VUODEN PARHAAT 2022 - IHONHOITO

VUODEN PARHAAT 2022 - IHONHOITO

Esittelyssä vuoden 2022 parhaimmat ihonhoitotuotteet.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Vuoden Parhaat -juttusarjassa esittelen tämän vuoden parhaimpia uutuuksia, mutta myös sellaisia tuotteita, jotka löysin kuluneen vuoden aikana ja totesin niiden ansaitsevan kunniamaininnan. Aloitan tänä vuonna ihonhoidon parhaimmistolla. Meikit seuraavat pian perässä.

Edellisten vuosien parhaat eivät mielestäni tietenkään vanhene, joten kannattaa kurkata myös aiempien vuosien parhaat artikkelit.

Parhaimpien listalle valikoituneet tuotteet ovat löytyneet oman kokeiluni kautta, mutta tehtyäni syksyn myös kosmetologin töitä, olen oppinut yhä enemmän erilaisista ihotyypeistä ja niiden hoitamisesta. Parhaimmistoon olenkin valinnut mahdollisimman monelle sopivia tuotteita monipuolisesti. Toivottavasti löydät näistä jotain uutta kokeiltavaa ensi vuodeksi!

DJUSIE LIQUID SILK PUHDISTUSÖLJY *

Djusiesta kirjoitin ensimmäisen kerran reipas vuosi sitten, mutta tämän vuoden alusta tuotteita on voinut ostaa kauppojen hyllyiltä ja verkkokaupoista. Olen saanut teiltä Djusien tuotteista paljon palautetta ja todella moni seuraajani onkin löytänyt kotimaisen Djusien värittämään omaa kylppärin kaappiaan.

Omaksi suursuosikikseni on noussut sarjan puhdistusöljy, jota on takana nyt jo monta pullollista. Silkkinen öljy irrottaa iholta meikin niin vaivattoman helposti, että iltapuhdistus on todella miellyttävä ja ihana hetki. Öljy on täyteläistä ja siksi ihana hieroa iholle oikein nautiskellen ja lihasjumeja pehmennellen. Täyteläisyydestään huolimatta se huuhtoutuu iholta niin vaivattomasti, että öljy kääntää varmasti pahimmankin öljyskeptikon pään. Iho jää puhdistusöljyn jäljiltä pehmeäksi, kirkkaaksi ja tasapainoisemman oloiseksi. Öljyn voi huuhdella iholta pelkällä vedellä - tosin itse poistan sen aina kostealla liinalla tehostaakseni puhdistusta - eikä se kirvele herkissäkään silmissä. Tällä öljyllä irtoaa kaikista pitkäkestoisimmatkin koostumukset vaivattomasti, myös ripsivärit saa pyöriteltyä sormien välissä helposti. Silmiin ei jää rasvaista tunnetta - putsariöljyt saavat minulta pitkän miinuksin, jos näin käy. Djusien puhdistusöljy sopii ihan kaikille ihotyypeille.

Jos olet vasta hyppäämässä Djusien mehukkaaseen maailmaan, lue artikkelini tästä.

Lisämaininnan haluan antaa myös Evolven tänä vuonna julkaisemalle Kalahari Cleansing Oil puhdistusöljylle *. Kirsikkatikkarilta tuoksuva öljy levittyy pehmeästi iholle ja huuhtoutuu kunnioitettavasti. Koostumuksen “sitkeydessä” on pieni ero Djusien putsariöljyyn, joten esimerkiksi puhdistuksen yhteydessä tehtävä hieronta onnistuu Djusien öljyllä hieman paremmin. Djusien ainesosissa on myös isompi annos ihoa samalla hoitavia ainesosia, joten omalla mittarillani Djusie päätyy siksi vuoden voittajaksi. Parasta kuitenkin on se, että luonnonkosmetiikasta löytyy jo monia upeita puhdistusöljyjä!

DR. HAUSCHKA PUHDISTUSBALMI *

Toinen tämän vuoden parhaimmistoon nouseva puhdistustuote on syksyllä lanseerattu Dr. Hauschkan uutuus Puhdistusbalmi, jota olen tyhjentänyt jo useamman tuubin. Omassa rutiinissani Puhdistusbalmi on löytänyt sijan puhdistuksen toisesta vaiheesta, mutta se poistaa kyllä kevyen meikin iholta. Balmin koostumus on silkkisen pehmeä ja se jättää ihon todella rauhallisen, pehmeän ja ylellisen tuntuiseksi. Iho on raikkaan puhdas, mutta ei kiristelevän kuiva. Balmi ei riisu iholta liikaa sen omaa rasvaa vaan ihossa oikein tuntee kuinka siihen jää puhdistuksesta hyvä rasva-kosteustasapaino. Putsarin sisältämä Rügen-liitu vetää puoleensa ihosta epäpuhtautta ja likaa. Mukana on myös sekoitus laadukkaita kasviöljyjä, jotka ravitsevat ihoa puhdistuksen yhteydessä. Käyttäessäni tätä putsaria, iho on todella tasapainoinen ja heilahtelevat epäpuhtaudet minimissä.

Balmi kannattaa levittää kosteille kasvoille kostein käsin, sillä se muuttuu veden ansiosta maitomaiseksi. Putsaribalmi sopii kaikille ihotyypeille aamuin illoin käytettäväksi.

Tutustu Dr. Hauschkan puhdistusrutiiniin tästä.

IN FIORE CRèME DE FLEUR KOSTEUSVOIDE

Kosteusvoiteiden suhteen lanseerausrintamalla on ollut hiljaisempaa. Seerumeita, hoitonesteitä ja puhdistustuotteita on noussut pinnalle paljon, mutta kosteusvoiteita ei viime aikoina ole juurikaan lanseerattu uutuuksien joukossa. Tänä vuonna kuitenkin löysin klassikoiden seasta omalle iholleni täydellisesti sopivan voiteen ja myös yhden uuden lanseerauksen! Ehkä tästä alkaa kosteusvoiteiden uusi aikakausi.

In Fioren Crème de Fleur kosteusvoide sulaa iholle unelman kevyesti. Se vaikuttaa purkissa hyvinkin täyteläiseltä, mutta levittyy iholle upeasti ja todella ohuesti. Kevyestä koostumuksesta huolimatta tehot eivät jää kevyelle tasolle. Voide täyteläistää, kiinteyttää, heleyttää ja parantaa ihon sävyä selvästi. Muutaman purkin tyhjentäneenä totean, että voide kuuluu aivan omaan luokkaansa. Huomaan ihossani selvän muutoksen kosteusvoiteen ansiosta. Sen kosteuttavuus on myös huippuluokkaa - ihon janoisuus sammuu nopeasti ja kuivuudesta ei ole tietoakaan. Voide on erinomainen ikääntyneelle, herkälle, kuivalle ja helposti tukkeutuvalle iholle. Se kerrostuu erinomaisesti muiden tuotteiden kanssa.

Voiteen tuoksu on rehellisesti kukkainen ja In Fioren tyyliin hyvin kokonaisvaltainen ja jopa parfyymimäinen. Tuoksu tulee täysin eteerisistä öljyistä, joten vaikka ollessaan voimakas, se on silti yhtäaikaa pehmeä ja todella aistikas. Ylellisempään hintakategoriaan kuuluvasta voiteesta tuleekin kokonaisvaltainen, monen aistin yhteinen kokemus.

Kirjoitan alkuvuodesta pitkään työnalla olleen kosteusvoideoppaan tänne Cream Filesin arkistoihin, joten voit lukea voiteesta silloin lisää. Sillä välin käy tutustumassa videoon, jossa esittelen myös tämän kosteusvoiteen.

IN FIORE fleur vibrante SERUM CERATE

In Fioren balmimainen seerumi on saanut ihonhoidossani niin suuren roolin, että on vaikea kuvitella luopumista tästä tuotteesta. Omaan ihonhoitooni tämä tuote on usein lisäys, sillä käytän sitä nokareena jonkin toisen tuotteen seassa. Seerumia kuluu siis hyvin pieni määrä kerralla ja tuubi kestää kuukausia. Seerumi tuo mihin tahansa toiseen tuotteeseen - seerumiin tai voiteeseen - lisäpotkua, jonka vaikutukset selvästi näkee omassa ihossaan. Se lisää olemassa olevaan tuotteeseen ravitsevuutta ja antaa lisätehoja. Ihonhoitoaan ja rutiiniaan pystyy helposti muokkaamaan ja räätälöimään ihon sen hetkisen tarpeen mukaan. Erityisesti talvella olemassa olevien tuotteiden buustaaminen voi monelle ihotyypille olla paikallaan.

Seerumissa on suuri pitoisuus beetakaroteenia, joka ennaltaehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista, auttaa palauttamaan ihoon kiinteyttä ja joustavuutta sekä tekee ihon sävystä tasaisen. Ihoni on ollut rauhallinen ja todella hyvinvoiva seerumin ansiosta. Jos tuubi on päässyt loppumaan, huomaan tämän tuotteen puuttumisen ihoni sävyn kirkkaudessa samantien. Tuote on ehdottomasti parhaimmillaan toisen tuotteen tehostajana, mutta sopii toki käytettäväksi myös itsekseen. Silloin kasvojen iho tulee olla kunnolla kostea esimerkiksi hoitovedestä, jotta balmimainen seerumi levittyy hyvin.

Myös seerumista kerron lisää tällä videollani.

URANG CACTUS OASIS CREAM LIGHT KOSTEUSVOIDE *

Tämän vuoden uutuus Urangilta pääsi sekin kosteusvoiteiden parhaimmistoon. Myös tässä voiteessa ohut koostumus, silkkisen pehmeä levittyvyys ja silti intensiiviset kosteustehot yhdistyvät samassa purkissa. Nopeasti imeytyvä koostumus on ihana ja kerrostuu hyvin muiden hoitotuotteiden kanssa. Iholle jää raikas ja miellyttävä tunne voiteesta.

Kaktusuutetta, keramideja ja skvalaania sisältävä voide kosteuttaa, tasapainottaa, rauhottaa ja vahvistaa ihoa. Iho on selvästi tasaisempi voiteen ansiosta. Voide sopii monelle eri ihotyypille. Erityisesti kosteusköyhä, ikääntynyt ja kuiva iho hehkuu innosta tämän purkin äärellä. Se sopii kuitenkin erinomaisesti myös normaalille tai sekaiholle. Kevyt koostumus ei aiheuta iholle rasvaista tunnetta tai kiiltelyä, joten myös rasvoittuvalle iholle tämä kosteusvoide sopisi erinomaisesti. Myös Urangin kosteusvoiteesta voit lukea alkuvuoden perusteellisemmasta kosteusvoideoppaasta.

Le Prunier Plumscreen SPF *

Ihanaa saada koko ajan enemmän erinomaisia vaihtoehtoja fysikaalisten aurinkosuojien valikoimaan. Tämän vuoden uusi tulokas Le Prunier Plumscreen nousi fysikaalisten aurinkovoiteiden parhaimmistoon. Ohut voide levittyy helposti ja vaivattomasti ja tunne iholla on kevyt ja miellyttävä. Voide ei jätä iholle tahmeaa tai raskaan tuntuista pintaa eikä siitä jää näkyviin selvää sävyä. Lopputulos on luonnollisen mattainen ja voide sulautuukin hyvin muuhun ihonhoitorutiiniin ja meikin alle. Pahimpia ovat aurinkovoiteet, joiden päälle meikki ei levity kauniisti tai jotka rullaavat muiden tuotteiden kerrostamisesta.

Pakkaus on riittoisa ja tuubi kätevä käyttää. Muistathan lisätä aurinkosuojan jo hyvissä ajoin ihonhoitorutiiniisi. Aurinkoiset talvipäivät ovat toivottavasti pian taas täällä ja lumihanki heijastaa UV-säteilyä voimakkaasti.

YIN YOUR SKIN IHME BOTANICAL WONDER HOITONESTE *

IHME hoitoneste täydensi tänä vuonna Yin Your Skin -sarjan ihonhoitotuotteiden valikoimaa. SILEÄ -kasvoöljyn rinnalle (jonka nimesin viime vuoden parhaimmistoon) minimalistisen ihonhoitorutiinin ystäville on nyt tarjolla myös tehokas hoitoneste. Runsaasti aktiiviaineita sisältävä IHME tekee ihosta kirkkaamman ja tasaisemman sävyisen sekä ihon koko yleisilmeestä todella ihanan freesin. Miedon pitoisuuden happoja sisältävä hoitoneste myös auttaa ihoa uudistumaan vilkastuttamalla ihon keratinisoitumisprosessia. Kuollut ihosolukko poistuu ihon pinnalta ja ihon yleisilme on raikkaampi, tasapainoisempi ja hehkuvampi.

Miedot hapot vaikuttavat myös ihon kosteuspitoisuuteen ja ihossa säilyy optimaalinen kosteuspitoisuus niiden ansiosta. Hoitonesteen vaikutukset huomaa ihossa selvästi ja IHME onkin nimensä mukaan todellinen ihmeliemi. Se sopii monelle eri ihotyypille, mutta on erinomainen samean ja kuivan ihon hoitoon sekä hoitamaan pigmenttimuutoksia ja tehokkaasti ehkäisemään niitä. Ikääntynyt iho hyötyy hoitonesteen uudistavista vaikutuksista ja epätasainen tai oikutteleva iho sen tulehdusta rauhoittavista ominaisuuksista. Helposti tukkeutuvalle ihotyypille on myös hyötyä säännöllisesti ihon pintaa uudistavasta hoitonesteestä. Ihmeneste sopii siis monelle.

Normaalille ja paksummalle iholle IHME sopii kuuriluontoisesti käytettynä vaikka päivittäiseksi tuotteeksi. Herkemmälle, ohuemmalle ja herkästi reagoivalle iholle hoitonestettä voi annostella iholle 2-3 kertaa viikossa.

RUHAKU GETTOU ENRICHED CREAMY SHEET MASK

Törmäsin japanilaiseen Ruhakuun syksyllä Pariisissa. Sarja ei ollut minulle tuttu, mutta muutama teistä osasi sanoa, että hetken aikaa Ruhaku oli saatavilla myös Suomen markkinoilla. Tällä hetkellä sarjaa ei kuitenkaan löydy kotimaisista verkkokaupoista. Toivottavasti Ruhaku löytäisi takaisin! Sarjan naamioliinat ovat nimittäin yhdet parhaimmista kokeilemistani sheetmaskeista.

Seerumia on liinassa todella runsas määrä, joten naamiosta saa iholle kunnolla lisäkosteutta. Ihossa myös huomaa aivan selvän kirkkauden ja kuulauden naamion jäljiltä. Iho on todella raikas ja tehokkaasti kosteutettu sen ansiosta. Ihon sävy on myös selvästi tasaisempi ja hehkuvampi. Annan naamion vaikuttaa kasvoillani todella pitkään, sillä se ei kuivahda nopeasti runsaan seerumimäärän vuoksi, yleensä vaikutusaika on noin 20-30 minuuttia. Lopuksi pyyhin liinalla myös kaulan, rintakehän ja käsivarret, sillä liinasta riittää tuotetta kasvojen lisäksi muuallekin iholle. Runsaasti antioksidantteja sisältävä naamio kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä, sekä suojaa pigmenttimuutoksilta. Se on erittäin tehokkaasti kosteuttava ja ihoa rauhoittava naamio. Käytän naamion yleensä iltaisin puhdistetuille kasvoille ja vaikutusajan jälkeen levitän reippaan kerroksen kasvoöljyä, jotta kosteus ei pääse haihtumaan iholta. Aamulla iho on todella pehmeä, kuulas ja tasainen.

Pidä sarjaa silmällä vaikka reissuilla. Omani ostin Le Bon Marché tavaratalosta Pariisista.

Patyka Radiance Regenerating Serum

Patykan Radiance Regenerating seerumia olen käyttänyt tänä vuonna useamman purkin ja tykästyin tähän totaalisesti. Seerumin koostumus on ihanan vesimäisen ohut. Se levittyy kasvoille kuin unelma ja tarjoaa heti runsaasti kosteutusta iholle. Janoinen iho rauhoittuu heti ja iholle jää todella koukuttavan raikas tunne! Huomaan ihoni sävyssä tämän seerumin kanssa selvän eron - sävy on kirkkaampi ja tasaisempi. Iho on myös selvästi elinvoimaisempi.

Tutustuin seerumiin alkukeväästä ja ihoni pitää siitä todella paljon. Syksystä lähtien olen tehostanut tätä seerumia pienellä nokareella yllä mainitsemaani In Fioren seerumibalmia tuomaan kokonaisuuteen aavistuksen lisää ravitsevuutta ja lisäämään aktiivisten aineiden määrää. Nämä kaksi tuotetta on kuin tehty yhteen! Ja päälle voi halutessaan laittaa vain kasvoöljyn.

Seerumista voit lukea lisää kevään hehkua tuovista seerumeista -jutustani.

MÁDARA CREAMY CLAY AHA PEEL MASK *

Mádara lanseerasi epäpuhtaalle ja herkästi tukkeutuneita ihonhuokosia saavalle iholle pelastavan naamion, joka yhdistää kuorivat AHA-hapot ja puhdistavan saven. 7% maitohappoa sisältävä naamio uudistaa ja kuorii ihoa, poistaa kuolleen ihosolukon ihon pinnalta, parantaa kosteuspitoisuutta ja lisää ihon kirkkautta. Maitohappoa on tuotteessa sen verran, että naamiota kannattaa ehdottomasti pitää tehotuotteena kerran viikossa (jos käytössä ei ole muita kuorivia tuotteita) tai jopa kerran kahdessa viikossa. Iho on naamion jäljiltä ihanan sileä, raikas ja hengittävämpi. Ihon aineenvaihdunta paranee ja ihon tasaisuudessa huomaa selvän eron.

Savi puhdistaa iholta ylimääräistä likaa ja talia. Se tasapainottaa talintuotantoa ja tekee ihosta rauhallisemman. Mustapäät ja muut tukkeutuneet ihohuokoset saa naamion jäljiltä putsattua paremmin ja säännöllinen käyttö ennaltaehkäisee tukkeumien syntymisen. Iho pysyy tasapainoisena ja elinvoimaisena.

Naamion vaikutusajaksi neuvotaan 3-10 minuuttia. Omalla ihollani tuo noin 3 minuuttia riittää hyvin. Naamion kanssa kannattaa aloittaa lyhyemmällä ajalla ja nostaa vaikutusaikaa tarvittaessa. Iholle, jolla on tulehdusta kuten perioraalidermatiittia tai ruusufinniä, tämä naamio ei välttämättä ole parhaimmillaan. Myös superherkän ihon kannattaa lähestyä tuubia maltillisesti. Naamiossa on nimittäin pienen pientä raetta hiilijauheen muodossa, joka levityksessä ja poishuuhtelussa kuorii ihoa myös mekaanisesti. Savea sisältävä naamio ei kuivu iholle vaikutusajan kuluessa vaan pysyy miellyttävän voidemaisena. Ihoa ei kiristele kuivuuttaan naamion jäljiltä.

Käytän naamiota noin parin viikon välein ja tykkään siitä erityisesti ihon tasapainoa ylläpitävänä tuotteena ammattilaisten tekemien kasvohoitojen välissä. Naamio nipistelee pienesti iholla vaikutusaikana, mutta tällainen kevyt nipistely on happokuorinnalle tyypillistä, joten älä pelästy sitä. Säädä vaikutusaika kuitenkin omalle ihollesi sopivaksi. Naamion jälkeen kerrostan iholle runsaasti kosteutta ja saan tehtyä kotona ikään kuin pienenpienen kasvohoidon.

ABSOLUTION LE MASQUE VELOURS REPULPANT *

Absolutionin Le Masque Velours Repulpant Intense Plumping Mask kuvaa tätä kasvonaamiota täydellisesti. Naamio nimittäin todella tehokkaasti silottaa, täyteläistää ja kosteuttaa kasvojen ihon. Se on erinomainen naamio talven kuivattamille kasvoille, sillä vaikutusajan jälkeen peilistä katsovat sileämmät kasvot, joissa kuivat juonteet ovat selvästi madaltuneet. Naamioon kannattaa tarttua kun iholleen haluaa intensiivistä kosteutta, pehmeyttä ja kuulautta - huonosti nukuttu yö tai pitkäksi venynyt ilta ovat vain muutamia esimerkkejä tällaisista tilanteista.

Naamio kosteuttaa, rauhoittaa ja pehmentää ihoa tehokkaasti. Käytän tätä ylellistä naamiota kerran viikossa tehostamaan ihon kosteuspitoisuutta. Levitän naamion puhtaille kasvoille, yleensä teen kuorinnan esimerkiksi Mádaran kuorivalla naamiolla ennen tätä. Annan naamion vaikuttaa ainakin 10 minuuttia ja sitten pyyhin sen kostealla liinalla tai huuhtelen. Iho on kimmoisa, pehmeä ja kuulas naamion jäljiltä.

Kyseessä ei ole täysin uusi tuote vaan aiemmasta Le Soin Repulpant -naamiosta tänä vuonna uudistettu versio.

Oliko meillä yhteisiä suosikkeja tälle vuodelle?

 

RELATED POSTS


VUODEN PARHAAT 2022 - MEIKIT

VUODEN PARHAAT 2022 - MEIKIT

MEIKKIPAKKINI LUOTTOTUOTTEITA

MEIKKIPAKKINI LUOTTOTUOTTEITA