HEHKUVAN KEVÄTIHON TOP 3

Kevätauringon piristäessä mieltä, on hyvä aika piristää myös kasvoja. Nämä kolme tuotetta tekevät ihosta hehkuvan raikkaan nopeasti.

DSCF2751.jpg

Sisältää affiliate-linkkejä

KIRKASTAMISKEINO NRO 1 - HEDELMÄHAPOT

Kuorinta on tehokas keino ihon kirkastamiseen pitkän talven jäljiltä. Entsymaattinen kuorinta sopii monelle, koska siinä ihoa ei tarvitse kuoria hankaavilla rakeilla. Entsyymit myös kosteuttavat ihoa, vilkastavat ihosolujen uusiutumista ja vahvistavat sekä tasapainottavat ihoa ja sen väriä. Säännöllisestä entsyymikuorinnasta on myös apua tuotteiden imeytymisessä, sillä entsyymit hajottavat ihon pinnalta keratiinia, joka estää tehoaineiden imeytymistä. Kuolleet ihosolut irtoavat ihon pinnalta ja muut tehoaineet imeytyvät paremmin, joten ihon kirkastumisen huomaa jo muutaman kuorintakerran jälkeen.

Hedelmähappojen toinen nimi on alfahydroksihappo eli AHA-happo. AHA-happoja ovat glykolihappo, maitohappo, mantelihappo, omenahappo ja viinihappo. Hedelmähappoa saadaan valmistettua hedelmistä, maidosta ja sokeriruo’osta. Happoa on ihonhoitotuotteissa eri pitoisuuksia, mutta omassa kotikäytössä 3-10% pitoisuudet ovat turvallisia. Korkeampia pitoisuuksia kannattaa yleensä harkita ammattilaisen kanssa. Kun pitoisuus on tuotteessa yli 3% on tuotteella jo ihoa kuoriva vaikutus. Hapot ovat tällä hetkellä tuotteissa todella trendikkäitä ja suosituksia on internet pulloollaan, mutta niiden kanssa kannattaa olla tarkka; älä käytä useita eri happoja sisältäviä tuotteita tai muuten kuorivia tuotteita samaan aikaan, voit ohentaa ihoasi liikaa ja vaurioittaa sen suojabarriääriä.

Hedelmähapot altistavat ihon auringolle, joten kuorivaa tuotetta tulisi käyttää aina iltaisin ja aamulla levittää kasvoille aurinkosuojaa. Hedelmähapot auttavat pigmenttimuutosten vaalentamisessa, mutta ne samaan aikaan edistävät myös niiden syntymistä jos ihoa ei suojata kunnolla. AHA-hapot eivät yleensä sovi rosacea-iholle tai suunympärysihosta eli perioraalidermatiitista kärsivälle.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

Glykolihappo on hedelmähapoista yleensä voimakkain. Glykolihaposta saa avun kuivaan ihoon ja se häivyttää ihon pinnalta juonteita. Se myös voimistaa ihosolujen uudistumisprosessia, joten se on erinomainen ainesosa myös ikääntyvälle iholle.

NÄIN KÄYTÄT: The Ordinaryn kuorivaa toneria voi purkin mukaan käyttää joka ilta, mutta neuvoisin käyttämään tuotetta mielummin muutaman kerran tai kerran viikossa. Annostele kasvovettä vanulapulle ja pyyhi lapulla kasvot ja kaula. Vältä silmänympärysihoa! Odota hetki ennen kuin jatkat muilla ihonhoitotuotteillasi. Tonerin jälkeen iholle kannattaa levittää sekä vesikosteutusta antavia että ravitsevampia tuotteita.

DSCF2762.jpg

KIRKASTAMISKEINO NRO 2 - C-VITAMIINI

C-vitamiinista osana ihonhoitoaan hyötyy jokainen, sillä se sopii kaikille iästä tai ihotyypistä riippumatta. C-vitamiinilla nimittäin on lukuisia eri ominaisuuksia ihon toimintojen tukemisessa. C-vitamiini on antioksidanttinen ainesosa eli se suojaa ihoa vapailta happiradikaaleilta, jotka uhkaavat ihoamme esimerkiksi saasteiden ja UV-säteiden muodossa. C-vitamiini myös korjaa näiden vapaiden radikaalien aiheuttamia ihovaurioita.

C-vitamiini on erinomainen myös anti-age -vaikutuksiltaan sillä se auttaa tukemaan ihon kollageenituotantoa ja elastisuutta. Kollageeni vastaa ihon säilymisestä kimmoisana ja C-vitamiini tukee sitä ihon napakkuuden säilymisessä. C-vitamiinilla on myös todettu olevan tulehdusta rauhoittavia ominaisuuksia, joten siitä voi olla hyötyä aknesta tai muista epäpuhtauksista kärsivälle iholle.

C-vitamiini mielletään kuitenkin usein ihon kirkastamiseen, sillä sen vaikutuksen huomaa ihon heleydessä selkeästi. Ihon sävy paranee ja tasoittuu C-vitamiinin ansiosta. C-vitamiinia käytetään myös pigmenttiläikkien hoidossa, sillä se auttaa ihon luonnollista kuoriutumisprosessia.

Drunk Elephant C-Firma Day Serum

C-vitamiinia kannattaa suosia erityisesti seerumissa vaikka ei siitä toki haittaa ole muissakaan hoitotuotteissa. Seerumista C-vitamiini pääsee kuitenkin tehokkaasti imeytymään iholle.

NÄIN KÄYTÄT: Levitä Drunk Elephantin C-Firma seerumia kasvoille aamuisin heti kasvoveden jälkeen, mutta ennen kosteusvoidetta. Yksi tai kaksi pumppauksellista tuotetta riittää annostelussa ensin kämmenelle. Seerumi levitetään kasvoille ja kaulalle käsin painellen. Seerumia voi säilyttää jääkaapissa, sillä siellä juuri tämän tuotteen tehokkuus säilyy parhaiten.

DSCF2779.jpg

KIRKASTAMISKEINO NRO 3 - HYALURONIHAPPO

Hyaluronihapon vaikutuksia ihoon on tutkittu paljon kliinisesti ja se on yksi suosituimmista ainesosista, jonka tehon tunnustavat kosmetiikka-alan kaikki tekijät. Hyaluronihappoa on ihossamme luonnostaan, siksi ihon on helppo ottaa ainesosaa vastaan myös kosmetiikkatuotteista. Hyaluronihapon määrä kuitenkin laskee ihossamme iän myötä, joten sen käyttö minkä tahansa ikäisenä on aina ihollemme hyväksi.

Hyaluronihapon tehokkuus ihomme kosteutuksessa perustuu sen kykyyn sitoa itseensä vettä, sillä se sitoo itseensä vettä jopa 1000-kertaisesti painoonsa nähden. Hyaluronihappo sitoo veden itseensä eli iholle, mutta kosteus pääsee iholta haihtumaan ilman ihoöljyä tai voidetta. Siksi on erityisen tärkeää, että hyaluronihappotuotteen, kuten vaikkapa kasvosuihkeen tai sheetmaskin jälkeen iholle levitettäisiin heti myös ravitseva voide tai öjy. Hyaluronihappo voi kuivassa ilmastossa jopa kuivattaa ihoa jos sitä käytetään väärin!

Hyaluronihappo myös silottaa juonteita ja tekee ihosta kimmoisamman ja pehmeän. Se myös nopeuttaa ihovaurioiden parantumista ja vilkastuttaa kollageenin tuotantoa, tehden siitä myös ihon sävyä ja heleyttä parantavan ainesosan.

Tata Harper Repairative Moisturizer *

Tata Harperin korjaava kasvovoide palauttaa ihoon kosteuden, kiinteyden ja kirkkauden. Saflorikukan oleosomit huolehtivat kosteuden säilymisestä iholla. Myös voiteen sisältämä jojoba säilyttää kosteuden iholla ja sisältää runsaasti ihoa suojaavaa ja uudistavaa E-vitamiinia. Voide pitää huolen siitä, että iho säilyy kosteutettuna koko päivän.

NÄIN KÄYTÄT: Levitä kasvoille aamuin illoin kasvoveden ja seerumin jälkeen. Muista levittää myös kaulalle!

DSCF2755.jpg

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample