KOTIMAISTA KOSMETIIKKAA: ESITTELYSSÄ KORENTO COSMETICS

Kotimaista kosmetiikkaa -juttusarjassa nostetaan esille suomalaisia kosmetiikkabrändejä. Sarjan kolmannessa osassa esittelyssä Korento Cosmetics.

DSCF6036.jpg

Korento Cosmetics on ensin Hyvinkäältä ja nykyisin Riihimäeltä kotoisin oleva luonnonkosmetiikan meikkisarja, jonka perustajana ovat äiti ja tytär. Korento syntyi meikkilinjaksi suositun Flow Cosmeticsin rinnalle, jonka painotus on ihonhoidossa ja puhdistustuotteissa. Korento Cosmetics lanseeratiin syksyllä 2018 ja allekirjoittaneella oli kunnia saada olla mukana tuotteiden lanseerauksessa. Olen siis hypistellyt ja testaillut tuotteita jo jonkin aikaa.

Korento Cosmeticsin tarkoituksena on tarjota luonnonkosmetiikan markkinoille meikkisarja, joka toimii kuten synteettiset brändit. Ajatuksena on, että käyttömukavuudesta ja tuotteiden pitkäkestoisuudesta ei pitäisi joutua joustamaan vaikka tuotteet ovatkin luonnonkosmetiikkaa. Kuten tiedetään, kaukana ovat ne ajat kun luonnonkosmetiikan meikit varisivat poskilta tai silmiltä päivän aikana. Korento taitaa olla muuten ensimmäinen ja edelleen ainoa suomalainen luonnonkosmetiikan meikkisarja!

Kaikissa Korennon tuotteissa käytetään luonnonkosmetiikassa sertifioituja aineita. Raaka-aineet ovat joko luomua, villinä kasvaneita tai Cosmos-sertifikaatin hyväksymiä. Kaikki tuotteet valmistetaan tehtaalla Riihimäellä ja kaikki meikkituotteet ovat ihoa korkealaatuisesti hoitavia. Tuotteet sisältävät Berry Active Complex -marjaöljyseoksen, joka sisältää erilaisten arktisten marjojen siemenöljyjä. Tuotteissa toistuvat puolukka, mustikka, tyrni ja mustaherukka. Osassa tuotteista on myös ruusunmarjaa. Berry Active Complex tarjoaa iholle runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja. Antioksidantit suojaavat ihoa ulkoisilta rasitteilta, kuten ilmansaasteilta, ja vitamiinit hoitavat, ravitsevat ja kirkastavat ihoa. Marjojen siemenöljyt sisältävät runsaasti myös iholle hyviä Omega-rasvahappoja, joten iho säilyy tasaisena, kimmoisana ja pehmeänä.

Korennon tuotteet ovat kuuluneet omaan meikkipussiini, mutta myös työpakkiini aina lanseerauksesta lähtien. Erityisesti lip & cheek värinapit ovat kovassa käytössäni myös kuvauskeikoilla. Ensimmäiset lanseeratut tuotteet liittyvät heleään meikkipohjaan, mutta jatkoa on varmasti luvassa koko kasvoille. Tänä kesänä lanseerattiin meikkivoiteiden, kiinnityspuuterin, mineraalimeikkipuuterien ja poski- & huulituotteiden joukkoon pohjustusvoide ja hehkuvoide.

Soft Velvet Primer *

Ylellinen meikinpohjustusvoide on lisäosa ihonhoitorutiiniisi, sillä se sisältää luomulaatuista arganöljyä ja antioksidanttirikkaan Berry Active Complex -marjaöljyseoksen. Soft Velvet Primer tasoittaa ihon sävyä ja pintaa ja luo sille samettisen hehkuvan vaikutelman. Iho tuntuu super pehmeältä pohjustusvoiteen jälkeen ja meikki levittyy sen päälle vaivattomasti. Pohjustusvoide sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvä se on kuivalle, normaalille ja ikääntyvälle iholle hoitavien ominaisuuksiensa puolesta. Sekaiholla ja rasvoittuvalla iholla pohjustaja hillitsee kiiltoa samettisen pintansa ansiosta. Pohjustusvoide on sävytön, joten se sopii monelle ihonsävylle.

Levitä pohjustusvoide normaalien ihonhoitotuotteiden jälkeen kasvoille. Yksi tai kaksi painallusta riittää, joten tuote on mukavan riittoisaa. Annan voiteen asettua hetki ja jatka meikkivoiteella kun ihon pinta tuntuu puuterisen pehmeältä.

DSCF6023.jpg

Age Defying Serum Foundation *

Tehokkaan seerumin ja meikkipohjan yhdistävä seerumimeikkivoide on ultrakevyt ja suosikkini erityisesti kuivalla ja ikääntyneellä iholla. Super ohut koostumus näyttää luonnolliselta iholla ja saa iholle raikkaan kevyen lopputuloksen. Seerumimeikkivoide kosteuttaa ja ravitsee ihoa, joten meikkipohja näyttää heleältä ja säilyy kuulaana päivän aikana. Hoitavana ainesosana on jälleen Berry Active Complex ja jojobaöljy. Jojobaöljy sopii ainesosana yleensä myös sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle, koska sillä on ihoa tasapainottavia ominaisuuksia. Seerumimeikkivoidetta ei siis kannata sivuuttaa vaikka iho olisi rasvaisempikin.

Levitä seerumimeikkivoide tavallisten ihonhoitotuotteiden jälkeen. Voit myös kokeilla tarvitseeko iho ympäri vuoden voidetta seerumimeikkivoiteen alle, vai muodostuuko vaikkapa hoitovedestä, seerumista tai ohuesta voiteesta sekä seerumimeikkivoiteesta luottoyhdistelmäsi. Seerumimeikkivoide levittyy parhaiten sormin, joten se on myös kiireisen meikkaajan unelmatuote.

Berry Vitamin Cream Foundation *

Voidemainen meikkipohja on lopputulokseltaan peittävämpi kuin seerumimeikkivoide. Se on koostumukseltaan ihanan pehmeä ja kasvoille helposti levittyvä. Levityksen voi tehdä sormin, siveltimellä tai sienellä. Voidemainen meikkipohja tasoittaa hyvin ihon epätasaisuutta ja neutraloi punaisuutta. Lopputulos on puolimattainen ja puolipeittävä, joten tämä meikkivoide soveltuu todella monelle eri ihotyypille ja moneen eri makuun. Kermainen koostumus on iholla kevyt, luonnollinen ja hengittävä.

Muistakin tuotteista tuttu Berry Active Complex tarjoaa iholle ihanteellisen suojan päivän ajaksi.

Rose Quartz Highlighter *

Molemmat uutuudet - primeri ja hehkuvoide - tekivät minuun vaikutuksen ja sinkosivat itsensä uusiksi lemppareikseni. Ruusukvartsia sisältävä hehkuvoide kuulostaa ehkä tutulta Kora Organicsin valikoimasta - minä ja monet muut ovat hehkuttaneet Koran ruusukvartsista hehkuvoidetta. Koran voide on kuitenkin melko rasvainen ja se on osoittautunut ongelmaksi monelle. Tämä Korennon uusi vastaava voide on koostumukseltaan paljon kuivempi, joten hehku on maltillinen, kaunis ja näyttää tulevan ihon sisältä. Tämä voide soveltuu varmasti ongelmitta kaikille ihotyypeille.

Myös korostusvoide on ihoa hoitava; luonnolliset vahat ja kasviöljyt ravitsevat ja suojaavat ihoa. Tutut marjansiemenöljyt löytyvät myös hehkuvoiteesta. Voide levittyy parhaiten ja tasaisesti sormin, sillä sormien lämpö notkistaa tuotteen ja saa sen sulautumaan saumattomasti ihoon. Taputtele voidetta poskiluun korkeimmalle kohdalle, nenänselkään, amorinkaarelle ja kulmaluulle.

DSCF6011.jpg

Vitamin Infused Lip & Cheek Tint *

Sekä poskille että huulille sopivat Lip & Cheek sävyt ovat helppo ja nopea keino lisätä väriä kasvoille. Voiteet levittyvät parhaiten sormin, sillä sormien lämpö lämmittää tuotteissa olevat luonnonvahat ja levitys onnistuu tasaisesti. Huulille sävyä voi toki annostella suoraan purkista vaikka siveltimellä, jos lopputuloksesta haluaa tarkemman. Sävyjä on kuusi erilaista aina luonnollisemmista nudeista kirkkaisiin punaisiin.

Voide sisältää luonnonvahojen lisäksi myös raakakaakaovoita ja tutun marjoista saatavan öljy-yhdisteen, joten kyseessä on jälleen erityisen hoitava ja kosteuttava tuote. Kuivahko koostumus pysyy hyvin poskilla eikä valu rasvaisellakaan iholle tiehensä. Erittäin kuiville huulille kannattaa sävyvoiteen alle levittää huulirasvaa.

Poskipunasta löytyy myös pipettipullossa oleva nestemäinen poskipuna kahdessa eri sävyssä. Nestemäinen puna luo luonnollisemman lopputuloksen. Pigmenttiä on paljon myös nestemäisessä poskipunassa, joten pieni tippa riittää ja tuotetta kannattaa kerrostaa vähitellen. Annostele tippa kämmenelle ja pyörittele sävyssä pulleaa sivellintä. Taputtele sen jälkeen sävy posken korkeimpaan kohtaan.

Translucent viimeistelypuuteri *

Ihanan hienojakoinen viimeistelypuuteri vie kiillon mennessään niiltä alueilta, joihin sitä ei halua. Talkiton puuteri sopii myös herkästi tukkeutuvalle iholle ja kevyen koostumuksensa vuoksi se sopii myös kuivalle iholle meikin kiinnitykseen. Puuterissa ei ole sävyä, joten se soveltuu monille ihonsävyille. Puuteri on valmistettu 100% luomuriisistä.

DSCF6025.jpg

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample