SEERUMIOPAS ERI IHOTYYPEILLE

Neljä tehokasta seerumia erilaisille ihotyypeille, erilaisiin tarpeisiin.

DSCF0516.jpg

Kosteuttava seerumi kaikille ihotyypeille:

The Ordinary Marine Hyaluronics

Yhdellä lauseella: Edullinen ja tehokas, tällä et voi mennä pieleen.

The Ordinary sopii hyvin sinulle, joka haluat tehokkaita (jopa hifisteleviä) ihonhoitotuotteita, jotka eivät maksa liikaa. Sarjan tuotteet on ulkoisesti riisuttu kaikesta ylimääräisestä; pullot ovat kaikki samannäköisiä ja tuotteet on nimetty lähinnä sisältämiensä raaka-aineiden mukaan. Kaikki panostus löytyy pullojen sisällöstä. Merkki on erityisen tunnettu erilaisista hapoilla ihoa kuorivista seerumeista ja naamioista, mutta brändi hifistelee myös retinoideilla, peptideillä ja antioksidanteilla. Tuotteita käyttääkseen ei tarvitse olla kosmetiikan suurtietäjä, kaikkiin tuotteisiin on annettu hyvät käyttöohjeet. Brändin puoleen kannattaa kuitenkin kääntyä erityisesti silloin kun kaipaa tehokasta ja tiettyyn ihohaasteeseen pureutuvaa tuotetta. Nykyään The Ordinarya saa Suomesta Stockmannilta.

The Ordinaryn Marine Hyaluronics on vesimäinen ohut seerumi, joka lisätään puhtaille kasvoille ennen kosteusvoidetta. Se soveltuu hyvin kaikille ihotyypeille. Rasvoittuvaa ihoa se ei tee kiiltäväksi, koska se ei sisällä öljyjä ja kuivalle tai pintakuivalle iholle se tarjoaa nopean avun kiristelyyn. Normaali ja sekaiho hyötyvät siinä aivan yhtä lailla. Erityisesti tammikuussa pakkasen vaihdellessa päivittäin jopa huimasti, on kosteuttava seerumi tervetullut lisä jokaisen iholle.

Seerumi sisältää merestä peräisin olevia kosteuttavia komponentteja, jotka sitovat kosteuden ihoon. Iho pysyy kosteutettuna pidempään ja kevyt koostumus takaa ainesosien imeytymisen syvälle ihoon. Kun seerumin on ottanut käyttöön, huomaa ihon pehmentyvän ja kirkastuvan riittävän kosteustasapainon merkiksi nopeasti.

Hajusteeton ja väriaineeton seerumi voi hyvin soveltua myös allergiselle tai herkistyneelle iholle. Ohut seerumi tarjoaa helpotusta mihin tahansa kuivuudesta johtuvaan vaivaan; ihon punoitukseen, kiristelyyn ja jopa hilseilyyn.

Tasapainottava seerumi epäpuhtauksille:

Evolve Organic Rainforest Rescue Blemish Serum

Yhdellä lauseella: Edullista ja toimivaa luonnonkosmetiikkaa.

Evolve Organicin tuotteet sopivat nekin kohtuulliseen budjettiin, mutta näissä pulloissa rahoillaan saa luonnonkosmetiikkaa, joka valmistetaan pienissä erissä Englannissa. Usea sarjan tuote on vegaaninen, jos se on sinulle tärkeää, ja monissa tuotteissa on maltillinen tuoksu, joten ne sopivat myös tuoksuherkille.

Epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle tehdään usein melko kuivattavia tuotteita, mutta Evolven Rainforest Rescue Blemish -seerumi ei riisu iholta liikaa omaa rasvaa. Seerumi tasapainottaa talintuotantoa, jolloin näppylöiden ja epäpuhtauksien määrä vähenee. Iho kiiltelee vähemmän päivän aikana sillä seerumi säännöstelee talineritystä koko päivän. Iho tuntuu raikkaalta ja säilyy mattaisena pitkään.

Seerumin copaibaöljy kosteuttaa ja ravitsee ihoa, joten iho ei pääse kuivumaan. Seerumissa oleva pajunkuoriuute kuorii ihoa sisältämänsä salisyylihapon avulla. Salisyylihappo puhdistaa ihoa syvemmältä ja ehkäisee erityisesti mustapäiden ja epäpuhtauksien syntyä. Happo auttaa avaamaan ihohuokosia, jolloin epäpuhtaudet puhdistuvat tehokkaasti ja paranevat nopeammin. Salisyylihappoa kannattaakin suosia tuotteissaan jos iho on taipuvainen finneihin tai mustapäihin. Myös osittain rasvoittuva sekaiho hyötyy Blemish Serumista vaikka paikoitellen tai kuuriluontoisesti käytettynä.

DSCF0556.jpg

Hyvä yleisseerumi kaupunkioloihin:

Frantsila Herbfarm Anti-Pollution Facial Serum*

Yhdellä lauseella: Kotimaisen perheyrityksen yrtteihin pohjautuvaa luonnonkosmetiikkaa.

Frantsila on suomalainen perheyritys, joka on viljellyt luomulaatuisia yrttejä tilallaan 70-luvulta asti. Yrtteihin pohjautuvat tuotteet ovat siis täysin luonnollisia ja luomulaatuisia hoitotuotteita, joista suurimmassa osassa on vieläpä aromaterapeuttisia ominaisuuksia. Suomessa on siis osattu kokonaisvaltainen kauneudenhoito jo pitkään.

Anti-Pollution Facial Serum on päivittäiseen käyttöön tarkoitettu, runsaasti ihoa suojaavia antioksidantteja sisältävä seerumi. Antioksidantit suojaavat ihoa vapailta happiradikaaleilta, joita ihomme joutuu torjumaan erityisesti kaupunkioloissa saasteiden keskellä. Antioksidantit myös vahvistavat soluja ja estävät niitä ennenaikaista vanhenemista. Tässä seerumissa antioksidantit saadaan mustikka- ja ratamouutteista.

Seerumi on erinomainen tuote myös ikääntyneelle iholle, mutta soveltuu kuivan ihon hoitotuotteeksi monen ikäisille. Moringanöljy kosteuttaa ihoa ja luo ihon pinnalle luonnollisen kosteuskalvon, joka estää kosteuden haihtumista iholta. Moringaöljyn muodostama kalvo myös estää haitallisten hiukkasten imeytymistä iholle. Kyseessä on siis jokaisen kaupunkiasujan luottoseerumi.

Ihoa uudistava seerumi:

Verso Super Facial Serum with Retinol 8*

Yhdellä lauseella: Vaatii panostusta lompakolta, mutta saa ihossa aikaan selkeän eron!

Tammikuun äärimmäisissä sääolosuhteissa ihon pinnassa voi huomata muutoksia. Iho saattaa olla epätasaisempi kuin yleensä ja pinnalle voi ilmaantua kuivia pieniä näppyjä. Kuivuessaan iho paljastaa herkästi myös juonteet ja muuttuu sameammaksi väriltään. Kaikkiin näihin vaivoihin pureutuu tehokkaasti A-vitamiinin johdannainen retinoli.

Retinoli on yksi tehokkaimmin ihoa uudistavista ainesosista. Sen vaikutukset ihon vanhenemisen ehkäisyyn on tunnustettu jopa lääketieteessä. Retinoli stimuloi kollageenin muodostumista, parantaa hiussuoniston toimintaa ja kiihdyttää solujen aineenvaihduntaa.

Joskus iho tarvitsee hetken tottuakseen retinoliin. Retinoli voi aiheuttaa ihossa ensin näppyjä, punoitusta tai kiristelyä, mutta säännöllisessä käytössä haittavaikutukset häviävät nopeasti. Joillekin näitä sivuoireita ei edes tule. Myynnissä on retinolipitoisuuksiltaan vaihtelevia tuotteita, joten kokeilun voi halutessaan aloittaa miedommastakin voiteesta.

Ruotsalaisen Verson Super Facial Serum on retinoliseerumi vailla vertaa. Seerumin teho perustuu suureen pitoisuuteen Retinol 8-valmistetta, joka on vaikutuksiltaan kahdeksan kertaa tehokkaampaa kuin tavallinen retinoli. En kuitenkaan itse kuivaihoisena kolmekymppisenä koe seerumia liian voimakkaaksi, eli seerumi soveltuu monelle. Yleinen suositus kuitenkin on, että retinolin käyttö kannattaa aloittaa vasta noin 25-vuotiaana. Ihossa huomaa selkeän eron tasaisuudessa, kirkkaudessa ja sävyssä säännöllisen käytön jälkeen. Retinoli soveltuu kaikille ihotyypeille.

*PR Sample

words & photos Eevis Liedes