RAAKA-AINETRENDI: SKVALAANI

Ihonhoidon raaka-aineissa tällä hetkellä fokuksessa on skvalaani. Poimi vinkit miksi juuri kyseisen ihoöljyn käyttö kannattaa ja miten saat siitä parhaan hyödyn.

DSCF2684.jpg

Sisältää alennuskoodin

Skvalaania näkee ihonhoitopurkkien kyljessä nykyään yhä useammin. Squalane eli skvalaani valmistetaan usein oliiviöljystä ja se soveltuu yleensä kaikille ihotyypeille. Jos siis suhtaudut kasvoöljyihin varauksella tai kokemuksesi öljyistä ovat huonoja ja tukkeutuneita, koitan taivutella pääsi kääntymään tämän öljyn kohdalla.

Skvalaani ei rasvoita ihoa ja sopii hyvin herkällekin iholle, sillä se ei yleensä ärsytä ihoa lainkaan. Tavallisesti öljyihin helposti reagoivakin iho sietää tyypillisesti hyvin skvalaaniöljyä. Myös akneiholla skvalaaniöljy toimii todella hyvin. Skvalaani on erinomainen rauhoittava raaka-aine myös silloin jos iho on stressaantunut, epätasapainoinen tai ärtynyt.

Ihomme tuottama tali sisältää luonnostaa skvaleenia, jonka sukulainen skvalaani on. Siksi iho ottaa öljyn hyvin vastaan. Skvalaani imeytyy ihoon nopeasti, joten ihon pinta ei jää öljyistä liian rasvaiseksi. Skvalaaniöljyä voi hyvin käyttää siksi myös meikin alla. Skvalaanin on todettu myös helpottavan muiden raaka-aineiden imeytymistä ihoon.

DSCF2695.jpg

Skvalaani korjaa ihossa erilaisia vaurioita ja edistää solujen uudistumista. Skvalaania voidaan käyttää esimerkiksi arpien parantamiseen. Skvalaani suojaa ihoa myös auringolta ja vapailta happiradikaaleilta. (Aurinkosuoja tarvitaan kuitenkin erikseen, skvalaaniöljy ei ole aurinkovoiteen korvike!)

Skvalaani pehmentää ihoa ja muodostaa ihon pinnalle suojaavan kevyen kalvon. Kasvoöljyn alle tulisi aina kerrostaa vesipohjainen hoitovesi ja seerumi. Kosteusvoiteen kerrostaminen on vapaaehtoista, mutta esimerkiksi ohuen vesimäisen voiteen voi hyvin kerrostaa vielä öljyn alle jos iho on kuiva. Öljy viimeisenä ihonhoitorutiinissa sitoo ja lukitsee kaikki levitettyjen tuotteiden raaka-aineet iholle. Skvalaaniöljyä kannattaa erityisesti käyttää päivisin, sillä se suojaa ihoa päivän rasituksilta.

DSCF2702.jpg

KOLME SUOSIKKIÖLJYÄNI:

Skvalaaniöljy on aina kirkas ja hajuton öljy, joten se sopii myös herkkänenäiselle.

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane

The Ordinaryn skvalaaniöljy on erinomainen hinta-laatusuhteeltaan. Noin 12€ maksava pullo kestää käytössä pitkään. Vaikka sarjana The Ordinary ei olekaan luonnonkosmetiikkaa, on skvalaaniöljyn kohdalla haettu raaka-aineelle ECOCERT-merkintä. Pullo sisältää 100%:sesti luonnollista, kasviperäistä skavalaania.

Indie Lee Squalane Facial Oil

Myös Indie Leen skvalaaniöljystä olen pitänyt. Tämän brändin öljyyn tutustuin itseasiassa ensimmäisenä. Myös Indie Leen pipettipullo sisältää vain ja ainoastaan skvalaaniöljyä, joka on peräisin oliiveista. Indie Leetä voi tilata kätevästi esimerkiksi Cult Beautysta. Tuotetta valmistetaan kahdessa eri koossa, joten matkoilleen saa myös sopivamman pullokoon halutessaan.

Bybi Beauty Bakuchiol Booster *

Bybi Beautyn pullossa sen sijaan on 1% Bakuchiolin öljyä ja 99% skvalaania. Bakuchiol on luonnollinen A-vitamiini, joka stimuloi ihossa kollageenin tuotantoa, vähentää juonteita ja tekee ihosta elastisemman. Bakuchiol on siis luonnon oma retinoli, mutta ilman retinolin tavallisimpia haittavaikutuksia kuten ihon ärtymistä, kuivumista ja herkkyyttä auringonvalolle. Jos retinoli on tuntunut ihollesi liian voimakkaalta, kokeile tätä superöljyä! Vaikka yllä suosittelinkin skvalaania päiväkäyttöön, tämä öljy on erinomainen hoitotuote iltaisin, jolloin iho on vastaanottavaisimmillaan vitamiinille ja uudistuu tehokkaimmin.

DSCF2720.jpg

Koodilla EEVIS25 saat -25% alennuksen BYBI BEAUTYN valikoimasta osoitteesta bybi.com. Alennuskoodi on voimassa 31.8.2019 asti. Alennus ei koske tuotepakkauksia.

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample