VESIKOSTEUTUSTA IHOLLE

Kesä voi kuivattaa ihoa, mutta vastaus ei välttämättä löydy täyteläisestä voiteesta.

DSCF5889-2.jpg

Sisältää affiliate-linkkejä.

Kosteutuksesta on suomenkielessä käytössä vain yksi sana, vaikka ihon kosteuttamiseen on oikeastaan kahta eri keinoa. Englanniksi hydrating ja moisturising sanat tuovat tekemiseen tarvitun vaihtelun ja siksi kosteuttamisen eroja on helpompi kuvailla. Dehydrated eli kosteusköyhä iho on eri kuin dry eli kuiva ja näin ihotyyppeihin on helpompi yhdistää tuotteita jotka lupaavat joko to hydrate tai to moisturise.

Moni kuvittelee kuivan ihon hoitamiseen parhaimmaksi ratkaisuksi täyteläisen voiteen tai jopa öljyn. Toki joissain tapauksissa nämä tuotteet ovatkin aivan paikallaan. Öljy ja täyteläinen voide saavat ihon tilanteen vaikuttamaan hyvältä kuitenkin monesti vain silloin kun tuote on kasvoilla. Jos kuivuus ja kiristävä tunne palaavat heti kun rasva tai öljy on pesty pois, on aika tarttua ihan muunlaiseen kosteutukseen.

Jokainen ihotyyppi tarvitsee nesteytystä, eli vedellä tai vesimäisellä tuotteella tapahtuvaa kosteutusta. Kaikki ihotyypit sen sijaan eivät tarvitse jatkuvassa käytössä täyteläistä rasvaa tai öljyä (etenkään kesällä, talvella tilanne voi olla toinen). Jopa rasvoittuva iho kaipaa nesteytystä saavuttaakseen tasapainoisemman tilan. Vesikosteutus on usein myös ratkaisu pintakuivaan sekaihoon - joka ei muuten ole ihotyyppi vaan aina ihon tasapainoton tila.

Vesikosteutuksesta keskustellessa katseet saa kääntää Aasiaan, erityisesti Koreaan, mutta myös Japaniin. Koreasta meille on rantautunut jo monta merkkiä, joiden tuotevalikoimasta löytyy paljon tuotteita ihon nesteyttämiseen. Japani ei seuraa asiassa kovinkaan paljon perässä. Japanilaisten ihonhoitotuotteiden suosion kasvua on ennustettu tulevina vuosina länsimaissa.

DSCF5886-2.jpg

Whamisa Toner Original

Jos joutuisin valitsemaan vain yhden hoitoveden, korealaisen Whamisan Original Toner olisi listallani kärjessä. Rakastan hoitovesiä ja kasvovesiä ja etsin aina mielelläni uusia ihanuuksia, mutta ihoni tykkää tästä hoitovedestä ylitse muiden. Hoitovesi on aivan ylivoimainen ihon kosteuttaja ja kosteus pysyy iholla pitkään. Ihosta tulee kuulas ja tasainen eikä sitä kiristä kuivuuttaan. Vaihdan Original pullon Rich Toneriin talvella jos siltä tuntuu, mutta yleensä se riittää pitkälle. Parhaimmillaan Original Toner on kuivuuteen taipuvalla iholla sekä normaalilla tai sekaiholla.

Painelen hoitovettä yleensä vain kerroksen puhtaille kasvoille, vaikka korealainen suositus neuvookin jopa seitsemän kerrosta. Kerrostaminen on halutessasi siis hyvinkin mahdollista! Pullo kestää käytössä todella pitkään, sillä hoitoneste on riittoisaa. Annostele hoitovettä ensin kämmenelle ja painele vesi sitten kasvoille ja kaulalle.

Hoitoveden tehokosteuttajana on aloe maculataa tavallisen veden sijaan. Ainesosat ovat fermentoituja, joten ne imeytyvät iholle paremmin. Fermentointi parantaa muun muassa raaka-aineiden antioksidanttipitoisuutta, tehden niistä yhä tehokkaampia. Fermentointi synnyttää myös maitohappoja, jotka auttavat ihon pH-arvoa pysymään happaman puolella ja siten parantavat ihon bakteerikantaa.

DSCF5690.jpg

Huxley Secret of Sahara Essence: Grab Water *

Toinen Koreasta kotoisin oleva brändi on vielä Suomessa pienessä levityksessä oleva Huxley, joka poikkeaa korealaisesta ihonhoitoajattelusta pistämällä mutkia suoriksi. Huxley kannustaa ihonhoidon minimalisointiin ja hoitovaiheiden karsimiseen. Valikoimassa on muutamia tehotuotteita, joiden tarkoitus on tehdä ihonhoidosta nopeaa ja tehokasta.

Grab Water on geelimäinen seerumi joka on ihon superkosteuttaja. Sen sankariainesosa on kaktusviikunan varresta saatava uute, jolla on ihoa tehokkaasti kosteuttavia ominaisuuksia. Ohut koostumus tuntuu iholla raikkaalta ja iho herää seerumin jälkeen heti eloon. Seerumi sisältää myös piparminttua ja sitä levitellessä kasvoille tuleekin ihanan raikas ja viileä tunne. Tuote imeytyy iholle nopeasti, mutta ei katoa iholta vaan jättää pinnalle miellyttävän pehmeän tunteen. Seerumi kannattaa levittää iholle kasvo- tai hoitoveden jälkeen, ennen kosteusvoidetta.

DSCF5700.jpg

Whamisa Water Cream

Pintakuivan ihon luottotuubi on Whamisan Water Cream. Superohut voide on koostumukseltaan kuin seerumi, mutta älä anna ohuen koostumuksen hämätä, kyseessä on ihoa todella tehokkaasti kosteuttava voide. Voiteen teho perustuu pitkälti natto-kumiin, joka on soijapavuista fermentoinnin avulla valmistettua ihon tehokosteuttajaa. Tavallisen veden tilalla on riisin kasviuutetta ja aloe maculataa, jotka parantavat ihon kosteustasapainoa.

Ohuesta voiteesta ei ehkä heti uskoisi, mutta se sisältää näiden ainesosien lisäksi myös kattavan määrän erilaisia kasviöljyjä. Muun muassa avokadon, porkkanan ja viinirypäleen siemenöljyjä sisältävä voide suojaa ja ravitsee ihoa. Joukossa on myös karitevoita.

Painele kosteusvoide vielä hoito- tai kasvovedestä kosteille kasvoille aamuin illoin. Jos käytät seerumia, levitä sekin ennen tätä voidetta. Erityisesti haastavampina vuodenaikoina voit halutessasi lisätä Water Creamin päälle vielä ohuen kerroksen kasvoöljyä. Syksyllä ja talvella ihomme kaipaa nesteytyksen lisäksi monesti myös ravitsevaa öljyä päivittäisessä käytössä.

DSCF5718.jpg

V10 Plus Okinawa Deep Sea Water Mask *

Japanilaisen V10 -sarjan vesinaamio viimeistelee ihon nesteytyksen. Naamiota voi käyttää muutaman kerran viikossa tai vaikka joka päivä. Parhaimmillaan naamio on iltaisin, sillä sen voi jättää kasvoille jopa yön yli. Naamion voi myös levittää puhtaille kasvoille 20 minuutiksi ja sitten pyyhkiä tai huuhdella ylimääräinen tuote pois. Naamion voi levittää myös silmien ympärille tai vaikkapa huulille.

Vaikuttavat ainesosat ovat muun muassa hyaluronihappo, glyseriini, merilevä ja jo aiemmin mainittu natto-kumi. Naamiossa on myös käytetty Okinawan saarta ympäröivää hyvin mineraalipitoista vettä.

Ohut geelimäinen koostumus tuntuu iholla heti raikkaalta ja kosteuttavalta. Iho ei jää tahmeaksi vaikka naamio jääkin ensin ihon pintaan vaikuttamaan. Naamio kasvoilla voi siis nukkua hyvät yöunet, ilman että tyynyliina takertuu joka kerta kasvoihin. Hyvin miedon tuoksuinen naamio sopii myös tuoksuherkälle.

photos & words Eevis Liedes

*PR Sample