VUODEN PARHAAT 2022 - MEIKIT

VUODEN PARHAAT 2022 - MEIKIT

Esittelyssä vuoden 2022 parhaat meikkilanseeraukset ja uudet löydöt.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Vuoden Parhaat -juttusarjassa tuttuun tapaan listattuna tämän vuoden parhaimpia meikkilanseerauksia, mutta myös tuotteita, jotka löysin kuluneen vuoden aikana.

Myös viime vuoden meikkisuosikit allekirjoitan edelleen. Voit tutustua edellisiin suosikkeihin täältä. Esimerkiksi viime vuoden parhaat aloittava Lumenen Dewy Glow Setting Spray * on ollut myös tänä vuonna käytössäni tiheästi.

Chanel Les Beiges Water-Fresh Complexion Touch

Chanelin kesällä lanseeraamasta meikkipohjasta tuli yksi koko vuoden suurimmista suosikeistani. Vesimäisen ohut ja raikas koostumus tuntui ihanalta kesällä, mutta myös talvella sen kosteuttava vaikutus on erityisen miellyttävä kuivalla iholla. Voidepohjassa olevat pigmenttikuulat tasoittavat ihon sävyä luonnollisesti, mutta kuitenkin selvästi. Ihon sävy on kuulaampi ja tasaisempi. Ohuen meikkivoiteen päälle voi myös kerrostaa peitevoidetta tai peittävämpää meikkivoidetta niinä päivinä kun ohut koostumus ei tunnu riittävän. Lopputulos iholla on samettisen hehkuva, ei kiiltävä eikä toisaalta kuivan mattainen. Sävyjä on useita, joista valita. Koostumus on niin ohut, että saan näin loppuvuodestakin saman sävyn toimimaan, jota käytin kesällä. Käytössäni on sävy B30.

NARS LIGHT REFLECTING meikkivoide

Kaikista tänä vuonna kokeilemistani meikkivoiteista NARSin Light Reflecting meikkivoide oli oma henkilökohtainen suosikkini. Se jättää iholle nimensä mukaisesti valoa taittavan kauniin pinnan, joka imartelee jokaista. Voiteen koostumus on ihanan kevyt ja voide ohut, se levittyy iholle vaivattomasti ja kauniisti. Voide peittää iholta sopivasti kirjavuutta, punoitusta ja epäpuhtauksia. Se on silti raikkaan ja kuulaan näköinen, eikä kuivu kuivallekaan iholle päivän aikana. Lopputulos ei ole rasvaisen kiiltävä vaan valoa taittava samettisen hehkuva. Meikkivoide on pitkäkestoinen ja iho säilyttää hehkunsa koko päivän. Sävyjä on kattava valikoima, tosin valinta verkkokaupasta voi tuottaa haasteita ellei NARSin sävyt ole ennestään tuttuja. Tilasin Ruotsin Sephorasta itselleni ensin sävyn Salzburg, joka ei ollutkaan täysin sopiva vaan hieman liian tumma iholleni. Syksyn Pariisin reissulla kävin testailemassa sävyjä myymälässä. Sieltä valitsin mukaan sävyn Deauville, joka sopii iholleni täydellisesti.

Charlotte Tilbury Beautiful Skin Sun Kissed Glow Bronzer

Voidemaisissa bronzereissa oli hyvä vuosi, mutta klassiseen aurinkopuuterimaiseen käyttötarkoitukseen kirkkaimman ykkössijan vei Charlotte Tilburyn uusi voidemainen bronzer. Voidemainen bronzeri kuivuu levittyessään kasvoille mattaiseksi ja jopa puuterisen oloiseksi. Tuote ei ole lainkaan rasvainen tai paksu iholla. Se ei itseasiassa tunnu iholla miltään ja pysyy todella hyvin. Olen todella tykästynyt tähän koostumukseen ja levitän bronzerin pullealla suhteellisen isolla siveltimellä. Sävy Medium tuo selvästi aurinkoista tunnelmaa kasvoille. Olisin napannut sävyn Fair mukaani Pariisista jos se ei olisi ollut silloin loppuunmyyty. Luultavasti tilaan vaaleamman sävyn myös jossain vaiheessa kokeiluun, sillä onnistuneita hyvin vaaleita bronzereita on markkinoilla vielä suhteellisen vähän.

Maybelline Colossal Curl Bounce Waterproof mascara

Henkilökohtaisiin suosikkeihini voi päästä vain vedenkestäviä ripsivärejä, sillä ripseni ovat piikkisuorat ja ainoastaan vedenkestävän ripsivärin kanssa taivutus pysyy kauniina koko päivän. Toki suosin vedenkestäviä ripsivärejä myös niiden yleisen kestävyyden vuoksi. Maybellinen Colossal Curl Bounce ripsiväri pitää taivutuksen kauniina, pidentää ripsiä selvästi ja saa aikaan kauniin erotellut ripset. Tätä käytin vuoden aikana useamman tuubin. Pidän kerrostettavista ripsiväreistä, jolloin ripsistä saa luonnollisesti tummat tai oikein intensiivisen tuuheat - tämä ripsiväri on juuri sellainen.

ANASTASIA BEVERLY HILLS NOUVEAU EYE SHADOW PALETTE *

Testasin tänä vuonna paljon uusia luomiväripaletteja ja valinta oli vaikea, mutta nimeän nyt vuoden parhaaksi tämän Anastasia Beverly Hillsin paletin, sillä siinä oli mielestäni ihanimmat ja todella käyttökelpoiset sävyt yhdessä. Paletista on helppo keksiä arkeen ja juhlaan meikkejä. Sävyt ovat tarpeeksi yhteensopivia, mutta silti mukana on yllätyksiä tehovärien muodossa. Joukossa on sekä mattaisia että kimaltelevia värejä. Anastasia Beverly Hillsin luomiväripaletit ovat mielestäni tasalaatuisia, puuterien pigmentit ovat hyviä ja värejä on helppo käyttää ja häivyttää. Tämän merkin luomiväripaletin hankkimalla, et mene metsään. Rasiat saavat plussaa siitä, että ne ovat suhteellisen keveitä pahvipakkauksia, jotka pysyvät hyvässä kunnossa pitkänkin käytön ajan.

Lumene Blur Concealer *

Lumenen Blur peitevoide lanseerattiin aiemmin, mutta tänä vuonna peitevoiteesta tuli saataville parempi sävyvalikoima, joten halusin ehdottomasti nostaa tämän erinomaisen peitevoiteen vuoden parhaimpiin. Nyt saatavilla on siis kuusi eri sävyä, jolloin peitevoiteeseen voi tarttua useampi käyttäjä. Koostumukseltaan ihanan kevyt ja ohut peitevoide peittää hyvin ja pysyy erinomaisesti paikoillaan - mitä muuta sitä peitevoiteeltaan voisi oikeastaan toivoa. Tämä täyttää kaikki kriteerit ja takana on jo lukuisia tyhjiä purkkeja niin omasta meikkipussista kuin töistäkin.

MÁDARA GROW & FIX TINTED BROW GEL *

Mádaran ihan uusi kulmatuotelanseeraus ehti vielä tämän vuoden puolelle. Värillisten kulmageelien sävyt ovat todella onnistuneet. Kolmesta eri sävystä voi valita omien kulmien sävyyn parhaiten sopivimman vaaleasta, tummasta ja keskiruskeasta. Pieni harja mahdollistaa tarkan työskentelyn ja väriä levittyy karvoihin tasaisesti. Kulmakarvojen kasvun edistämisestä en osaa vielä lyhyellä kokemuksella sanoa sen enempää, mutta Mádaran värittömästä aiemmin lanseeratusta geelistä olen kuullut hyviä kokemuksia juuri kulmien tuuhentumisen suhteen. Ihonhoidon - tai tässä tapauksessa kulmakarvojen hoidon - ja värikosmetiikan yhdistyminen yhdessä tuotteessa on kuitenkin mielestäni aina positiivinen asia.

Couleur Caramel Compact Bronzer *

Ranskalainen luonnonkosmetiikkasarja Couleur Caramel teki paluun tänä vuonna tyylikkäämpänä kuin koskaan. Esittelen uudistuneen sarjan tässä artikkelissani tarkemmin. Mattapintainen aurinkopuuteri, erityisesti sävyssä 25, on ihanan aurinkoinen sävy. Puuterin koostumus on kevyt ja se levittyy hyvin. Tuote on kerrostettavissa, joten sama aurinkopuuteri toimii kesät talvet, sillä se ei yhdellä levityskerralla tee liian voimakasta päivetystä. Aurinkopuuteri on ehdottomasti paras keino tuoda kasvoille laajemmin aurinkoisempaa tunnelmaa ja moniulotteisuutta. Olen todella iloinen ikonisen luonnonkosmetiikkamerkin erittäin onnistuneesta uudelleenlanseerauksesta.


VICTORIA BECKHAM SATIN KAJAL LINER

Victoria Beckhamin tuotteita tilailin vasta syksyllä testiin, mutta yllätyin positiivisesti julkkismerkin laadusta, tuotteiden koostumuksista ja onnistuneista sävyistä. Arvasin, että Victoria Beckhamilla on oltava todella kauniin sävyinen ruskea rajausväri ja olin oikeassa. Sävy Cocoa on upea ruskea - sopivan viileä, ei liian punainen ja silti selvästi ruskea kuin musta. Pehmeä kynä levittyy iholle kuin sula voi, mutta kuivuessaan pysyy hyvin paikallaan. Kuivumisessa tosin kestää pieni hetki, mutta kuivuttuaan sävy ei sotkeennu. Kynän toisessa päässä oleva pieni sivellinosa sen sijaan on aika ärhäkkä ja enemmänkin pyyhkii väriä pois kuin pehmeästi levittäisi sitä, mutta saattaa silti olla hyödyllinen vaikkapa smokey eye -meikissä. Victoria Beckhamin tuotteet olen onnistuneesti tilannut aina merkin omasta verkkokaupasta.

ILIA BEAUTY MULTI STICK *

ILIAn Multi-Stick poskipuna pääsee tämän vuoden parhaimpien poskipunien paikalle. Sen voidemainen koostumus on helppo taputella kasvoille joko siveltimellä tai sormin. Voidemainen koostumus on sopivan rasvainen, jotta se levittyy vaivattomasti eikä heti tarraudu kuivalle iholle. Punasta jää iholle kaunis kuulaus, mutta ei liian rasvainen tunne. Etenkin kuivalle iholle tällainen täyteläisempi koostumus on erinomainen, sillä ihoon syttyy sen avulla heti upea hehku. Sävyt ovat maltillisia ja myös poskipunaan tottumaton pitää varmasti tästä tuotteesta. Sävyjä on saatavilla useita.

Yksittäisten puikkojen lisäksi Multi-Stick Face Palette * kulki mukanani kassissa pitkin vuotta. Neljä poskipunaa ja kaksi korostusvoidetta samassa paletissa tekivät meikkaamisesta ja meikin lisäilystä päivän aikana helppoa. Paletin eri poskipunasävyt sopivat kaikille ja sävyjä on helppo yhdistellä toisiinsa tai olemassa oleviin huulipuniin. Multi-Stick puikkoa voi käyttää myös huulissa, joten erityisesti paletista saa yhdisteltyä monenlaisia juuri itselle sopivia vaihtoehtoja piristämään arjen meikkailuja.

LISA ELDRIDGE TRUE VELVET LIP COLOR

Lisa Eldridgen huulipunat olivat parhaat tänä vuonna kokeilemani. Velvet Morning nousi kuluneen vuoden suosikkiväriksi. Se on räiskyvä ja syvä, upea oranssinpunainen. Huulipunassa on aivan täydellinen koostumus - se on kevyen tuntuinen, kauniin mattainen ja sopivan kuiva, jotta koostumus pysyy, mutta ei kuivattavan ja epämukavan tuntuinen huulissa päivän kuluessa. Puna säilyy raikkaana huulilla, pysyy hyvin eikä leviä. Todella kattavasta sävyvalikoimasta löytää jokainen varmasti suosikkinsa. Lisa Eldridgen tuotteet olen onnistuneesti tilannut joka kerta merkin omilta verkkosivuilta.


ARMANI NEO NUDE MELTING COLOR BALM CHEEKS & EYES *

Kuten mainitsin, voidemaisten bronzerien suhteen tämä oli hyvä vuosi. Armanin Melting Color Balm taitaa olla virallisesti poskipunakategoriasta, mutta sävyt 20 ja 21 toimivat erinomaisesti aurinkopuuterin ja varjostusvärin tyyliin käytettäväksi. Sävy 21 on viileämpi ja harmaampi, eli erinomainen kasvojen kevyeen varjostamiseen. Sävy 20 on astetta lämpimämpi ruskea, joka toimii paremmin kasvojen korkeimmilla kohdilla aurinkopuuterin tyyliin. Balmissa on kevyt koostumus, joka levittyy upeasti iholle. Se on koostumukseltaan ohut ja kuivuu iholle kauniisti. Iholle ei jää rasvainen lopputulos. Silkinhienon koostumuksen vuoksi balmi toimii paremmin myös silmissä kuin muut rasvaisemmat bronzerit. Älä anna pienemmän pakkauksen hämätä, tuotteesta riittää päivittäiseen käyttöön kuukausiksi voidetta.



LISA ELDRIDGE ELEVATED GLOW HIGHLIGHTER

Lisa Eldridgen korostusvoide pääsee myös vuoden parhaimpiin tuotteisiin. Sen koostumus on melko erilainen muista korostustuotteista. Ohut ja nestemäinen korostusvoide taittaa valoa upeasti iholta, ilman näkyviä kimallehippuja. Tämä ei ole intensiivisen highlighterin ystävälle, vaan luonnollista hehkua haluavalle. Valoa taittava efekti on kuitenkin selvä ja kasvojen kulmiin tulee upea kiilto. Ohuen korostusvoiteen voi levittää toisten tuotteiden joukkoon, esimerkiksi kosteusvoiteeseen tai meikkivoiteeseen. Sen voi myös levittää sekä voidemaisten että puuteristen tuotteiden päälle. Pidänkin erityisesti tuotteen monikäyttöisyydestä. Sävyjä on useita joista valita. Toistaiseksi käytössäni on ollut sävy Crystal Nebula, jonka sävy on sampanjaisen hehkuva ja imartelee useimpia ihonsävyjä.


Listasin myös kuluneen vuoden ihonhoitosuosikit. Joko TARKISTIT NE?

 

RELATED POSTS


PARHAAT VOIDEMAISET POSKIPUNAT

PARHAAT VOIDEMAISET POSKIPUNAT

VUODEN PARHAAT 2022 - IHONHOITO

VUODEN PARHAAT 2022 - IHONHOITO