HELEÄN IHON LUOTTOTUOTTEET

Heleän kuulaaseen ihoon riittää kolmen tuotteen kombo. Avainasemassa ovat hoitovesi, seerumi ja kosteusvoide.

DSCF9970.jpg

Tammikuu on tunnetusti kuukausi, jolloin moni huomaa ihonsa oireilevan kuivana. Kuivuus voi ilmetä hyvinkin selkeästi; kuivina laikkuina, hilseilynä ja punoituksena. Kuivuutta ilmenee ihossa myös hienovaraisemmin. Jos iho näyttää sameammalta ja siitä puuttuu kirkkaus ja heleys, on ihon kosteustasapainossa yleensä vikaa. Kuivat pienet juonteet ovat nekin merkki kuivuudesta. Kosteutettu iho on aina paremman värinen, tasaisempi ja kimmoisampi.

Talvella panostamme usein kasvoöljyihin ja täyteläisempiin voiteisiin. Ja hyvä niin, iho kaipaa paksummilta rasvoilta saamaansa suojaa kylmästä viimasta selviytyäkseen. Öljyt ja rasvat ravitsevat ja vahvistavat ihoa kylmässä säässä ja ovat tärkeässä osassa ihon säilymisessä tasaisena ja terveenä. Mutta vaikka kuinka lotraisi aamuin illoin öljyn ja täyteläisen rasvan kanssa, iho voi silti olla kuiva ja kosteusköyhä. Kosteutta janoaa jokainen ihotyyppi, rasvaa välttämättä ei. Ihon kosteustasapainoa ei mitata ihon kiiltelyllä päivän mittaan vaan erityisesti ihon kirkkautena, kimmoisuutena ja tasaisuutena.

Monien kohdalla vain yhdestä tuotteesta ei ihon riittävässä kosteuttamisessa ole apua. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kylppärikaappiin tarvitsee ostaa nyt useita paniikkiratkaisuja. Ihon kosteutuksesta, erityisesti talvella, selviää helposti kolmen tuotteen ostoslistalla. Tärkeimpiä tuotteita ovat hoitovesi, seerumi ja kosteusvoide. Näiden tuotteiden raaka-aineet ja koostumukset ovat erilaiset ja yhdessä käytettynä ne tukevat toinen toistensa vaikutuksia. Kosteutta on siis tärkeää saada muutamassa eri muodossa.

Ohut hoitovesi annostellaan puhtaille kasvoille ensimmäisenä. Vesimäinen koostumus läpäisee ihon nopeasti ja tehokkaasti, jolloin hoitoveden pienimolekyyliset kosteuttavat ainesosat imeytyvät ihossa syvälle. Indie Leen CoQ-10 Toner on tehokas kosteuttava hoitovesi kaikille ihotyypeille. Sen CoQ-10 -yhdiste kosteuttaa ihoa ja auttaa ihoa säilyttämään kosteuden. Kiristävän kuiva ihokin saa tästä hoitovedestä hyvän avun. Hoitovedessä on myös hyaluronihappoa, jota kannattaa kaikissa kosteuttavissa tuotteissa suosia, sillä se on yksi ihoa parhaiten kosteuttavista raaka-aineista. Hoitoveden aloe vera, kamomilla ja kurkku-uute rauhoittavat ihoa ja vähentävät punoitusta.

Hoitovesi kannattaa annostella suoraan kämmenille ja painella sitten suoraan kasvoille. Myös vanulappua voi käyttää halutessaan, mutta silloin tuotetta menee hieman hukkaan. Hoitoveden paikka on aina ennen muita ihonhoitotuotteita. Se auttaa muita hoitotuotteitasi imeytymään iholle nopeammin ja paremmin. Se ikäänkuin johdattaa muut hoitotuotteesi tehokkaammin ja nopeammin perille. Hoitoveden ansiosta huomaat esimerkiksi kasvoöljysi imeytyvän kasvoillesi nopeammin eikä öljy jää enää ihon pinnalle liukastelemaan ja rullaamaan meikkivoidetta paikoiltaan. Hoitovettä olisi hyvä käyttää aamuin illoin.

DSCF9984.jpg

Hoitovettä olisi hyvä seurata seerumi. Seerumi kannattaa valita oman ihotyypin mukaan ja vastaamaan jotain tiettyä ihosi tarvetta. Esimerkiksi S5 -sarjan Illuminate Serum* sisältää paljon antioksidantteja, jotka vahvistavat ja suojaavat ihoa. Jos kaipaat ihoosi kirkkautta ja tasaisempaa sävyä, on tämä seerumi kokeilemisen arvoinen. Seerumin tulisi vaalentaa pigmenttimuutoksia, mutta se myös ehkäisee niiden syntyä. Pigmenttimuutoksia ehkäisevät tuotteet ovat erinomainen ja paras keino suojautua pysyviltä pigmenttimuutoksilta, jos huomaa oman ihonsa olevan taipuvainen pigmenttihäiriöille. Seerumi on sekoitus seitsemää erilaista alppikasvia, maca-jauhetta, papaijaentsyymiä ja C-vitamiinia. Pulloon on siis pakattu kaikki mahdolliset ihon kirkastuskeinot. S5 -sarjan takana ovat samat luojat kuin ihanan luonnonkosmetiikkasarja Evolve Organicin. Ilokseni huomasin, että myös tästä uudesta sarjasta löysin heti suosikkeja.

Vasta hoitoveden ja seerumin jälkeen on kosteusvoiteen vuoro. Vaikka tuotteita tuntuu kerrostaneensa kasvoille tässä vaiheessa jo useampia, on jokaisen tuotteen koostumus sen verran kevyt, että tuotteet imeytyvät iholle hyvin. Loppuvuodesta 2018 kotimaisille luonnonkosmetiikkamarkkinoille ilmestyneen brändin Henua Organicsin Recharging Moisturizer* on kevyt, mutta tehokas kosteusvoide. Se sisältää kosteuttavaa koivun mahlaa, kollageenin tuotantoa edistävää havupuu-uutetta ja ihoa korjaavaan tyrniöljyä. Koostumus voiteessa on silkkisen hieno. Voide viimeistelee ihon kosteutuksen hyvin ja soveltuu erinomaisesti meikin alle. Yökäytössä erityisesti näin tammikuussa kannattaa silti suosia hivenen täyteläisempää voidetta.

*PR Sample

words & photos Eevis Liedes