KEVÄINEN MEIKINPOHJUSTUS AURINKOSUOJALLA

Auringon lisääntyessä suojakertoimen lisääminen ihonhoitoon on jälleen erityisen ajankohtaista. Esittelyssä kaksi meikinpohjustustuotetta aurinkosuojalla.

DSCF2547.jpg

Vaikka aurinkosuojaa olisi hyvä käyttää vuoden ympäri, olisi aiheeseen syytä kiinnittää huomiota viimeistään nyt. Kevätauringon petollisuudesta jauhetaan joka kevät, mutta täysin syystä. Aurinko on voimakkaimmillaan keväällä ja esimerkiksi lumesta heijastuvat säteet ovat erityisen voimakkaita.

Vaikka kevätauringossa ei aina palaisikaan (tai vaikka et herkästi palaisi muutenkaan) on kevätaurinko otollisinta aikaa vaikkapa erilaisten pigmenttimuutosten syntymiseen iholla. Kevätauringon säteistä saadaan usein ja yllättäen pigmenttilaikkuja. Iho ei pitkän talven jälkeen ole tottunut aurinkoon ja UV-säteilyyn, joka Suomessa keskitalvella pilvisenä päivänä on melko heikkoa.

UV-säteitä on kolmea erilaista; UVA-, UVB- ja UVC -säteitä. Otsonikerros absorboi kaiken UVC-säteilystä, joten meille huolta tuottavat UVA- ja UVB-säteet. Hyvä muistisääntö säteiden eroavaisuuksista tulee viimeisestä kirjaimesta. UVA:n A-kirjaimesta muistaa, että säteet ovat juuri niitä ihoa pidemmällä aikavälillä vauroittavia säteitä, jotka vanhentavat ihoa (A=ageing). UVB:n B-kirjaimesta sen sijaan muistaa hyvin, että nämä säteet ovat juuri niitä polttavia säteitä (B=burning), jotka aiheuttavat iholla punoitusta ja palamista. Molemmat säteet aiheuttavat pigmenttimuutoksia, mutta erityisesti UVA-suojalla on merkitystä muutosten ehkäisyssä.

DSCF2553.jpg

Aurinkosuojissa tänä keväänä on selkeästi trendikästä ilmoittaa UVB-suojan lisäksi myös UVA -suojasta. Ja onneksi on! UVA-suojan ilmoittaminen tai edes sen sisällyttäminen tuotteeseen on ollut vapaaehtoista, mutta onneksi tähän on tulossa muutoksia jo pelkästään brändien toimesta. Siitä onko tuotteessa sekä UVA- että UVB-suoja voi varmistua parhaiten joko purkin kyljestä tai googlettamalla. Onneksi yhä useammissa purkeissa on merkintä valmiina.

SUOSIKKI: Lumene Instant Glow UV Primer SPF30 *

Kevyt nestemäinen meikinpohjustaja, joka sopii hyvin meikin alle. Ihoa sekä UVA- että UVB -säteiltä suojaava voide levitetään kasvoille ihonhoitotuotteiden jälkeen, ennen meikkivoidetta. Pohjustaja on ihoa hoitava ja kosteuttava tuote, joten kesää kohti mennessä ihonhoidostaan voi tiputtaa jonkin kosteuttavan tuotteen pois, jos primeri on säännöllisessä käytössä. Tällä hetkellä primeri kuitenkin sujahtaa varmasti jokaiselle ihotyypille helposti yhdeksi lisäkerrokseksi hoitavuutta. Sävy on universaali ja sopii kaikille. Voide luo iholle kauniin kuulaan hehkun, mutta ei glitteristä lopputulosta. Levitä pohjustaja koko kasvoille.

SUOSIKKI: Sensai Glowing Base SPF10 *

Toinen meikin kestoa pidentävä ja ihoa hoitava suosikkini on Sensain Glowing Base, joka suojaa ihoa suojakertoimella 10. Tuotteen SPF10 viittaa UVB-suojaan, mutta maahantuojalta vahvistetaan, että voiteessa olevat helmiäispigmentit heijastavat iholta myös UVA-säteitä. Tämän primerin kanssa yhdistäisin kuitenkin vielä toisen aurinkosuojan sisältävän tuotteen. Meikinpohjustusvoide luo iholle kauniin hehkun ja kiinnittää meikkivoiteen. Pohjustusvoide soveltuu hyvin myös iäkkäämmälle iholle, sillä hehku ei ole lainkaan liian glitterhippuinen. Tuote on yksi suosikkejani meikkipakissani ja laitankin sitä useissa tilanteissa suojaavaksi meikkipohjaksi. Voide on luottotuote myös tulevan kesän morsiamille!

words & photos Eevis Liedes

*PR Samples