TALVEN LUOTTOTUOTTEET VARTALOLLE

Tammikuu tuntui iholleni melkeinpä vuoden mittaiselta puristukselta. Näillä tuotteilla kuitenkin selvisin.

DSCF1418.jpg

Talvi todella tuntuu ihossa ja jostain syystä vaikuttaa siltä, että joka vuosi iho reagoi talveen yhä voimakkaammin. Sitä kiristää, kutiaa ja suihkussa käyminen kestää tuplasti suihkun jälkeisen ihonhoidon vuoksi. Kasvojen ihon hoitamisen muistaa aamuin illoin, mutta jostain syystä vartalon kohdalla mutkat menevät useammin suoraksi. Vartalolla olisi kuitenkin hyvä muistaa ihan samat hoito-ohjeet kuin kasvoillakin; kuorinta ja useampi kerros kosteutta on kaiken perusta.

PARAS VARTALOKUORINTA: Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling*

Kuorinta on tärkeässä roolissa ihon kuivuessa; kun kuollut ihosolukko saadaan irtoamaan ihon pinnalta, pääsevät kosteuttavat tuotteet imeytymään ihoon paremmin. Säännöllisellä kuorinnalla saat siis kaikista voiteistasi paremman hyödyn, niin kasvojen kuin vartalonkin iholla. Kuorinta myös kiihdyttää solujen uudistumisprosessia, parantaa ihon sävyä ja tekee sen pinnasta tasaisemman.

Skin Treatin vartalokuorinta kuorii ihoa sekä entsyymien että mekaanisten rakeiden avulla. AHA-hapot uudistavat ja kirkastavat ihoa sekä irroittavat kuollutta ihosolukkoa. Rakeet auttavat ihosolukon irrottamisessa ja pehmentävät ihon pintaa. Menetelmät tukevat toistensa vaikutusta ja lopputuloksena onkin aivan ihanan pehmeä ja kuulas vartalon iho.

Kuorintavoide levitetään kostealle iholle pyörittelevin liikkein ja annetaan vaikuttaa enintään 2 minuuttia. Se on erinomainen tuote esimerkiksi hiustenpesun yhteyteen muutaman kerran viikossa.

DSCF1419.jpg

PARAS VARTALOÖLJY: Haut-Ségala Slimming and Toning Bodyoil

Myös vartalolla kosteutta voi kerrostaa kuten kasvoilla esimerkiksi voiteita ja öljyjä yhdistelemällä. Vartaloon käytettävien tuotteiden kohdalla pätee sama sääntö kuin kasvoilla, levitysjärjestys kulkee aina ohuemmasta paksumpaan.

Kulutan Mossan ravitsevaa vartalovoidetta talviaikaan purkkitolkulla. Se ei kuitenkaan yksinään riitä hoitamaan ihoani vaikka todella hyvä perusvoide onkin. Voiteen jälkeen levitän iholle Haut-Ségalan kiinteyttävää vartaloöljyä, joka entisestään ravitsee ihoa. Öljyn aktiiviset ainesosat ovat päivänkakkaraöljy sekä sitruunan ja greipin eteeriset öljyt. Öljy levittyy pehmeästi eikä jää ihon pinnalle tahmeaksi.

Pidän öljystä erityisesti jaloissa ja lantion alueella sekä alaselässä. Öljy lupaa kiinteyttää ihoa ja nopeuttaa kovettuneiden rasvasolujen tyhjenemistä pehmentäen ja tasoittaen ihon pintaa. Ehkä tuotteen voisi siis rinnastaa selluliittivoiteiseen. Oma suhtautumiseni kyseisiin voiteisiin on kuitenkin aika neutraali. Selluliittituotteiden käytössä harvoin huomaa voimakasta eroa aiempaan muutamassa viikossa, mutta käyttämättömyyden sen sijaan voi huomata. Itse olen siis aina tyytyväisenä tarttunut kiinteyttä lupaavaan purkkiin ajatellen, ettei lisäkiinteydestä varmaan haittaakaan ole.

DSCF1427.jpg

PARAS VARTALOVOI: Flow Cosmetics Repairing Calendula All Round Cream

Suomalaisen Flow kosmetiikan tuotteet valmistetaan kaikki Riihimäen tehtaalla, joten kyseessä on laadukasta, kotimaista ja lähellä tuotettua luonnonkosmetiikkaa. Jo näitä arvoja tekee mieli tukea ja sitten purkkiin tarttuessa tajunnan räjäyttävät vielä superihanat tuotteet.

Yksi merkin ehdottomista lemppareistani on ihoa korjaava kehäkukka vartalovoi. Täyteläinen voide soveltuu tehohoidoksi erityisen kuiville ihoalueille. Se rauhoittaa heti kuivan ja kutiavan ihon ja tarjoaa sille suojaavan voidekerroksen. Sheavoi ja kehäkukka ovat tuotteen hoitavat raaka-aineet ja ihanan raikkaan tuoksun tekevät appelsiinin, inkiväärin, sitruunan ja teepuun eteeriset öljyt.

Voide sopii hyvin esimerkiksi käsille ja jaloille; kuivat käntäpaat ja halkeilevat kynsinauhat eivät kauaa ole ongelma. Näin kuivimpina talvikausina olen kuitenkin levitellyt voidetta myös sääriin, selkään ja kyynärpäihin. Paksua voidetta on hieman hitaampi levitellä, mutta koostumus muuttuu ihon lämmöstä pehmeämmäksi ja levittyy yllättävän helposti.


*PR Sample

words & photos: Eevis Liedes