljyistä imeytyy nopeasti, joten kuivan ihon kutiava ja kiristävä tunne helpottaa heti. Toisten öljyjen hoitavat ominaisuudet ilmenevät ihossa pikkuhiljaa. Joidenkin öljyjen tehtävänä on suojata ihoa muodostamalla rasvakalvoa ihon pinnalle. Luonnollisissa ja aidoissa kasviöljyissä on harvoin ihon tukkeutumisen vaaraa, joten öljyjen takia tukkeutuvista ihohuokosista ei tarvitse olla huolissaan.

Kuten muissakin Dr. Hauschkan tuotteissa, myös tämän hoitolinjan tuotteissa käytetyt raaka-aineet saadaan pääasiassa kontrolloiduilta luomuviljelmiltä.

DSCF8275-2.jpg

PERUSHOITO KASVOILLE JA VARTALOLLE

Kaikki kuivalle iholle tarkoitetut tuotteet eivät suinkaan levity iholle täysin vaivatta, mutta jokainen MED-linjan tuote sulautuu ihoon hetkessä. Kosteuden tunne säilyy iholla pitkään ja iho tuntuu miellyttävältä ja hoidetulta useita tunteja.

Ice Plant Face Cream on kuivan ihon kasvovoide, joka vahvistaa ihoa päivä päivältä. Olen käyttänyt voidetta nyt noin kuukauden ajan aamuin illoin ja iho tuntuu todella tasapainoiselta, tehokkaasti kosteutetulta ja hyvin hoidetulta. Kasvovoide on kevyt koostumukseltaan, levittyy hyvin eikä tunnu iholla rasvaiselta. Lopputulos on luonnollisen mattainen, joten voide sopii erinomaisesti meikin alle. Tämän voiteen avulla meikkini on säilynyt jotenkin erityisen raikkaana päivän aikana.

Kosteusvoide helpottaa kuivaa ja kiristävää tunnetta ihossa samantien. Kuiva iho myös kutisee herkästi ja voide lievittää kutinaa heti. Herkän ihon hellävarainen voide sopii hyvin myös esimerkiksi ärtyneenä kutiavan perioraalidermatiitin hoitoon.

Vartalon iholla, erityisesti käsivarsissa ja säärissä talirauhasia on vähemmän, eivätkä ne ole niin aktiivisia kuin kasvoilla, joten näiden kohtien kuivumisen huomaa moni talven aikana. Vartalon pesussa tulisi talvella välttää liian kuivattavia pesu- ja kuorinta-aineita. Suihkun tai kylvyn jälkeen kannattaa heti tarttua vartalovoidepurkkiin. Ice Plant Body Care Lotion -vartalovoide on super helppo levittää iholle sen melko juoksevan koostumuksen ansiosta. Voide myös imeytyy heti - ihana ominaisuus hoitotuotteelta kiireisenä arkiaamuna!

Vartalovoide tasapainottaa kuivaa, hilseilevää ja kiristävää ihoa ja auttaa ihoa säilyttämään kosteuden itsessään pidempään. Se vahvistaa ihon omaa suojamekanismia ja tekee ihosta selkeästi vahvemman ja pehmeän. Iholla säilyy hyvin kosteutettu ja hoidettu tunne aina seuraavaan suihkuun asti. Olen menossa jo toisessa purkissani, sillä tästä voiteesta tuli varmasti pitkän ajan suosikkini.

Kädet ovat koetuksella kylmässä säässä ja erityisesti nyt käsivoiteen säännöllinen käyttö olisi todella suositeltavaa. Ice Plant Hand Cream vahvistaa käsien ihon suojamekanismia. Myös tämä voide imeytyy iholle nopeasti, joten kädet eivät jää tahmaisen rasvaisiksi, siksi voidetta voi hyvin levitellä myös päivän aikana. Käsien iho tuntuu hyvin suojatulta ja hoidetulta voiteen ansiosta. Tuubi on riittoisa, sillä pieni määrä riittää pitkälle.

DSCF8204-2.jpg

TEHOHOITO KASVOILLE JA VARTALOLLE

Perushoidon lisäksi välillä tarve on tehohoidolle, joka auttaa ihoa koettelevimpien vaiheiden yli. Kun iho on erittäin kuiva ja häiritsevän kutiseva, se tarvitsee tehokasta ja nopeaa hoitoa.

Ice Plant Intensive Cream on tehohoidoksi tarkoitettu voide kasvoille ja vartalolle. Myös tämä hajusteeton voide sopii lapsille. Tuote sopii parhaiten paikallisvoiteeksi erityisen kuiviin ja kutiaviin ihoalueisiin, sillä voide lievittää kuivaa tunnetta ja kutinaa välittömästi. Vaikka kyseessä onkin intensiivisempi versio, sopii tämäkin voide käytettäväksi koko kasvoille. Voide levittyy helposti ja toimii meikin alla hyvin. Kätevästä pumpputuubista on erityisen helppo annostella tuotetta. Intensive Cream on myös todella riittoisa, sillä jo pieni määrä helpottaa kerralla.

AKUUTTIHOITO KASVOILLE JA VARTALOLLE

MED-linjan akuuttihoitoon tarkoitetussa voiteessa sankarina on rohtokasvi nimeltä potentilla eli rätvänä, jolla on tulehdusta tehokkaasti rauhoittava ominaisuus. Se lievittää kuivan ihon kutinaa ja hillitsee punoitusta nopeasti ja tehokkaasti. Rätvänäuutteella on kyky auttaa ihoa muodostamaan suojakerroksen itsensä ja ympäröivän ulkomaailman väliin. Kasvin teho perustuu sen juureen, joka sisältää paljon parkkihappoa. Parkkihapolla on ihon tulehduksia ehkäiseviä tehokkaita ominaisuuksia.

Potentilla Soothing Cream on akuuttiin vaiheeseen tarkoitettu hoitovoide, joka on myös linjan tehokkain voide. Ihon lieväkin punoitus ja kutina voi eskaloitua nopeasti ongelmaksi ja välillä todella ärtynyt iho paranee hyvin hitaasti. Potentilla-voiteella iho löytää tasapainon nopeammin. Voide auttaa katkaisemaan kutina- ja raapimiskierteen, josta voi kehittyä iholle pitkäaikainen riesa. Jos atoopikkona olet esimerkiksi hydrokortisonivoiteiden kierteessä, voit kokeilla Pontentilla-voidetta kortisonivoiteen tilalla. Potentilla-voide nimittäin rauhoittaa ihon tulehdusta samaan tapaan kuin hydrokortisonivoide.

Voidetta voi käyttää paikallisesti niin kasvoille kuin vartalolle. Myös tämä voide on turvallinen pikkulapsille ja jopa vauvoille ihoärsytysten hellävaraiseen, mutta tehokkaaseen hoitoon.

Dr. Hauschkan MED-tuotelinja on myynnissä Stockmann Helsingissä ja Lupaus Puoti verkkokaupassa. Osa linjan tuotteista on myynnissä myös Ruohonjuuren, House of Organicsin ja Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokaupoissa.


Related posts


HORMONAALISEN AKNEN HOITOVINKKEJÄ

HORMONAALISEN AKNEN HOITOVINKKEJÄ

WOMAN MADE: VIRPI RAIPALA-CORMIER & FRANTSILA HERBFARM

WOMAN MADE: VIRPI RAIPALA-CORMIER & FRANTSILA HERBFARM