WOMAN MADE: VIRPI RAIPALA-CORMIER & FRANTSILA HERBFARM

WOMAN MADE: VIRPI RAIPALA-CORMIER & FRANTSILA HERBFARM

Woman Made -haastattelusarjassa kauneuden yrittäjänaiset kertovat omat kosmetiikan suosikkinsa. Kolmantena haastattelussa on Frantsila Luomuyrttitilan perustaja Virpi Raipala-Cormier.

Virpi_punhattu_2016.jpg

LEMPI KAUNEUSVÄLIPALASI?

Syön paljon metsämarjoja piimän kera, jossa mukana on myös hieman hunajaa ja kesäaikana hämäläistä talkkunaa. Loppukesästä nautin oman puutarhan tuoreita yrttejä, omenoita ja herukoita. Kiireen keskellä suihkautuan De stress –suihketta suuhuni, jotta taas ajatukset tulisivat selkeiksi ja keskittyminen paranisi. Kesällä käytän paljon syötäviä kukkia, kuten ruusunterälehtiä, orvokkeja ja krassin kukkia.

MILLAINEN ON IHONHOITORUTIINISI AAMUISIN?

Kesällä huuhtelen kasvoni vedellä, jonka jälkeen sivelen kasvoille Frantsilan Ravitsevaa kasvovoidetta. Talvella käytän ihonhoidossa enemmän öljyjä kuten Ruusu kasvoöljyä tai Kehäkukka-Porkkanaöljyä. Rakastan ruusun tuoksua. Akupisteisiin ranteissa sekä ohimoissa sipaisen Aura-Parfyymiä vahvistamaan läsnäoloa.

Talvella vältän aamulla kasvojen pesemistä vedellä, sillä menen pakkasellakin ulos tekemään puolen tunnin pystyjoogaharjoitteen. Suihkun tai kylvyn jälkeen käytän koko vartalolle Porkkana-Kehäkukkaöljyä tai Kipuöljyä ja kerran viikossa teen koko vartalon kuivaharjauksen.

Joskus aamuisin, kun herään oikein varhain, hemmottelen itseäni kylvyllä ja lisään siihen Frantsilan Rentouttavan –kylpysuolan. Kylvyn aikana hoidan päänahkani Nokkonen-turve hiuspohjan hoitoöljyllä, jonka annan vaikuttaa hoitavasti koko kylvyn ajan. Kasvoilleni levitän Yrttisavinaamion ja rentoudun. Lopuksi hankaan itseni kunnolla kylpyharjalla ja jalkani hohkakivellä. Kylvyn jälkeen pesen vielä hoitoöljyn hiuksistani Koivu-Turve Shampoolla. Lopuksi hieron ihooni öljyn, kireille lihaksille Kipuöljyn ja kasvoille laitan tuotteen vuodenajan mukaan.

Jokaiseen aamuuni kuuluu myös lyhyt noin puolen tunnin joogahetki ulkona, syksyllä ja talvella pystyjoogana – sekä pieni hiljentyminen tai meditaatio sisällä tai ulkona sään mukaan.

woman made frantsilan virpi koonti.jpg

MITÄ MEIKKITUOTTEITA KÄYTÄT PÄIVITTÄIN?

En käytä mitään päivittäin, vain kun menen juhliin tai teatteriin. Silloin käytän puuteria, huulipunaa, poskipunaa, luomiväriä ja ripsiväriä – tietenkin luonnonkosmetiikkaa.

MILLAINEN ON IHONHOITORUTIINISI ILTAISIN?

Iltaisin puhdistan kasvot Frantsilan Hellävaraisella puhdistusemulsiolla sekä levitän kasvojen iholle Ruusu kasvoöljyn tai Tehovoiteen.

Saunailtana rutiinini ovat pitkät. Ennen saunaan menoa pesen kasvoni Hellävaraisella puhdistusemulsiolla ja hieron päänahkaan Kehäkukkavoidetta. Kasvot kuorin Uudistavalla kuorintavoiteella. Löylyttelyn jälkeen pesen vartaloni Ruusuisella suihkugeelillä ja hiukseni Koivu-turveshampoolla. Vartalolleni teen koko kehon ihokuorinnan käyttäen oman tyyppini mukaista Harmonia ayurvedista hoitoöljyä, johon olen sekoittanut hienoa merisuolaa tai käytän Frantsilan syväpuhdistavaa turvetta. Näiden jälkeen vain huuhtelen ihoni ja kasvoille laitan Tehovoidetta tai kasvoöljyä.

_MG_8820.jpg

MITÄ KAUNEUSTUOTTEITA LÖYTYY AINA YÖPÖYDÄLTÄSI?

Yöpöydälläni on tällä hetkellä ja yleensä aina Ruusu –kasvoöljy, Ojan isännän muistolinimentti, Kuismaöljy ja Kipuöljy vartalon jännitysalueita varten sekä Tyyneyden tipat, De-Stress –suihke ja Laventelisalva ajatusteni tyynnyttämiseen. Laventelisalvan hieron jalkapohjiini – se auttaa myös unta.

MISTÄ AJATUS OMAAN YRITYKSEESI LÄHTI?

Lähtökohtana oli periaatteet. Kun 1981 aloitimme luonnonmukaisen yrttiviljelyn 300 vuotta vanhalla sukutilallamme meillä oli suuri halu kehittää sellaisia suomalaisiin yrtteihin perustuvia, tehokkaita ja ympäristöystävällisiä tuotteita, jotka tiedän toimivan niin itselläni kuin muilla. Halusimme mieheni kanssa luoda kokonaisvaltaisesti ihmistä hoitavat, turvalliset luomutuotteet – niin sisäiseen kuin ulkoiseen käyttöön. Ideana oli myös se, että tuotteet perustuvat suomalaiseen perinteeseen, kasvien farmakologiseen tutkimukseen ja perinteiseen kiinalaiseen ja/tai ayurvediseen ymmärrykseen ihmisestä.

_MG_9053 2.jpg

VINKKISI KIIREISEN TYÖ- JA PERHE-ELÄMÄN SEKÄ ITSESTÄ HUOLEHTIMISEN YHDISTÄMISEEN?

Minä, sinä ja me kaikki, mukaan luettuna koko perhe, tarvitsemme hyvinvointimme peruspilareiksi seuraavia asioita:

  • Säännöllinen päivärytmi, johon kuuluu ulkoilua mielellään puhtaassa, raittiissa ilmassa.

  • Terveellinen ja herkullinen kasvisvoittoinen luomuruoka – suurin osa läheltä ja kotimaista.

  • Yhteistä aikaa läheisten kanssa, leikkiä lasten tai lastenlasten kanssa, hartia-niskahierontaa, kulttuuriakin.

  • Joogaa ja hiljentymistä – aloittaa aamu sillä ja illalla voi lukea mieltä kohottavaa kirjaa, kuunnella hetki rauhoittavaa musiikkia tai meditoida.

  • Ylläpitäviä luontaishoitoja, jotka rentouttavat ja vahvistavat oloa.

  • Yrttituotteita, ravintolisiä tarpeen mukaan. Esimerkiksi minulla ja miehelläni on käytössä meidän Aurinkovoima –villiviherjauheemme, Optimi-omegaöljymme, Nokkos-peltokorte-kalkkipuristeemme päivittäin ja tarpeen mukaan Tyyneydentipat, Karvakorva yrttiuutteet, yrttiteemme vaihdellen ja silloin tällöin B-vitamiineja ym. ravintolisiä.

  • Eteeriset öljyt ja suomalaiset kukkatipat kohottavat ja hoitavat mielialaa. Kylvyt ovat tosi rauhoittavia, niitä suosittelen saunan lisäksi – otamme niitä yhdessä mieheni kanssa.

MINKÄ KAUNEUSIDEAN TAI -OPIN HALUAT VÄLITTÄÄ CREAM FILESIN LUKIJOILLE?

Toivon, että luonnollinen kauneus korostuu koko olemuksessamme ja kuuntelemme itseämme emmekä mene vain muiden ja muodin mukana. Kuuntelemme myös sydämiämme kun teemme päätöksiä tai valintoja niin, että ne olisivat hyväksi itsellemme ja myös koko planeetallemme. Toivon, että rakkaus ja myötätunto olisi aina kantavana voimana kaikessa; ajatuksissamme, sanoissamme ja teoissamme.

Interview of Virpi Raipala-Cormier by Eevis Liedes

Photos courtesy of Frantsila & Virpi Raipala-Cormier


Related posts


KUIVAN IHON HOITOVINKIT

KUIVAN IHON HOITOVINKIT

ARKISTOITU: KAUNEUDEN VUOSI 2019

ARKISTOITU: KAUNEUDEN VUOSI 2019