HELEÄ, HOITAVA JA PITKÄKESTOINEN MEIKKIPOHJA

Vinkit heleään ja pitkäkestoiseen meikkipohjaan, joka vielä kaiken lisäksi hoitaa ihoa.

Kaupallinen yhteistyö Dr. Hauschka Finland / Itu Biodyn Oy

DSCF6155 MUOKATTU.jpg

MEIKKI JA IHONHOITO YHDESSÄ

Intohimoni ihonhoitoon varmasti selittää sen, että kaipaan aina myös meikkituotteilta ihoa hoitavia ominaisuuksia. Ihonhoidon ei minusta tarvitsisi jäädä ainoastaan kosteusvoiteisiin ja seerumeihin - haluaisin, että myös meikkivoiteellani olisi ihoa hoitavia ominaisuuksia. Ja jos meikkivoiteeltaan toivoo hoitavuutta, niin miksi ei toivoisi samaa sitten kaikilta meikeiltään?

Dr. Hauschkan tuotteet ovat kuuluneet omaan ihonhoitorutiiniini ja olleet työkäytössäni jo pitkään. Sarjan ihonhoitotuotteista ruusuvoide on ikoninen tuote, joka löytyy meikkaajien työpakeista aina. Viime vuosina olen kuitenkin tutustunut yhä tarkemmin sarjan meikkeihin ja huomannut myös niiden erinomaiset hoitovaikutukset iholla.

LUONNONKOSMETIIKAN PIONEERI

Dr. Hauschka on perustettu vuonna 1967 Rudolf Hauschkan ja Elisabeth Sigmundin yhteistyönä. Perinteistä poikkeava kosmetiikka tuntui silloin varmasti kapinalliselta ja tietyllä tavalla kapinallisia tuotteet ovat olleet vielä pitkään sen jälkeenkin. Moni luonnonkosmetiikan brändi on saanut vaikutteita ja inspiraatiota Dr. Hauschkasta ja monia uusina pidettäviä ajattelumalleja ja toimintatapoja Dr. Hauschka onkin noudattanut jo 52 vuotta. Kyseessä on siis alansa ehdoton pioneeri.

Dr. Hauschkan tuotteissa käytettäviä, ihoa hoitavia rohtokasveja viljellään Walan tehdasta ympäröivässä puutarhassa ja sopimusviljelmillä. Wala on lääketehdas, joka valmistaa antroposofisten lääkkeiden ja muiden tuotteiden lisäksi kaikki Dr. Hauschkan ihonhoito- ja meikkituotteet. Olen käynyt Walan tehtaalla Eckwäldenissä ja täytyy sanoa, että ne muutamat yritykset joissa samassa paikassa kohtaavat toimisto, tehdas, laboratorio ja tässä tapauksessa vielä puutarha, tekevät kyllä lähtemättömän vaikutuksen. Puutarhaa viljellään kestävän kehityksen mukaan ja luonnon rytmejä kunnioittaen.

Myös muualta hankittaviin ainesosiin Dr. Hauschka soveltaa kestävän kehityksen periaatteita. Esimerkiksi damaskonruusuöljyä hankitaan Afganistanista, jossa Wala yhdessä Welthungerhilfe -avustojärjestön kanssa tarjoaa yli 700:lle viljelijälle vaihtoehdon oopiumin kasvatukselle. Tuotteissa esiintyvä karitevoi sen sijaan on peräisin luomusertifioidulta keräysalueelta Burkina Fasosta.

DSCF6082.jpg

HELEÄ, HOITAVA JA PITKÄKESTOINEN MEIKKIPOHJA

Pitkäkestoinen meikkipohja syntyy etsimällä omalle ihotyypilleen parhaiten sopivat tuotteet. Tuotteilla tarkoitan tässä tapauksessa sekä ihonhoitotuotteita että meikkituotteita. Liian rasvaiset tuotteet liukuvat rasvoittuvalta iholta päivän aikana ja liian kuivat tuotteet sen sijaan saavat kuivan ihon näyttämään laikukkaalta meikin kerääntyessä ihohuokosiin ja juonteisiin tuntien kuluessa. Pelkkä meikkivoide ei siis takaa meikin pitkäkestoisuutta - voiteen alle tulisi kerrostaa oikeat ihonhoitotuotteet ja meikkien tulisi ylläpitää ihon kosteutusta ja suojaa päivän aikana.

Pitkäkestoinen ja heleä meikkipohja syntyy kerroksin ja useammalla tuotteella, mutta ei ole ollenkaan hanakala toteuttaa!

VAIHE 1 - KASVOVESI

Facial Toner *

Normaalille, kuivalle ja herkälle iholle kirkkautta antava kasvovesi suihkutellaan kasvoille puhdistuksen jälkeen. Taikapähkinä ja masmalo aktivoivat ihon aineenvaihduntaa ja saavat sen sekä näyttämään että tuntumaan raikkaammalta. Kasvovesi on hoitotuotteista ensimmäinen, joka iholle laitetaan puhdistuksen jälkeen siksi, että se auttaa muita tuotteita imeytymään iholle paremmin. Se antaa iholle ensimmäisen kerroksen kosteutta huomaamattomassa ja iholle samantien imeytyvässä muodossa.

Suihkuttelen kasvovettä kasvoilleni aamuin illoin. Sen koostumus on miellyttävä ja suihke laskeutuu kasvoille tasaisesti. Kasvovesi kosteuttaa ihoa hyvin ja rauhoittaa ihoani. Iho tuntuu ja näyttää tasapainoisemmalta vettä käyttäessäni. Tasainen suihke ei pilaa meikkiä, joten suihketta voi lisäillä kasvoille myös päivän aikana.

VAIHE 2 - KOSTEUTUS

Rose Day Cream *

Ruusuvoide on klassikko, joka löytyy säännöllisesti meikkipakistani työkäytössä, mutta myös omasta käytöstäni, erityisesti talvella. Alkuperäinen ruusuvoide soveltuu parhaiten kuivalle, herkälle ja punoittavalle iholle. Myös omalle normaalille iholleni voide soveltuu hyvin, sillä en vierasta meikkipohjassani mahdollista kiiltoa. Voide on erinomainen myös ikääntyvälle iholle.

Karitevoi, ruusuvaha ja avokadoöljy tarjoilevat iholle pettämättömän kosteuttavan yhdistelmän. Kosteus ei pääse haihtumaan iholta päivän aikana, joten iho säilyy pehmeän ja kimmoisan näköisenä ja tuntuisena. Voiteen sisältämät rohtokasvit; mäkikuisma ja rohtosalkoruusu vahvistavat ihoa ja suojaavat sitä.

Tykkään painella voiteen kasvoille. Ensin lämmitän voidetta noin pähkinän kokoisen määrä kämmenten välissä ja sitten painelen voiteen kasvoille, keskittyen poskipäihin, otsaan, nenään ja leukaan. Ruusuvoide soveltuu meikin alle paksuhkosta koostumuksesta huolimatta erinomaisesti ja taikoo iholle heleän hehkun heti.

VAIHE 3 - SILMÄNYMPÄRYSIHO

Daily Hydrating Eye Cream *

Daily Hydrating Eye Cream on ihanan ohut silmänympärysvoide, joka soveltuu hyvin myös herkille silmille! Voide sopii kaikille ihotyypeille, mutta on tehokkaasti myös kuivaa silmänympärysihoa kosteuttava tuote.

Ruusuveden, ananaksen, rohtosalkoruusun ja kehäkukan yhdistelmä kosteuttaa ja rauhoittaa ohutta silmänympärysihoa. Ylellinen raaka-aineluettelo ei pääty siihen vaan mukana on vielä avokadon, tyrnin ja macadamiapähkinän öljyjä, jotka vahvistavat ihoa.

Voide on helppo levittää ja se imeytyy nopeasti. Peitevoide siloittuu voiteen päälle helposti, mutta pysyy myös hyvin paikoillaan. Yöksi voi kokeilla Dr. Hauschkan Eye Balmia, joka on silmänympärysvoiteista täyteläisempi versio.

DSCF6066.jpg

VAIHE 4 - MEIKKIVOIDE

Foundation *

Samettisen mattaisen pinnan iholle jättävä meikkivoide on jo toista tuubia käyttäessäni noussut yhdeksi suosikeistani. Pidän sen puolipeittävästä koostumuksesta, joka tasoittaa ihon sävyä tehokkaasti sekä peittää punoitusta ja epäpuhtauksia. Kookospähkinän ja macadamiapähkinän öljyjä sisältävä meikkivoide ravitsee ihoa ja sopii hyvin kuivallekin iholle. Myös rasvoittuvalle ja sekaiholle voidetta kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti! Voide on koostumukseltaan kevyt ja sen mattainen lopputulos miellyttää varmasti ylimääräisen kiillon kanssa painiviakin.

Meikkivoiteen öljyt sitovat kosteuden iholle koko päiväksi, joten iho säilyy raikkaan näköisenä pitkänkin päivän ja meikkivoide pysyy kasvoilla hyvin. Meikkivoiteen sisältämä granaattiomena sisältää paljon iholle hyödyllisiä flavonoideja ja rasvahappoja, jotka uudistavat ihoa ja parantavat sen kimmoisuutta sekä ehkäisevät ikääntymisen merkkejä.

Käytössäni on sävy 01 Macadamia. Valikoimasta löytyy seitsemän eri sävyä.

Levitä meikkivoide sormin kun haluat luonnollisen ja ohuen kerroksen. Suosin meikkivoiteen levityksessä itselleni aina sormia. Sienellä saat paineltua kasvoille peittävämmän pohjan. Siveltimellä onnistuu tarkempi työskentely; levittelevät liikeet kerrostavat tuotetta ohuemmin, painelevat liikeet runsaammin.

VAIHE 5 - PEITEVOIDE

Concealer *

Ohut ja ihoa hoitava peitevoide soveltuu kaikille ihotyypeille ja on erityisen imarteleva myös ikääntyneellä silmänympärysiholla. Keltapohjaiset peitevoiteet neutraloivat tummuutta silmien alta ja luovat silmän alle vaikutelman valosta. Voide soveltuu parhaiten kevyeen peittämiseen. Kosteuttava peitevoide näyttää silmien alla raikkaalta, vaikka tuotetta joutuisikin muutaman kerroksen kerrostamaan. Sävyjä on valikoimassa kolme.

Peitevoide ei myöskään ärsytä herkkiä silmiäni vaikka voiteessa on rohtokasveista tuleva tuoksu. Kehäkukka ja karitevoi ovat tämän tuotteen hoitavat ja ihoa rauhoittavat raaka-aineet.

VAIHE 6 - KOROSTUS

Light Reflecting Concealer *

Valokynä taikoo kasvoille kirkkautta ja sopii kasvojen korkeimpien kohtien korostamiseen. Käytä valokynää aina peitevoiteen lisäksi, sillä valokynää ei ole tarkoitettu esimerkiksi silmänalusten peittämiseen! Pahimmillaan valoa heijastava voide vain korostaa silmien alla olevaa tummuutta tai turvotusta, jos sitä käyttää yksinään.

Masmaloa ja manteliöljyä sisältävää valokynää kannattaa annostella puikosta suoraan poskipäille, kulmaluulle ja nenänselkään. Voide levittyy parhaiten sormin taputellen. Valovoide tekee ihmeitä myös silmän sisänurkassa, jonne se tuo lisää valoa ja katseeseen kirkkautta. Hehkuva lopputulos on luonnollinen - hehku näyttää tulevan sisältäsi.

DSCF6087.jpg

VAIHE 7 - MUOTOILU

Blush Duo 04 Natural Spirit (Limited Edition) *

Dr. Hauschkan pysyvän meikkivalikoiman rinnalle nousee pari kertaa vuodessa myös vaihtuva meikkikokoelma. Tämän syksyn kokoelmassa on ihania maanläheisiä sävyjä kasvoille, silmämeikkiin ja huulille. Valikoiman tuotteet ovat saatavilla niin kauan kun tuotteita riittää.

Juuri julkaistusta kokoelmasta löytyvään poskipalettiin suhtauduin aluksi skeptisesti. Samasta paletista saatava aurinkopuuteri ja poskipuna epäilyttivät aluksi, mutta käytön myötä joudun kääntämään ennakkoluuloni ja myöntämään tuotteen nerokkuuden. Molemmille poskiväreille on annettu rasiassa tarpeeksi tilaa, joten sävyjä saa helposti otettua siveltimellä yksitellen. Tämä oli alkuepäilykseni - että sävyt sekoittuisivat toisiinsa liian herkästi annostelussa.

Aurinkopuuteri on kaunis kultainen sävy, joka antaa kasvoille auringon tunnelmaa. Puuterin väri sopii monelle ihonsävylle ja jättää jälkeensä kevyesti hohtavan pinnan. Isoja kultahippuja aurinkopuuterissa ei ole, joten hohto ei korosta ihohuokosia tai muuta ihon epätasaisuutta epätoivotusti! Parhaimmillaan sävy on poskiluulla, jolloin se muotoilee kasvoja luonnollisesti.

Poskipunana lämmin pinkki toimii monella, antaen kasvoille lisää heleyttä ja kohotusta. Käytä punaa posken korkeimmalla kohdalla ja häivytä sävy aurinkopuuterisävyn kanssa.

Jopa puuteriset tuotteet hoitavat ihoa. Blush Duon hoitavina rohtokasveina ovat taikapähkinä ja salvia, jotka rauhoittavat ja pehmentävät ihoa.

VAIHE 8 - KIINNITYS

Loose Powder *

Todella hienojakoinen puuteri poistaa kasvoilta kiillon, mutta tekee sen luonnollisesti. Puuterinkin jälkeen iho näyttää heleältä, eikä missään tapauksessa liian pakkeloidulta. Liian tukkoisen lopputuloksen välttämiseksi puuteri kannattaa levittää siveltimellä vain halutuille alueille kasvoilla - vipalla tuotetta tulee helposti hieman liikaa.

Taikapähkinää ja silkkiä sisältävä irtopuuteri hoitaa jälleen ihoa, pitäen sen pehmeänä ja raikkaana. Sävyjä on yksi, 00 translucent, joka sulautuu useimmille ihonsävyille. Rasia on uskomattoman riittoisa ja pysyy tiukasti kiinni, mikä on meikkipussissa erityisen tärkeä ominaisuus!

DSCF6152 MUOKATTU.jpg

Huulillani on Dr. Hauschkan uuden kausimeikkikokoelman Limited Edition huulipuna sävyssä 20.

Jos kaipaat vinkkejä meikiin ja ihonhoitoon, olen tavattavissa perjantaina 20.9. Dr. Hauschkan pisteellä Helsingin Sokoksella. (Aika tarkentuu myöhemmin.)

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample