VALOKEILASSA KASVOSUIHKEET

Kasvovesi on jokaisen ihotyypin pelastus riittävän kosteutuksen tavoittelussa. Helpoin kasvovesi kulkee suihkeen muodossa.

DSCF1553.jpg

Sisältää alennuskoodin

Kuivaa, pintakuivaa tai kosteusköyhää ihoa (ihoa, jossa on liian vähän vettä) ei maagisesti hoideta vain yhdellä rasvapurkilla. Avain onneen ei myöskään löydy mahdollisimman paksusta voiteesta. Pahimmillaan täyteläinen voide jää ihon pinnalle pyörimään ja aiheuttaa ihon kiiltelyä ja meikin rullaantumista paikoiltaan. Avain ihon tehokkaassa kosteutuksessa on ohuissa kerroksissa.

Iho tarvitsee hoitotuotteilta kahdenlaista kosteutusta, joista englanniksi käytetään eroa paremmin kuvaavia sanoja; hydrating ja moisturising. Hydration viittaa ihon vesikosteutukseen eli nesteytykseen ja moisturisation enemmänkin ihon ravitsemiseen. Kaikki ihotyypit eivät välttämättä tarvitse ravitsevia tuotteita ympäri vuoden, mutta kaikki ihotyypit tarvitsevat nesteyttäviä tuotteita. Etenkin talvella.

Kasvovesi on avainasemassa ihon nesteytyksessä. Kasvovedellä en tarkoita nyt ihon puhdistukseen käytettävää misellivettä vaan ihoa kosteuttavaa hoitotuotetta, jolla on purkin kyljessä monta nimeä. Yleisimpiä ovat toner tai essence ja usein kasvoveden ja hoitoveden nimet näkyvät nekin sekaisin. Kasvoveden, hoitoveden, tonerin ja essencen idea on sama: kosteuttaa ihoa ensimmäisenä hoitotuotteena ihonhoitorutiinissa. Ohut kasvovesi läpäisee ihon suojakerroksen nopeasti ja imeytyy syvälle. Se tasapainottaa ihoa ja palauttaa ihon pH-arvon takaisin happamaksi pesun jälkeen. Lisäksi se toimii muiden hoitotuotteiden “välittäjänä” - muut ihonhoitotuotteesi imeytyvät ihoon paremmin ja nopeammin kasvoveden avulla.

Kasvoveden käytön huomaa ihossa nopeasti. Olen lukuisia kertoja todistanut kuinka pintakuivuus, sameus, harmaus, punoitus ja ihon ärtyneisyys ovat pikkuhiljaa kadonneet vinkattuani kohteelleni kasvoveden käytöstä. Kasvovesi tasapainottaa ihon toimintaa. Iho on tasaisemman sävyinen, pehmeämpi ja kuulaampi säännöllisesti kasvovettä käytettäessä. Yleensä se ihasteltu maaginen hehku kasvoilla on säännöllisen kasvoveden käytön ansiota.

DSCF1581.jpg

Kasvovesi voi olla kämmenille annosteltavassa pullossa tai suihkeen muodossa. Suihke on ehkä nopeampi annostella kasvoille ja sopii myös ihon raikastamiseen kesken päivän, mutta muuten tuotteissa ei yleensä juurikaan ole eroja. Hieman paksummat kasvovedet pakataan yleensä kaadettaviin pulloihin, koska neste ei välttämättä kulje suihkepään läpi yhtä helposti.

Näin käytät kasvosuihketta: Suihkuta kasvosuihketta kasvoillesi noin kolme kertaa, liikuttaen pulloa oikealta vasemmalle. Voit kääntää päätä suihkausten tahdissa; ensin suihkaus oikealle, sitten kasvojen keskelle ja lopuksi vasemmalle. Painele kasvovesi kämmenin suihkausten jälkeen vielä syvemmälle ihoon. Painallus imeyttää tuotteen kasvojen ihoon tehokkaammin ja käsien lämpö parantaa kasvoveden imeytymistä. Toista suihkuttelu uudelleen jos ihosi tuntuu vielä kiristelevän kuivalta. Itse saatan suihkuttaa ja painella kasvovettä kasvoille jopa kolme kierrosta.

Neljä tämän hetken suosikkiani:

Bybi Beauty Mega Mist - Mega Mistin pohjana ovat ruusun, appelsiininkukan ja melissan kukkaisvedet. Kosteuttavien kukkaisvesien lisäksi pullossa on runsas annos hyaluronihappoa, jota löytyy ihostamme myös luonnostaan. Hyaluronihappo lisää ihon kimmoisuutta ja vilkastuttaa kollageenintuotantoa. Se sitoo kosteutta itseensä tehokkaasti, joten kerrosta hyaluronihapposuihkeen päälle talvisin vaikka kasvoöljy, jotta kosteus sitoutuu ja säilyy ihossa parhaiten.

Lovely Day Hyaluron + Bloom* - Hibiskuksen kukkauutetta, hyaluronihappoa, aloe vera-geeliä ja kamomillavettä sisältävä kasvovesi on supertehokas ihon kosteuttaja. Suihke on erinomainen myös talvesta ärtyneelle iholle, sillä sen ainesosat rauhoittavat ihoa. Hellävaraiset PHA-hapot kirkastavat ja uudistavat ihoa, joten suihke soveltuu hyvin myös epäpuhtauksia tuottavalle tai rasvoittuvalle iholle.

DSCF1563.jpg

Esse Sensitive Toner - Etelä-Afrikkalaisen Essen ajatus perustuu ihon mikrobiomiin; jotta ihosi olisi terve ja tasapainoinen, tarvitsee se pinnalleen monipuolisesti hyvä bakteereita. Terve mikrobipopulaatio suojaa ihoa taudeilta ja tukee ihon normaalia aineenvaihduntaa. Essen Sensitive -linja on omalle iholleni se tutuin sarjan hoitolinjoista. Essen kasvoveden päätehtävänä on palauttaa ihon pH-arvo tasolle 4.5, joka on suositeltava pH-arvo hyödyllisten mikrobien kasvulle ihossa. Suihkeen vaikutukset näkee ihossa sen tasapainoisuudessa. Ihon sävy on tasaisempi, mutta ihon toiminnot tasapainottuvat myös. Esimerkiksi epäpuhtauksiin tai hormonaalisiin räjähtelyihin kasvovesi soveltuu erinomaisen hyvin ihoa rauhoittaen.

Kora Organics Energizing Citrus Mist* - Ihoa, kehoa ja mieltä virkistävä kasvosuihke, joka samalla kosteuttaa ihoa. Sitruunaruohon ja mandariinin eteeriset öljyt hellivät niin ihoa kuin mieltäkin. Iholla öljyillä on heleyttävä vaikutus, mielessä virkistävä. Olo tuntuu heti pirteämmältä suihkuttelun jälkeen, siksi suihke on suosikkini aamuisin tai työpöydälläni päivän mittaan tehtävään suihkutteluun. Noni-hedelmän uute kirkastaa ihoa ja aloe vera kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa.

Koodilla EEVIS25 saat -25% alennuksen BYBI BEAUTYN valikoimasta osoitteesta bybi.com. Alennuskoodi on voimassa 31.8.2019 asti. Alennus ei koske tuotepakkauksia.

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample