MONIKÄYTTÖISET AURINKOSUOJAT KEVÄTAURINKOON

MONIKÄYTTÖISET AURINKOSUOJAT KEVÄTAURINKOON

NELJÄ MONIKÄYTTÖISTÄ JA IHOA HOITAVAA AURINKOSUOJATUOTETTA, JOILLA SUOJATA IHO KEVÄTAURINGOLTA.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt PR tuotteita

Kevätaurinko on tehnyt jo ihania esiintymisiä, joten nyt on hyvä hetki päivittää ihonhoitotuotteisiin tai meikkeihin aurinkosuoja. Kevätaurinko on erityisen voimakasta vielä lumen ollessa maassa, sillä lumi heijastaa UV-säteilyä voimakkaasti. Pitkän talven jäljiltä iho ei ole kehittänyt omaa suojaansa aurinkoa vastaan vaan on erityisen herkkä. Esimerkiksi pigmenttilaikut muodostuvat iholle herkästi kevätauringossa.

Kaikki tässä artikkelissa mainitut tuotteet sisältävät fysikaalisen eli luonnollisen aurinkosuojan, joka heijastaa auringonsäteet iholta ja suojaa ihoa sekä UVA- että UVB-säteiltä. Jokaisessa tuotteessa aurinkosuojan antaa sinkkioksidi. Fysikaalisen aurinkosuojan kanssa kannattaa aina kiinnittää huomiota ihon puhdistukseen, jotta fysikaalinen suoja ei keräänny ihohuokosiin ja aiheuta ihon tukkeutumista. Puhdistusöljy on tehokkain ja nopein keino poistaa aurinkosuoja iholta iltaisin.

Sinkkioksidi suojaa ihoa UVA- ja UVB-säteiltä. UVA-säteet aiheuttavat ihossamme ennenaikaista vanhenemista ja pigmenttivaurioita, UVB-säteet sen sijaan ihon palamisen. Nykyään useimmat tuotteet sisältävät suojan molempia säteitä vastaan, mutta teho kannattaa aina tarkistaa pakkauksen kyljestä.

DSCF5531-2.jpg

AURINKOSUOJAVOIDE: BYBI DAY DEFENCE SPF30 *

BYBIn Day Defence on suojakertoimellinen kosteusvoide, jonka voi sijoittaa ihonhoitoruutiiniin jo tässä vaiheessa kevättä. Ohut voide levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti. Iholle jää luonnollinen kuulaus, mutta ei rasvaista lopputulosta, joten voide sopii hyvin myös meikin alle.

Vaikka voide onkin kosteusvoide ja sisältää hyviä ihoa kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia, levittäisin silti tämän voiteen alle myös muita hoitotuotteita. Kasvovesi, seerumi ja kosteusvoide voivat olla paikallaan voiteen alla. Kesällä voide voi ottaa myös kosteusvoiteen paikan - etenkin sekaiholla ja rasvoittuvalla iholla. Aurinkovoiteen tulisi olla viimeinen tuote, jonka ihonhoitotuotteistasi levität kasvoille.

Voide sisältää buritiöljyä, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja torjuu niiden haittavaikutuksia ihossa. Mukana on myös sheavoita ja aloe veraa, jotka ylläpitävät ihossa hyvää kosteustasapainoa.

AURINKOSUOJA SÄVYTTÄVÄSSÄ KOSTEUSVOITEESSA: DE MAMIEL EXHALE DAILY HYDRATING NECTAR SPF30 *

Kosteusvoiteen ja pienen sävyttävän ominaisuuden yhdistää ylelliseksi komboksi De Mamielin Exhale Daily Hydrating Nectar, jossa on myös suojakerroin 30. De Mamielin voide on rasvaisempi kuin BYBIn, joten voiteen alle ei tarvitse välttämättä kerrostaa aivan yhtä montaa hoitavaa tuotetta. Kasvovesi ja seerumi riittävät varmasti monella.

Ylellinen voide levittyy iholle todella helposti ja jättää kauniin hehkuvan, mutta ei liian rasvaista pintaa. Voide on kevyesti sävytetty ja se tasoittaa aavistuksen ihon sävyä, poistaa punaisuutta ja häivyttää kirjavuutta. Meikkivoiteesta ei kuitenkaan voida puhua, mutta hyvin luonnolliseksi pohjaksi voide sopii. Sen voi myös kerrostaa meikkivoiteen alle eikä meikkipohjasta silti tule liian paksu. Voide sulautuu ihoon eikä sävy jää näkyviin, joten yhden sävyn voide sopii usealle ihonsävylle.

Aurinkosuojan lisäksi voide on tehokas pakkaus erilaisia kosteuttavia, hoitavia ja suojaavia ainesosia. Luksusvoiteen tuoksu on ihanan arvokas ja tulee eteerisistä öljyistä. Voide jättää ihon todella hengittävän raikkaaksi eikä tukkeutuneista ihohuokosista ole tietoakaan. Iho myös näyttää ihanan kirkkaalta voiteen ansiosta.

DSCF5507-2.jpg

SEERUMIMEIKKIVOIDE AURINKOSUOJALLA: ILIA BEAUTY SUPER SERUM SKIN TINT SPF30 *

Tutustuin tähän seerumimeikkivoiteeseen viime vuoden loppukeväästä ja se oli suosikkini koko kesän. Seerumi on helppo levittää sormin ja se liukuu iholle vaivattomasti. Serum Skin Tint on kuin meikkivoide eli peittää kevyesti ja tasoittaa hyvin punaisuutta sekä kirjavuutta iholta. Seerumi nimessä viittaa lähinnä todella kevyeen ja juoksevaan koostumukseen, mutta tuotteessa on myös paljon ihoa hoitavia ainesosia. Kyseessä onkin täydellinen ihonhoidon ja meikin yhdistelmä.

Niasiiniamidia, skvalaania ja hyaluronihappoa sisältävän seerumimeikkivoiteen alle voi kerrostaa kaikki ihonhoitotuotteet normaalisti, mutta ainakin omalla, suhteellisen normaalilla ihollani kesällä alle riitti kevyempi kosteutus. Seerumimeikkivoiteen sävy mukautuu hyvin ihoon, mutta saatavilla on 11 sävyä.

Kevyen ja kuulaan lopputuloksen antava seerumi korvaa täysin meikkivoiteen ja lisää peittävyyttä voi halutessaan lisätä peitevoiteella. Seerumi tekee ihosta täydellisemmän version, mutta iho näyttää silti iholta ja hyvin luonnolliselta.

AURINKOSUOJA PUUTERISTA: MOONDANCE RADIANT TRANSLUCENT POWDER SPF 20 *

Aurinkosuojan sisältävä puuteri on nerokas keino lisätä suojaa myös päivän aikana! Ilian täysin väritön irtopuuteri lisää aurinkosuojaa iholle meikin päälle, poistaa kiillon ja tasoittaa meikkipohjan hieman blurraavan efektinsä ansiosta. Väritön puuteri sopii kaikille ihonsävyille ja todella kevyt koostumus kaikille ihotyypeille.

Puuteri on pakattu nerokkaasti kätevään puikkoon, jossa korkki suojaa sivellinosaa. Annostelu onnistuu hyvin, kunhan puuterin muistaa aina sulkea käytön jälkeen. Avaus- ja sulkumekanismit ovat toimivat eikä puuteria hulahda kasvoille koskaan liikaa. Puikkoa on helppo kantaa mukana ja lisätä vauhdissa - toisin kuin rasiassa olevia irtopuutereita.

Tutustu myös viime kevään artikkeliin, jossa jaoin lisää parhaita suojavoiteita meikin alle.


Related posts


OPAS MEIKKISIVELTIMIIN

OPAS MEIKKISIVELTIMIIN

KOSTEUSVOIDE JOKAISELLE IHOTYYPILLE

KOSTEUSVOIDE JOKAISELLE IHOTYYPILLE