KOTIMAISTA KOSMETIIKKAA: ESITTELYSSÄ LAPONIE OF SCANDINAVIA

Kotimaista kosmetiikkaa -juttusarjassa nostetaan esille suomalaisia kosmetiikkabrändejä. Ensimmäisenä esittelyssä Laponie of Scandinavia Espoosta.

DSCF2963.jpg

Sisältää affiliate-linkkejä

Kotimaisen Laponie of Scandinavia sarjan slogan kuuluu “No-nonsense skincare that works” - samaistuttava slogan, joka pitää sisällään vahvan viestin. Turhista raaka-aineista riisutut tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille, mutta ne on valmistettu erityisesti herkkä iho mielessä. Sarjan kehittäjä Kristina kärsi hyvin herkästä ja reagoivasta ihosta eikä löytänyt markkinoilta itselleen juuri sopivia ihonhoitotuotteita, joten päätti tehdä niitä itse. Kotikutoisesta kosmetiikkamerkistä ei kuitenkaan ole kyse, taustalla on paljon kosmetiikan kemiantuntemusta ja tietoa ihonhoidosta.

Tuotteet kehitellään ja niistä osa valmistetaan brändin laboratoriossa Espoossa. Loput tuotteista valmistetaan naapurissa Ruotsissa. Brändin kohdalla voidaan siis todella puhua lähikosmetiikasta! Tuotteita testaavat kehittelijät itse ja niitä hiotaan niin kauan kunnes lopputulokseen ollaan täysin tyytyväisiä. Raaka-aineita halutaan tuotteisiin mahdollisimman vähän, mutta sitäkin tehokkaammin. Jokaisen tuotteen raaka-aineluettelo on lyhyen ytimekäs ja ainesosat todella tehokkaita ja laadukkaita.

Raaka-aineiksi valitaan myös mahdollisimman paikallisia ja kestävän kehityksen mukaan tuotettuja aineita. Ympäristö halutaan ottaa huomioon myös pakkauksissa, joten niissä painotetaan materiaaleina kierrätettävää lasia ja alumiinia. Koko sarja on myös vegaaninen.

DSCF2932.jpg

Sarjaan ilmestyi ensimmäisinä tuotteina monitoimibalmi ja kasvoöljy, joihin molempiin ihastuin nopeasti. Nyt sarja on jo kokonaisvaltaisempi ja mukana on myös kaksi puhdistustuotetta, kasvosuihke ja kosteusvoide. Tuotteissa on oikeasti aivan upea hinta-laatusuhde! Kotimaista, luonnollista ja vastuullisesti tuotettua kosmetiikkaa saa hintahaitarilla 18-44€. Ihan mieletöntä!

Milk Cleanser

Omalle kuivahkolle iholleni näin keväällä on sopinut sarjan kahdesta putsarista paremmin tämä Milk Cleanser. En kuitenkaan halua hylätä Gel Cleanseria täysin, sillä kokeilen sitä kesällä kun ihoni ei ole niin kuiva. Milk Cleanser sisältää ihoa hellävaraisesti puhdistavaa ja samalla ravitsevaa rapsiöljyä, joka varmistaa että ihoa ei pesun jälkeen kiristä lainkaan. Ksylitoli hoitaa ihoa ja jättää kasvoille raikkaan puhtaan tunteen. Putsari levitetään kuiville kasvoille kuivin sormin ja huuhdellaan sitten vedellä tai pyyhitään pois. Voi käyttää myös silmämeikin poistamiseen, itse käytän silmissä aina erillistä puhdistustuotetta.

Gel Cleanser

Normaalille ja rasvoittuvalle iholle sekä sekaiholle sopii varmasti ympäri vuoden Gel Cleanser. Se on syväpuhdistavampi tuote kuin Milk Cleanser. Ihoystävällinen ja kasviperäinen pinta-aktiiviaine aiheuttaa geeliputsarin vaahtoamisen, joten jos olet vaahtoavien puhdistustuotteiden ystävä, mutta haluat tehokkaan, luonnollisen ja hellävaraisen vaihtoehdon, on tässä loistava tuote. Ksylitoli toistuu myös tässä putsarissa hoitavana ainesosana. Ihoa lisää ravitsee sokerijuurikaskuitu. Tämäkin putsari levitetään kuiville kasvoille kuivin sormin ja huuhdellaan vedellä pois. Tuotetta voi käyttää myös vartalon puhdistamiseen! Esimerkiksi selän epäpuhtauksiin se toimii hyvin.

DSCF3001.jpg

Toner Spray

Suihkutettava kasvovesi kosteuttaa, tasapainottaa ja rauhoittaa kasvojen ihoa. Kasvovettä suihkutellaan kasvoille aamuin illoin heti puhdistuksen jälkeen. Puhtaalle iholle suihke tuo ensimmäisen kerroksen kosteutta ja auttaa muita hoitotuotteita imeytymään ihoon paremmin. Suihkeen sisältämä lakritsijuuri rauhoittaa ihoa ja rakkolevästä saatu uute siloittaa ihossa juonteita. Iho on selkeästi tasapainoinen ja tasaisemman sävyinen suihkeen ansiosta. Oman pulloni sain kulumaan aika nopeasti loppuun sillä suihketta tulee pumpusta reilusti. Suihkuttele siis maltillisesti, kaksi pumppaustakin jo riittää koko kasvoille.

Face Oil

Kasvoöljy on tehokas cocktail neljää eri kasviöljyä; arganöljyä, kauraöljyä, vadelmansiemenöljyä ja ruusunmarjaöljyä. Ja siinä olikin ainesosaluettelo kokonaisuudessaan. Arganöljy soveltuu yleensä hyvin myös helposti tukkeutuvalle iholle, sillä sen sisältämä lupeoli rauhoittaa tulehdusta. Ruusunmarjaöljy sopii sekin hyvin esimerkiksi aknen ja rosacean hoitoon. Mukana ei ole lainkaan hajusteita, joten öljy tuoksuu miedosti arganöljyltä ja kauralta. Öljy imeytyy helposti ja se jättää iholle samettisen mattaisen pinnan. Jos siis vierastat kiiltäviä tai ihon pinnalle helposti jääviä öljyjä, kokeile tätä vaihtoehtoa! Neuvon käyttämään öljyä yleensä viimeisenä tuotteena ihonhoidossa eli kasvoveden, seerumin ja kosteusvoiteen jälkeen, sillä öljy sitoo kosteuden ihoon ja toimii ihoa suojaavana uloimpana hoitokerroksena.

Face Cream

Kevyen, mutta tehokkaan kosteusvoiteen vaikutus perustuu sekin sarjassa toistuvaan kauraan. Kauraöljy ravitsee ja pehmentää ihoa ja voiteen sisältämä kaurajauhe estää kosteuden haihtumista iholta. Iho tuntuu pidempään pehmeältä ja kosteutetulta. Muita ihoa hoitavia ainesosia ovat rypsiöljy ja unikonsiemenöljy. Ohut koostumus levittyy hyvin meikin alle ja jättää iholle mattaisen pinnan. Voide tuntuu miellyttävältä ja pieni määrä riittää koko kasvoille. Geelimäisen koostumuksen ja mattaisen lopputuloksen vuoksi voide sopii hyvin myös rasvoittuvammalle ihotyypille.

All-Around Balm

Vedetön ja ihoa tehokkaasti raviseva monitoimibalmi sopii nimensä mukaisesti moneen. Kynsinauhoihin, huuliin, kuiviin läikkiin tai muihin tehokkaampaa hoitoa vaativiin kohtiin soveltuva balmi on riittoisaa ja hoitaa hommansa. Balmi pehmittää ja hoitaa kuivan ihoalueen arganöljyn, kauraöljyn ja bisabololin avulla. Auringonkukkavaha tekee koostumuksesta silkkisen ja kiinteän, joten balmia on miellyttävä levittää iholle. Olen menossa jo toisessa purkissani tätä superbalmia, jota pidän työpöydälläni läppärin vieressä. Aina kun pidän mietintätaukoa, hieron balmia kuiviin kynsinauhoihini.

words & photos Eevis Liedes

*All products are PR Samples