KYLPPÄRINKAAPISSA NYT: KASVOÖLJY

KYLPPÄRINKAAPISSA NYT: KASVOÖLJY

Esittelyssä kuusi kasvoöljysuosikkia talveen.

Sisältää affiliate-linkkejä

Jos ihosi tuntuu talven tullen kiristävältä tai se alkaa päivän myötä punoittaa, syynä voi olla riittävän rasvan puuttuminen iholta. Lämpötilaerot ulko- ja sisäilmassa kuivattavat ihoamme ja vaikka pakkaset eivät vielä koettelekaan meitä, on iho silti koetuksella kylmenevän sään vuoksi. Ihon runsaasta kosteuttamisesta ei ole hyötyä jos kosteus haihtuu ihosta nopeasti. Kosteuden haihtumisen huomaa ihossa usein kiristelynä, punoituksena ja pintakuivuutena. Kasvoöljy sitoo kosteuden iholle, samalla ihoa raviten.

Kasvoöljyn paikka ihonhoitorutiinissa vaihtelee. Yleensä sen voi levittää kasvoille viimeisenä tuotteena, eli hoitoveden, seerumin ja kosteusvoiteen jälkeen, jolloin se muodostaa ihon pinnalle suojan kosteuden haihtumiselta. Kasvovoiteen ja öljyn järjestys riippuu kuitenkin myös molempien tuotteiden koostumuksesta. Öljyn voi hyvin levittää myös seerumin paikalla ennen kosteusvoidetta. Erityisesti kevyet ja nopeasti imeytyvät öljyt, öljyseerumit ja kuivaöljyt levittyvät hyvin voiteen alle. Kaikkia öljyjä voi myös sekoittaa oman seerumin tai kasvovoiteen joukkoon.

Lämmitä öljy kämmenten välissä. Painele öljy ensin kasvoille ja jatka sitten hieroen. Hiero öljy kasvoille ja kaulalle - ja jos raaskit, myös rintakehälle. Jos käytät öljyä meikin alla, ole annostelussa maltillisempi. Iltaisin iho voi huoletta jäädä kiiltelemään öljystä, eli voit käyttää öljyä runsaammin yötä vasten.

Korkealaatuiset kasviöljyt eivät tuki ihohuokosia, joten ajatus öljyistä tukkeutuvista ihohuokosista kannattaa karistaa. Olisi kuitenkin tärkeää löytää omalle iholleen sopivin öljy, sillä kasvoöljystä hyötyvät aivan kaikki ihotyypit. Myös rasvaiselle iholle öljystä on hyötyä, sillä öljy tasapainottaa ihon talintuotantoa ja voi jopa vähentää epäpuhtauksien syntymistä.

Absolution Addiction Oil

Absolutionin öljy on todella uskomaton ja omissa öljysuosikeissani aivan siellä kirkkaimmassa kärjessä. Ihoni rakastaa tätä öljyä ja niin taitaa monen muunkin iho, sillä öljy nauttii eräänlaisesta kulttimaineesta. Ihmeöljyyn kannattaa siis investoida jos vain on mahdollisuus. Pullo on todella riittoisa.

Ohuen koostumuksensa ansiosta öljy sopii erityisen hyvin myös epäpuhtaalle iholle. Se ei aiheuta näppylöitä edes superherkästi tukkeutuvan iholla. Öljy tasapainottaa ihon toimintoja ja rauhoittaa ihoa. Sen ainesosat kirkastavat ihon sävyä ja tekevät siitä tasaisemman ja raikkaan. Öljy tasapainottaa talineritystä, joten epäpuhdaskin iho rauhoittuu öljyä käytettäessä. Kasvoöljy sopii kaikille ihotyypeille.

27 eri kasviöljyn ja kukkaisuutteen tehon yhdistävä öljy antaa iholle kaikkea mitä se voi tarvita, myös siitä syystä kova hinta on perusteltu. Kaktusviikunaöljy sisältää E-vitamiinia, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Luumuöljy kosteuttaa ja pehmentää, valkoinen lilja ehkäisee pigmenttimuutosten syntymistä. Argan- ja jojobaöljyt ravitsevat ja suojaavat ihoa sekä vahvistavat sen omaa suojamekanismia. Tässä öljyssä on kaikki kohdallaan.

Frantsila Kehäkukka-Porkkana Öljy *

Frantsilan Kehäkukka-Porkkana öljy on ihanteellinen kuivalle, punoittavalle, tulehtuneelle, herkälle ja ikääntyvälle iholle. Öljy on ihana myös auringonoton jälkeen, joten jos vietät talvilomaa rannalla, tämä öljy on hyvä matkakumppani.

Öljyn upea kultainen sävy heleyttää ihoa samantien, luoden täydellisesti valoataittavan hehkun kasvoille. Öljy ei ole raskas, joten normaali tai rasvoittuva iho sekä sekaiho nauttii tästä öljystä myös. Auringonkukan siemenöljyn lisäksi pullossa on argan-, manteli- ja jojobaöljyjä, jotka ovat ihoa tehokkaasti ravitsevia ja suojaavia kylmäpuristettuja öljyjä. Jojobaöljyn rasvahappokoostumus muistuttaa ihomme luontaista rasvaa eli talia, joten öljy on yleisesti todella hyvin siedetty. Kasvoöljyn sisältämä kehäkukka rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Porkkana sisältää paljon betakaroteenia, joten se parantaa ihon sävyä.

Frantsila on kotimainen brändi, jonka tuotteiden raaka-aineet viljellään luomuyrttitilalla Kyröspohjan kylässä. Pullon noin 25€:n hinta on todella kohtuullinen kotimaisuudesta ja luomusta. Pullo kestää käytössä pitkään.

Eevis öljy 1.jpg

Ekopharma Herukka Sensitive Siemenöljy *

Herkälle iholle sopiva kevyt öljy on kotimaisen Ekopharman Herukka kasvoöljy. Ohut öljy imeytyy iholle hyvin, jättäen ihanan kiillon ihon pintaan. Mustaherukkaa sisältävä öljy sopii hyvin herkistyneelle, ärtyneelle ja tasapainottomalle iholle. Öljy on erinomainen myös punoittavalle couperosa-iholle, sillä se tasapainottaa ihoa ja ehkäisee punoitusta. Myös atooppiselle iholle tässä on erinomainen öljy.

Mustaherukan siemenistä saatava öljy sisältää paljon iholle tärkeitä rasvahappoja ja vitamiineja. Rasvahapot ravitsevat, vahvistavat ja suojaavat ihoa, vitamiineista iho saa suojan muun muassa vapaita happiradikaaleja vastaan.

Öljystä on saatavilla appelsiinin tuoksuisen version lisäksi myös hajusteeton öljy hajuherkälle. Kokonaisuudessaan Ekopharman Herukka -ihonhoitolinja on hyvä herkän ihon hoitoon. Ekopharman tuotteet on valmistettu Suomessa.

YA Naturae Kasvoöljy *

Helsingin yliopiston omistama YA Naturae valmistaa ja tuottaa Suomessa sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jonka kaikki myyntituotto menee Helsingin yliopistolle tutkimuksen ja koulutuksen rahoitukseen. Tuet siis hyvää asiaa hankkimalla tämän öljyn!

Kuivalle iholle tarkoitettu kasvoöljy sisältää ihoa ravitsevaa, hoitavaa ja suojaavaa ruusunmarjaa sekä vitamiinirikasta tyrniä. Ruusunmarjaöljy on erityisen hyvä hoitoöljy arpien häivyttämiseen sen ihoa uudistavien ja korjaavien ominaisuuksien vuoksi. Se soveltuu hyvin myös akneiholle, couperosan ja atooppisen ihon hoitoon.

Tyrnin sisältämä C-vitamiini kiinteyttää ja kosteuttaa ihoa sekä vähentää punoitusta. Tyrni on erinomainen raaka-aine kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvä ikääntyvälle tai väsyneelle, samealle ja elottomalle iholle. Täyteläinen öljy tuntuu kevyeltä kasvoilla ja levittyy hyvin meikin alle.

eevis öljy 2.jpg

Sunday Riley C.E.O Glow

C-vitamiinia ja kurkumaa sisältävä kasvoöljy on talvisen ihon täsmäase. C-vitamiinilla on paljon ihoa hyödyttäviä ominaisuuksia; se kosteuttaa ja kirkastaa ihoa sekä tasoittaa ihon sävyä. C-vitamiini osallistuu myös kollageenisynteesiin, joten se auttaa pitämään ihon kiinteänä. Kurkumalla on tulehdusta poistava vaikutus, joten se sopii hyvin talviseen ihonhoitoon vähentämään punaisuutta iholla ja rauhoittamaan kovia kokevaa ihoa.

Öljyn ensimmäisenä ainesosana on vadelmansiemenöljyä, joka on erittäin hoitava ja paljon hyviä rasvahappoja sisältämä öljy. Myös vadelmansiemenöljyssä on paljon iholle hyödyllisiä vitamiineja, mutta rasvahapoista löytyy myös omega 6-rasvahappoa eli linolihappoa, joka on tärkeä ainesosa ihon rakenteelle.

Sunday Rileyn öljy sopii kaikille ihotyypeille, jotka kaipaavat kosteutta ja kirkkautta. Öljy luo kauniin kuulaan efektin kasvoille heti levityksessä. Kurkumalle luontainen voimakas oranssi sävy vaikuttaa ihon sävyä heti tasoittaen. Kasvojen iho on heti öljyn jäljiltä heleän hehkuva.

Flow Cosmetics Lingonberry Bright *

Ohut kuivaöljyseerumi imeytyy ihoon todella hyvin, joten tämä öljy sopii hyvin jopa öljyskeptikolle. Öljyseerumilla voit korvata tavallisen seerumisi talvisaikaan. Ohut koostumus imeytyy ihoon hetkessä, antaen iholle heti pehmeän, ravitun ja suojatun tunteen.

Kotimaisen Flow Cosmeticsin kuivaöljyseerumi sisältää runsaasti puolukansiemenöljyä. Puolukalla on ihon sävyä tasoittavia vaikutuksia sekä punaisuutta hillitsevä ominaisuus, joten se on erinomainen raaka-aine monelle talvella. Puolukan on todettu auttavan myös liikapigmentaatiossa, joten jos kärsit pigmenttilaikuista tai haluat ehkäistä niitä, tässä on siihen erinomainen öljy.

Kuivaöljyseerumin pohja koostuu kookoksesta saadusta MCT-öljystä ja jojobaöljystä. MCT-öljy on tuttu monelle superfoodina rasvakahvista, mutta myös iholle siinä on erittäin välttämättömiä ja hyviä rasvahappoja. Jojobaöljyn koostumus on lähimpänä ihon oman talin koostumusta, joten iho ottaa tämän kasviöljyn hyvin vastaan. Jojobaöljy sopii hyvin kaikille ihotyypeille.

Illustrations by Fanni Lyytikäinen

words Eevis Liedes

*PR Samples


Related posts


ARKISTOITU: KAUNEUDEN VUOSI 2019

ARKISTOITU: KAUNEUDEN VUOSI 2019

SEERUMIOPAS: PARHAAT SEERUMIT ERI IHOTYYPEILLE

SEERUMIOPAS: PARHAAT SEERUMIT ERI IHOTYYPEILLE