AURINKOSUOJA HIUKSILLE

4 hiuksia tehokkaasti auringolta suojaavaa suosikkia.

DSCF5598.jpg

Sisältää affiliate-linkin.

Ihon suojaaminen auringolta tulee jo luonnostaan, mutta myös hiukset kaipaavat suojaa auringolta. Monessa muotoilutuotteessa on nykyään UV-suoja valmiina eikä asiaan varmasti tule kiinnitettyä sen kummemmin huomiota. Erityisesti aurinkomatkojen alla kannattaa kuitenkin hiusten suojaamiseen kiinnittää erityistä huomiota. Auringon kuumuus kuivattaa hiuksia, joten niiden tehokkaampi kosteutus kesän aikana on usein tarpeen.

Hiusten aurinkosuoja toimii samalla tavalla kuin ihotuotteidenkin. Tuotteet estävät haitalliset auringonsäteet ja ehkäisevät pitkäaikaisvaurioita. Aurinko aiheuttaa vaurioita hiuksen latvoille ja hiussäikeille, mutta myös hiusnystyille eli aivan hiuksen tyvessä. Hattu suojaa hiuksia ja päänahkaa parhaiten voimakkaassa auringonpaisteessa. Muista myös levittää aurinkovoidetta jakauskohtaan, sillä päänahka palaa todella herkästi kuumassa keskipäivän auringossa!

DSCF5668.jpg

Goldwellin Sun Reflects After-Sun shampoo * auttaa ihoa palautumaan auringosta. Shampoo kosteuttaa hiuksia tehokkaasti ja poistaa niistä kloori- ja meriveden jäämiä. Se lupaa myös pitää hiusvärin parempana paahtavassa auringossa. Hiuksia vahvistavana ainesosana on pantenolia.

Schwarzkopf BC Bonacure Sun Protect 2-in-1 Treatment * on hoitonaamio hiuksille auringon jälkeen. Naamio kosteuttaa ja ravitsee hiuksia ja tekee niistä helposti selvitettävät ja kiiltävät. Levitä naamio shampoopesun jälkeen märkiin hiuksiin, anna vaikuttaa muutaman minuutin ja huuhtele pois. Naamiota voi käyttää myös muutaman kerran viikossa tehohoitona, jolloin naamion voi antaa vaikuttaa hiuksissa jopa 5-10 minuuttia.

Molempia tuotteita voi hyvin käyttää vielä kesäloman tai lomamatkan jälkeenkin, joten mistään lyhytaikaisista kesätuotteista ei ole kyse.

DSCF5660.jpg

Goldwellin UV Protect Sprayta * kannattaa suihkutella pyyhekuiviin hiuksiin aina pesun jälkeen kun tietää oleilevansa auringossa. Suihke antaa hiuksille myös lämpösuojan ja auttaa hiusten muotoilussa, joten jälleen kyseessä on hyvin monitoiminen tuote. Suihke ehkäisee hiusten kosteuden menetystä ja sisältää hiuksia vahvistavaa pantenolia. Suihke levittyy tasaisesti ja tuoksuu ihanan raikkaalta.

Kesään sopii myös täydellisesti hiuksille tarkoitettu highlighter -suihke. Budgien The Shimmer Mist * antaa hiuksille ihanan kiillon. Suihkuttele suihketta kuitenkin maltilla, ettei suihkeen hoitava riisiöljy saa hiuksia näyttämään likaisilta. Myös kasvojen edessä kannattaa pitää kättä suihkiessa, jotta kimalle ei päädy suoraan otsalle. Suihkeen kimalteet ovat ainesosaa nimeltä synthetic fluorphlogopite, joka on yhtä kimaltelevaa kuin luonnosta saatava mica, mutta valmistettu synteettisesti. Luonnosta saatavaa mica on aiheuttanut viime aikoina paljon keskustelua, joten synteettinen kimalleaines on tervetullut vaihtoehto sille. Synthetic fluorphologopite ei myöskään ole luontoon jäävää mikromuovia.

DSCF5656.jpg

photos & words Eevis Liedes

*PR Sample