IHONHOITO FLUNSSAN JÄLKEEN

Neljä tuotetta, joilla palaa jälleen elävien kirjoihin flunssan jälkeen. Kirjoitettu kokemuksesta.

DSCF2183.jpg

Sisältää affiliate-linkkejä

Flunssan aikana ihomme kuivuu herkästi. Kuivumiseen on syynä moni asia. Kun kuume nousee, hikoilemme ja palelemme vuorotellen. Hikoillessa iholtamme haihtuu paljon kosteutta kun kehomme yrittää tasata lämpötilaa. Hiki vie mennessään iholta paljon hyviä rasvoja ja voi siksi saada ihon tuntumaan kuivan kiristävältä nopeastikin. Flunssaan liittyvä niistäminen kuivattaa sekin limakalvoja ja ihoa nenän ympäriltä. Toisilla iho nenän ympäriltä hajoaa nopeasti. Tukkoisuus vaikuttaa myös suun limakalvoihin ja siitä huuliin, jotka rohtuvat flunssassa herkemmin.

Usein ihonhoitomme kärsii kuumeilusta ja flunssasta, joten myös siksi ihossa esiintyy flunssan aikana ja sen jälkeen ongelmia. Puhdistamme ja hoidamme ihoamme vähemmän jos vuorokaudessa kuljemme lähinnä sohvan ja sängyn väliä. Erityisesti epäpuhtaalla iholla voi esiintyä enemmän näppylöitä kun kuumeen tuomat hikiaallot lisäävät ihon pinnalla talineritystä. Kun iho on kuivunut flunssasta, tali ei pääse irtoamaan kosteusköyhästä ihosta kunnolla ja näppylät voivat ilmestyvät iholle nopeasti.

DSCF2198.jpg

NESTEYTÄ IHOA

Flunssan hoito-ohjeeksi luetellaan aina kärkipäässä riittävä nesteytys. Samaa tulisi tehostaa myös ihon kohdalla. Iho hyötyy riittävästä juomisesta, mutta kaipaa nesteytystä myös ulkopuolelta. Flunssan aikana tai viimeistään sen jälkeen ihon riittävä kosteutus kasvovedellä on tarpeen.

Ruusuvesi on erinomainen hoitovesi iholle flunssan jälkeen. Ruususta saatava vesi on nimittäin kosteutuksessaan vailla vertaa. Se sitoo iholle kosteutta ja rauhoittaa sitä. Flow cosmeticsin Organic Rose Water oli oma suosikkini flunssani jälkeen. Kasvovesi tuntui iholle heti paljon kaivatulta pelastukselta. Mieto ja ihoa rauhoittava vesi ei kirvellyt edes rikkoituneella nenänpielten iholla ja kiristävä tunne oli poissa jo pelkällä vedellä. Iho sai heti ensiavun kasvovedestä ja näytti jo oikeastaan päivän jälkeen voivan selkeästi paremmin. Ruusuvesi on ihanteellinen mille tahansa ärtyneelle tai punoittavalle iholle, sillä se rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa. Kotimaisen Flow cosmeticsin suihke on suosikkejani miedon tuoksun ja pehmeän lopputuloksen vuoksi. Iho ei jää tahmeaksi eikä suutin kastele kasvoja liian märäksi kerralla.

KOSTEUTA KERROKSIN

Flunssan jälkeen tuntui, ettei iho millään olisi voinut pärjätä kasvoveden ja voiteen yhdistelmällä vaan väliin tarvittiin tehokkaasti kosteuttava seerumi. Verso Skincaren Hydration Serum* pääsikin tulikokeeseen. Tuote tuntui tehokkaan kosteuttavalta ennen flunssaa, mutta olin ehtinyt kokeilla seerumia vasta vähän aikaa. Flunssan jälkeen seerumi vahvisti asemansa uusissa suosikeissani. Hydration Serum on ihoa todella tehokkaasti kosteuttava seerumi, jonka teho perustuu niasiiniamidiin. Niacinamide eli niasiiniamidi on B3-vitamiini, joka kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä. Se myös kiihdyttää ihon kollageenimuodostusta, joka taas ehkäisee ihon veltostumista. Ainesosa on erinomainen myös ärtyneen tai epäpuhtaan ihon hoidossa, sillä se auttaa tasapainottamaan ihoa, ehkäisee tulehdusta ja häivyttää näppylöiden jättämiä jälkiä iholla.

Niasiiniamidi vahvistaa myös ihon suojabarriääriä eli suojamuuria, säilyttäen kosteuden iholla paremmin ja pidempään. Verson Hydration Serum onkin siis erinomainen seerumi ihon palautumiseen haastavista olosuhteista. Se on erinomainen hoitotuote myös näin talven jälkeen vaikka et olisikaan kärsinyt flunssasta. Iho tuntuu seerumin jälkeen pehmeämmältä, kirkkaammalta ja tasaisemmalta. Punoitus ja epätasaisuus on poissa. Ihoa ei kiristä ja kuivat rohtuneet alueet ovat parantuneet nopeasti. Tästä tuli varmasti yksi luottoseerumeistani!

DSCF2206.jpg

MUISTA KUORINTA

Kuorintaan suhtaudutaan jostain syystä nyrpeämmin talvella kun iho on kuiva ja herkkä vaikka kuorintaa ei missään nimessä kannattaisi nyt hyllyttää. Ihon kuivuessa sen pinnalle päässeet epäpuhtaudet jäävät siihen kiinni tiukemmin kuin tavallisesti. Ihon tuottama tali takertuu sekin helpommin kiinni ihon pintaan ja lopputuloksena on pientä näppylää ja lisääntyneitä mustapäitä.

Ihoa kannattaa kuoria erityisesti flunssan jälkeen. Kora Organicsin Turmeric Brightening & Exfoliating 2-in-1 -naamio* tekee kuorinnan kahdessa vaiheessa. Entsymaattinen kuorinta tekee tehtävänsä naamion vaikuttaessa kasvoilla. Mekaaninen kuorinta irrottaa loputkin kuolleet ihosolut huuhteluvaiheessa. Naamio on supertehokas ihon uudistaja, enkä käyttäisi sitä kuin kerran viikossa. Samaan aikaan ei ole suositeltavaa käyttää muita kuorivia tuotteita, sillä niin tehokkaasta tuotteesta on kyse. Pidät tästä tuotteesta varmasti jos haluat vain yhden tehokkaan purkin ja selkeän viikottaisen kuorintarituaalin.

Koran naamio sisältää luomukurkumaa, joka uudistaa ja kirkastaa ihoa. Kurkuma on tunnettu tulehdusta poistavista ominaisuuksista, joten se tasapainottaa myös ihon toimintoja. Papaija toimii entsymaattisena kuorintana kirkastaen ja uudistaen ihoa lisää. Naamion sisältämä piparminttu tuntuu kasvoilla todella raikkaalta ja hieman kihelmöivältä. Naamion jälkeen kasvot ja olo yleisesti tuntuvat raikkaammalta. Erittäin tervetullut kokemus flunssan jälkeen. Säännöllisessä käytössä olen huomannut ihohuokosten puhdistuvan ja sitä kautta mustapäiden vähentyneen selkeästi. Naamion vaikutusaikana ihohuokoset aukeavat ja huuhteluvaiheessa kvartsi puhdistaa ihohuokoset perusteellisesti. Jos ihosi on herkkä, aloita lyhyemmällä vaikutusajalla. Naamiota voi pitää kasvoilla muutamasta minuutista aina 15 minuuttiin asti.

VIRKISTÄ VÄSYNEITÄ SILMIÄ

Flunssassa ehkä kauheinta on tunne siitä, että silmät olisivat tulessa. Väsyneitä ja kuivia silmiä kannattaa hoitaa kosteuttavin silmätipoin. Hiekantunne silmissä johtuu yleensä kuivista silmistä. Iholle silmien ympärillä kannattaa myös levitellä ahkerammin voidetta flunssan jälkeen. Myös tehokkaat täsmätuotteet ovat tervetulleita.

Peter Thomas Rothin Cucumber De-tox Hydrating Eye Patches -silmänalusnaamiot* viilentävät ja kosteuttavat silmänalusihoa. Naamiot laskevat turvotusta silmien alla, jota flunssan aikainen vähäinen liikkuminen ja epäsäännöllinen syöminen voivat lisätä selkeästi. Lappujen teho perustuu kurkku-uutteeseen, joka tehokkaasti kosteuttaa ja viilentää ihoa. Naamioiden voisi sanoa siis olevan hienompi keino toteuttaa “kurkut silmille” -kikka.

Myös näissä silmänalusnaamioissa esiintyy niasiiniamidia kuten Verson seerumissa. Niasiiniamidi parantaa ihon sävyä, joten silmien alla sen tehtävä on vähentää tummuutta. Kofeiini edistää ihossa pintaverenkiertoa, joten silmänalusiho näyttää nopeasti paremman sävyiseltä ja virkeämmältä. Kamomilla ja aloe vera kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa. Silmänalusnaamiot ovat erinomaiset flunssan jälkeen, mutta toimivat hyvin jokaisena väsyneenä aamuna. Naamioiden annetaan vaikuttaa silmänympärysiholla 10-15 minuuttia. Ihoa ei tarvitse huuhdella naamion jälkeen vaan ylimääräinen seerumi painellaan ihoon sormin. Päälle voi levittää oman silmänympärysvoiteen normaalisti.

*PR Sample

photos & words Eevis Liedes