2020 PARHAAT TUOTTEET - IHONHOITO

2020 PARHAAT TUOTTEET - IHONHOITO

Tänä vuonna löytyi paljon suosikkituotteita kasvojen ja vartalon ihon hoitoon. Tässä vuoden 2020 parhaat ihonhoitotuotteet.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä

VUODEN PARHAAT SEERUMIT

Oskia Isotonic Hydra-Serum *

Oskian seerumi menee kirkkaasti tänä vuonna lanseerattujen seerumeiden kärkeen. Ihoa todella tehokkasti kosteuttava seerumi on nimittäin aivan omaa luokkaansa.

Isotonic Hydra-Serum ei ole vain ihoa kosteuttava seerumi, jossa on hyaluronihappoa, vaan se on ihon omaa hyaluronihappotuotantoa kiihdyttävä seerumi. Hyaluronihapon rinnalla polyglutamiinihappo PGA täyteläistää ihoa juonteita häivyttäen, joten iho on heti sileämpi ja kiinteämmän tuntuinen. Niasiiniamidi tasoittaa ihon epätasaista pintaa ja häivyttää juonteita. Kauran keramidit rauhoittavat ihoa sekä tukevat ihon luonnollisen suojakerroksen toimintaa.

Oma ihoni rakasti tätä seerumia. Se oli seerumin jäljiltä todella tasainen, pehmeä ja kuulas. Iho tuntui todella hyvin kosteutetulta.

Laponie Of Scandinavia Calming Treatment *

Kotimaisen Laponien Calming Treatment -seerumi ansaitsee sekin vuoden parhaan tittelin. Seerumi on huikea annos ihoa rauhoittavia ainesosia. Laponie on hoitolinjana kokonaisuudessaan tarkoitettu erityisesti herkän tai herkistyneen ihon hoitoon. Se on täydellinen sarja vaikka perioraalidermatiitin, aknen ja rosacean hoidossa.

Öljytön seerumi on koostumukseltaan kevyt ja geelimäinen. Sitä voi käyttää myös silmänympärysiholla. Calming Treatment yhdistää saumattomasti herkän ihon ja ikääntyneen ihon hoidon. Herkän ihon tuotteet voivat ikääntymistä hoitavalta tehokkuudeltaan olla usein miedompia, mutta Laponiessa herkän ja ikääntyneen ihon ominaisuudet kohtaavat.

Mikä tahansa outo punoitus, ärsytys tai allerginen reaktio talttui tällä seerumilla. Sain syksyn aikana muutaman perioraalidermatiittiin liittyvän näpyn silmän ympärille jotain uutta tuotetta kokeillessani ja tällä Laponien seerumilla punoittava näppy rauhoittui nopeasti eikä yhdestä näpystä seurannut ikinä useampaa.

Esse Resurrect Serum *

Herkän ja ikääntyneen ihon hoidon täydellisesti yhdistää myös Essen Resurrect Serum joka ansaitsee ehdottomasti paikkansa tämän vuoden seerumeiden kärkilistalla. Seerumi on mieletön kokonaisuus ihoa suojaavia, vahvistavia, kosteuttavia ja ikääntymisen merkkejä hoitavia ainesosia, jotka kaikki soveltuvat herkälle iholle.

Lue seerumeista lisää täältä.


VUODEN PARAS KOSTEUSVOIDE

Biossance Squalane + Omega Repair Cream

Cult Beautysta tilattavissa olevan Biossancen kosteusvoide nousi vuoden suosikkivoiteeksi kirkkaasti. Biossancen koko ihonhoitolinja perustuu eettisesti ja kestävän kehityksen mukaan hankittuun skvalaaniin. Skvalaani ainesosana sopii oikeastaan jokaiselle ihotyypille. Skvalaani ei rasvoita ihoa ja sopii hyvin herkällekin iholle. Tavallisesti öljyihin helposti reagoivakin iho sietää tyypillisesti hyvin skvalaaniöljyä. Skvalaani on erinomainen rauhoittava raaka-aine myös silloin jos iho on stressaantunut, epätasapainoinen tai ärtynyt.

Biossancen voiteen koostumus on yhtäaikaa täyteläinen ja kevyt. Voide tuntuu ihanalta kasvoilla ja kosteuttaa samantien. Iho on pehmeä ja kuulas, mutta ei rasvaisen kiiltävä. Parhaimmillaan tämä voide on kuivalla, pintakuivalla, kosteusköyhällä ja normaalilla iholla sekä sekaiholla. Rasvoittuvalle iholle voiteen geeliversio voi olla parempi. Voide sopii täydellisesti meikin alle.

VUODEN PARAS YÖVOIDE

BYBI Beauty Night Nutrition

Tämän vuoden yksi isoimmista rakkauksista on tämä yövoide, jota olen hehkuttanut jo moneen kertaan. Yövoide tasapainottaa, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa selvästi yön aikana. Aamulla kasvot ovat tasaisen sävyiset ja iho tuntuu pehmeältä. Voide soveltuu hyvin monelle eri ihotyypille ja se on täydellinen lataus ihoa ravitsevia ja vahvistavia vitamiineja. Voide levittyy hyvin, on kevyt eikä tartu tyynyliinaan.

Aiemmin voide löytyi purkista, mutta on nyt vaihtunut tuubin muotoon. Koostumus on muuttunut aivan aavistuksen muutoksen myötä, mutta voiteessa mikään ei tunnu muuttuneen. Tuubi on kätevämpi käyttää. Voiteen annostelussa kannattaa olla maltillinen, sillä yllättävän pieni määrä riittää.


VUODEN PARAS VARTALOVOIDE

Urtekram Soothing Lavender Body Lotion

Oikeastaan koko uudistunut Urtekram ansaitsisi olla tällä listalla. Käsivoide, suihkusaippua, käsisaippua ja vartalovoide ovat kaikki erinomaisia hinta-laatusuhteeltaan. Tuotteita löytyy kolmessa eri tuoksulinjassa. Itselleni mieluisin on Soothing Lavender, mutta silloin täytyy pitää laventelin tuoksusta. Urtekramin edullisia, mutta laadukkaita ihonhoitotuotteita löytyy helposti monesta ruokakaupastakin.

Listalle nostin kuitenkin erityisesti vartalovoiteen, sillä vartalovoiteesta sitä usein etsii mahdollisimman edullista, mutta silti laadukasta vaihtoehtoa lotrattavaksi. Urtekramin vartalovoiteen koostumus on miellyttävä, voide levittyy vaivattomasti ja iholle jää heti kosteutettu ja pehmeä tunne. Pumppupullo on helppokäyttöinen ja pullo on riittoisa.


VUODEN PARAS SUIHKUÖLJY

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Shower Oil *

Tai oikeastaan tämä on paras koskaan kokeilemani suihkuöljy. En nimittäin ole pitänyt suihkuöljyistä ennen tätä tuotetta ja on vaikea kuvitella, että tälle tulisi haastajaa. Öljy puhdistaa ihon ja samalla hoitaa sitä. Suihkun jäljiltä iho on ihanan pehmeä eikä kosteusvoiteilla lotrailua ole tarvinnut harrastaa aivan yhtä tiukkamielisesti kuin ennen.

Odotan, että pääsen testaamaan tätä tuotetta kesällä. Fysikaalisen suojan sisältämää aurinkovoidetta on nimittäin ollut todella hankala poistaa tähän asti. Tuntuu, että vaikka kuinka saippuoisi, voidetta silti jää iholle ja iho kuivuu. Öljy poistaa aurinkosuojan tehokkaimmin myös kasvoilta, joten tämä öljy tulee olemaan myös kesän luottotuote.

VUODEN PARAS DEODORANTTI

Bruns Products Deodorant nro 09 Oparfymerad *

Täydellinen luonnonkosmetiikan tuoksuton deodorantti! Olen jo jonkin aikaa haaveillut toimivasta tuoksuttomasta luonnonkosmetiikan deodorantista, sillä moni voimakkaasti tuoksuva luonnondödö sotkee esimerkiksi hajuveden tuoksua.

Ruotsalainen Bruns Products on lähtökohtaisesti sarja hiustenhoitotuotteita, mutta joukossa on muutama deodorantti. Vaikka valikoimissa on myös tuoksullisia vaihtoehtoja, tätä tuoksutonta deodoranttia en näe vaihtavani toiseen pitkään aikaan. Kainalot pysyvät raikkaina eikä teho petä urheilunkaan tai pitkän vaativan päivän aikana. Deodorantti kuivuu nopeasti eikä ärsytä herkkiä kainaloita.

VUODEN KOTIMAINEN TULOKAS

Erisan + Prebioottinen Ihonhoitolinja

Kotimaista osaamista on saanut ihastella taas tänä vuonna, sillä useampia erinomaisia uusia tuotteita tai kokonaisia hoitolinjoja on jälleen ilmestynyt markkinoille runsaasti.

On upeaa nähdä kun isot toimijat vastaavat erinomaisesti vallitseviin ihonhoitotrendeihin ja isompiin suuntauksiin. Erisan on monelle tuttu ja hyväksi todettu sarja ja se voi olla sitä nyt myös luonnonkosmetiikkaa suosivalle ja ihon mikrobiomista sekä pro- ja prebiooteista kiinnostuneelle. Erisan + -hoitolinja on kokonaisuudessaan erittäin hyvä hajusteeton ja herkän ihon hoitolinja, joka on laajasti saatavilla ja hinta on edullinen.

Kokeile ainakin sarjan kasvosuihketta ja yövoidetta.

VUODEN KOTIMAINEN INNOVAATIO

Luonkos VITALITY Balancing Body Oil Cake &

INFINITY Facial Oil Cleansing Cake *

Luonkos Vitality vartalokakku ja Infinity öljypuhdistuskakku ovat ensimmäisiä tuotteita maailmassa, jotka sisältävät Suomessa kehitettyä Reconnecting Nature™ mikrobiuutetta. Vartalo- ja öljypuhdistuskakku antavat siis ihollemme luontoaltistuksen vaikka emme pääsisi metsään. Ehkä luit hankkeesta, jossa päiväkotien pihat muutettiin metsäpohjaisiksi pihoiksi ja lasten ihon mikrobistossa ja immuunijärjestelmän säätelyssä huomattiin eroja jo kuukauden sisällä. Ihon ja suoliston mikrobiomilla on siis todistetusti yhteys.

Luontoaltistuksesta on puhuttu paljon ihmisen terveyden ylläpitämisessä. Metsämikrobien on todettu tieteellisissä kokeissa tukevan vastustuskykyä, vaikuttavan positiivisesti suolistomikrobeihin sekä edistävän ihmisen yhteyttä luontoon. Tämän vuoden kotimaisella innovaatiolla luontoyhteyttään voi tukea myös kosmetiikalla.

Täältä voit lukea lisää Helsingin ja Tampereen yliopistojen toteuttamasta ja Business Finlandin rahoittamasta ADELE-ekosysteemihankkeesta, jossa kehitetään ratkaisuja immuunivälitteisten sairauksien ehkäisyyn. Hanke tähtää siihen, että päivittäisen, puolustusjärjestelmän toimintaa säätelevän ja immuunivälitteisiltä taudeilta suojaavan luontoaltistuksen saisi kuluttajatuotteista.

Ensi vuonna ilmestyvää Moi Forest -ihonhoitolinjaa odotan myös kovasti. Uuden vuoden lupaukseni onkin mennä enemmän metsään ja tarjota iholleni säännöllisesti metsäkylpyjä silloin kun en sinne pääse!

*PR Samples

words & photos Eevis Liedes


Related posts


NÄIN RAKENNAT TOIMIVAN IHONHOITORUTIININ

NÄIN RAKENNAT TOIMIVAN IHONHOITORUTIININ

2020 PARHAAT TUOTTEET - MEIKIT

2020 PARHAAT TUOTTEET - MEIKIT