IHANAT LAADUKKAAT KASVOVEDET

IHANAT LAADUKKAAT KASVOVEDET

KASVOVESI ON IHONHOIDON YKSI TÄRKEIMMISTÄ TUOTTEISTA, JOKA KANNATTAA VALITA HUOLELLA. AURINKOISEN KESÄN JÄLJILTÄ IHO KAIPAA HYVÄÄ KOSTEUTTAVAA KASVOVETTÄ.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä

MIKÄ KASVOVESI?

Kasvovesi, toner, hoitovesi - rakkaalla tuotteella on monta nimeä. Kasvovesi on yksi ihonhoidon tärkeimmistä tuotteista; se valmistelee ihon muille tuotteille ja auttaa muita hoitotuotteitasi imeytymään paremmin. Se on ensimmäinen ja tärkein vaihe ihon tehokkaassa kosteuttamisessa.

Kasvovesi aktivoi ihon puhdistuksen jälkeen ja palauttaa sen oikean pH-arvon sekä kosteustasapainon. Kaikki muut hoitotuotteet imeytyvät kasvoveden avulla ihoon paremmin, joten saat kaikista muista hoitotuotteistasi paremman hyödyn käyttämällä kasvovettä.

Hyvä kasvovesi on tehokas ja riittoisa ja sen käytön vaikutukset näkyvät ihossa selkeästi. Iho on kasvoveden jäljiltä aina kirkkaampi, raikkaampi ja kosteutetun näköinen sekä tuntuinen. Valitse laadukkaita ainesosia sisältävä kasvovesi ja lupaan, että huomaat ihossasi muutoksen jo hyvin nopeasti.

KASVOVESI ON ENSIMMÄINEN VAIHE IHON KOSTEUTUKSESSA PUHDISTUKSEN JÄLKEEN.

DSCF0872-2.jpg

MIKSI PELKKÄ KOSTEUSVOIDE EI RIITÄ?

Kosteuttavista tuotteista puhutaan suomenkielessä vain yhdellä termillä. Kosteusvoide, seerumi, kasvoöljy, kasvonaamio, kasvovesi - kaikista käytetään termiä kosteuttava, joka johtaa hieman harhaan. Englanniksi termeillä on selkä ero; hydrating ja moisturizing. Suomeksi käännökset voisivatkin olla kosteuttava ja ravitseva.

Pelkkä kosteusvoide toimii harvalla ihon riittävään kosteuttamiseen. Jos ihon pinta on kuiva, kosteusvoide jää helposti vain kerrokseksi ihon pinnalle eikä anna iholle sen tarvitsemaa helpotusta pintaa syvemmällä. Kosteusvoide ei yksinään pääse imeytymään yhtä hyvin ihoon, jolloin edes tehokas kosteusvoide ei saa aikaan tuloksia. Iholle jää kiristelevä kuiva tunne eikä pintakuivuus helpota. Kasvovoide tai -öljy eivät siis varsinaisesti kosteuta ihoa, ne ravitsevat ihoa ja estävät kosteuden haihtumista.

Ihon kosteuttamisesta vastaavat oikeasti kasvovesi tai ohuet fluidimaiset seerumit. Kasvovedellä valmiiksi kosteutettu iho imee itseensä sitä seuraavat seerumit ja kosteusvoiteet tehokkaasti, jolloin ainesosista saa kaiken hyödyn irti. Pintakuivuus ja kiristävä tunne ovat nopeasti tiessään ja yleensä pelkän kasvoveden lisääminen omaan rutiiniinsa näkyy nopeasti ihon parempana kosteuspitoisuutena, tasapainoisuutena ja pintakuivuuden helpottamisena.

KASVOVEDEN LISÄÄMINEN IHONHOITORUTIINIIN ON PARAS KEINO PÄÄSTÄ EROON IHON PINTAKUIVUUDESTA TAI KIRISTÄVÄSTÄ KUIVUUDEN TUNTEESTA.

NÄIN KÄYTÄT KASVOVETTÄ:

Suihkuta tai taputtele kasvot, kaula ja rintakehä kosteaksi kasvovedestä ja levitä muut ihonhoitotuotteesi kasvoille vielä kun iho on kasvoveden jäljiltä kostea. Jos kasvovesi on suihkepullossa, suihkuta vesi suoraan kasvoille ja painele kämmenillä vesi paremmin ihoon. Valutettavat kasvovedet kannattaa tuoda kasvoille kämmenten kautta. Annostele vettä kämmeniin, levitä kasvovesi molempiin kämmeniin ja painele kädet sitten kasvoille. Älä haaskaa hyvää kasvovettä vanulappuun, silloin tuotetta kuluu paljon enemmän ja sitä menee hukkaan.

DSCF0894-2.jpg

YHDEKSÄN IHANAA KASVOVETTÄ:

Esse Toner

Essen kasvovesi suojaa ja tasapainottaa ihoa. Se parantaa ihon kuntoa ja sopii erityisen hyvin iholle, joka on epätasainen tai ailahtelevainen. 

Kasvovesisuihke varmistaa ihon pH-arvon optimaaliseksi hyödyllisten mikrobien kasvulle ihossa. Kun hyödyllisten mikrobien määrä ihon bakteerikannassa lisääntyy, ihon sävy ja pinta tasoittuvat, iho on myös kirkkaampi ja selvästi heleämpi. Suihke tuntuu myös erityisen kosteuttavalta ja miellyttävältä kasvoilla. Kasvoveden pohjana on ihoa tehokkaasti kosteuttavaa ruusuvettä.

Suihkeen sisältämällä rooibosuutteella on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, joten epäpuhtauksien, PODin tai vaikka rosacean kanssa painiville tämä on erinomainen kasvovesi. Suihkeen oliivinlehtiuute suojaa ihoa auringon haitoilta, joten suihke on erinomainen tuote myös kesäaikaan.

Whamisa Original Toner

Whamisan hoitovesi on aktioivampi ja herkkäihoisen kannattaa tutustua siihen pienen pullon muodossa (pientä matkakokoa myy ainakin Ruohonjuuri). Luokittelen oman ihoni herkästi reagoivaksi ja silti Whamisan kasvovesi sopii minulle erittäin hyvin, joten pulloa ei kannata heti siivuuttaa.

Whamisan kasvovesi on sekoitus fermentoituja raaka-aineita. Fermentointi tehostaa ainesosien kykyä ravita ja kosteuttaa ihoa ja ihossaan huomaakin nopeasti eron tämän hoitoveden aloittamisen jälkeen. Iho on heti kirkkaampi, kuulaampi, pehmeämpi ja tasaisempi kasvoveden jäljiltä. Kurkun ja broccolin uutteet rauhoittavat ihoa ja hoitoveden pohjana on aloe maculata -kasvia. Pintakuivuus on nopeasti historiaa kun tämän pullon on korkannut!

(HUOM. Whamisa muuttaa pullojensa ulkomuotoa, joten kaupan hyllyltä saattaa löytyä jo uudistettu pakkaus, joka on eri näköinen kuin kuvassa oleva.)

Dr. Hauschka Facial Toner *

Dr. Hauchkan kasvovesi sopii aivan kaikille ihotyypeille, mutta myös tilanteisiin, joissa ihoaan haluaa tasapainottaa ja rauhoittaa. Kasvovesi sopii hyvin myös herkälle iholle.

Hauschkan kasvovesi elvyttää ihon luonnollisia toimintoja ja aktivoi sitä hellästi. Facial Toner on ihana hoitovesi, joka rauhoittaa, tasapainottaa ja kosteuttaa ihoa. Iho tuntuu kasvoveden jäljiltä tasapainoisemmalta ja sen sävy paranee. Taikapähkinän ja masmalon yhdistelmä aktivoi ihoa ja edesauttaa sen uudistumista. Uudistunut iho on kirkkaampi ja virkeämmän näköinen. Samea tai väsynyt iho saa tästä suihkeesta nopean avun.

Suihke tulee pullosta täydellisenä pehmeänä sumuna ja iho sekä olo on heti virkeämpi suihkeen jäljiltä.

(Kuvissa oleva pullo on matkakokoinen.)

Kahina Giving Beauty Toning Mist *

Myös Kahinan kasvosuihke sopii kaikille ihotyypeille ja käy hyvin myös herkälle iholle. Ihanteellinen se on myös epäpuhtaalle iholle, sen kevyesti kuorivan vaikutuksen vuoksi.

Marokkolaista aavikkoruusua sisältävä suihke ylläpitää hyvin ihon kosteustasapainoa. Ruusu on erinomainen ainesosa myös ikääntyvän ihon hoidossa, sillä se hoitaa ikääntymisen merkkejä ja uudistaa ihoa. Myös tämän kasvoveden pohjana on aloe vera - kasvista saatava neste, jolla on ihoa tehokkaasti kosteuttava ja rauhoittava vaikutus.

Ihon uudistusta suihkeessa lisäävät myös paju- ja haapauutteet, jotka sisältävät luonnollisesti salisyylihappoa. Salisyylihappo kuorii ihoa ja uudistaa sitä, joten suihke ylläpitää ihon hyvää aineenvaihduntaa ja ehkäisee pintakuivuutta. Ihon pinta pysyy pehmeämpänä suihkeen ansiosta ja epäpuhtauden vähenevät säännöllisessä käytössä. Kuorivasta ominaisuudesta huolimatta suihke on hyvin kosteuttava.

DSCF0889-2.jpg

Bybi Beauty Mega Mist

Bybin Mega Mist sopii hyvin kaikille ihotyypeille ja erityisen hyvin kuivalle sekä pintakuivalle iholle.

Se sisältää runsaan määrän hyaluronihappoa, joka sitoo itseensä vettä tehokkaasti. Hyaluronihapon ansiosta ihosta tulee heti suihkuttelun jälkeen jo kiinteämpi ja kimmoisampi. Erityisesti tämän kasvoveden kohdalla kannattaa kiinnittää huomio siihen, että suihkuttaa kasvoveden vielä puhdistuksesta hieman kosteille kasvoille, jotta hyaluronihapolla on heti jotain mitä sitoa itseensä.

Suihkeen jälkeen iholle tulee myös heti levittää seerumi ja/tai kosteusvoide, jotta kosteus lukittuu iholle. Ruusu-, appelsiinikukka- ja granaattiomenavettä sisältävä suihke tasoittaa ihoa ja iho on pehmeä ja kuulas sen jäljiltä. Mukana on myös antioksidanttipitoista merilevää, jolla on ihoa suojaavia ominaisuuksia.

Frantsila Calendula Face Mist *

Frantsilan yrttitilalta peräisin olevaa kehäkukkaa sisältävä kasvovesi sopii erityisen hyvin ärtyneelle, herkälle tai epätasapainossa olevalle iholle.

Kehäkukka rauhoittaa ihoa ja suihke tuntuu todella miellyttävältä. Kasvoveden tuoksu on mieto ja tunnelmaltaan kesäinen. Kehäkukan karotenoidit uudistavat ja suojaavat ihoa sekä korjaavat iholle happiradikaalien muodostamia vaurioita. Näistä syistä myös tämä kasvosuihke on täydellinen näin kesäaikaan.

Kasvovesi sisältää myös Suomen luonnosta saatua ratamoa ja keto-orvokkia, joiden uutteet uudistavat ihoa. Iho on kasvoveden jäljiltä pehmeämpi, kuulaampi ja tuntuu hyvin kosteutetulta.

Flow Chamomile & Probiotics Facial Mist *

Toinen kotimainen kasvosuihkesuosikkini tulee Flow Cosmeticsilta. Kamomillaa ja probiootteja sisältävä kasvovesi on ärtyneen, kuivan ja punoittavan ihon tehokas apu. Myös atooppiselle iholle tämä suihke on erinomainen. Se sopii myös kaikille ihotyypeille hyväksi vahvistavaksi perustuotteeksi.

Antimikrobinen kamomilla rauhoittaa iholla tulehdusta ja punoitusta. Suihkeen ansiosta iho on tasaisemman sävyinen ja säännöllisen käytön jälkeen ihossa huomaa selkeästi rauhoittumisen merkkejä. Probiootit vahvistavat ihoa ja tasapainoittavat sitä. Tehokasta kosteutta iholle antaa retiisinjuuresta ja Leuconostoc Kimchii -maitohappobakteerista fermentoinnin avulla saatu ainesosa. Iho on kirkas ja kimmoisa suihkeen ansiosta.

Evolve Organic Daily Defence Moisture Mist *

Evolven kasvovesi on hyvä monitoimituote, joka sopii monelle eri ihotyypille.

Suihkeen sisältämä kaktusviikunauute kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, mutta edistää myös ihon uudistumista ja parantaa sen kosteudensitomiskykyä. Piparjuuripuun peptidit suojaavat ihoa ilmansaasteilta ja kirkastavat ihoa. Mukana on myös kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, joten iho tuntuu heti kiinteämmältä ja näyttää sileämmältä suihkuttelun jälkeen. Suihkeen ansiosta iho on kiinteä, kosteutettu, kirkkaampi ja sen sävy on tasaisempi.

Appelsiininkukalta ja ruusulta tuoksuva suihke on täydellinen tähän aikaan vuodesta.

Bioeffect EGF Essence *

Bioeffectin EGF Essence -kasvovesi soveltuu kaikille ihotyypeille ja on ihanteellinen ikääntyneen ihon hoitoon.

Suosikkilistalla ainoa hoitovesi, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa on Bioeffectin hoitoneste. Sen kosteuttavana ainesosana on erittäin tutkittu ja hyväksitodettu glyseroli, jossa toki ei ole mitään uutta. Innovatiivista Bioeffectin tuotteissa sen sijaan on niiden sisältämä ohrapohjainen EGF-solukasvutekijä. Solukasvutekijöitä on tutkittu vasta vähän, mutta tällä hetkellä niiden vaikutuksista ihonhoidossa puhutaan paljon. Iho on kasvoveden jäljiltä kiinteä, sen pinta on pehmeä ja iho tuntuu hyvin kosteutetulta ja sävy on kirkas.

Hajusteeton ja hellävarainen hoitoneste sopii hyvin monelle ihotyypille ja erityisen hyvin herkälle iholle. Sen sisältämä natriumkloridi auttaa myös ihon rauhoittamisessa, muutenkin INCI-lista on mukavan lyhyt ja ytimekäs.

DSCF0936-2.jpg

Words & photos Eevis Liedes

*PR Samples


Related posts


LOPPUKESÄN LUOTTOTUOTE: C-VITAMIINISEERUMI

LOPPUKESÄN LUOTTOTUOTE: C-VITAMIINISEERUMI

KESÄN 2020 PARHAAT ITSERUSKETTAVAT

KESÄN 2020 PARHAAT ITSERUSKETTAVAT