PUHDISTUSTUOTTEET KAIKILLE IHOTYYPEILLE

PUHDISTUSTUOTTEET KAIKILLE IHOTYYPEILLE

Ihon puhdistaminen on ihonhoidon yksi tärkeimmistä vaiheista. Valitse puhdistustuote aina oman ihotyyppisi mukaan. Muista tunnustella ihosi tarpeita vuodenaikojen vaihtuessa.

DSCF7163.jpg

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä

Ihon puhdistaminen on ihonhoidon yksi tärkeimmistä vaiheista. Iho tulee puhdistaa aamuin illoin sille parhaiten sopivalla puhdistusaineella. Puhdistamattomaan ihoon eivät imeydy hoitoaineet muista tuotteistasi, joten et saa niistä silloin parasta mahdollista hyötyä irti. Huonosti puhdistettu iho on myös helposti pintakuiva ja samea - siinä esiintyy myös useimmin epäpuhtauksia ja mustapäitä.

Omalle iholle oikea puhdistapa on todella tärkeä ihon tasapainon säilymisessä, sillä väärällä puhdistusaineella voi saada aikaan suurtakin haittaa. Puhdistustapaan vaikuttavat ympäristön likaisuus ja ilmansaasteet, mutta vaikka asummekin yhdessä maailman puhtaimmista maista, saasteita on ympärillämme paljon. Puhdistukseen vaikuttaa myös käytetyn meikin määrä ja ihon oman eritteen eli talin ja hien määrä.

Kaksoispuhdistus on ehdottoman suositeltavaa jokaiselle meikkiä käyttävälle. Ensimmäinen puhdistuskierros keskittyy meikin liottamiseen pois kasvoilta. Seuraava vaihe puhdistaa ihohuokoset. Ensimmäisen vaiheen puhdistuksessa voi käyttää esimerkiksi puhdistusöljyä, -balmia tai misellivettä. Toisen vaiheen puhdistustuote valitaan aina oman ihotyypin mukaan.

IHOTYYPEISTÄ:

Ihotyypit jaetaan pääasiassa neljään eri kategoriaan: normaaliin, kuivaa, rasvaiseen (joka jaetaan vielä kahteen eri alakategoriaan; öljyrasvaiseen ja kuivarasvaiseen ihoon) ja sekaihoon. Pintakuiva iho ei ole ihotyyppi vaan pintakuivuus on aina oire jostakin. Pintakuiva sekaiho ei myöskään ole ihotyyppi vaikka moni sen ihotyypikseen haluaisikin määritellä. Herkkä iho ei myöskään ole varsinainen ihotyyppi vaikka ihonsa voi arvioida helposti reagoivaksi tai araksi.

Oma ihotyyppi olisi tärkeää hahmottaa mahdollisimman tarkkaan, jotta arkeen valikoituu mahdollisimman oikeat tuotteet. Kuitenkin on hyvä pitää mielessä, että ihotyyppimme voi vaihtua iän ja hormonaalisten muutosten mukaan ja että siinä voi korostua eri piirteet vain vuodenajan mukaan.

Jos omaa ihotyyppiään ei oikein vielä tunnista, helppo kotikeino tyypin tunnistamiseen on pestä iholta kaikki meikki ja hoitotuotteet huolellisesti pois. Noin 30 minuutin päästä ihollaan huomaa varmasti ihotyyppiin viittaavia ominaisuuksia. Katsele ihoa sitten peilistä ja tunnustele sitä puhtailla sormilla.

DSCF7164.jpg

Kuivaa ihoa kiristää, sekaihossa poskia voi kiristellä ja t-alue tuntuu rasvaisemmalta. Rasvoittuvalla iholla, etenkin öljyrasvaisella iholla, näkee ja tuntee jo kiiltoa ja rasvaisuutta. Kuivarasvaisen ihon pinta on kuitenkin kuiva ja karhea, mutta rasvaisuus ilmenee kuivan pintakerroksen alta. Rasvoittuvalla iholla voi olla epäpuhtauksia, mutta ominaisuudet eivät aina kulje käsikädessä.

Oma ihotyyppi kannattaa ehdottomasti tarkistaa myös mahdollisuuksien mukaan ammattilaisen kanssa.

PUHDISTUSÖLJY

Kenelle? Puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille, sillä öljy sulattaa puhdistuksen ensimmäisenä vaiheena meikin ja muun muassa aurinkosuojan jämät tehokkaasti iholta. Rasvoittuvakaan iho ei hätäänny öljystä, öljyllä on usein jopa ylimääräistä talintuotantoa tasapainoittava vaikutus.

Miten käytän? Annostele öljyä kämmenille, hiero kämmeniä ensin yhteen ja hiero sitten öljy kuiville kasvoille pyörittelevin liikkein. Jatka pyörittelyä kunnes meikki irtoaa ihon pinnalta. Huuhtele öljy vedellä, mutta jatka yhä pyöritteleviä liikkeitä sillä öljy emulsifioituu veden ja hieronnan ansiosta. Iholle jää raikas ja pehmeä tunne, ilman öljyistä pintaa. Jos käytät paljon meikkiä, tämän vaiheen voi jopa toistaa.

Kokeile tätä:

BYBI Beauty Swipe Clean *

BYBI Beautyn Swipe Clean on miellyttävä mietotuoksuinen öljy, joka levittyy iholle sulavasti. Öljy ei tunnu raskaalta, eikä siitä jää iholle raskasta öljyistä tunnetta. Hellävarainen öljy sopii kaikille ihotyypeille ensimmäisen vaiheen puhdistukseen. Öljy sulattaa meikin iholta ihanan tehokkaasti ja nopeasti.

PUHDISTUSBALMI

Kenelle? Balmit sopivat erityisen hyvin kuivalle ja todella kuivalle iholle, mutta myös ikääntyneelle iholle. Ärtyneelle tai muuten herkistyneelle iholle balmi on myös loistava vaihtoehto. Myös normaalille iholle tai sekaiholle balmi voi tuntua erityisesti talvikuukausina ylellisen ihanalta.

Miten käytän? Balmia yleensä suositellaan levitettäväksi kuiville kasvoille, mutta tarkista tuotteesi käyttöohje, jos olet epävarma. Balmi muuttaa koostumustaan yleensä hieroessa tai veden kanssa öljymäiseksi tai maitomaiseksi. Pyörittelevät ja hierovat liikkeet toimivat myös balmin kohdalla parhaiten. Huuhtele balmi aina vedellä pois, ota avuksesi kostea musliiniliina halutessasi.

Kokeile:

S5 Nourish Cleanser *

On öljypohjainen balmi, joka ravitsee, kirkastaa ja uudistaa ihoa puhdistuksen lomassa. Balmi sopii kaikenikäisille, mutta puhdistusaineessa on vaikuttavina raaka-aineina muun muassa tyrniä, joka parantaa ihon elastisuutta ja ehkäisee punaisuutta ihossa sekä papaijan entsyymeitä, jotka kevyesti kuorivat ja uudistavat ihoa.

Flow Cosmetics Balm to Milk Cleanser *

Flown balmi muuttuu veden kanssa maitomaiseksi ja iho tuntuu puhdistuksen jälkeen super pehmeältä ja ravitulta. Tehokkaan sekoituksen kasviöljyjä sisältämä balmi hemmottelee ihoa talviaikaan, mutta puhdistaa ihon tehokkaasti. Balmin sisältämä metsämustikan öljy sisältää paljon antioksidantteja ja iho pysyy paremmin suojassa talven koettelevalta säältä.

DSCF7205.jpg

PUHDISTUSMAITO

Kenelle? Puhdistusmaito sopii monelle eri ihotyypille, mutta se on parhaimmillaan kuivalla iholla, kuivarasvaisella iholla, normaalilla iholla ja sekaiholla. Herkästi reagoivalle iholle ja ikääntyvälle iholle puhdistusmaidot sopivat yleensä myös - erityisesti hajusteettomat versiot.

Miten käytän? Puhditusmaito on parhaimmillaan puhdistuksen toisena vaiheena. Poista meikki ensin puhdistusöljyllä,-balmilla tai misellivedellä. Annostele sitten puhdistusmaito kämmeniin, lämmitä käsien välissä ja hiero kuiville tai hieman kosteille kasvoille pyörittelevin liikkein. Huuhtele vedellä. Parhaimmillaan maito on musliiniliinan kanssa. Kastele musliiniliina lämpimässä vedessä ja pyörittele puhdistusmaito pois kasvoilta. Toista pyyhintä tarvittaessa.

Kokeile näitä:

Dr. Hauschka Soothing Cleansing Milk *

Dr. Hauschkan puhdistusmaito on hellävarainen ja säilyttää iholla sen oman suojan. Ihoa ei kiristä heti puhdistuksen jälkeen ja iho tuntuu pehmeältä sekä hyvinvoivalta. Suojaavia ja hoitavia ainesosia tässä puhdistusmaidossa ovat muun muassa masmalo, jojobaöljy ja manteliöljy. Monen iho rakastaa erityisesti jojobaöljyä talvella, sillä jojobaöljyn rasvahappokoostumus on hyvin saman kaltainen kuin ihossa luonnostaan olevan talin. Manteliöljy on sisältämänsä linolihapon vuoksi hyvä raaka-aine herkän ihon rauhoittamisessa.

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk

Herkälle iholle ja helposti reagoivalle iholle RENin Evercalm-linja on kokonaisuudessaan loistava. Gentle Cleansing Milk on nimensä mukaan pehmeä puhdistusmaito, joka sopii kaikenikäisille ja monelle ihotyypille. Puhdistusmaito sisältää paljon eri omega-rasvahappoja, jotka ravitsevat ja suojaavat ihoa. Iho tuntuu puhdistuksen jälkeen pehmeältä ja tasapainoiselta.

Laponie of Scandinavia Milk Cleanser *

Herkän ja helposti reagoivan ihon kannattaa kääntyä myös kotimaisen Laponie of Scandinavia -merkin puoleen, sillä koko ihonhoitosarja perustuu herkän, reagoivan ja haasteellisen ihon hoitoon. Toki merkin purkkeihin saa tarttua ilman yhtään ihohaastetta! Milk Cleanser on hellävarainen, mutta silti tehokas puhdistusmaito, jonka jälkeen iho tuntuu puhtaalta, pehmeältä ja tasapainoiselta.

PUHDISTUSGEELI

Kenelle? Puhdistusgeeli sopii parhaiten normaalille ja sekaiholle. Myös rasvoittuvalle iholle geeliputsari sopii hyvin. Kuivalla iholla suosittelen olemaan hyvin kriittinen ja tarkistelemaan ihon antamia merkkejä esimerkiksi kuivumisesta. Erityisesti talviaikaan. Puhdistusgeeleissä on nimittäin paljon eroja, joten tiukkaa linjanvetoa on vaikea tehdä.

Miten käytän? Geeli sopii parhaiten ihon puhdistamiseen, meikki tulisi ensin poistaa toisella puhdistusaineella. Levitä geeli kosteille kasvoille. Hiero puhdistusgeeli kasvoille sormin pyörittelemällä. Monet geelit vaahtoavat hieman, joten niiden kanssa voi kokeilla vaikkapa Foreon puhdistuslaitetta. Huuhtele kasvot lopuksi vedellä.

Kokeile näitä:

BYBI Beauty Crystal Clear Facial Cleansing Gel

BYBIn Crystal Clear sopii parhaiten sekaiholle tai rasvoittuvalle iholle, sillä siinä on ihohuokosia puhdistavaa ja kuorivaa salisyylihappoa tehoaineena. Salisyylihappo tasapainottaa ihon talintuotantoa ja vähentää ihon tukkiutumista. Puhdistusaine sisältää myös prebiootteja, joilla on ihon mikrobiomia tasapainottava vaikutus. Putsarin raikas tuoksu virkistää ja iho tuntuu pesun jäljiltä puhtaalta ja raikkaalta.

Laponie of Scandinavia Gel Cleanser *

Laponien geelipuhdistus sopii hyvin myös herkälle iholle eikä se riisu iholta kaikkea sen omaa rasvaa. Hoitavina ainesosina ovat muun muassa sokerijuurikasuute ja ksylitoli. Sokerijuurikasuute sitoo kosteutta iholle ja auttaa ihoa säilyttämään kosteuden itsessään. Ksylitolilla on antibakteerisia ominaisuuksia, mutta myös se on ihon tehokas kosteuttaja. Geeliputsari soveltuu hyvin myös epäpuhtaan selän pesuun hillitessään epäpuhtauksien muodostumista ja rauhoittaessaan tulehdusta ja punoitusta.

Fresh Soy Face Cleanser

Freshin puhdistusgeeli on parhaimmillaan normaalilla ja rasvoittuvalla iholla sekä sekaiholla. Hellävarainen puhdistusgeeli markkinoi itsensä kaikille ihotyypeille sopivaksi, mutta kuivaihoisen kannattaa erityisesti talvella tunnustella geelipesun jälkeen tunnetta ihollaan. Soijaproteiinia sisältävä puhdistusgeeli auttaa ihoa säilyttämään luonnollisen pehmeyden ja elastisuuden. Geeliputsari puhdistaa ihon tehokkaasti.

DSCF7200.jpg

PUHDISTUSVAAHTO

Kenelle? Puhdistusvaahto on yleensä parhaimmillaan rasvoittuvalla iholla ja normaalilla iholla. Se soveltuu myös sekaiholle, kunhan kasvojen kuivemmat alueet eivät kuivu puhdistuksesta liikaa.

Miten käytän? Annostele vaahto ensin kämmeniin ja hiero puhdistusvaahto sitten kosteille kasvoille pyörittelevin liikkein. Toiset vaahdot ovat vaahdon muodossa jo heti alkuun, mutta muuttuvat iholla emulsioksi, toiset vaahtoutuvat vasta veden kanssa. Pyörittele vaahtoa kasvoilla kostein sormin, jotta saat irroitettua lian iholta kunnolla. Huuhtele lopuksi kasvot vedellä.

Kokeile:

Ole Henriksen The Clean Truth Foaming Cleanser *

Ole Henriksenin puhdistusvaahto on varmasti erityisesti kesäaikaan sopiva puhdistus myös sekaiholle tai kuivahkollekin iholle, mutta talvella kokeilisin tuotetta varovaisemmin. Vaahto tuoksuu aivan super ihanalta - raikkailta appelsiineilta! Tuoksun puolesta putsaria käyttääkin erityisen mielellään aamuisin. Vaahdosta ei jää iholle kireää tunnetta ja ihon sävyssä huomaa selkeän eron kirkkaudessa. Vaahto on tehokas ihonsävyn kirkastaja C-vitamiinin ansiosta, joka tuotteeseen saadaan muun muassa appelsiini- ja greippiöljyistä.

VERSO Foaming Cleanser *

VERSOn puhdistusvaahto on ihon tehokkaasti puhdistava vaahto, joka sisältämiensä mango- ja papaijaentsyymien ansiosta myös kuorii ja uudistaa ihoa. VERSOn putsari vaahdoteaan ennen kasvoille viemistä kämmenissä. Annostele puhdistusainetta kämmenelle, lisää hieman vettä ja sekoita kunnes voide muuttuu vaahdoksi. Hiero vaahto kasvoille ja jatka hieromista pyörittelevin liikkein.

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample


Related posts


ESITTELYSSÄ SKINCITY

ESITTELYSSÄ SKINCITY

EROON ROHTUNEISTA HUULISTA

EROON ROHTUNEISTA HUULISTA