KEVYET AURINKOVOITEET MEIKIN ALLE

KEVYET AURINKOVOITEET MEIKIN ALLE

Neljä ihanaa aurinkovoideuutuutta, jotka sulautuvat meikin alle huomaamattomasti.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt PR-tuotteita

Esittelyssä neljä ihanaa aurinkovoideuutuutta, jotka kaikki sisältävät fysikaalisen aurinkosuojan ja levittyvät unelmankevyesti iholle. Näiden voiteiden päälle onnistuu kesämeikki täydellisesti.

Suosin aurinkovoiteissa mineraalipohjaisia eli fysikaalisia aurinkosuojia. Niissä ihoa auringolta suojaavat titaanidioksidi tai sinkkioksidi - joskus tuotteesta löytyvät molemmat mineraalifiltterit. Fysikaalisen aurinkosuojan UV-filtterit toimivat siten, että levityksessä ne jäävät ihon pinnalle ja heijastavat auringon haitalliset säteet pois iholta. Voit ajatella niiden toimivan peilin heijastuksen tavoin.

Kemiallinen aurinkosuoja sen sijaan toimii siten, että voiteen UV-filtterit imeytyvät ihon läpi ja muuttavat auringon haitalliset säteet ihossa lämmöksi. Iholla vapautuu prosessin aikana vapaita radikaaleja, jotka osaltaan edesauttavat ihon vanhenemista. Fysikaaliset UV-filtterit eivät muuta auringon säteitä miksikään muuksi, jonka vuoksi ne eivät aiheuta iholle haitallisten vapaiden radikaalien muodostumista. Kemiallisia aurinkosuoja-aineita on lukuisia ja ne on vaikea bongata INCI-listalta, koska pitkää filtterilistaa on mahdotonta opetella ulkoa.

Fysikaalisten aurinkosuojien asema aurinkovoidemarkkinoilla on kasvanut huimasti, sillä kemiallisista UV-filttereistä löydetään koko ajan enemmän näyttöä, että ne saattavat olla haitallisia meille ja varastoitua elimistöömme. Koska kemiallisia UV-filttereitä on lukuisia, kestää jonkin aikaa ennen kuin ne on kaikki tutkittu. Joidenkin kemiallisten aurinkosuojien haitallisuudesta myös vesistöillemme on jo tutkimusnäyttöä. Vesistöystävällisyys on aurinkovoiteissa myös kasvava hyvä trendi, joten jos edelleen haluat valita kemiallisen aurinkosuojan, valitse vähintään sellainen tuote, joka mainitsee olevansa turvallinen vesistöille.

Fysikaalisen aurinkosuojan vaakakupissa on kokonaisuudessaan enemmän hyviä puolia. Aiemmin isoimpina ongelmina on pidetty fysikaalisten aurinkosuojien levittyvyyttä tai vaaleaa kerrosta iholla voiteen levityksen jälkeen, mutta nämä neljä tämän kevään uutuutta kumoavat tällaiset ennakkoluulot täysin!

DSCF6409-2.jpg

PATYKA FACE SUN CREAM SPF 30* &

PATYKA FACE SUN CREAM SPF 50 *

Patykan tämän kevään aurinkovoideuutuudet ovat aivan timanttiset! Etenkin suojakertoimella 30 varustettu voide sulautuu ja häviää iholle todella helposti. Voiteiden koostumus on hieman erilainen, SK30 voide on maitomaisempi kun taas SK50 voide täyteläisempi. Täyteläinen SK50 voide vaatii enemmän levittelyä iholle kuin SK30, mutta sekin tasoittuu huomaamattomaksi ainakin vaalealla iholla.

Molemmista voiteista jää iholle luonnollinen mattainen pinta, joten tahmaisuudesta tai rasvaisuudesta ei ole tietoakaan. Molemmat voiteet sopivat erinomaisesti meikin alle. Voiteet sopivat herkällekin iholle eivätkä tunnu tukkivan ihohuokosia (toki hyvä puhdistus on aina tärkeää!). Voiteen alle voi kuivaihoinen levittää kosteusvoiteen tavalliseen tapaan tai ainakin kosteuttava seerumi on monelle ihotyypille varmasti paikallaan.

Voiteet sisältävät kahta antioksidanttipitoista raaka-ainetta ehkäisemään auringon ihoa vanhentavia ominaisuuksia. Vihreä mikrolevä ja karanjapuun siemenistä saatu uute sisältävät molemmat huiman määrän antioksidantteja, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan. Aloe vera ja bisabolol rauhoittavat ihoa ja hyaluronihappo huolehtii ihon hyvästä kosteustasapainosta kuivattavan auringon kuukausina.

DSCF6427-2.jpg

ESSE SUNSCREEN SPF 30*

Essen aurinkovoiteessa erityisen ihanaa on voiteen beige sävy. Yhdessä erinomaisen koostumuksen kanssa pieni sävy varmistaa sen, että tästä voiteesta ei jää iholle vaaleaa kerrosta. Ainakin vaaleille ihonsävyille se sulautuu aivan täydellisesti. Sävytetty voide ei peitä iholta mitään, joten voit levittää sen meikin alle aivan normaalisti.

Voide sulaa iholle kauniisti ja levittyy helposti. Sen lopputulos iholla on melko kiiltävä, joten jos rakastat lasi-ihon kaltaista hehkua, niin tämä voide on ehdottomasti juttusi! Kuulaus tekee voiteesta erinomaisen myös kuivalle iholle. Moni aurinkosuojavoide voi tuntua ihoa kuivattavalta, joten Essen voiteella varmasti kuivaihoinenkin pärjää hyvin ilman kiristelyä.

Kuten muutkin Essen ihonhoitotuotteet, myös aurinkovoide on hyvin hoitava. Voiteen alle voit kokeilla minkä verran muita hoitotuotteita tarvitset, sillä voide tuntuu hyvin kosteuttavalta. Auringon haitallisilta vaikutuksilta suojaavat myrothamnus-, rooibos- ja oliivinlehtiuutteet, jotka ehkäisevät ihon ennenaikaista vanhenemista sekä pigmenttimuutoksia. Voiteen pohjaöljynä on jojobaöljy, joka tunnetusti sopii kaikille ihotyypeille eikä yleensä aiheuta tukkeutuneita ihohuokosia tai epäpuhtauksia. Rauhoittavana ainesosana on aloe veraa.

LUMENE LUMO anti-wrinkle & firm DAY FLUID SPF 30*

Lumene lanseerasi tänä keväänä kolmeen eri ihonhoitolinjaansa mineraalipohjaisen aurinkosuojan sisältävän päivävoiteen. Uusista voiteista LUMO-linjan päivävoide saa hehkutukseni. Sen koostumus on mieletön ja lopputulos iholla ihanan raikas.

LUMO on Lumenen uudehko hoitolinja ikääntyvän ihon hoitoon. Hoitolinjan tuotteet sisältävät pohjoisten marjojen pre-retinoliyhdistettä, joka ehkäisee juonteita ja tasoittaa ihon tekstuuria. Puolukkauute auttaa ihoa säilymään kimmoisampana ja lisää ihon kiinteyttä. LUMO on parhaimmillaan noin 40-vuotiaasta ylöspäin sen ihoa aktivoivan ja uudistavan vaikutuksen vuoksi.

Voide levittyy mielettömän hyvin ja häviää kokonaan. Siitä ei jää ollenkaan sävyä iholle ja uskallan luvata, että kaikille ihonsävyille tämä voide katoaa täysin. Lopputulos ei ole rasvainen tai kiiltävä, mutta iho on kauniin heleä voiteen jäljiltä. Voide sopii kaikille ihotyypeille, eikä erillistä päivävoidetta tämän voiteen alle tarvita. Myös meikin alle voide asettuu erinomaisesti.

 

RELATED POSTS


VARTALON IHO VALMIIKSI KESÄÄN

VARTALON IHO VALMIIKSI KESÄÄN

AURINKOINEN MEIKKIPOHJA

AURINKOINEN MEIKKIPOHJA