TÄYDELLISET KULMAKARVAT

TÄYDELLISET KULMAKARVAT

Toiveena täydellisen tuuheat ja luonnolliset kulmakarvat? Näillä tuotteilla onnistut.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt PR tuotteita

Kulmakarvat ovat olleet kiinnostuksen kohde meikissä jo pitkään - eikä maailmanlaajuinen pandemia ja maskisuositus ainakaan madaltanut tuuheiden kulmien sijoitusta kauneustrendien kärjessä. Kokosin artikkeliin parhaimmat tuotevinkit niin luonnostaan harvoille ja vaaleille kuin tuuheille ja tummillekin kulmille.

DSCF5618-2.jpg

PEHMEÄ KULMAKYNÄ

Zuii Organic Flora Eyebrow Definer

Pehmeällä kulmakynällä onnistut kulmien täyttelyssä nopeasti. Pehmeä kynä on paras vaihtoehto, jos haluat huolettomasti täydentää ja värittää kulmakarvojasi tuuheammaksi. Yksittäisten kulmakarvojen piirtelyyn valitse ohuempi kynä tai tussi.

Zuiin viistopäinen kulmakynä levittyy ihoon kulmakarvojen alle ja sävy pysyy ihossa hyvin. Kynän pehmeä jälki tuuhentaa kulmia luonnollisesti ja sillä voi täyttää harvempia kohtia kätevästi. Parhaimmillaan klassinen kynä on jo luonnostaan melko tuuheissa kulmissa, joihin ei tarvitse piirtää yksittäisiä karvoja vaan pelkkä väritys riittää.

Zuiin kynästä on kahta eri sävyä: Cocoa on lämmin ruskea ja Taupe viileä ruskea. Taupe on varmasti näistä kynistä suositumpi, sillä sävy sopii todella monen kulmakarvoihin.

TARKKA JA PITKÄKESTOINEN AUTOMAATTIKYNÄ

Lumene Longwear Eyebrow Definer *

Tarkempaan kulmakarvojen täyttelyyn soveltuu Lumenen uusi kapeakärkinen kynä. Automaattikynää ei tarvitse terottaa ja kapea kärki pysyy suhteellisen tarkkana koko ajan.

Vahamainen kynä tarttuu ihoon hyvin ja pysyy. Jälki on pehmeää, mutta silti tarpeeksi tarkkaa, jotta voit piirtää luonnostaan harvempien kulmien joukkoon yksittäisiä viivoja. Lopputulos on skarppi, mutta kynää on helppo käyttää.

Lumenen uudessa kulmakynässä on viisi eri sävyä, joten niistä on helppo löytää omille kulmille parhaiten sopiva vaihtoehto. Kaikki kynäsävyt ovat viileitä ruskeita ja ne sopivat luonnostaan hyvin vaaleista, luonnostaan tummiin kulmiin. Sävyt on nimetty asteikolla 1-5 vaaleanruskeasta tummanruskeaan.

MAALAA YKSITTÄISIÄ KARVOJA KULMAKARVATUSSILLA

Estée Lauder Featherlight Brow Enhancer *

Kulmatussilla onnistuu kaikista tarkin kulmien täyttely. Tussin jälki on samanlainen kuin microbladingissa, mutta ilman sitoutumista. Tussilla saa siis piirrettyä todella skarppeja viivoja imitoimaan yksittäisiä kulmakarvoja. Jälki on kaikista luonnollisin ja huolellisesti piirrettynä tussilla saa todellakin huijattua luonnollisen tuuheat kulmat. Tussi vaatii kuitenkin kaikista eniten aikaa, hermoja ja harjoittelua.

Parhaiten kulmatussi tarttuu kuivaan ihoon, joten käyttöä voi helpottaa jos piirtää kulmaviivat ennen meikkivoiteen tai peitevoiteen levitystä kulmien alueelle. Tussi voi mennä tukkoon voiteista tai meikistä, mutta pyyhkiminen esimerkiksi paperiin auttaa. Tussia ei kannata painaa juuri lainkaan vaan yksittäiset viivat saat parhaiten onnistumaan kevein vedoin.

Estée Lauderin kulmatussi on suosikkejani. Siitä on olemassa neljä sävyä - itselläni on käytössä sävy 03.

DSCF5607-2.jpg

VOIDEMAINEN KULMAVÄRI JA SIVELLIN -KOMBO

Mádara Natural Brow Pomade * & Flaer 405 Duo Brow Brush *

Kulmakarvapomade eli kulmien piirtämiseen ja täyttelyyn tarkoitettu sävyvoide on yleensä purkissa ja voidetta levitetään iholle siveltimen avulla. Pomadella yksittäisten karvojen piirtäminen onnistuu kuten tussilla, mutta lopputulos eroaa tussista siinä, että pomadella jälki on intensiivisempi. Tussin jälki on pehmeämpi ja vesivärimäisempi ja se sulautuu luonnostaan kulmien joukkoon. Pomadella ja viistolla siveltimellä jälki on intensiviisempi ja terävämpi.

Mádaran Brow Pomade pysyy iholla todella hyvin. Sävyvoide kiinnittyy ihoon omien kulmakarvojen alle. Mádaran pomadea on saatavilla kolmessa eri sävyssä. Siveltimeksi pomaden kanssa kannattaa valita viistopäinen sivellin, joka olisi mahdollisimman kapea. Näin yksittäisten viivojen piirtäminen onnistuu helposti ja lopputulos on siisti. Flaerin kulmakarvasiveltimessä on viiston siveltimen lisäksi kulmaharja, jolla voi pehmentää vielä lopuksi lopputulosta.

VÄRITÖN KULMAGEELI

Lavera Eyebrow Styling Gel - Transparent

Värittömän kulmakarvageelin tärkeimpiä kriteereitä on se, että geeli on oikeasti väritön eikä valkoinen. Toiset värittömät kulmakarvageelit erottuvat luonnostaan tummista kulmakarvoista vaaleana ja geeli voi muuttua kökköiseksi päivän aikana tai tuotetta kerrostettaessa.

Luonnonkosmetiikan valikoimista suosikkigeelini on Laveran väritön kulmageeli. Se pitää kulmat hyvin muodossaan ja tekee karvoista sopivan kovat ja karheat, mutta ei kökköiset. Se myös kiinnittää kulmat pysyvästi paikoilleen. Levitän geelin kulmiin yleensä ennen niiden muotoilua, jolloin näen kulman muodon paremmin. Jos geelin laittaa ensin, täytyy sen kuivumista hetki odottaa.

Väritön geeli sopii niin luonnostaan vaaleiden kuin tummempienkin kulmakarvojen muotoiluun.

VÄRILLISET KULMAKARVAGEELIT

Lumene Eyebrow Shaping Wax *

L’Oréal Paris Plump & Set Brow Artist *

Ere Perez Argan Brow Hero *

Jos kulmat ovat luonnostaan vaaleat ja niihin haluaa lisää sävyä, kannattaa värittömän geelin sijaan valita värillinen. Värillisellä geelillä sävy tarttuu tietysti ensisijaisesti itse karvaan ja vain vähän tai ei ollenkaan ihoon kulmakarvojen alla.

Lumenen kulmageelit sävyissä 2 harmaanruskea ja 3 vaalean ruskea sopivat todella monen kulmakarvoihin. Myös L’Oréal Parisin Plump & Set Brow Artist värillisissä kulmageeleissä on hyvät sävyt. Luonnonkosmetiikan puolelta Laveralta löytyy hyvä värillinen kulmageeli vaaleille tai keskivaaleille kulmille ja Ere Perez lanseerasi juuri uuden Argan Brow Hero kulmageelin, jonka sävy on tummempi.

Laveran ja Lumenen kulmakarvageeleissä harjaosa on isohko kun taas L’Oréalin ja Ere Perezin harjaosa on todella pieni. Mitä pienempi harja on, sitä pienemmät ja lyhyemmät karvat harja tavoittaa paremmin. Jos kulmasi ovat todella harvat ja karvat hennot, kannattaa suosia pieniharjaisia geelejä.

DSCF5622-2.jpg

KULMAKARVAVAHA INTENSIIVISEEN PITOON

Anastasia Beverly Brow Freeze Styling Wax

Geeliä vielä kestävämmän pidon antaa kulmavaha, joka luo fiiliksen trendikkäästä brow lift -toimenpiteestä, mutta kulmat saa pestyä taas normaaliksi. Vaha tarttuu ihan jokaiseen kulmakarvaan ja nostaa ne ylöspäin - karvat pysyvät muodossaan koko päivän.

Vahan saa harjattua kulmiin esimerkiksi yllämainitun Flaerin 405 siveltimen harjapäällä. Annostele vahaa ensin harjaan ja hiero vaha sitten kaikkialle harjaan vaikka kämmenselkää vasten. Vahalla saat kulman muodon todella hyvin esille ja täydellisen tuuheat kulmat on helppo muotoilla sen jälkeen kynällä tai tussilla.

Freeze Styling Wax sopii myös erityisen itsepäisille kulmakarvoille. Vaha pysyy paikoillaan koko päivän eikä sula pois kulmista.

Löydät suurimman osan mainitsemistani kulmatuotteista Instagramin meikkitutoriaaleista, jotka olen tallentanut kohokohtiini.


Related posts


YLELLISTÄ IHONHOITOA YÖLLÄ

YLELLISTÄ IHONHOITOA YÖLLÄ

HELEÄMPI SILMÄNYMPÄRYSIHO

HELEÄMPI SILMÄNYMPÄRYSIHO