VINKKEJÄ HYVINVOIVAAN HIUSPOHJAAN

VINKKEJÄ HYVINVOIVAAN HIUSPOHJAAN

Hyvinvoivasta hiuspohjasta kasvaa terveet ja kiiltävät hiukset. Pipokauden alettua hiuspohjan hoitoon kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota.

Kaupallinen yhteistyö Greenlips Beauty

Vain hyvinvoivasta hiuspohjasta voi kasvaa terveet, kiiltävät ja vahvat hiukset. Hiuspohjan hyinvointi jää yleensä vähän toissijaiseksi, mutta erityisesti nyt pitkän pipokauden lähestyessä hiuspohjan hyvinvointiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Hiuspohjan kuivuminen ja hilseily voi liittyä kylmenevään säähän ja iho hiusten alla voi kuivua viileästä ilmasta siinä missä muukin iho. Ajoittainen kuivuminen ja lievä hilseily on normaalia ja voi johtua vuodenajan vaihtumisesta, lisääntyneestä pipon käytöstä, liian kuivattavasta shampoosta tai turhan kevyestä hoitoaineesta jne. Vaikea ja pitkään kestänyt hilseily, jatkuva kutina tai punoitus hiuspohjassa kannattaa kuitenkin käydä näyttämässä lääkärille.

Olen testaillut Less Is Moren hius- ja ihonhoitotuotteita viime keväästä saakka ja suosikkini omalle luonnostaan taipuisalle hiukselleni löydät täältä. Tässä artikkelissa jaan hiuspohjalle löytämäni suosikit ja annan vielä pari vinkkiä kuivan hiustyypin hoitoon talvella. Kokonaisuudessaan olen todella iloinen, että löysin Less Is Moren hiustuotteet, sillä sarjalla tuntuu olevan monta tuotetta, joista hiukseni todella pitää.

PHYTONUTRIENT HAIRROOT SERUM

Alkusyksystä minulta lähti hiuksia todella paljon, paljon enemmän kuin yleensä. Vaikka syy hiustenlähtööni oli todennäköisesti sisäinen, koen että ulkoisesti käytettävistä hoitokeinoista on aina myös apua. Less Is Moren seerumin käytön aikana hiustenlähtö rauhoittui. Kuten sanoin, sisäisiin tekijöihin eli hormoneihin, ravintoon ja stressiin kannattaa tottakai myös kiinnittää huomiota, mutta hiusseerumilla voi ehdottomasti tukea haluttua lopputulosta.

Less Is Moren seerumi on kehitetty nimenomaan hiustenlähdön hillitsemiseen ja ohuenkin hiuksen vahvistamiseen. Seerumia voi levittää hiusten tyveen joka päivä - tärkeintä on, että sitä ei heti pese pois. Levitin seerumin jakaus jakaukselta aina hiustenpesun jälkeen muutaman kerran viikossa ja silti koin seerumin positiiviset vaikutukset.

Seerumin vaikuttavat ainesosat ovat mielenkiintoisia: omenan kantasolut suojaavat hiuksen kantasolua ja hidastavat hiustuppien vanhenemista, herneen itu-uute aktivoi hiusten kasvua ja tekee hiuksista tuuhemmat sekä basilikan juuriuute ehkäisee hiustenlähtöä estämällä hiustenlähtöä kiihdyttävän entsyymin aktiivisuutta.

Seerumin tuoksu on raikas ja tunne hiuspohjassa rauhoittavan viilentävä. Pipettiä on helppo käyttää ja seerumi kannattaa kunnolla levittää hiuspohjaan sormin.

HERBAL TONIC

Siinä missä seerumia levitetään jakaus jakaukselta, Herbal Tonic hiusvettä suihkutetaan hiuspohjaan. Seerumilla on siis mahdollista hoitaa tarkkoja alueita hiuspohjassa, hiusvesi levittyy laajemmin ja hienojakoisemmin. Käytin tuotteita yhtäaikaa ja välillä myös vuorotellen hiustenpesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin. Suihkuttelun jälkeen hiusvesi kannattaa sormin hieroa kunnolla hiusten tyveen.

Hiusvesi rauhoittaa hiuspohjan kutinaa, tasapainottaa rasvoittumista, irrottaa hilsettä ja ehkäisee hiustenlähtöä. Vesi tuntuu raikkaalta eikä suihke rasvoita tai latista hiusta.

Myös hiusveden ainesosista löytyy mielenkiintoisia vaikuttavia raaka-aineita kuten neem-uutetta, joka poistaa ja ehkäisee hilsettä. Sitruunamelissa suojaa ja rauhoittaa hiuspohjaa ja sillä on antibakteerisia vaikutuksia. Koivu-uute stimuloi hiusjuuria, nokkosuute ehkäisee hilseilyä ja hiusten rasvoittumista ja peltokorteuute stimuloi hiusten kasvua.

VÄLINEVINKKI: SCALP MASSAGER

Hiuspohjan hierontaharjan löytämisestä olen erityisen iloinen! Silikoninen hiuspohjalle tarkoitettu harja tai hierontaväline (mikä oikea termi nyt olisi) stimuloi hiuspohjassa verenkiertoa, irroittaa kuollutta ja kuivaa ihosolukkoa sekä muotoilutuotteen jäämiä. Hiuspohja pystyy ottamaan hapen ja hoitavat tuotteet paremmin vastaan ja vilkastunut verenkierto ehkäisee myös hiustenlähtöä. Pyörittelen harjalla koko hiuspohjan läpi ja kunnolla keskityn kohtiin, joissa tuntuu jännitystä tai joissa on kerääntynyt kuivaa hilsettä. Harjaa voi käyttää kuiviin, märkiin tai kosteisiin hiuksiin. Tällaisia hiuspohjaa stimuloivia välineitä on tullut nyt myyntiin monelle eri merkille. Omani on Gold Professional Haircare sarjalta.

LAVENDER SMOOTH BALM

Lavender Smooth Balm on samantyyppinen tuote kuin elokuun julkaisussani kehuma Tangerine Curl Balm. Kyseessä on hiuksiin jätettävä hoitovoide, joka levitetään pyyhekuiviin hiuksiin. Voide hoitaa, kosteuttaa, suojaa ja antaa myös lämpösuojan.

Annostelussa kannattaa olla maltillinen, etenkin jos hius on ohut tai hento. Kun oikean annostelun löytää, hoitovoide on aivan huippuhyvä! Se tekee hiuksesta pehmeän ja kiiltävän, mutta ei latista liikaa. Sopii erityisen hyvin vielä karheammalle hiustyypille ja oikeasti kiharalle hiukselle, mutta omalle hennolle luonnontaipuisalle hiuksellenikin tämä on oikein toimiva voide.

Laventelinen tuoksu voiteessa on ihana. Aprikoosinkiviöljyä ja kookosöljyä sisältävä voide ravitsee kuivaa ja käsiteltyä hiusta. Malvauute silottaa ja kosteuttaa hiuksia. Täydellinen hoitotuote talviaikaan!

Olen käyttänyt jätettävää hoitoainetta pyyhekuiviin hiuksiin vaikka olisin pesun yhteydessä käyttänyt jo hoitoainetta.

LINDENGLOSS INTENSIVE HAIR MASK & MUUTAMA TIPPA ROSE SERUM HIUSÖLJYÄ

Myös nämä tuotteet mainitsin jo edellisessä julkaisussani luonnonkiharan hiuksen suosikeissani. Lindengloss Intensive hiusnaamio on erinomainen naamio kuivalle hiustyypille. Oma luonnostaan taipuisa hiustyyppini on kuitenkin myös hento ja tämä naamio ei latista hiusta liikaa. Naamio kosteuttaa ja ravitsee myös hiuspohjaa joten tavallisen hoitoaineen vaihtaminen astetta tehokkaampaan naamioon voi olla erityisen hyvä idea näin talvikaudella.

Kampaajani Sanni vinkkasi, että hiusnaamion joukkoon voi lisätä tipan Rose Serum hiusöljyä jos haluaa naamiolta vielä enemmän tehoja. Tällä yhdistelmällä aion suojata hiuksiani kylmällä ja kuivalla pakkasella. Kun teen tämän tehohoidon hiuksiini, en tarvitse enää jätettävää hoitoainetta samaan pesukertaan.

VÄLINEVINKKI: HARVAPIIKKINEN KAMPA

Pesun jälkeen selvitän hiukset harvapiikkisellä kammalla, jotta hiuksia katkeisi mahdollisimman vähän. Kampa myös levittää hoitotuotteet hiuksiin tasaisesti, se on erinomainen apu levittämään hiusöljyn tai hoitovoiteen kaikkialle hiuksen pituuksiin.

KATSO INSTAGRAMISTANI TORSTAINA 2.12. LIVE, JOSSA LESS IS MORE BRÄNDIN MAAHANTUOJA SHARON JAKAA LISÄÄ VINKKEJÄ TUOTTEISTA. JUTTELEMME KAIKISTA LESS IS MORE SUOSIKEISTAMME LIVESTÄ JA LÖYDÄT TALLENTEEN JÄLKIKÄTEEN TILILTÄNI.

 

RELATED POSTS


HENKILÖKOHTAINEN IHONHOITORUTIININI TALVEKSI

HENKILÖKOHTAINEN IHONHOITORUTIININI TALVEKSI

ESITTELYSSÄ: DJUSIE

ESITTELYSSÄ: DJUSIE