RAAKA-AINETRENDI: KOFEIINI

Vastaan tulee yhä enemmän tuotteita, jotka sisältävät kofeiinia. Mitä hyötyä kofeiinista on ihollemme?

DSCF4346.jpg

Sisältää affiliate-linkin

Suhteeni kahviin on varmasti melko samaistuttava; päivä ei lähde kunnolla käyntiin ilman aamukahvia. Kahvista saatava kofeiini on hyväksi kehollemme sillä siinä on paljon kehoa suojaavia antioksidantteja. Kofeiini myös vilkastuttaa aineenvaihduntaamme ja pitää suolen toiminnan tasaisena. Siksi päivittäinen aamukahvi on kehon ja ihon kannalta oikein hyvä ajatus.

Kofeiinilla on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Liian suuri määrä voi saada aikaan käsien tärinää, kiihtynyttä sydämensykettä, verenpaineen nousua ja kyvyttömyyttä keskittyä. Koska kahvi kiihdyttää aineenvaihduntaa, voi liiallinen kahvinjuonti myös kuivattaa kehoa.

Ihomme kannalta ei ole täysin yhdentekevää, missä muodossa kahvin juomme. Runsaasti maitoa ja/tai sokeria sisältävät kahvijuomat eivät ole ihon suosikkeja. Iholle parhaimmassa muodossa kahvi tulisi nauttia mustana.

Kahviin tai tarkemmin kofeiiniin perustuvien ihonhoitotuotteiden määrä on nyt suuressa kasvussa. Kofeiinia näkee vaikuttavana ainesosana kasvovoiteissa, silmänympärystuotteissa ja naamioissakin.

Kofeiinin antioksidantit auttavat ihoa suojautumaan vapaalta radikaaleilta, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista vanhenemista. Kofeiinin antioksidanttien on todettu suojaavan ihoa erityisesti UV-säteilystä aiheutuvista ihovaurioista, joten kofeiinipitoiset tuotteet ovat hyvä lisä kylppärikaappiin juuri kesällä.

Kofeiini on myös ihoa tehokkaasti rauhoittava ainesosa, jota suositellaan jopa tulehtuneelle iholle. Kofeiini supistaa verisuonia, joten siitä on hyötyä esimerkiksi punoittavalle iholle. Verisuonten supistuessa punoitus vähenee ja apua kofeiinista voi saada esimerkiksi rosaceasta aiheutuvaan punoitukseen.

Verisuonten supistamiseen perustuu myös kofeiinin käyttö silmänympärystuotteissa. Turvotus silmien alla vähenee ja tummat silmänaluset vaalenevat kofeiinin aiheuttaman reaktion myötä. Pitkäaikaisista ja pysyvistä vaikutuksista ei vielä voida puhua, mutta aamuisin kannattaa suosia kofeiinia sisältävää silmänympärysvoidetta, sillä se virkistää ja piristää silmänalusihoa.

Kofeiini kuitenkin suurissa määrissä, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin voi kuivattaa kehoa ja ihoa. Siksi kofeiinia sisältäviä tuotteita kannattaa käyttää kohtuudella ja lisäpiristyksenä. Jos ihosi on kuiva ja haluat esimerkiksi kokeilla kofeiinia silmänympärystuotteessa päivisin, valitse yöksi iholle toinen voide.

DSCF4317.jpg

KOKEILE NÄITÄ:

100%Pure Caffeine Mask - Hyaluronihappoa ja kofeiinia yhdistävä naamio kosteuttaa ja virkistää kasvojen ihoa. Geelinaamio tuntuu ihanan viileältä väsyneillä kasvoilla, joten naamio piristää ja rauhoittaa ihoa ihanasti. Naamio on siis erinomainen piristys väsyneeseen viikkoon tai huonosti nukutun yön jälkeen. Naamion annetaan vaikuttaa kasvoilla 15-20 minuuttia, eikä kasvoja tarvitse huuhdella naamion jälkeen.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG - Parhaiten juuri kuuriluontoiseen käyttöön sopiva silmänympärysseerumi, joka laskee turvotusta silmien alla. Kofeiini ja vihreästä teestä saatava EGCG-yhdiste ovat piristys väsyneelle ja turvonneelle silmänympärysiholle. Seerumi auttaa myös tummien silmänalusten häivyttämisessä. Tuotetta kannattaa suosia aamuisin ja iltaisin voide kannattaa vaihtaa hoitavampaan tuotteeseen.

Balmyou Pure Arabica Coffee Oil * - Koko kasvoja hellivä kahviöljy, joka tasoittaa ihon sävyä ja kirkastaa sitä. Öljy tuntuu ravitsevalta ja jättää iholle kauniin kuulaan hehkun. Sopii hyvin myös meikin alle, mutta muista maltillinen määrä. Voit myös sekoittaa tipan öljyä kosteusvoiteesi joukkoon. Iho on kiinteämpi ja heleämpi öljyn jäljiltä. Pullo on pelkkää puhdasta kahviöljyä ja tuoksuukin sen mukaiselta. Öljy on ihana herätys aamuun, jos pidät kahvin tuoksusta.

photos & words Eevis Liedes

*PR Sample