HERKÄN SILMÄNYMPÄRYSIHON TUOTTEET

HERKÄN SILMÄNYMPÄRYSIHON TUOTTEET

Herkkien silmien ja herkän silmänympärysihon hellävaraiset tuotteet.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä

Silmäni ovat aina olleet melko herkät, joten olen suosinut tuotteita, jotka mainitsevat olevansa hellävaraisia. Tae hellävaraisuudesta ei kuitenkaan aina toteudu suoraan purkin kyljestä vaan sopivat tuotteet ovat löytyneet ainoastaan kokeilemalla. Kylpyhuoneestani on aina löytynyt jo alkumetreillä hylättyjä silmämeikinpoistoaineita, sillä ne ovat kirvelleet silmiäni liikaa. Myös moni silmänympärysvoide on löytänyt tiensä ystävälle tai meikkaajan pakkiini kokeiluun. Sopimattoman silmänympärysvoiteen huomaan yleensä siitä, että voiteen oltua iholla useita tunteja tai esimerkiksi yön yli, tuntuu silmissä kuumottavalta ja siltä kuin niissä olisi kilo hiekkaa. Silmäni ovat myös kuivat ja vuotavat usein. Käytän kaiken tämän lisäksi myös usein piilolinssejä.

Silmien arkuutta voi hetkellisesti aiheuttaa kuivasilmäisyys tai vaikkapa siitepölyn limakalvoärsytys. Silmät ja silmänympärysiho voivat siis tuntua herkiltä myös hetkittäin, eikä pysyvästä olotilasta ole aina kysymys.

Herkkyyteen voi vaikuttaa myös se, että silmänympärysiho on paljon ohuempaa kuin kasvojen muu iho. Silmänympärysiholla ei juurikaan ole talirauhasia (paitsi ripsien tyvessä), joten kosteus pääsee haihtumaan ihon pinnalta nopeammin. Ihoa suojaava hydrolipidikalvo on myös ohuempi silmänympärysiholla, joten ihoa ei suojaa sen oma rasva samalla tavalla kuin muualla kasvoilla. On siis hyvin luonnollista, että silmänympärysiho on heikompi ja herkempi kuin kasvojen muu iho.

DSCF3076.jpg

Dr. Hauschka Eye Make-up Remover -silmämeikinpoistoaine *

Myös vedenkestävän meikin poistava Dr. Hauschkan silmämeikinpoistoaine on merkin yksi uusimmista tuotteista. Poistoaine sisältää ruusuvettä ja fenkolia, jotka rauhoittavat ja tasapainottavat ihoa. Seesami- ja auringonkukkaöljy säilyttävät iholla hydro-lipidi-suojan, joten ihoa ei kiristä meikinpoiston jälkeen. Öljyt myös hoitavat ripsiä ja kulmakarvoja. Huomaan omien ripsieni vahvistuneen käytön yhteydessä ja olen pullossani nyt noin puolessavälissä. Poistoaine puhdistaa silmät meikistä hyvin, eikä silmiin jää niitä ärsyttäviä meikin jäämiä. Tuote on riittoisa ja hinnan voi perustella itselleen - raaka-aineiden lisäksi -myös putsarin hoitavuuden vuoksi helposti.

Pai Echium & Gentle Eye Cream -silmänympärysvoide

Pahimmillaan silmien alla ärsytys on mennyt itselläni siihen, että voiteet kirvelivät ja päivän aikana iholle nousi punaisia paukamia. Kokeilin monia apteekin allergiaystävällisia vaihtoehtoja, mutta reaktio oli sama. Ainoa voide joka ei kirvellyt iholla oli Pai:n silmänympärysvoide. Voide on jäänyt käyttööni siitä saakka, sillä se on erinomainen perusvoide silmien alle. Täyteläinen koostumus tuntuu miellyttävältä iholla, sopii myös meikin alle ja kosteuttaa ihoa hyvin. Iho on rauhoittunut, pehmeän tuntuinen ja tasapainoisempi. Ainoa miinus tässä tuotteessa menee pakkauksen pumpulle, josta tuotetta tulee sormelle liikaa. Painallukseen täytyy keskittyä, jotta onnistuu painamaan pumpun vain puoleenväliin. Pakkauksesta on netissä tehty jo paljon valituksia, joten toivotaan valmistajan pian vaihtavan pumppua.

DSCF3106.jpg

Hynt Beauty Duet Perfecting Concealer

Luonnonkosmetiikan peitevoiteista yksi ehdoton suosikkini on Hynt Beautyn peitevoide. Voide on täydellinen koostumukseltaan! Juuri sopiva sekoitus voidemaisuutta ja vahamaisuutta - peitevoide on siis helppo saada paikoilleen ja se pysyy halutussa kohdassa hyvin. Silmänaluseni ovat tummat hyvistä unista huolimatta, joten haluan peitevoiteeltani riittävää peittävyyttä. Voidetta pitää myös voida kerrostaa ilman, että peitevoide rullaa tai kerääntyy paikoiltaan jo aamupäivän aikana. Sävyjä on tosi hyvin saatavilla tähän peitevoiteeseen, josta iso plussa brändille! Kaikki sävyt ovat mielestäni todella onnistuneita. Purkki kestää käytössä ikuisuuden ja sopii käytettäväksi silmänalusten lisäksi myös epäpuhtauksiin tai peittämään mitä tahansa kasvojen punoitusta. Parhaiten tuote levittyy sormin kasvoille taputtelemalla.

Ere Perez Natural Almond mascara *

Tästä ripsiväristä kirjoitin jo täällä, mutta koen sen olevan erinomainen myös herkille silmille. Ripsiväri levittyy ripsiin tasaisesti ja ilman paakkuja. Väriä voi kerrostaa ripsiin hyvin ilman ripsien liimautumista yhteen. Ripsari pysyy silmissä todella hyvin eikä varise. Varisevat ripsivärit ovat herkkien silmien pahin vihollinen! Käytin ennen tätä löydöstä aina vedenkestävää ripsiväriä, jotta ripseni säilyisivät taivutettuina päivän aikana. Kaikki ei-vedenkestävät ripsivärit latistivat ripseni piikkisuoriksi heti ripsarin levityshetkellä. Tällä ripsivärillä taivutus kuitenkin pysyy täydellisesti!

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample


Related posts


KOTIMAISTA KOSMETIIKKAA: ESITTELYSSÄ LAPONIE OF SCANDINAVIA

KOTIMAISTA KOSMETIIKKAA: ESITTELYSSÄ LAPONIE OF SCANDINAVIA

HELEÄ MEIKKIPOHJA: FOKUKSESSA POSKET

HELEÄ MEIKKIPOHJA: FOKUKSESSA POSKET