YLELLISTÄ IHONHOITOA YÖLLÄ

YLELLISTÄ IHONHOITOA YÖLLÄ

NELJÄ SUOSIKKIA UUDISTAVAAN IHONHOITOON YÖKSI.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, * merkityt PR-tuotteita

Mitä eroa on päiväksi ja yöksi tarkoitetuilla tuotteilla ja miksi ei vain voisi käyttää samoja voiteita aamuin illoin? Monia tuotteita toki voi, mutta ihoa kannattaa silti hoitaa eri tavalla yöllä kuin päivällä.

Ihomme uudistuu öisin ja tarvitsee uudistuessaan muun muassa runsaasti kosteutta. Siksi tuhdimmat yövoiteet, laadukkaat öljyt tai tehokkaasti kosteuttavat yönaamiot ovat oikeasti todella tarpeellisia. Uudistumisen ollessa aktiivisimmillaan, myös aktivoivista tuotteista on erityisen paljon hyötyä.

Päivällä ihon tärkein tehtävä on kehomme suojaaminen, joten ihon läpäisevyys ei ole parhaimmillaan. Tehoainesosat eivät siis päivällä imeydy aivan yhtä tehokkaasti kuin yöllä. Yöllä ihon suojamekanismit sen sijaan ovat alhaalla ja ihon läpäisevyys on erityisen hyvä, joten uudistavista tuotteista saa kaiken hyödyn irti.

Öisin ihon kosteustasapaino on alimmillaan kun solujakautuminen ja ihon uudistuminen ovat aktiivisimmillaan. Siksi iho hyötyy erityisen paljon tehokkaasti kosteuttavista hoitotuotteista kuten yövoiteista tai -naamioista. Erityisesti iltaisin kosteutta kannattaa kerrostaa iholle hoitoveden, seerumin, voiteen ja öljyn muodossa. Yönaamionkin alle kannattaa levittää vähintään hoitovesi, mutta joskus jopa seerumi.

DSCF5479-2.jpg

RETINOLIA SISÄLTÄVÄ YÖSEERUMI

Juice Beauty Stem Cellular Anti-Wrinkle Rétinol Overnight Serum *

Retinoli on erinomainen ainesosa yöksi tarkoitetuissa hoitotuotteissa sen tehokkaasti ihoa uudistavien ominaisuuksien ansiosta. Retinolilla on ihoa kiinteyttävä ja juonteita tasoittava vaikutus, siksi se soveltuu parhaiten jo ikääntyneen ihon hoitoon. Retinoli siloittaa ihon pintaa ja tekee ihon täyteläisemmäksi. Se myös tasoittaa ihon sävyä ja vaalentaa pigmenttilaikkuja. Retinolista on siis moneen!

Juice Beautyn uutuusseerumin retinoli on uutettu iltahelokista. Seerumi sisältää myös bio-retinolia eli kasviuutetta, joka käyttäytyy retinolin tavoin. Retinolin ja bio-retinolin yhdistelmän lisäksi seerumissa on ikääntymisen merkkejä vähentäviä peptidejä sekä ubikinonia. Hyaluronihappo ja B5 -vitamiini sitovat ihoon kosteutta ja ylläpitävät hyvää kosteustasapainoa. Jojobaöljy ja sheavoi sitovat kosteuden ihoon, joten seerumi tuntuu selvästi ihoa kosteuttavalta.

Juice Beautyn seerumi on koostumukseltaan miellyttävän kevyt. Se asettuu hyvin voiteiden tai öljyjen alle ja tuoksuu miedosti sitruksiselta. Seerumi tekee ihosta selvästi kirkkaamman ja tasaisemman. Ihon pigmentti tasaantuu ja juonteet vaikuttavat madaltuneen.

Seerumia kannattaa alkuun käyttää kerran tai kaksi viikossa. Kun iho on tottunut retinoliseerumiin, voi käyttökertoja nostaa joka toiseen iltaan. Kun iho on jälleen tottunut tiheämpään rytmiin, voi seerumia lopuksi käyttää joka ilta. On tärkeää antaa ihon totutella retinoliin, etenkin jos sitä ei ole säännöllisesti ennen käyttänyt. Seerumi kannattaa käyttää kuuriluontoisesti loppuun ja sitten pitää taukoa. Muita retinolia sisältäviä tuotteita ei saa käyttää samaan aikaan.

Retinolia ei suositella raskaana oleville eikä imettäville äideille.

IHON VAURIOITA KORJAAVA YÖVOIDE

Inari Arctic Beauty Sleeping Cream *

Inarin yövoide on täydellinen sinulle, joka epäilet nyt, että pitäisikö yöksi aina levittää paksu kerros hoitovoidetta tai naamiota. Tämä yövoide on täydellinen esimerkki ohuesta voiteesta, joka on todella tehokas!

Yövoide sisältää hyaluronihappoa useammassa eri molekyylikoossa. Pienemmät koot imeytyvät syvemmälle ihoon auttaen kosteustasapainon ylläpitämisessä ja suuremmat hyaluronihappo koot täyteläistävät ja siloittavat ihon pintaa nopeasti. Skvalaani ja sheavoi viimeistelevät hyvän kosteuspitoisuuden ja rauhoittavat sekä silottavat ihoa. Aamulla iho onkin ihanan tasainen.

Voide sisältää Inarille tyypillisen Arctic Botanical Complex -yhdisteen, joka sisältää runsaasti antioksidantteja sisältäviä arktisia marjoja ja kasviuutteita. Antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja korjaavat jo muodostuneita vaurioita sekä parantavat ihon aineenvaihduntaa. Arktinen yhdistelmä myös edistää kollageenintuotantoa, joten iho säilyy sileämpänä ja kiinteämpänä.

Sleeping Cream soveltuu kaikille ihotyypeille, jopa herkälle iholle. Se sisältää paljon myös ihoa rauhoittavia omega-6-rasvahappoja. Voide imeytyy hyvin ja jättää iholle napakan tunteen ja mattaisen pinnan.

DSCF5471-2.jpg

INTENSIIVISTÄ KOSTEUTUSTA YÖNAAMIOLLA

NUORI Supreme Moisture Mask *

Kuivalle, pintakuivalle ja stressaantuneelle iholle tekee erityisen hyvää tehokkaasti kosteuttava naamio. Supreme Moisture Mask naamiota voi käyttää myös lyhyen aikaa ja huuhdella sitten pois, mutta naamion voi myös antaa vaikuttaa yön yli. Ja näin ehdottomasti neuvoisinkin naamiota käyttämään, sillä siten luksusluonnonkosmetiikkaan lukeutuvasta naamiosta saa kaiken hyödyn irti.

Jos NUORI ei ole sarjana tuttu, lyhyt esittely on varmasti paikallaan: tanskalainen NUORI on suunniteltu erityisen herkälle ihotyypille, sillä tuotteet eivät sisällä lainkaan perinteisiä säilöntäaineita. Tuotteet on pakattu ilmatiiviisiin pakkauksiin ja niitä valmistetaan aina pieni erä kerrallaan turvallisen käytön ja tuotteen tuoreuden varmistamiseksi.

Naamion pohjana toimivat kosteuttavat viinirypälevesi ja damaskonruusuvesi sekä kaksi erikokoista hyaluronihappoa, jotka sitovat kosteutta ihoon. Pentyleeniglykoli auttaa muitakin ihoa kosteuttavia ainesosia imeytymään paremmin ja useammat laadukkaat kasviöljyt ja -vahat viimeistelevät naamion vaikutukset sitomalla kosteuden kunnolla ihoon. Aamulla iho on pehmeä, rauhallinen ja tasainen. Kuiva kiristely on historiaa.

Yönaamiota ei tarvitse käyttää joka ilta, esimerkiksi pari kertaa viikossa riittää. Naamio on ollut suosikkini aina matkustamisen ohessa, jota nyt ei toki ole juurikaan tullut tehtyä, mutta nykyään hemmottelen naamiolla ihoani aina erityisen pitkien työpäivien jälkeen. Naamion alle kannattaa kerrostaa tavalliseen tapaan hoitovettä ja vaikka kevyt seerumi. Aamulla naamio huuhdellaan pois vedellä.

DSCF5417-2.jpg

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE YÖKSI

BYBI Beauty Eye Plump Overnight Eye Cream *

Bakuchiol on keikkunut raaka-ainetrendien kärjessä jo jonkin aikaa ja sitä on monesti nimitetty luonnolliseksi retinoliksi. Se ei kuitenkaan ole retinolia, mutta sillä on retinolin kaltaisia vaikutuksia ihonhoidossa. Retinolin tavoin myös bakuchiolin on tutkitusti huomattu siloittavan juonteita ja kiinteyttävän ihoa. Bakuchiolia voi käyttää jatkuvasti kun taas retinolia kannattaa aina käyttää kuuriluontoisesti. Bakuchiolia myös herkkä iho sietää yleensä paremmin kuin retinolia.

BYBIn bakuchiol booster on varmasti monelle tuttu tuote ja nyt brändi on lisännyt bakuchiolia myös uuteen silmänympärysvoiteeseensa. Eye Plump on yökäyttöön tarkoitettu silmänympärysvoide, jonka teho perustuu bakuchioliin, hyaluronihappoon ja parsakaalin siemenöljyyn. Ainesosat yhdessä tekevät ihon pinnasta täyteläisemmän ja sileämmän, häivyttäen juonteita ohuelta silmänympärysiholta. Bakuchiol stimuloi kollageenintuotantoa ja auttaa silmänympärysihoa pysymään kiinteämpänä ja tasaisempana. Uudistavat ainesosat silmänympärysiho ottaa parhaiten vastaan yökäytössä.

Silmänympärykset ovat aamulla sileämmät ja ohuella iholla näkyy vähemmän kuivia juonteita.


Related posts


KOSTEUSVOIDE JOKAISELLE IHOTYYPILLE

KOSTEUSVOIDE JOKAISELLE IHOTYYPILLE

TÄYDELLISET KULMAKARVAT

TÄYDELLISET KULMAKARVAT