4 HYALURONIHAPPOSEERUMIA - 4 BUDJETTIA

Neljä eri hyaluronihapposeerumia erilaisiin vaatimuksiin.

DSCF6641.jpg

Sisältää affiliate-linkkejä

HYALURONIHAPPO IHONHOIDOSSA

Hyaluronihapon vaikutuksia ihonhoidossa on tutkittu kliinisesti ja se kuuluukin ehdottomasti tunnustetuimpien ja tunnetuimpien ihonhoidon raaka-aineiden joukkoon. Hyaluronihappo on ihoa tehokkaasti kosteuttava ainesosa, jonka teho perustuu sen kykyyn sitoa itseensä runsaasti vettä. Iholla tapahtuu hyaluronihapon ansiosta “pullistuva” (plumping) efekti, joten iho näyttää ja tuntuu heti täyteläisemmältä, kiinteämmältä ja sileämmältä.

Hyaluronihappoa on ihossamme luonnostaan, mutta sen määrä vähenee iän myötä. Hyaluronihapon vähentyminen näkyy ihon veltostumisena, kuivumisena ja lisääntyneinä juonteina. Koska hyaluronihapolla on luonnollinen alkuperä, sitä näkee niin luonnonkosmetiikassa kuin synteettisessäkin kosmetiikassa. Luonnonkosmetiikkaan hyaluronihappoa saadaan yleensä fermentoimalla sitä juureksista tai vehnästä. Synteettisessä kosmetiikassa se valmistetaan synteettisesti laboratoriossa, mutta sielläkin yleensä bakteerifermentaatiolla.

Hyaluronihappo on tällä hetkellä suosittu raaka-aine ja sitä näkee paljon erilaisissa tuotteissa; seerumeissa, kasvosuihkeissa ja naamioissa - lista on pitkä. Hyaluronihappo soveltuu kaikille ihotyypeille, yleensä hyvin myös herkälle iholle.

EDULLISTA LUONNONKOSMETIIKKAA

YA NATURAE Seerumi * (21,90€)

YA NATURAE on Yliopiston Apteekin oma luonnonkosmetiikkasarja, joka lanseerattiin jo muutama vuosi takaperin. Tuotevalikoiman yksi ehdottomista helmistä on hyaluronihappoa ja pellavansiemenöljyä yhdistävä seerumi, joka sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille.

Seerumin koostumus on todella miellyttävä - maitomainen seerumi imeytyy ihoon hetkessä eikä ihon pinnalle jää lainkaan tahmeaa tunnetta. (Tahmeus ei välttämättä ole ollenkaan huono asia, mutta jakaa mielipiteitä. Hyaluronihappo voi tuntua iholla monesti tahmealta sen kosteutta sitovan vaikutuksen vuoksi.)

Pellavaöljyn, mustaherukansiemenöljyn ja hyaluronihapon yhdistelmä tekee seerumista täydellisen yhdistelmän sekä kosteuttamaan että ravitsemaan ihoa. Se on erinomainen tuote tähän vuodenaikaan ja varmistaa ihon tehokkaan kosteutuksen myös tulevina talvikuukausina. Pullo on todella riittoisa.

Seerumi on vegaaninen ja kehitetty sekä valmistettu Suomessa.

DSCF6649.jpg

KOTIMAINEN KLASSIKKO

Lumene Glow Boost Essence * (29,90€)

Toinen Suomessa kehitetty ja valmistettu sekä vegaaninen seerumi on Lumenen moneen kertaan palkittu hyaluronihapposeerumi, joka yhdistää kosteuttavat ja kirkastavat ominaisuudet. Hyaluronihapon lisäksi seerumissa on antioksidanttipitoisia lakan marja- ja siemenuutteita, jotka kirkastavat ihoa. Lakassa on runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa myös ihon kosteutuksessa. C-vitamiinin ansiosta iho on tasaisempi ja heleämpi.

Väritön seerumi sisältää hyaluronihappoa kahdessa eri molekyylikoossa. Inci-listalta voi bongata sanat sodium hyaluronate ja hydrolyzed hyaluronic acid, jotka viittaavat hyaluronihapon kahteen eri muotoon. Erikokoiset molekyylirakenteet vaikuttavat siihen vaikuttaako ainesosa ihon pinnalla vai syvemmällä sen kerroksissa. Suurimolekyylinen hydrolyzed hyaluronic acid parantaa ihon kosteutta sen pintakerroksessa, pienempi molekyylinen sodium hyaluronate pääsee syvemmälle ihoon.

Kevyt seerumi sopii kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille. C-vitamiinipitoiset tuotteet ovat parhaimmillaan päiväkäytössä, sillä antioksidanttinen C-vitamiini suojaa ihoa ulkopuolisilta stressitekijöiltä.

DSCF6650.jpg

RANSKALAISTA LUKSUSTA EDULLISEMMIN

Patyka Serum Hydra-Booster * (34,90€)

Ranskalainen Patyka on tunnettu luksustasoisesta tehokkaasta kosmetiikasta, jonka kohderyhmänä on ikääntyneempi ja vaativampi iho. Viime keväänä Patyka lanseerasi nimiinsä kuitenkin myös edullisemman ihonhoitolinjan, joka sopii nuoremmalle iholle - vaikka ei toki poissulje vanhempaakaan kuluttajaa - ja iholle, jolla ei ole sen kummempia haasteita.

Hydra-Booster seerumissa kosteuttavana ainesosana hyaluronihapon lisäksi on korealaisestakin kosmetiikasta tuttu valkohytykkäsieni, jolla on erinomainen kyky sitoa ihoon kosteutta ja siloittaa juonteita. Seerumin sisältämä bisabolol sen sijaan on ihoa rauhoittava ainesosa, joten syksyn viilenevistä ilmoista ärsyyntyneelle iholle tämä seerumi on erinomainen tuote. Jos iho on todella kuiva, samea ja juonteikas, suosittelen testaamaan tätä seerumia, sillä eron ihon kunnossa näkee selkeästi ja nopeasti.

Seerumin koostumus on täyteläisempi kuin muiden tässä artikkelissa mainittujen seerumien. Se kuitenkin hulahtaa ihoon helposti ja jättää iholle kauniin kuulaan pinnan. Käytä seerumia voiteen alla aamuin illoin.

DSCF6646.jpg

MEIKKAAJAN PAKISTA

La Roche-Posay Hyalu B5 Serum * (43,00€)

Pakki alkaa sanana olemaan jo varsin tuttu täällä sivustolla, mutta pakista puhuttaessa viittaan siis meikkaajan työssäni mukanani kantamaan matkalaukkuun, joka sisältää työssäni käyttämiäni luottotuotteita. Pakkiini tuotteiden valintakriteerit ovat erilaiset kuin omaan ihonhoitooni. Toki joskus samat tuotteet toistuvat molemmissa.

La Roche-Posay on merkkinä tunnettu todella herkän ja allergisen ihon hoitolinjana, josta jo useiden kymmenien vuosien ajan erilaisten iho-ongelmien kanssa painineet ovat saaneet avun. Sarja on erinomainen hoitolinja silloin kun ihon tila täytyy rauhoittaa. Se on todella hyvin siedetty sarja, jonka tuotteet perustuvat ihon haastavia ongelmatilanteita tasapainottaviin ja ihoa suojaaviin ainesosiin. Sarjaa saa vain apteekeista.

Pakissani on paljon tällaisia hyvin siedettyjä ja todella herkällekin iholle tarkoitettuja tuotteita. Tämä seerumi on yksi ehdottomista suosikeistani meikin alla. Seerumi siloittaa todella kuivankin ihon pinnan samantien ja meikki liukuu seerumin päälle unelmankevyesti. Seerumin sisältämä B5-vitamiini auttaa myös ihon tehokkaassa kosteutuksessa.

DSCF6644.jpg

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample