MEIKKIPAKKINI LUOTTOTUOTTEITA

MEIKKIPAKKINI LUOTTOTUOTTEITA

Ammattimeikkaajan meikkipakista löytyy tietenkin laadukasta ihonhoitoa.

Kaupallinen yhteistyö NUXE

Ihonhoito on onnistuneen meikin perusta, joten töissä käyttämästäni meikkipakista löytyy tottakai laaja valikoima erilaisia ihonhoitotuotteita, joilla valmistella iho meikille. Töissä käytössäni on oltava ihonhoitotuotteita, jotka käyvät mahdollisimman monelle - niin ihotyypin kuin senkin puolesta, ettei kukaan saisi tuotteista ei-toivottuja ja yllättäviä reaktioita. Meikkaajan käytössä olevien ihonhoitotuotteiden on oltava tehokkaita, mutta yhtä aikaa hellävaraisia. Siksi apteekkikosmetiikka on suuressa roolissa ammattilaismeikkaajan pakissa. Etenkin ranskalaisia apteekkituotteita löytyy jokaisen meikkitaiteilijan pakista ja kun mennään Pariisiin töihin, seistään kollegoiden kanssa apteekin jonoissa tyhjentämässä hyllyjä kulttiklassikoista. Samalla voi nähdä mitä muut kollegat suosivat pakissaan ja kollegan meikkipakista saakin aina parhaat vinkit uusiin tuotteisiin.

Ranskalaista NUXEa olen käyttänyt töissäni aina. Pisimpään asemansa meikkipakissani ovat pitäneet ikoninen Huile Prodigieuse kuivaöljy sekä Rêve De Miel hunajainen huulibalmi. Ne ovat olleet työkäytössäni vuosia, varmasti heti siitä lähtien kun aloitin nämä työt, sillä nämäkin tuotteet on minulle aikoinaan vinkannut meikkaajakollega. Esittelen alla muitakin tällä hetkellä työkäytöstäni löytyviä NUXEn tuotteita.


Very Rose 3-in-1 Hydrating Micellar Water

Misellivettä kuluu töissä runsaasti ja on tärkeä valita laadukas ja tehokas misellivesi. Käytän misellivettä aina ensimmäisenä vaiheena kun meikkipenkkiin istahtaa asiakas. Iho puhdistetaan huolellisesti, vaikka sillä ei muita tuotteita vielä olisikaan. Edellisenä yönä levitetyt voiteet tai naamiot voivat häiritä meikin levitystä, ja muutenkin ihon pitää mielestäni olla täysin puhdas ennen ihonhoitotuotteiden ja meikin levittämistä. Valitsen työkäyttöön myös ihoa hoitavan miselliveden, sillä se ikäänkuin jää iholle, joten kosteuttavat ominaisuudet ovat puhdistustuotteessa plussaa.

NUXEn Very Rose misellivesi on tuotteena uudempi lisäys meikkipakkiini, mutta misellivettä kuluu jatkuvasti, joten on kiva löytää uusia tuttavuuksia. Sen lisäksi, että misellivesi on aina ensimmäinen tuote jota käytän, sillä on saatava esimerkiksi kesken kuvausten punainen huulipuna poistettua, ilman että iholle jää minkäänlaisia jälkiä. Välillä käytän misellivettä myös vanupuikossa päivän aikana meikin korjailuun. Miselliveden on siis oltava yhtäaikaa todella tehokas, mutta silti hellävarainen ja sovittava kaikkien iholle.

NUXEn Very Rose misellivesi vaikuttaa todella lupaavalta. Se sisältää paljon ihoa kosteuttavia ainesosia ja ihosta jääkin pehmeän ja kosteutetun tuntuinen puhdistuksen jäljiltä. Tuoksu on miedon ruusuinen, ei liian voimakas. Joistain misellivesistä jää iholle liian nahkea tunne, josta en itse pidä. NUXEn ruusuisesta misellivedestä ei jää - se ei jätä iholle omituista kalvoa vaan täysin raikkaan ja puhtaan tunteen. Tästä on hyvää vauhtia tulossa suursuosikki.

Very Rose Refreshing Toning Mist

Saman hoitolinjan Very Rose Toning Mist on todella ihana suihkutettava kasvovesi, joka imeytyy hyvin ihoon ja jättää heti täyteläisemmän ja kosteutetun tunteen iholle. Tätä kasvovettä olen käyttänyt töissä jo useamman pullon verran ja siitä on tullut luottotuotteeni. Suihkutan kasvovettä aina runsaasti puhdistuksen jälkeen meikattavan kasvoille ja painelen veden ihoon. En käytä tässä vaiheessa vanulappuja, vaan imeytän runsaan kerroksen kasvovettä suoraan ihoon kämmenin painellen. Jos meikattavan iho on erityisen kuiva tai väsymyksestä samea, toistan suihkuttelu- ja paineluvaiheen. NUXEn Very Rose kasvosuihke sisältää muun muassa ihoa tehokkaasti kosteuttavaa ruusuvettä ja glyseriiniä.

Kasvoveden jälkeen seerumit ja voiteet levittyvät moitteettomasti ja iho saa kunnon annoksen vesikosteutta. Käytän aina kasvovettä ennen muita ihonhoitotuotteita. Useat kosteuttavat kerrokset valmistelevat ihon meikille ja takaavat raikkaamman ja pysyvämmän meikkipohjan pitkään kuvauspäivään.

Very Rose kasvosuihke tuoksuu myös miedosti ruusuiselta, mutta sopii varmasti herkällekin nenälle. Kasvosuihke sopii myös herkälle iholle ja silmille - kukaan ei ole saanut tuotteesta reaktioita vaan kaikki kehuvat ihanan raikastavaa ja virkistävää tunnetta. Meikkiä monesti tehdään myös aikaisin aamulla, joten suihkaus kasvovettä ensimmäisenä puhdistuksen jälkeen virkistää ja herättelee sopivasti päivään.

Huile Prodigieuse kuivaöljy

NUXEn tuotteista varmasti kaikista käytetyin tuote meikkitaiteilijoiden pakissa ympäri maailman on tämä ikoninen kuivaöljy, joka sopii kasvojen ja vartalon iholle sekä hiuksiin. Kuivaöljy levittyy iholle helposti, eikä jätä rasvaista tunnetta. Näistä syistä se saa hyväksynnän usein myös stailisteilta, joille on tärkeää, ettei iholle levitetä liian rasvaisia tuotteita, jotka voivat tahria tai jopa pilata vaatteet. NUXEn kuivaöljyn tuntevat siis alan kaikki ammattilaiset ja sen pehmeän ylellinen tuoksu on ikoninen.

Kuivaöljystä jää iholle kaunis kuulaus, joka näyttää upealta kameran linssin läpi. Öljy on todella riittoisa ja muutama suihkaus riittää laajalle ihoalueelle. Myös jos vartalovoidetta tarvitsee hieman tehostaa, Huile Prodigieuse sekoittuu mihin tahansa voiteeseen saumattomasti. Kuivaöljyn avulla voiteista saa myös entistä hoitavampia ja tarvittaessa lisää kuulautta iholle. Kyseinen öljy on ollut myös henkilökohtaisessa käytössäni jo vuosia ja kirjoitinkin siitä tarkemmin tässä artikkelissani.

Kulttiöljystä löytyy myös kultaista kimallehippua sisältävä Huile Prodigieuse Or, joka löytyy meikkipakistani erityisesti silloin kun kuvattavalle halutaan kesäistä hehkua ja fiilistä iholle. Öljy tuo iholle hieman enemmän hehkua kuin klassikkoversio ja pieni kimallehippu saa ihon taittamaan valoa lämpimästi.

Rêve de Miel Honey Lip Balm

Hunajainen ja todella täyteläinen Rêve de miel huulibalmi on nopea apu kuiville ja rohtuneille huulille sekä halkeileville kynsinauhoille. Se pehmentää kuivan ja rohtuneen ihon hetkessä ja tämänkaltaisia tuotteita ammattimeikkaaja tarvitsee ehdottomasti pakkiinsa, etenkin talvella.

Hunajaan ja mehiläisvahaan perustuva balmi on ollut pakkini luottutuotteita jo pitkään. Ihon puhdistuksen jälkeen levittäessäni ihonhoitotuotteita, levitän aina myös huulivoiteen vaikuttamaan meikattavan huulille. Kun yleensä teen huulimeikin viimeisenä, on balmi saanut vaikuttaa hyvän aikaa huulilla ja huulimeikki on helppo tehdä pehmeän täyteläisille ja hyvin kosteutetuille huulille. Myös huulilla riittävä ja oikeanlainen kosteutus vaikuttaa huulimeikin pysyvyyteen selvästi.

Balmista ei jää liian kiiltävä lopputulos iholle, joten se sopii kaikille kameran eteen. Perinteisesti miesten huuliin ei ehkä haluta yhtä kiiltävää lopputulosta, joten siksi on meikkipakissa hyvä olla neutraalin pinnan jättävää huulivoidetta.

Crème Fraîche de Beauté 3-in-1 hoitotuote

Tämä tuote on syksyn uutuus NUXElta ja se päätyi heti myös työkäyttööni. Tuotetta voi käyttää kolmella eri tavalla; kosteuttavana voiteena, täyteläistävänä naamiona tai hellävaraiseen meikinpuhdistukseen. Pidän aivan erityisesti tästä tuotteesta naamiona. Se rauhoittaa, tasoittaa ja ravitsee todella tehokkaasti ihoa ja naamio ennen meikin tekoa takaa upean raikkaan ja kauniin meikkipohjan.

Monesti meikkaaja laittaa myös kuvattavan hiukset kuvaukseen ja oma tyylini työskennellä onkin antaa erilaisten naamioiden vaikuttaa iholla sen aikaa kun muotoilen hiukset. Aloitan siis yleensä hiuksista, sillä niiden aikana iholle ehtii tehdä paljon valmistelevia toimenpiteitä. Tässä siis yksi iso “paljastus” raikkaan ja hehkuvan meikkipohjani takaa. Levitän 3-in-1 hoitotuotteen paksumpana kerroksena meikkattavan puhdistetuille kasvoille ja kaulalle ja annan naamion vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Tämä tuote on siitä erityisen kätevä, että sen saa vaikutusajan päätteeksi joko vain pyyhittyä pois kostealla vanulapulla tai pyyhkeellä, eikä se rullaa tai aiheuta hankaluuksia meikin tekoon. Toiset naamiot pitää nimittäin huolellisesti pestä iholta ennen muita ihonhoitotuotteita ja meikkiä, mutta aina kasvojen pesuun ei meikkitilassa ole helppoa mahdollisuutta.

Mantelimaitoon ja -öljyyn perustuva hoitovoide myös kosteuttaa ihoa 48 tunnin ajan, joka erityisesti meikkaajan näkökulmasta on todella tärkeää. Kun iho ja meikkipohja pysyvät raikkaana ja kosteutettuna pitkän kuvauspäivän ajan, on meikkiä helpompi korjailla tarvittaessa päivän aikana.

Crème Fraîche de Beauté Moisturising Mattifying Fluid 48H

Meikkipakissani on erilaisia kosteusvoiteita erilaisia ihotyyppejä ajatellen. Myös kuvaustilanteissa on otettava huomioon lämpötilat, valot ja muut ympäristötekijät ja sen mukaan valittava oikeita tuotteita meikin alle.

Jos meikattavan iho rasvoittuu helposti, kuvausvalot ovat erityisen kuumat tai jos olosuhteet muuten ovat kuuman kosteat, on tärkeää, että meikkipakista löytyy myös ihon mattapintaiseksi jättävä kosteusvoide. Myös miehille käytetään usein mattapinnan jättävää voidetta, jotta liiallista kiiltoa ei synny päivän aikana.

Crème Fraîche de beautén mattapinnan jättävä fluidi on kevyt koostumukseltaan ja levittyy helposti. Se tuntuu iholla raikkaalta ja kevyeltä, jolloin myös meikkiin tottumattomat asiakkaat tuntevat olonsa varmemmiksi. Mattapinnan jättävä voide silti kosteuttaa tehokkaasti ja meikistä saa raikkaan lopputuloksen vaikka pinta onkin himmeämpi.

Super Serum 10

Kasvoveden ja kosteusvoiteiden välissä käytän aina seerumia, etenkin silloin kun teen pitkään pysyvää kauneusmeikkiä ja erityisen hehkuvaa ihoa. Ohuet kerrokset kosteuttavia tuotteita ovat avainasemassa meikin pysyvyydessä ja säilymisessä raikkaana ja kauniina.

NUXEn Super Serum 10 on ihan uskomattoman ohut koostumukseltaan, silti se todella tehokkaasti sammuttaa ihon janon. Se tekee ihosta mielettömän sileän ja meikki levittyykin sen päälle unelman kevyesti ja helposti. Seerumi sisältää muun muassa hyaluronihappoa, jota suosin erityisesti tuotteissa ennen meikkiä. Hyaluronihapolla on kyky siloittaa ja tasoittaa ihon pintaa, joten sen jälkeen myös meikki levittyy erityisen kauniisti ja tasaisesti iholle. Seerumi tuntuu iholla raikkaalta, mutta ei jää iholle rasvaisen tuntuiseksi, siksi se on miellyttävä myös niiden meikattavien mielestä, jotka eivät meikkiin ole niin tottuneet.

Iho on todella heleä ja upea seerumin jäljiltä ja seerumi sopii kaikille ihotyypeille. Säännöllisessä ja pitkäaikaisessa käytössä seerumin sisältämät ainesosat tasoittavat ihon sävyä ja mahdollisia pigmenttimuutoksia sekä kirkastavat sitä. Pullo on myös erittäin riittoisa, sillä pipetistä vain muutama tippa riittää koko kasvoille. Ammattimeikkaaja arvostaa erityisen paljon riittoisia tuotteita.

 

RELATED POSTS


VUODEN PARHAAT 2022 - IHONHOITO

VUODEN PARHAAT 2022 - IHONHOITO

RATKAISUJA HIUSPOHJAN HAASTEISIIN

RATKAISUJA HIUSPOHJAN HAASTEISIIN