RAAKA-AINETRENDI: NIASIINIAMIDI

Niasiiniamidia on nyt monessa ihonhoitotuotteessa. Millaisesta raaka-aineesta oikeasti on kyse?

DSCF5961.jpg

Sisältää affiliate-linkkejä

Niasiiniamidi eli B-3-vitamiini tulee nyt vastaan yhä useammassa ihonhoitotuotteessa - vaikka kosmetiikkateollisuudelle uudesta raaka-aineesta ei olekaan kyse. Niasiiniamidilla on paljon hyviä vaikutuksia ihoon ja se soveltuu monelle erilaiselle iholle.

Niasiiniamidi parantaa ihon elastisuutta ja tekee siitä kimmoisamman. Siksi se monesti liitetään tuotteisiin, jotka lupailevat anti-age -vaikutuksia. Niasiiniamidilla on myös huokosia ja juonteita häivyttävä vaikutus ja sitä käytetäänkin tuotteissa parantamaan ihon tekstuuria. Kaiken lisäksi se vahvistaa ihon suojabarriääriä ja suojaa ihoa ulkoisilta rasituksilta, joten se on erinomainen tuote päiväkäytössä. Niasiiniamidin on tutkittu jopa korjaavan UV-säteiden aiheuttamia haittoja ja saasteiden aiheuttamia vauroita ihossa. Erityisesti aasiassa niasiiniamidi on jo pitkään ollut suosittu sen ihonsävyä tasoittavien ja kirkastavien ominaisuuksiensa vuoksi.

Niasiiniamidilla on myös tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia, joten se soveltuu hyvin myös herkälle tai reagoivalle iholle. Rosacean tai aknen hoidossa siitä on usein hyvinkin paljon hyötyä.

DSCF5967.jpg

CHIC INVESTMENT: Verso Skincare Hydration Serum *

Super riittoisa seerumi on investointi, mutta ehdottomasti sen arvoinen jos iholleen kaipaa intensiivistä kosteutusta ja suojaa. Niasiiniamidi on seerumin INCI-listalla jo toisena, joten sitä on seerumissa runsaasti. Tämä seerumi oli oman ihoni täydellinen pelastus viime talvena kun iho tuntui super kuivalta kylmällä säällä. Ihossa säilyi kosteutettu tunne koko päivän ja kuivasta ihosta tuli jo heti levityksessä pehmeä ja täyteläisempi. Kauraöljy ehkäisee ihon kuivumista ja ärtymistä ja iho rauhottuikin nopeasti ja pysyi tasapainoisempana. Myös punoitus tasaantui. Todella hyvä hoitotuote kuivalle iholle. Tuoksu on ylellinen ja mieto.

CHIC BUT CHEAP: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

The Ordinaryn seerumi yhdistää tehoaineinaan niasiiniamidin ja sinkin, joten se on erinomainen hoitotuote epäpuhtaalle ja rasvottuvalle iholle, mutta myös sekaiholle. Niasiiniamidi kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä, häivyttäen esimerkiksi epäpuhtauksista jääneitä jälkiä. Sinkki hillitsee liiallista talintuotantoa. Myös tässä seerumissa niasiiniamidi on jo toinen raaka-aine, joten tehokkaasta seerumista on kyse tässä edullisemmassakin tapauksessa .

Kuten muissakin The Ordinaryn pelkistetyissä tuotteessa, seerumissa on mieto raaka-aineiden hieman teollinen tuoksu, joka onneksi haihtuu nopeasti iholta. Koostumus on miellyttävän ohut ja geelimäinen. Seerumi tuntuu iholla kevyeltä sekä imeytyy nopeasti ja jättää ihon täysin mattaiseksi.

DSCF5972.jpg

BONUS: MAKETHEMAKE Niacinamide Soft-Focus Primer *

Jos pidät ihoa siloittavista ja sen pinnan mattapintaiseksi jättävistä primereista, MAKETHEMAKE:n primeri on hyvä vaihtoehto. Primeri sisältää niasiiniamidia, joten se suojaa ihoa ja häivyttää sen pinnalta juonteita ja ihohuokosia. Meikki levittyy primerin päälle helposti. Pohjustusvoide taittaa valoa, joten iho näyttää heti sen levityksen jälkeen hehkeämmältä ja kirkkaammalta. Primeri parantaa myös meikkivoiteen pysyvyyttä.

Lue myös muista trendikkäistä raaka-aineista TÄSTÄ.

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample