ARKISTOITU: KAUNEUDEN VUOSI 2019

ARKISTOITU: KAUNEUDEN VUOSI 2019

Vuoden 2019 kosmetiikan puhuttelevat ilmiöt ja kiinnostavimmat tuotelöydöt arkistoituna.

Sisältää affiliate-linkkejä

Cream Files täyttää tammikuussa vuoden (jippii!) ja vaikka täällä ruudun toisella puolella olenkin jo pitkällä ensi vuoden ideoissa ja visioissa, on kiva katsella taaksepäin kuluneeseen vuoteen. Artikkelista löydät kauneutta ja kosmetiikkaa minulle tänä vuonna määritelleitä ilmiöitä ja tietenkin niitä kaikista mielenkiintoisimpia tuotteita.

KOSMETIIKAN SUUNTAUKSIA VUONNA 2019:

Vuosi 2019 oli todella kiinnostava kauneuden kannalta. Minusta oli mielenkiintoista seurata kuinka luonnonkosmetiikka vahvisti asemaansa vielä selkeästi ja kahtiajaottelu luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan välillä on edelleen nähtävissä, mutta ehkä hieman loivenemassa. Luonnonkosmetiikan trendin vaikutuksena tänä vuonna pinnalle pomppasi vahvasti termi “clean beauty”, joka on saanut kauneuskeskustelun hieman sekaisin ja monet kuluttajat hämilleen. Juttelimme clean beautystä muun muassa Beauty Snacks -podcastissa Katja Kokon kanssa. Jos et vielä kuunnellut jaksoa, pääset siihen tästä.

Tänä vuonna nähtiin myös kosmetiikkajättien yrityksiä napata kiinni ajan henkeen luomalla omia luonnollisia kosmetiikkalinjoja perinteisten linjojen rinnalle. Garnier onnistui hankkeessaan mielestäni erityisen hyvin BIO-linjallaan*. Samoin kotimainen Four Reasons Nature -tuotteillaan*. Kaikista perinteisimmätkin sarjat, joiden asemaa ei ole ennen paljon horjuteltu, kehittelivät viimeistään tänä vuonna keinon pysytellä menossa edes jotenkin mukana. Toisinaan tämä suuntaus jakaa mielipiteitä, mutta minusta on hyvä, että Garnierin kaltaiset jätit tekevät kattavan luonnollisen ihonhoitolinjan, joka on todella laajasti saatavilla ja edulliseen hintaan (kaikki tuotteet maksavat alle 15, suurin osa alle 10 euroa). Suuntauksen voisi toivoa vievän meitä yhä enemmän suuntaan, jossa ekologisuus, vastuullisuus ja luonnollisuus eivät olisi erikoisuuksia vaan ihan päivänselviä asioita.

Lähikosmetiikka ja kotimainen kosmetiikka elävät myös huippuhetkiään. Kotimaassa valmistettuja tuotteita arvostetaan yhä korkeammalle. Se on ihanaa! Pohjoiset marjat pomppailivat sloganeissa tänä vuonna jotenkin erityisen paljon silmille. Puolukka tulee muuten aivan varmasti vastaan ensi vuonna useammastakin purkista!

Ja vaikka tässä tapauksessa mennäänkin kotimaan ulkopuolelle, lasken latvialaisen Mádaran tämän vuoden onnistumisen lähikosmetiikan alle. Mádara loi ihonhoitotuotteidensa rinnalle meikkisarjan, josta erityisesti meikkivoide onnistui mielestäni aivan superhyvin. Voide on raikas, mutta sopivan peittävä ja antaa iholle upean lopputuloksen. Sävyistä Mádara saa isosti plussaa, sillä sävyskaala kattaa usean ihonsävyn vaaleasta tummaan. Meikkivoide vastaa varmasti monen kuluttajan toiveisiin. Lue meikkivoiteesta täältä.

Kierrätys puhutti tänä vuonna erityisen paljon. Kosmetiikassa ollaan vielä vähän alkumetreillä kierrätyksen kanssa jos verrataan vaateteollisuuteen. Toisaalta tänä vuonna muovi puhutti todella paljon ja monilla brändeillä oli sen osalta jo hyviä kehitysaskeleita. Jo kertaalleen kierrätetystä muovista valmistettuihin purkkeihin vaihtoi todella moni kosmetiikkabrändi ja tähän suuntaan mennään varmasti vielä ensi vuonnakin. Vaikka muovin haitoista puhutaankin paljon, on se kuitenkin materiaali, jonka kierrätys on erityisen helppoa jos se tehdään oikein. Kosmetiikkapakkausten kierrätyksestä puhuimme Beauty Snacksissa Elina Saunamäen kanssa. Pääset jaksoon tästä.

DSCF8031.jpg

MIELENKIINTOISIN ILMIÖ VUONNA 2019: HOME PRO

Kuluneena vuonna kauneudenhoidossa siirryttiin kotioloissa vieläkin pidemmälle. Tänä vuonna todella moni rullasi kasvojaan kasvorullalla, villiintyi gua sha -välineistä ja harrasti säännöllisesti kasvonaamioita sheetmaskien tai kuorivien AHA-naamioiden muodossa. Kauneuteen vielä vihkiytyneemmät hoitivat kasvojaan kotona ledivalonaamioilla. Täälläkin ledivalot kutkuttavat ja vierailu The Light Salonissa Lontoossa kiinnostaa! Haluaisin ajatella, että kotona kasvojen mikroneulaus olisi jo unohtunut, mutta en ole aivan varma, voin siis lähinnä vain toivoa.

Foreon Luna* -puhdistuslaite nousee gua sha lastojen rinnalle mielenkiintoisimmaksi välinekokeiluksi itselläni tänä vuonna. Puhdistuslaitetta minulle suositeltiin muutamalta eri taholta useamman kerran ennen kuin tartuin laitteeseen, sillä kallis värähtelevä kapistus ei alkuun tuntunut lainkaan kiinnostavalta. Pääni kääntyi nopeasti kun huomasin ihossani selkeitä muutoksia värähtelevän puhdistuksen ansiosta. Tukkeutuneita ihohuokosia oli vähemmän ja mustapäät nenänpielessä vaikuttivat vähentyneen. Iho tuntui aina puhdistuksen jälkeen kiinteämmältä ja todella sileältä. Kirjoitan Lunasta vielä ensi vuoden alussa.

Gua shasta sain helpotusta kasvojen lihasjumeihin. Erityisesti leuan ja poskien lihaksissa huomasin nopeasti eron kun opettelin gua shan kunnolla. Minulle parhaiten toimivat Katja Kokon Yin Your Skin -välineet* sekä saman niminen verkkokurssi, jossa gua shaa oppii perusteellisesti. Huomaan ihossani selkeitä eroja gua shan jäljiltä ja stressiperäiset lihasjumit erityisesti leuan, kaulan, niskan ja päänahan alueilla ovat helpottaneet.

ENITEN KIINNOSTANEET BRÄNDIT:

Tänä vuonna testasin niin paljon kosmetiikkaa, että välillä nahkaani koeteltiin. Olen joulukuun paastonnut uusista tuotteista, jotta vuoden alussa olen taas valmis tutustumaan ihaniin purkkeihin. Tässä kuitenkin minua kiinnostavimpia tuttavuuksia tälle vuodelle:

Herbivore

Herbivoren Moon Fruit yönaamio on ihoni ehdottomia suosikkeja ja kiilasi yönaamioiden kärkeen tänä vuonna. Ostin naamion Lontoon reissultani kesäkuussa ja nyt purkki vetelee viimeisiään. Naamio on tehopakkaus kosteuttavia ainesosia ja ihoa uudistavia hedelmähappoja. Naamio on hellävarainen ja sen jäljiltä kasvojen iho onkin aina aamuisin erityisen tasaisen sävyinen, tasapainoisen tuntuinen ja kosteutettu. Yöaamiosta voit lukea lisää täältä.

Tandem Skincare

Tähän uutuussarjaan tutustuin syksyllä ja tykästyin heti kahteen kokeilemaani tuotteeseen. More Than Moisturiser ja Brightening Booster ovat olleet testissäni syksystä lähtien ja kirjoitan tuotteista pian lisää. More Than Moisturiser soveltuu kaikille ihotyypeille. Se sisältää runsaasti ihoa kosteuttavia, vahvistavia ja suojaavia ainesosia, mutta tuntuu iholla ihanan kevyeltä. Brightening Boosterin teho perustuu ihoa kirkastavaan C-vitamiiniin. Boosterin ansiosta iho on kimmoisa ja sen sävy on kirkkaampi. Seuraavaksi sarjalta kiinnostaisi kokeilla Super-Oil kasvoöljyä ja More Than Moisturiser Body vartalovoidetta.

BYBI Beauty

BYBI Beauty pitää vakaata kärkisijaa suosikkimerkkieni joukossa. BYBIn tuotteet ovat huippuja, ja niiden koko tuotantoprosessi on mietitty aivan supertarkasti. Raaka-aineet, tuotepakkaukset, pakkausmateriaalit tuotteiden lähetyksissä ja kierrätys on kaikki harkittu tarkkaan eikä missään tunnu olevan aukkoja. BYBIn instagram-tili on myös ihanaa seurattavaa sillä tililtä saa jatkuvasti vinkkejä kierrättämiseen. Täytyy ajoittaa vierailu Lontooseen joskus BYBIn järjestämän Susty Summit tapahtuman aikaan. Tänä vuonna kokeilemani merkin tähtituotteet ovat ehdottomasti Bakuchiol Booster* ja CBD Booster*. Lue boostereista lisää tästä ja tästä. BYBIn perustajat Elsie ja Dominika olivat myös vieraanani Beauty Snacks podcastissa. Pääset jaksoon tästä.

REN Clean Sincare

Tänä vuonna tutustuin oikein urakalla RENin tuotteisiin, sillä raahasin niitä mukanani aina Tallinnassa käydessäni. Sarjaa saa myös verkkokauppojen suosikistani Cult Beautysta, josta tilaan kosmetiikkaa, jota ei täältä saa. REN on lisätty myös Bangerhead -verkkokaupan valikoimaan! RENiä olen kokeillut jo useampana vuonna, mutta erityisesti tänä vuonna löysin sarjalta muutaman huippusuosikin. Eniten kokeilin sarjan Evercalm -linjan tuotteita, jotka on tarkoitettu herkälle iholle. Overnight Recovery Balm ja Gentle Cleansing Milk jäävät varmasti vakiotuotteiksi. Ready Steady Glow päivittäinen AHA-happoja sisältävä kasvovesi on ihana aamuisin luomaan kasvoille kirkkauden ennen meikin tekoa. AHA Smart Renewal Body Serum on myös kiinnostava uutuus, josta kirjoitan pian lisää.

Oikeasti tätä kiinnostavien brändien listaa voisi jatkaa loputtomiin. Dr. Hauschka oli minulle jo tuttu brändi, mutta löysin monta unohtamaani ihanaa tuotetta merkiltä tänä vuonna uudelleen ja niiden lisäksi myös aivan huippuja uutuuksia. Omorovicza on unkarilainen ihonhoitobrändi, jolta testailin tänä vuonna paljon ja jatkan varmasti ensi vuonnakin. Oskialta löysin ihanan kasvonaamion, joka päätyi myös Sunday Maskiin. Myös Oskia kuuluu nykyään Bangerheadin valikoimaan!

DSCF8050.jpg

TULOSSA VUONNA 2020:

Kokonaisvaltainen kauneudenhoito jatkaa varmasti supertrendinä myös ensi vuonna. Siihen liittyen kauneutta tukevat ravintolisät jatkavat vain kasvuaan ja lisäävät suosiotaan. Rentoutuminen ja nukkuminen lisäävät merkitystään osana kauneudenhoitoa ja hyvinvointia. Hyvään uneen liittyviä tuotteita ilmestyy markkinoille koko ajan lisää ja unenlaatuun panostetaan erilaisin keinoin.

Monikäyttöisyys on ollut jo jonkin aikaa pinnan alla kytevä trendi, mutta uskon, että tähän suuntaan mennään vielä enemmän ensi vuonna. Meikin ja ihonhoidon yhdistäviä tuotteita tulee varmasti vieläkin enemmän ja niissäkin siirrytään innovatiivisempiin tuotteisiin. Omalle testilistalleni saapui juuri Glossierin Futuredew, jonka virallinen nimi “oil serum hybrid” kertoo jo jonkin verran monikäyttöisyydestä. Iholle upean kiillon tuovan öljyn voi levittää kasvoilleen ihonhoitotuotteena, jolloin se häviää iholle ja antaa iholle maltillisemman kuulauden. Öljyä voi kuitenkin myös taputella poskipäille antamaan megakiiltoa. Monikäyttöiset tuotteet myös vähentävät purkkikuormaa, joten ensi vuonna puhutaan varmasti yhä enemmän myös kosmetiikan minimalismista.

Täydellisyys ei ole enää kiinnostavaa ja toivonkin, että sosiaalisessa mediassa nähdään ensi vuonna yhä enemmän erilaisia kauneusvaikuttajia ja vaikutteita. Myös sukupuoleton kosmetiikka kiinnostaa.

photos & words Eevis Liedes

*PR Samples


Related posts


WOMAN MADE: VIRPI RAIPALA-CORMIER & FRANTSILA HERBFARM

WOMAN MADE: VIRPI RAIPALA-CORMIER & FRANTSILA HERBFARM

KYLPPÄRINKAAPISSA NYT: KASVOÖLJY

KYLPPÄRINKAAPISSA NYT: KASVOÖLJY