TASAPAINOTTAVA KESÄN HOITORUTIINI PÄÄSTÄ VARPAISIIN

TASAPAINOTTAVA KESÄN HOITORUTIINI PÄÄSTÄ VARPAISIIN

Esittelyssä ihoa, kehoa ja mieltä tasapainoittavia ihania kesätuotteita. Nämä tuotteet haluat pakata mukaan kesäkassiin tai nostaa koti- tai mökkikylppärissä esille.

Kaupallinen yhteistyö Itu Biodyn Oy

Tämä vuosi on ollut aika intensiivinen. Monelle varmasti ihan henkilökohtaisella tavalla uuvuttava ja uudenlainen, ja viimeiset kuukaudet ovat ehkä menneet selviytymistilassa. Myös maailman tämän hetken tapahtumat ovat ravistelevia ja myllertävät mielessä. Kesä on luultavasti melko erilainen siitä, millaiseen moni on tottunut tai millaista kesää oli ehtinyt suunnitella. Lomafiiliksen saamiseen vaaditaan tänä vuonna ehkä vähän järeämpiä keinoja.

Ihoa, kehoa ja mieltä tasapainoittaville tuotteille olisi siis kysyntää. Omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen panostaminen on nyt paikallaan. Tasaisemman rytmin saavuttaa helpommin kesällä kun arki hidastuu ja valo ja lämpö saavat mielen virkeäksi.

Rytmin tasoittamiseen ihonhoidon näkökulmasta täydellisesti sopivat Dr. Hauschkan tuotteet. Dr. Hauschka on kokonaisvaltaista kosmetiikkaa, jossa ihonhoitoa ei eroteta yhdeksi osa-alueeksi vaan kosmetiikan katsotaan vaikuttavan kehoomme ja mieleemme kokonaisvaltaisemmin. Sarjan tuotteet saavat tasapainottavan voimansa huolellisesti kehitellyistä raaka-ainekokonaisuuksista ja tavasta, joilla ne levitetään iholle. Dr. Hauschkan tuotteissa yhdistyvät rohtokasvien öljyt, tarkasti valitut kasviuutteet ja eteeristen öljyjen aromaterapia.

Ihomme on yhtä aikaa herkkä ja vahva elin, joka sopeutuu muuttuviin olosuhteisiin. Ihon reagointi esimerkiksi stressiin on varmasti monelle tuttua. Iho ei aina ole samanlainen, jopa päivissä voi olla eroja. Ihon sopeutumiskykyä on tuettava tasapainottavilla hoitotuotteilla. Antamalla oikeanlaista hoitoa ihollemme, autamme sitä uudistumaan ja löytämään jälleen luonnollisen tasapainonsa.

Ihon kautta voidaan saada yhteys myös kehomme syvempiin rytmeihin, kiertokulkuun ja tasapainoon. Näistä hyvänä esimerkkinä vaikkapa lymfajärjestelmä, joka yhdessä verenkierron kanssa muodostaa kehomme kuljetusjärjestelmän.

Kesän ihanimmilla hoitotuotteilla on kehoa, ihoa ja mieltä tasapainottavia ominaisuuksia. Kesän hoitorytmissä on neljä perustoimintoa; puhdistaa, virkistää, vahvistaa ja suojata.

DSCF0357-2.jpg

RENTOUDU RUUSU- TAI SITRUUNAKYLVYSSÄ

Tämä kesä tuoksuu ruusuilta ja sitruunoilta. Ruusu ja sitruuna toistuvat Dr. Hauschkan kylpyöljyjen lisäksi myös vartaloöljyissä.

Sarjan molemmat kylpyöljyt ovat niin ihanat, että kylvystä ei meinaa haluta nousta. Ja ei haittaa vaikka et omistaisi kylpyammetta, nämä kylpyöljyt toimivat hyvin vaikka käsi- tai jalkakylpynä. Myös suihkussa voi käyttää kylpyöljyä. Levitä kastellulle pesukintaalle muutama tippa öljyä ja hiero vartalon iholle suihkun lomassa.

Lemon Lemongrass Vitalising Bath Essence

Kypsien sitruunoiden ja kirpeän sitruunaruohon tuoksu tästä pullosta on huumaava! Pullo tuo heti fiiliksen kesästä ja lomasta. Virkistävä kylpyöljy käynnistää kehon ja mielen, joten tämä kylpyöljy on parhaimmillaan kesäaamuisin.

Jos käytät kylpyöljyä suihkussa pesukintaan kanssa, hieronta yhdessä sitruunan sekä sitruunaruohon eteeristen öljyjen kanssa vilkastuttaa aineenvaihduntaa, kiinteyttää sidekudosta ja stimuloi ihon verenkiertoa. Myös kylvyssä aineenvaihdunta paranee ja keho virkistyy. Kylpyöljyn ansiosta keho tuntuu keveämmältä ja energisemmältä.

Kylpyöljyn sisältämä auringonkukkaöljy hoitaa ja hemmottelee ihoa ja iho onkin aivan super pehmeä kylvyn jälkeen.

Rose Nurturing Bath Essence

Kesäiltojen kylpyhetkeen, suihkuun tai käsi- ja jalkakylpyyn sopii ruusuinen kylpyöljy. Pehmeä ja ylellinen kylpyöljy auttaa rentoutumaan ja palautumaan. Ruusuinen kylpyöljy rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa ja kehoa. Ruusuvesi, eteerinen ruusuöljy ja ruusunterälehtiuute kosteuttavat ja pehmentävät vartalon ihoa.

Kylpyöljyssä on myös manteli- ja jojobaöljyjä, jotka ravitsevat sitä. Tämänkin kylpyöljyn jäljiltä iho on todella pehmeä. Tuoksu on huumaavan hyvä ja jää pehmeänä iholle. Ruusuinen kylpyöljy sopii myös vauvan tai pikkulapsen kylpyhetkeen.

POISTA VÄSYMYKSEN MERKIT SILMISTÄ

Lilluessasi kylvyssä tai uittaessasi käsiä tai jalkoja kylpyvedessä, voi silmille tarjota pienen rentoutumishetken yhtä aikaa.

Silmävirkiste

Dr. Hauschkan Silmävirkiste poistaa silmien ympäriltä väsymyksen merkkejä. Se on kehitetty erityisesti silmän herkkää ympärysihoa ajatellen ja sopii kaikille, jopa herkille silmille tai silmänympäryksille. Myös piilareiden käyttäjät voivat käyttää tätä virkistettä.

Virkisteen vaikuttavina rohtokasveina ovat silmäruoho, fenkoli ja kamomilla sekä musta tee, jotka piristävät väsyneitä silmiä ja kirkastavat silmänympärysihoa. Virkisteen rauhoittavat ominaisuudet myös ehkäisevät ja laskevat silmäpusseja ja muuta turvotusta silmien ympäriltä.

Kastele vanulappu ampullin virkisteellä ja aseta laput suljettujen silmien päälle. Anna vaikuttaa silmien päällä noin 10 minuuttia. Kesäaamuina on varmasti ylimääräiset 10 minuuttia aikaa hemmotella silmiä ja silmänympärysihoa.

Olen kokeillut virkistettä myös pitkän päivän päätteeksi illalla kun silmät ovat olleet todella väsyneet. Olen saattanut jopa torkahtaa laput silmillä ja sitten viimeisillä voimilla nostanut ne yöpöydälle ennen kunnolla nukahtamista. Aamulla silmät ovat olleet virkeät ja kirkkaat.

DSCF0352-2.jpg

SYVÄPUHDISTA JA KIRKASTA IHOA SAVINAAMIOLLA

Savinaamio sopii kaikille ihotyypeille puhdistamaan ihoa kun iholleen haluaa tehdä detox-hoidon. Parhaimmillaan savinaamio on rasvoittuvalla tai sekaiholla sekä iholla, jolla on laajentuneet ihohuokoset, epäpuhtauksia tai mustapäitä. Voit käyttää naamiota kaikkialla kasvoilla tai hoitaa sillä ainoastaan kasvojen herkästi tukkeutuvia kohtia.

Clarifying Clay Mask

Dr. Hauschkan savinaamio on todella monivaikutteinen naamio, josta hyötyvät kaikki eri ihotyypit. Savinaamion avulla ihon sävy kirkastuu ja tasoittuu silmissä. Säännöllisessä käytössä mustapäät saavat kyytiä ja esimerkiksi ihon punoitus rauhoittuu. Saven lisäksi krassin ja taikapähkinän yhdistelmä sitoo ja irroittaa iholta epäpuhtauksia ja likaa. Epäpuhtaudet paranevat naamion avulla nopeammin ja tulehdus sekä punoitus rauhoittuu.

Naamio on jauheen muodossa ja se sekoitetaan veteen. Sekoita kaksi ja puoli teelusikallista naamiota noin kahteen teelusikalliseen vettä. Seoksen tulee olla pehmeää ja helppo levittää. Levitä naamioseos kasvoille ja kaulalle ja anna vaikuttaa 3-10 minuuttia. Vältä levittämästä naamiota silmänympärysiholle.

Epäpuhtaalla ja rasvaisella iholla naamio voi vaikuttaa täydet 10 minuuttia. Kuivalla, normaalilla ja sekaiholla sopivampi vaikutusaika on 3-5 minuuttia. Huuhtele naamio lämpimällä vedellä ja ota avuksi musliiniliina.

Riittoisa jauhe riittää hyvin kasvojen lisäksi myös kaulan ja rintakehän hoitamiseen. Naamio on todella hyvä myös epäpuhtaan yläselän hoitoon.

Voit kesärutiineissasi kokeilla naamiota myös kämmenselällä! Liuota käsiä ensin vesiastiassa, jossa on kylpyöljyä. Kun iho on pehmentynyt, kuivaa kädet ja levitä naamio vaikuttamaan kämmenselkiin. Käsien iho uudistuu, kirkastuu ja pehmenee silminnähden.


VILKASTUTA VERENKIERTOA

Verenkierron parantaminen hieromalla ja virkistävällä tehohoidolla keventää kehoa ja mieltä. Lyhyt tasoittava hieronta on helppo ja nopea toteuttaa itselle, mutta vaikutukset kehossa ovat pidempiaikaiset.

Revitalising Leg & Arm Tonic

Jalkavirkiste on täydellinen kesätuote esimerkiksi lämpimästä ilmasta tai kesäisistä kävelyretkistä rasittuneille jaloille. Virkiste parantaa pintaverenkiertoa ja helpottaa sekä ehkäisee raajojen turvotusta. Tämä on ihan must have -tuote kaikille niille, joiden jalat reagoivat seisomiseen tai lämpimään ilmaan.

Virkisteen sisältämä purasruohon, rosmariinin ja risiiniöljyn yhdistelmä tuntuu jaloissa viilentävältä ja virkistävältä. Jalat tuntuvat heti keveämmiltä ja vähemmän tukkoisilta. Myös väsyneet kädet ja käsivarret voi hoitaa virkisteellä keveämmän tuntuisiksi. Loman alkumetreillä käsissä vielä tuntuvat läppärin ja istumatyön aiheuttamat jumit unohtuvat pian virkisteen avulla.

Hiero neste jalkoihin ja käsiin aloittaen raajan alaosasta ja liikkuen ylöspäin. Hiero raajoja alhaalta ylöspäin kohti sydäntä. Hoidon voi toistaa useita kertoja päivässä ja pieni tilkka nestettä riittää laajalle alueelle.

Virkisteen voi myös sekoittaa vartaloöljyyn, jos samalla haluaa kosteuttaa ihoaan. Virkisteen jälkeen jalkoihin voi levittää Providan viilentävän raikkaan jalkavoiteen.

DSCF0375-2.jpg

SUOJAA IHOA ÖLJYILLÄ

Kuten kesän suosikki kylpyöljyissä, myös vartaloöljyissä tuoksuu tänä kesänä ruusu ja sitruuna. Dr. Hauschkan vartaloöljyt ovat ylelliset ja ihoa todella hemmottelevat. Molemmat öljyt ovat tehokas sekoitus eri kasviöljyjä, jotka hellivät ihoa ja tekevät siitä todella pehmeän.

Levitä vartaloöljy suihkun tai kylvyn jälkeen vielä hieman kostealle iholle. Näin iholle muodostuva vesi-öljy emulsio imeytyy ihoon paremmin ja säilyttää ihon kosteustasapainon tehokkaammin.

Rose Nurturing Body Oil

Ihoa, kehoa ja mieltä harmonisoiva ja hemmotteleva ruusuöljy kuuluu ehdottomasti kesän tasapainottavaan hoitorutiiniin. Ruusu tyynnyttää mieltä, auttaa laukaisemaan jännityksiä ja helpottaa henkistä rasitusta.

Ruusuöljy on ihanan ylellinen ja sen avulla iho on ravittu, pehmeä ja tasainen. Dr. Hauschkan ruusuöljyssä yhdistyvät eteerinen ruusuöljy ja kosteutta ylläpitävä jojobaöljy. Mukana on myös auringonkukkaöljyä, johon valmistusvaiheessa sekoitetaan damaskonruusun kuivatut nuput. Seos tekeytyy viikon ajan 37 asteessa eli ruumiin lämpötilaa vastaavassa lämpötilassa. Ainesosat sekoitetaan huolellisesti toisiinsa kaksi kertaa päivässä. Näin ruusun kaikki koko voima ja upea tuoksu sitoutuu kunnolla öljyyn.

Lemon Lemongrass Vitalising Body Oil

Raikkaalta sitruunalta tuoksuva vartaloöljy herättää uuteen kesäpäivään. Sitruunalla on virkistävän ominaisuuden lisäksi myös ihoa kiinteyttävä sekä selluliittiä tasoittava vaikutus. Hiero öljy voimakkain pyörivin liikkein etenkin vartalon keskiosaan.

Vartaloöljyssä käytettyyn auringonkukkaöljyyn sekoitetut sitruunaruoho, misteli, peltokorte ja sitruunankuoret vahvistavat ihon sidekudosta. Iho on öljyn vaikutuksesta tasaisempi, kiinteämpi, kirkkaampi ja pehmeämpi. Kuten ruusuöljyssä, myös tässä öljyssä rohtokasvit sekoittuvat öljyyn viikon ajan lämpimissä olosuhteissa, jotta niiden vaikutukset saadaan sidottua öljyyn mahdollisimman tehokkaasti. Tällä menetelmällä saadaan vastaleikattujen sitruunoiden tuoksu säilymään öljyssä.

Sitäpaitsi, sitruunainen vartaloöljy on täydellinen kesällä, sillä hyttysten pitäisi inhota sitruunaa.

VARTALOPUUTERI ON TÄYDELLINEN KESÄTUOTE

Silk Body Powder

Dr. Hauschkan silkkisellä vartalopuuterilla voi hoitaa koko kehoa päästä varpaisiin. Puuteri suojaa ihoa, hoitaa sitä ja tekee ihosta pehmeän. Puuteripurkki sisältää aitoa jauhettua raakasilkkiä, johon on sekoitettu salvian, tammen kuoren ja katkeron uutteita. Puuteri antaa iholle kevyen deodoroivan vaikutuksen, ehkäisee kutinaa ja normalisoi ihon omaa bakteeriflooraa.

Silkkipuuteri on monikäyttöinen kesätuote. Se sopii esimerkiksi kuivashampooksi! Ylellinen tuoksu takaa myös sen, että hiuksiin tulee heti raikkaampi tunne. Silkkipuuterin voi levittää mihin tahansa kohtaan vartaloa, joka kaipaa suojaa. Sitä voi käyttää kainaloissa, käsi- tai polvitaipeissa sekä sisäreisissä hamesäässä. Puuteri imee ylimääräisen kosteuden ja pitää esimerkiksi kainalot paremmin kuivina.

Pullo on todella riittoisa ja sen suutinosan saa käännettyä kiinni, joten jos sen pakkaa mukaan kesäkassiin, ei laukun pohjalla ole puuterista yllätystä. Silkkipuuteri on myös täydellinen mökkituote monikäyttöisyytensä ansiosta, mutta myös sen vuoksi, että se säilyy hyvänä pitkään.

words & photos Eevis Liedes

All products in this article were gifted as part of the commercial collaboration


Related posts


IHANIA AURINKOVOITEITA VARTALOLLE

IHANIA AURINKOVOITEITA VARTALOLLE

PARHAAT AURINKOVOITEET MEIKIN ALLE

PARHAAT AURINKOVOITEET MEIKIN ALLE