KUORIVAT KASVOVEDET

Miksi jokaisella kannattaisi olla kuoriva kasvovesi ihonhoitorutiinissaan?

DSCF5906-2.jpg

Sisältää affiliate-linkkejä

Kuorinnan tärkeydestä ihonhoidossa ei varmasti voi puhua tarpeeksi. Säännöllinen kuorinta auttaa ihoa uudistumaan ja pääsemään eroon kuolleesta ihosolukosta ihon pinnalta. Ihonhoitotuotteesi vaikuttavat ihollasi tehokkaammin kun olet huolehtinut ihosi kuorinnasta, sillä vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään iholle paremmin. Kuorinta auttaa myös epäpuhtauksien vähentämisessä ja tukkeumien puhdistamisessa. Ihosta tulee kuorinnan avulla tasaisemman sävyinen ja heleämpi.

Kuorinnan voi tehdä mekaanisesti kuorivia rakeita sisältävällä voiteella tai naamiolla, mutta kuoriva kasvovesi on kaikista helpoin ja vaivattomin keino uudistaa ihoa. Kuorivat kasvovedet sisältävät usein erilaisia happoja, monesti joko marjoista tai hedelmistä. Kuorivana aineena voi olla myös hedelmien entsyymejä, esimerkiksi vaikkapa papaijasta saatava entsyymi.

Hedelmähapot ja entsyymit uudistavat ja kuorivat ihoa, parantavat sen sävyä ja tekevät siitä silminnähden kirkkaamman ja heleämmän. Ne myös puhdistavat ihoa epäpuhtauksista, supistavat ihohuokosia, vaalentavat pigmenttiläiskiä ja siloittavat juonteita parantaen kollageenin muodostusta.

Kuorinta olisi hyvä tehdä säännöllisesti. Kuorivien kasvovesien purkin kyljessä lukee usein, että tuotetta voi käyttää jopa päivittäin, mutta se voi monelle ihotyypille olla kuitenkin hieman liian usein. Voit hyvin käyttää kuorivaa kasvovetta muutaman kerran viikossa.

Jos käytät kuorivaa kasvovettä säännöllisesti vaikka kolme kertaa viikossa, et tarvitse muita kuorivia tuotteita rutiiniisi. Kuorivaa kasvovettä kannattaa käyttää iltaisin kun iho saa rauhassa uudistua yön yli.

Pyyhi puhtaat kasvot kasvoveteen kastetulla vanulapulla kauttaaltaan, mutta vältä silmänympärysihoa. Älä huuhtele, vaan jatka muilla hoitotuotteillasi kasvoveden jälkeen. Huuhtele kasvot aamulla vedellä tai pese puhdistustuotteella.

Happoja sisältävät kuorinnat altistavat ihon auringolle, joten myös siitä syystä kasvovesiä kannattaa käyttää yötä vasten. Muista päivällä käyttää tuotteita, joissa on aurinkosuoja!

DSCF5926-2.jpg

Happo kuulostaa sanana vähän jännittävältä ja erilaisista hapoista puhutaan monella eri nimellä, joten happojen maailma voi jäädä hieman sekavaksi. Alle on listattu muutama yleisin kuorivissa kasvovesissä käytetty happo ja sen vaikutukset ihossa.

AHA-HAPPO: GLYKOLIHAPPO JA MAITOHAPPO

AHA-happo on lyhenne Alpha Hydroxy Acidista (alfahydroksihaposta) ja sitä näkee happoja sisältävissä kosmetiikkatuotteissa ehkä eniten. AHA-happoja on useita erilaisia, kuitenkin yleisimpiä AHA-happoja kosmetiikassa ovat glykolihappo ja maitohappo. AHA-hapot sopivat kaikille ihotyypeille ja niiden käytön voi aloittaa jo verrattain nuorena (parikymppisenä). Erinomaisesti ne sopivat toki myös ikääntyvälle iholle. AHA-happoja sisältävillä tuotteilla luvataan monesti iholle upeaa GLOWta, ja sitäkin näillä kuorinnoilla saa ja nopeasti.

GLYKOLIHAPPO

Glykolihappo on AHA-hapoista pienimolekyylisin, joka tarkoittaa sitä, että se imeytyy iholle parhaiten. Se soveltuu yleensä kaikille ihotyypeille, tosin herkkäihoisen kannattaa aloittaa varovasti. Glykolihappo on vesiliukoinen ja se vaikuttaa ihon pinnalla kuollutta ihosolukkoa pikkuhiljaa irroittaen. Glykolihappokuorinta onkin siksi erinomainen esimerkiksi pintakuivalle iholle.

PIXI Glow Tonic 5% Glycolic Acid

Kulttistatuksen saanutta Pixin Glow Tonicia olen raahannut itsekin ulkomailta mukanani, mutta nyt tuotetta saa Kicksin nettikaupasta! Glykoolihappoa sisältävä kasvovesi takaa aamuksi ihanan kirkkaan ja tasaisemman sävyisen ihon. Kasvovedessä ei ole alkoholia ja sitä voi kokeilla myös herkkäihoinen. Pullo on super riittoisaa ja plussaa brändi saa siitä, että kasvovettä myydään myös pienemmässä matkakoossa!

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

Myös The Ordinaryn kuoriva kasvovesi perustuu glykolihapon vaikutuksiin. Mutkaton tuote on helppokäyttöinen, riittoisa ja sen hinta-laatusuhde on enemmäin kuin kohdillaan. Vesi tekee tehtävänsä yön aikana ja aamulla iho on kirkkaampi ja tasaisempi. The Ordinaryn kasvovesi on happopitoisuudeltaan hieman vahvempi kuin Pixin vastaava vesi.

DSCF5944-2.jpg

MAITOHAPPO

Maitohappo on myös AHA-happo, mutta se on hieman miedompi kuin glykolihappo ja siksi myös herkälle iholle sopivampi vaihtoehto. Maitohappo saadaan muun muassa perinteisesti maidosta. Maitohappo vahvistaa ihon suojabarriääriä, jolloin iho on paremmin suojassa tulehduksia aiheuttavilta bakteereilta. Se auttaa ihoa myös sitomaan itseensä kosteutta, joten maitohappo on kuivalle iholle erinomainen hoitoaine.

REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic

RENin kuoriva kasvovesi perustuu maitohappoon ja pajunkuoriuutteeseen. Mukana on myös atselaiinihappoa, jonka tehoa epäpuhtaan ihon hoidossa hehkutetaan koko ajan yhä enemmän. Kasvovesi sopii kuitenkin kaikille ihotyypeille ja pullo on todella riittoisa. Kuorivan veden ansiosta iho on tasaisempi, kirkkaampi ja kosteutetumpi.

BHA-HAPPO: SALISYYLIHAPPO

BHA-happo eli Beta Hydroxy Acid käyttäytyy ihonhoidossa hieman erilailla kuin AHA-happo. Toisin kuin AHA-hapot, jotka ovat vesiliukoisia ja vaikuttavat ihon pinnalla, BHA-hapot ovat öljyliukoisia ja kykenevät imeytymään ihohuokosiin ja puhdistamaan ihohuokosen sisältäpäin. BHA-hapot ovat siis erinomainen hoitoaine epäpuhtaalle iholle ja kriisitilanteisiin, jossa finni uhkaa ilmestyä keskelle poskea ennen tärkeää päivää. BHA-happoa voi myös käyttää maltillisesti jo nuorelle iholle.

SALISYYLIHAPPO

Salisyylihappo on yleisin BHA-happo ja sitä näkyy paljon erilaisissa tuotteissa, jotka on tarkoitettu finnien nujertamiseen. Salisyylihappoa sisältävä kasvovesi on erinomainen täsmäase silloin tällöin syntyviä epäpuhtauksia vastaan, mutta sopii kylppärin kaappiisi myös jos kärsit finneistä usein.

Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant *

Paula’s Choicen salisyylihappo kuorinta ei ärsytä ihoa, mutta nujertaa tehokkaasti iholta epäpuhtauksia. Käytä kasvovettä koko kasvoilla jos epäpuhtauksia esiintyy kasvoilla kauttaaltaan. Voit myös käyttää kasvovettä täsmällisemmin kasvojen rasvoittuvammilla tai epäpuhtailla alueilla.


Lisää happokuorinnoista epäpuhtaalle iholle: EPÄPUHTAUKSIEN TÄSMÄNUJERTAJAT

Lisää happokuorinnoista ihon kirkastamiseen: HEHKUVAN KEVÄTIHON TOP 3

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample