ALKUSYKSYN LUOTTOTUOTE: SAVINAAMIO

ALKUSYKSYN LUOTTOTUOTE: SAVINAAMIO

Savinaamio on täydellinen monivaikutteinen hoitotuote alkusyksyyn. Se syväpuhdistaa, avaa tukkeutuneita ihohuokosia ja kirkastaa ihon sävyä.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä

Syväpuhdistava savinaamio on täydellinen kasvonaamio alkusyksyyn. Ihonhoitorutiini on kesällä ollut ehkä kevyempi tai epäsäännöllisempi ja aurinkovoiteilla on (toivottavasti) tullut läträttyä paljonkin. Nyt iho tuntuu kaipaavan uudistusta ja ihohuokoset syväpuhdistusta.

Savinaamio on hyvä apu tukkeutuneiden ihohuokosten puhdistamiseen, ihon hellävaraisen mekaaniseen kuorimiseen sekä ravitsemiseen ja hoitamiseen. Savi imee ihosta ylimääräistä talia puoleensa ja auttaa ihoa löytämään jälleen tasapainon. Savella on myös tulehdusta hillitsevä antibakteerinen vaikutus, joten se hoitaa olemassa olevia epäpuhtauksia ja tulehduksia, mutta myös hillitsee niiden muodostumista. Lisäksi savessa on paljon ihollemme tärkeitä ja hyödyllisiä mineraaleja.

Testasin kesän aikana savinaamioita juuri tämä vuodenaika mielessä ja neljä naamiota nousi testeissä ylitse muiden. Kaikki naamiot ovat monivaikutteisia - ihon puhdistuessa myös kosteutuksesta on huolehdittu. Jokaisella naamiolla on myös ihon sävyä kirkastavia ominaisuuksia.

Savinaamio kannattaa sisällyttää ihonhoitorutiiniin kerran viikossa. Paras hetki savinaamiolle on heti lämpimän suihkun jälkeen kun ihohuokoset ovat auenneet ja iho on pehmeä ja puhdas.

DSCF1932-2.jpg

Tutustu suosikkinelikkooni:

Esse Clay Mask

Essen naamio sisältää kahta eri savea; kaoliinisavea ja bentoniittisavea. Nämä vetävät puoleensa iholta talia, epäpuhtauksia, likaa ja ympäristöstä iholle jääneitä raskasmetalleja. Kosteuttavina ja ravitsevina ainesosina on sheavoita, kookos- ja oliiviöljyä sekä aloe veraa. Ainesosaluettelon ensimmäisenä raaka-aineena on antioksidanttinen rooibosuute, joka kirkastaa ihoa ja rauhoittaa sitä.

Naamio on täyteläisen voidemaista ja se on helppo levittää kasvoille. Naamio ei vaikutusajan kuluessa kuivu kasvoille vaan säilyy notkean voidemaisena. Naamion ollessa kasvoilla sen päälle voi suihkutella Essen Toner -kasvovettä, jos tulehdusta hillitseviä ja kosteutta lisääviä ominaisuuksia haluaa tehostaa.

Tässä naamiossa ei ole erillisiä rakeita eikä se mekaanisesti kuori ihoa kun sen huuhtelee pois. Naamio soveltuu muun muassa sen vuoksi hyvin myös herkälle iholle, jolle mekaaninen kuorinta olisi liikaa. Clay Mask sopii erityisen hyvin pintakuivalle ja tukkeutuneelle iholle sillä se ehkäisee säännöllisessä käytössä mustapäiden ja tukkeutumien syntyä. Iho tuntuu naamion jäljiltä aina tasapainoisemmalta ja sävy on heti kuulaampi.

Urang Clarifying Blue Mask

Urangin naamiossa kohtaa ihoa puhdistava savi ja ihoa mekaanisesti kuorivat jojobarakeet. Jojobarakeet kuorivat ihoa lempeästi, joten savinaamio sopii myös herkkäihoiselle - korealainen Urang on kokonaisuudessaan herkkäihoisille suunnattu hoitosarja.

Myös tässä naamiossa pohjana on bentoniitti- ja kaoliinisavi. Syväpuhdistavien savien lisäksi naamiossa on myös niasiiniamidia eli B3-vitamiinia, jolla on ihon pigmenttiä kirkastava vaikutus. Niasiiniamidi parantaa myös ihon tekstuuria - sillä voidaan vaikuttaa suurentuneisiin ihohuokosiin ja juonteisiin. Se soveltuu yleensä hyvin myös rosacean tai couperosan hoitamiseen. Myös bisabolol hillitsee ihossa tulehdusta ja rauhoittaa ihoa.

Parhaimmillaan naamio on rasvaisella ja sekaiholla, mutta se soveltuu myös kuivaan taipuvaisen ihon hoitoon. Naamiosta ei jää iholle liian kuivaa tunnetta vaan kosteustasapaino säilyy puhdistumisen ohessa. Naamio säilyy iholla vaikutusajan pehmeänä ja miellyttävänä. Naamion jälkeen iho on tasainen, sileä ja kuulas.

DSCF2248-2.jpg

Dr. Hauschka Clarifying Clay Mask *

Dr. Hauschkan naamion mainitsin jo alkukesän jutussani, jossa listasin ihania tasapainottavia tuotteita kesään. Dr. Hauschkan savinaamio on jauhe, josta veden kanssa sekoitettuna tulee ihoa puhdistava naamio. Sekoitussuhde on suunnilleen kaksi ja puoli teelusikallista naamiota kahteen teelusikalliseen vettä. Seoksen tulee olla pehmeää ja helppo levittää. Kokeile naamiota kasvojen ja kaulan lisäksi myös rintakehällä. Iho on tasaisempi ja kirkkaampi heti naamion jälkeen.

Epäpuhtaalla ja rasvaisella iholla naamio voi vaikuttaa 10 minuuttia. Kuivalla, normaalilla ja sekaiholla sopivampi vaikutusaika on 3-5 minuuttia. Naamio kuivuu iholle vaikutusajan kuluessa ja kun sen huuhtelee pois, saa iholle tehtyä samalla kevyen mekaanisen kuorinnan. Huuhtele naamio lämpimällä vedellä ja ota avuksi musliiniliina, jolloin saat naamion poistettua helposti.

Naamio selvästi rauhoittaa ihoa. Punoitus tasaantuu ja tulehtuneet epäpuhtaudet paranevat iholta nopeammin. Vaikuttavina ainesosina ihoa puhdistavan ja mineraalirikkaan saven lisäksi ovat köynnöskrassi ja taikapähkinä, jotka irrottavat kuona-aineita, hillitsevät tulehdusta ja kirkastavat ihoa. Ihon sävy on tasainen ja kuulas naamion jäljiltä. Parhaimmillaan tämä naamio on rasvoittuvalla ja normaalilla iholla sekä sekaiholla.

Absolution Le Soin Purifiant

Absolutionin naamiossa on saven lisäksi myös salisyylihappoa sisältävää paju-uutetta. Naamio on siis aivan erinomainen puhdistustuote käytettäväksi kerran viikossa. Savi vetää puoleensa talia ja likaa, salisyylihappo viimeistelee ihohuokosten puhdistuksen. Tällä naamiolla on helppo pitää epäpuhtaudet ja mustapäät loitolla ja minimissä. Naamio avaa tehokkaasti jo muodostuneita tukkeutuneita ihohuokosia, mutta estää myös niiden syntymistä.

Absolutionin naamiossa ei ole kuorivia rakeita eikä se kuivu kasvoille vaikutusajan kuluessa. Naamio ei siis mekaanisesti kuori ihoa, joten se soveltuu hyvin myös herkälle iholle. Salisyylihappo hoitaa kuitenkin ihon kuorinnan ilman mekaanista ärsytystä. Minttu-uute tekee naamiosta ihanan raikastavan ja kasvoja viilentävän. Iho tuntuu naamion jäljiltä puhtaalta, pehmeältä ja raikkaalta. Lakrtisinjuuri kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä - eron sävyssä huomaa heti.

Naamio soveltuu kaikille ihotyypeille, myös kuivalle iholle.

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample


Related posts


IHON SUOJAUSTA VAHVISTAVA HOITORUTIINI

IHON SUOJAUSTA VAHVISTAVA HOITORUTIINI

HAASTAVAN IHON HOITAVA MEIKKIPOHJA

HAASTAVAN IHON HOITAVA MEIKKIPOHJA