PUHDISTUSRUTIINI DR. HAUSCHKAN TUOTTEILLA

PUHDISTUSRUTIINI DR. HAUSCHKAN TUOTTEILLA

Ihon huolellinen puhdistaminen on avain hyvinvoivaan ja tasapainoiseen ihoon.

Kaupallinen yhteistyö Dr. Hauschka

Ihon huolellinen puhdistaminen on avainasemassa tasapainoisen, kuulaan ja heleän ihon tavoittelussa. Myös sillä, millaisella tuotteella ihoasi puhdistat on todella suuri merkitys ihon hyvinvointiin. Puhdistustuotteiden tulisi olla ihotyypillesi sopivia ja poistaa tehokkaasti likaa ja meikkiä iholtasi, mutta ei liikaa sille tärkeää rasvaa. Väärillä puhdistustuotteilla voi pahimmassa tapauksessa ajaa ihonsa selkeään epätasapainotilaan. Hyvä puhdistustuote jättää ihon hengittäväksi, raikkaaksi ja pehmeäksi. Liian mieto putsari voi lisätä ihon tukkoisuutta. Tuotetta myös kuluu enemmän jos sitä täytyy käyttää runsaasti puhtaan lopputuloksen saamiseksi. Liian pesevä ja voimakas putsari sen sijaan kuivattaa ihoa, aiheuttaa tukkoisuutta ja voi toisilla ihotyypeillä jopa lisätä talintuotantoa ja ihon rasvoittumista. Myös monen ikuisena riesana oleva ihon pintakuivuus voi hyvinkin ratketa puhdistustuotteen vaihdoksella.

Puhdistuksesta kannattaa tehdä itselleen nautinnollinen pieni oma hetki. Lyhyt hieronta puhdistuksen yhteydessä tehostaa paitsi ihon puhdistumista, myös rauhoittaa mieltä ja hermostoa, parantaa ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja siten vaikuttaa osaltaan heleämpään ihoon. Iho tulee puhdistaa joka päivä, vaikka ei käyttäisi meikkiä, sillä iholta tulee poistaa päivittäin sille kertynyt lika, tali ja hiki. Ihomme uudistuu yöllä ja likainen iho tai meikin jämät kasvoilla vaikeuttavat ihon uudistumista, solujen jakautumista ja yleisesti ihon aineenvaihduntaa. Vaikka voisi ajatella, että puhdistustuotteeksi sopii mikä tahansa - tuotehan nopeasti huuhdellaan pois kasvoilta - kannattaa puhdistustuote kuitenkin valita huolella. Jos puhdistuksen tekee huolellisesti, iho pääsee nauttimaan putsarin sisältämistä ainesosista. Dr. Hauschkan puhdistustuotteilla voit olla varma, että hoidat ihoasi puhdistuksen yhteydessä.

Luonnonkosmetiikan pioneerisarja Dr. Hauschka lanseerasi puhdistustuotteisiinsa uuden vahvistuksen Puhdistusbalmin muodossa. Puhdistusemulsio ja Puhdistusvoide ovat monelle ehkä jo tuttuja, balmi tulee täydentämään jo erinomaisten putsareiden rivistöä. Esittelen hyvät ja tehokkaat puhdistusrutiinit aamuun ja iltaan muutamalla suosikillani Dr. Hauschkan valikoimasta.

IHON PUHDISTUS AAMULLA:

Aamuisin iholta on tärkeä hellävaraisesti puhdistaa iholle yöllä muodostunut tali ja kevyt lika. Myös illalla iholle laitettujen ihonhoitotuotteiden rippeet on hyvä puhdistaa uusien hoitotuotteiden alta, jotta tuotteet imeytyvät paremmin ja pääsevät vaikuttamaan tehokkaammin. Ajattele siis ihon puhdistusta hoitorutiinisi ensimmäisenä vaiheena, se on nimittäin erittäin tärkeä vaihe vaikka usein sen sivuutammekin.

CLEANSING BALM PUHDISTUSBALMI

Uusi Puhdistusbalmi soveltuu kaikille ihotyypeille päivittäiseen ihon puhdistamiseen aamuin illoin käytettäväksi. Balmin koostumus on silkkisen pehmeä ja ihoa hellivä. Se jättää iholle raikkaan, mutta ihanan pehmeän ja selvästi hoidetun tunteen. Balmi ei riisu iholta liikaa sen omaa rasvaa vaan ihossa oikein tuntee kuinka siihen jää puhdistuksesta hyvä rasva-kosteustasapaino. Balmi muuttuu maitomaiseksi veden kanssa. Se kannattaa levittää hieman kosteille kasvoille tai vaikka kostein käsin, jolloin se on helppo pyöritellä ihoon. Malta pyöritellä putsaria ihoon perusteellisesti - kun olet valmis, huuhtele maitomaiseksi muuttunut balmi lämpimällä vedellä.

Puhdistusbalmi sisältää Rügen-liitua, joka vetää puoleensa ihosta epäpuhtautta ja likaa. Monipuolinen sekoitus laadukkaita kasviöljyjä kuten aprikoosinsiemen- ja auringonkukansiemenöljy ravitsevat ihoa eikä iho kuivu puhdistuksen yhteydessä. Tykkään todella paljon putsarin silkkisestä tuntumasta iholla sekä sen ylellisen ihanasta tuoksusta. Balmissa tuoksuu muun muassa iiris, mimosa ja narsissi. Tuoksu ei ole voimakas vaan pehmeä ja hienostunut. Pidän erityisen paljon myös putsarin iholle jättämästä tunteesta.

FACIAL TONER KASVOVESI

Puhdistustuotteen jälkeen iholle kannattaa heti levittää kasvovettä tai hoitonestettä, joka tuo ihoon runsaasti vesikosteutusta. Kasvovesi myös virkistää ihoa aamuisin ja herättelee sen muille hoitotuotteille, jotka imeytyvät ihoon paremmin kasvoveden jälkeen. Suihkuttele kasvovettä runsaasti kasvoille ja lopuksi painele vesi kämmenten avulla ihoon. Näin suihke ei haihdu ihon pinnalta vaan kunnolla imeytyy ihoon.

Kasvoveden sisältämä taikapähkinä ja masmalo aktivoivat ihon aineenvaihduntaa ja kosteustasapainoa. Iho tuntuu heti raikkaammalta ja elinvoimaiselta. Pullon suutin on todella hyvä ja kasvovesi suihkuaa pullosta hienojakoisena miellyttävänä pilvenä. Kasvovedestä on iholle lukuisia hyötyjä. Lisäämällä kasvoveden tai hoitonesteen ihonhoitorutiiniisi huomaat selvän eron ihon pintakuivuudessa, kosteuspitoisuudessa ja sävyn kirkkaudessa.

IHON PUHDISTUS ILLALLA:

Jos et käytä meikkiä tai meikkisi on erityisen kevyt, saatat pärjätä vain yhdellä puhdistustuotteella ja -vaiheella. Jos käytät meikkiä ja aurinkosuojaa kasvoillasi, tarvitset ehdottomasti kaksivaiheisen puhdistuksen iltaisin. Puhdistuksen ensimmäinen vaihe irrottaa iholta meikin ja aurinkosuojan, toinen vaihe pääsee käsiksi ihohuokosiin ja syvempään likaan. Kaksivaiheinen puhdistus ei rasita ihoa jos tuotteet ovat omalle ihotyypille sopivia ja tarpeeksi hoitavia.

EYE MAKE-UP REMOVER SILMÄMEIKINPOISTOAINE

Luonnonkosmetiikasta löytyy vähemmän erillisiä silmämeikinpoistoaineita, ja vieläpä sellaisia, jotka poistaisivat vedenkestävän silmämeikin. Dr. Hauschkan poistoaine on erinomainen ja poistaa myös synteettisen kosmetiikan vedenkestävät ripsivärit vaivattomasti. Kaksifaasinen poistoaine sisältää ruusuvettä ja kasviöljyjä, jotka sulattavat silmämeikin. Voimakaskin ripsiväri, rajaus ja luomivärin ja primerin kerrokset irtoavat vaivatta, testattu on! Ravista pulloa huolellisesti ennen käyttöä, jotta saat faasit varmasti sekoittumaan toisiinsa. Käytän silmämeikinpoistoaineen kanssa aina kestovanulappuja.

Seesami- ja auringonkukkaöljy suojaavat ja ravitsevat ohutta silmänympärysihoa. Huomaan myös, että laadukkaiden öljyjen ansiosta silmänympärysiho on kosteutetumpi, sileämpi ja heleämpi. Myös ripsissä huomaan muutoksen luonnonkosmetiikan putsarin ansiosta, ripset voivat paljon paremmin! Putsarin sisältämät laadukkaat öljyt nimittäin ravitsevat ja vahvistavat myös ripsiä ja kulmakarvoja.

SOOTHING CLEANSING MILK PUHDISTUSEMULSIO + MEIKINPOISTOSIENI

Puhdistusemulsio sopii jokaiselle ihotyypille meikinpoistoon, mutta on erityisen ihana kuivalle, herkälle ja epätasapainoiselle iholle. Ohut maitomainen koostumus on miellyttävä iholla ja levittyy vaivattomasti. Putsarin saa kunnolla pyöriteltyä iholle ja puhdistuksesta voi tehdä nautinnollisen ja pienen rentoutushetken. Puhdistusemulsion tuoksu on todella raikas ja iholle jää silkkisen puhdas tunne. Emulsion sisältämä masmalon, jojobaöljyn ja manteliöljyn yhdistelmä säilyttää ihon luontaisen suojakerroksen puhdistuksen yhteydessä.

Meikkisieni tehostaa ihon puhdistusta rasittamatta kuitenkaan ihoa. Sieni on pehmeä ja se nappaa mukaansa enemmän likaa kuin pelkkä kasvojen huuhtelu. Sieni sopii hyvin myös herkälle iholle, sillä se ei mekaanisesti ärsytä ihoa. Dr. Hauschkan meikinpuhdistussieni on valmistettu selluloosa- ja puuvillakuiduista. Väripainannassa ei ole käytetty raskasmetalleja. Kun sieni on tullut tiensä päähän, se hävitetään sekajätteen mukana.

CLEANSING BALM PUHDISTUSBALMI

Iltaisin Puhdistusbalmi toimii puhdistuksen kakkosvaiheena kun Puhdistusemulsiolla on ensin poistettu meikki ja mahdollinen aurinkosuoja. Balmi pääsee kunnolla käsiksi syvempään likaan ja ihohuokosiin. Se levittyy vaivattomasti ensimmäisestä puhdistusvaiheesta hieman nihkeäksi jääneelle iholle. Lisää vettä kasvoillesi pyörittelyn lomassa vaikka kastelemalla kädet, niin saat kunnolla puhdistettua iholta kaiken ylimääräisen. Tuubi on todella kätevä käytössä ja erityisen riittoisa. Uutuus on vegaaninen ja sillä, kuten muillakin Dr. Hauschkan tuotteilla, on Natrue-sertifikaatti.

FACIAL TONER KASVOVESI

Myös kasvovesi toistuu iltapuhdistuksen yhteydessä - muista sen käyttö siis aamuin illoin. Yöksi iholle kannattaa levittää aktiiviaineita kun ihon uudistuminen on kiivaimmillaan. Kasvoveden tehtävänä on edesauttaa näiden aktiiviaineiden imeytymistä, saat siis ainat parhaat tehot irti tuotteistasi käyttämällä iholla ensin kasvovettä.

Dr. Hauschkan valikoimaan voit tutustua mm. Lupaus Puodissa, Sokoksissa, Emotioneissa, Stockmannilla, Dr. Hauschka hoitoloissa, Ruohonjuuren myymälöissä ja verkkokaupassa sekä House of Organic ja Hyvinvoinnin Tavaratalo verkkokaupoissa.

 

Jos etsit arkeesi hyvää kosteusvoidetta, lue tämä viime vuonna kirjoittamani juttu Dr. Hauschkan ihanista kosteusvoiteista erilaisille ihotyypeille.

 
 

RELATED POSTS


ESITTELYSSÄ IHONHOIDON AKTIIVIAINEITA

ESITTELYSSÄ IHONHOIDON AKTIIVIAINEITA

10 SUOSIKKIANI JOLIEN VALIKOIMASTA

10 SUOSIKKIANI JOLIEN VALIKOIMASTA