TUMMIEN SILMÄNALUSTEN NEUTRALOIJAT

TUMMIEN SILMÄNALUSTEN NEUTRALOIJAT

Neutraloija neutraloi tummat silmänaluset piiloon, jos peitevoide ei yksinään riitä.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Kevään valo vain lisääntyy ja iholtaan voi kirkkaassa kevätvalossa bongata kaikenlaista uutta mihin ei pimeimpään vuodenaikaan olekaan niin kiinnittänyt huomiota. Keväisin myös allergia ja katupöly koettelee ihoamme, lisääntyvä valo saattaa hieman häiritä yöunia tai muuten vaan voi tuntua siltä, että iho tarvitsee enemmän avustusta kirkastukseen kun tavallisesti. Silmänalusihokaan ei ole immuunni keväisin monelle meistä ilmeneville ihohaasteille. Etenkin omat tummat silmänaluseni tummuvat juuri tähän aikaan vuodesta. Jos haluat eroon tummista silmänalusista, kannattaa tarttua peitevoiteen lisäksi hyvään neutraloivaan voiteeseen.

Mikä ero on neutraloijalla ja peitevoiteella?

Corrector vai concealer - neutraloija vai peitevoide? Mikä näiden ero on? Aina tuotteen nimi ei kerro totuutta, sillä peitevoiteet on voitu nimetä korjaaviksi ja toisaalta selvästi neutralointiin tarkoitetut värit peitevoiteiksi. Mutta, tässä artikkelissa esittelen nimenomaan neutralointiin sopivia tuotteita.

Neutraloijan ja peitevoiteen erottaa yleensä siitä, että neutraloiva tuote ei ole ihon sävyinen vaan selvästi suunniteltu jonkun värin neutralointiin eli häivyttämiseen. Neutralointi tapahtuu vastavärejä hyödyntäen ja neutraloivat tuotteet voivat olla siis selvästi ihon sävyistä eroavia, esimerkiksi keltaisia, oransseja, punaisia tai jopa vihreitä. Peitevoide taas aina sopii ihosi ja meikkivoiteesi sävyyn sellaisenaan.

Neutraloija tarvitsee yleensä päälleen kerroksen peitevoidetta, jotta se sulautuu saumattomasti ihoon. Neutraloijan ja peitevoiteen kerrostamisesta hyötyy erityisesti sillon kun tummuus silmien alla on voimakasta. Neutraloija levitetään iholle ensimmäisenä ja peitevoide sen päälle. Neutraloija ei monesti sovi muualle kasvojen iholla kuin silmien alle ja ympärille - ellei kyseessä ole vihreä neutraloija punaisuuden poistamiseen.

MIKÄ SÄVY NEUTRALOIJASTA KANNATTAA VALITA?

Oranssiin taittavat ja persikkaiset sävyt neutraloivat eli häivyttävät ruskeita ja vihertäviä tummuuden sävyjä silmien alla. Jos tummuus silmiesi alla näyttää luonnonvalossa ruskealta tai siinä on vihertäviä sävyjä, tartu silloin enemmän persikkaiseen tai selvästi oranssiin taipuvaan peitevoiteeseen.

Vaaleanpunaiset sävyt sen sijaan neutraloivat hyvin violettina läpikuultavia tummuuden sävyjä. Tartu siis selvästi vaaleanpunaiseen tai punertavaan sävyyn jos tummuus silmiesi alla on violettiin viittaavaa.

Persikan ja vaaleanpunaisen yhdistelmät toimivat parhaiten jos tummuus silmien alla on sinertävää. Sinisen vastaväri on oranssi, joten myös oranssiset sävyt voivat toimia, mutta totuus on, että tummuus ei kenelläkään ilmene pelkästään sinisenä silmien alla, joten neutraloijankaan ei tarvitse olla puhtaan oranssi. Monella vaaleaihoisella on silmien ympärillä olevassa tummuudessa sinertäviä vivahteita ja silloin voi vapaammin kokeilla sekä persikkaisia että vaaleanpunaisia korjaavia voiteita, sillä molemmista on todennäköisesti hyötyä.

Ruskealla ja tummalla ihonsävyllä neutralointiin parhaiten sopivat selvästi keltaiset, oranssit ja jopa punaiset sävyt riippuen ihon omasta syvyydestä. Bobbi Brownilla ja MACilla on erinomaisia neutralointivoiteita myös ruskealle ja tummalle iholle. Kurkkaa esimerkiksi tämä MACin Conceal & Correct -paletti.

Olet saattanut törmätä myös keltaiseen neutralointiväriin. Keltainen neutraloija kirkastaa tummaa silmänalusihoa tehokkaasti ja sopii violettiin taittavan tummuuden peittämiseen hyvin. Se tuo parhaimmassa tapauksessa iholle myös paljon valoa. Tuotteen täytyy kuitenkin olla todella pigmenttinen, jotta violetti sävy neutraloituu ja toisaalta keltainen täytyy häivyttää todella huolellisesti, jotta se sulautuu muuhun meikkiin. Itse suosin ja suosittelen omaan kotikäyttöön mahdollisimman helposti iholle sekoittuvia neutralointivärejä, etenkin jos meikkaamiseen ja neutraloijan häivyttämiseen iholle ei halua tai jaksa käyttää paljon aikaa. Useimmiten ja helpoimmin ihon sävyyn häivyttyvät persikan ja vaaleanpunaisen sävyt.

Se miten tummuus näkyy ihossasi johtuu ihosi pohjasävystä. Monella meistä tummuudessa on kaikkia yllä mainittuja sävyjä sekaisin (esimerkiksi allekirjoittaneella on juuri näin) silloin voit valita persikkaisten ja vaaleanpunaisten sävyjen välillä, sillä saat neutraloitua kuitenkin suurimman osan tummuudesta. Katso tummia silmänalusiasi hyvässä päivänvalossa ja luonnonvalossa, ikkunan edessä. Kirkkaan kevätpäivän valo on armoton ja löydät varmasti suunnan sinulle parhaiten sopivan sävyn valintaan.

NÄIN KÄYTÄT NEUTRALOIJAA JA PEITEVOIDETTA

Lisää neutraloivaa voidetta niille alueille silmien alle tai ympärille, jotka ovat ne kaikista tummimmat. Et siis välttämättä tarvitse tuotetta koko silmänympärysalueelle. Suosin neutraloijaa yleensä silmän alla olevassa kuopassa, jos se on kaikista tummin. Myös yleensä silmän sisänurkka ja monilla myös ulkonurkka hyötyvät neutraloijasta.

Annostelun suhteen aloita maltillisesti. Yleensä peitevoidetta lisätään enemmän kuin neutraloivaa voidetta, mutta jokaisen tilanne on erilainen. Jos kerrostat neutralointivoiteen ja peitevoiteen päällekäin, käytä sivellintä. Sormin levität voiteet epätasaisesti ja helposti liian paksuksi kerrokseksi joka kerääntyy päivän aikana juonteisiin. Sormin myös poistat edellistä kerrosta helpommin, jolloin et saa yhtä hyvää lopputulosta ja peittävyyttä.

BOBBI BROWN CORRECTOR

Bobbi Brownin neutraloija on yksi omista pitkäaikaisista suosikeistani. Sävyvalikoima on todella runsas, vaihtoehtoja on hyvin paljon joten jokaiselle varmasti löytyy sopivin. Sävyt on jaettu selvästi kahteen eri pohjasävyyn - vaaleanpunaiseen ja persikkaiseen. Omalle ihonsävylleni parhaiten sopivat Light Bisque ja Light to Medium Bisque. Sävyt joiden nimessä on Bisque ovat vaaleanpunapohjaisia ja kulkevat vaaleammasta tummempaan. Peach nimiset ovat persikkaisempia ja niissä myös vaihtoehtoja on vaaleasta tummaan.

Bobbin neutraloiva voide on sopivan täyteläinen, mutta melko tiivis ja levittyy parhaiten siveltimellä. Voide on todella riittoisaa ja jos sitä annostelee liikaa, se voi herkästi kerääntyä juonteisiin. Aloita siis maltillisesti ja lisää tarvittaessa. Voide asettuu hyvin iholle ja näyttää luonnollisen mattaiselta iholla.

SMASHBOX X BECCA UNDER EYE BRIGHTENING CORRECTOR *

Yksi kulttimainetta nauttivista neutraloijista on Beccan neutraloija. Becca sarjan osti Smashbox ja merkki säilytti muutaman Beccan ikonisen tuotteen, tämä Corrector on niistä yksi. Neutraloijan koostumus on todella voidemainen ja se levittyy helposti. Todella pieni nokare riittää, eli kiinnitä huomiota annosteluun. Riippuen päälle levitettävän peitevoiteen koostumuksesta, saatat tarvita puuterin vielä kiinnittämiseen. Sävyjä on ainakin Kicksin valikoimassa yhteensä neljä. Vaalein sävy on selvästi vaaleanpunainen, sillä vaalealla iholla tummuus näyttäytyy hyvin usein violettiin taittavana. Medium on jo selvästi persikkaisempi ja Medium/Dark oranssimpi.

ABSOLUTION LE MULTI CORRECTEUR *

Absolutionin Correcteur on hyvä esimerkki tuotteesta, joka on nimetty korjaavaksi voiteeksi, mutta valikoiman monia sävyjä voi käyttää yksinään. Esimerkiksi sävy 02 sopii minulle sellaisenaan peitevoiteen tapaan. Myös sävyt 01 ja 03 ovat peitevoiteen sävyiksi mietittyjä vaihtoehtoja. Kuitenkin sävy 10 on selvästi neutralointiin tarkoitettu oranssin sävy, joka vaatii peitevoiteen rinnalleen.

Täyteläinen voide on hyvin pigmenttistä ja ihanan voidemaista. Se sopii hyvin kuivalle iholle, mutta jättää jälkeensä sen verran kuulaan pinnan, että kevyt puuterointi voi olla paikallaan. Anna peitevoiteen kuitenkin asettua ennen kuin puuteroit sen! Luonnonkosmetiikan riveihin kuuluvan Absolutionin peitevoiteessa on sen verran ihoa hoitavia vahoja sekä öljyjä, että niistä kannattaa ottaa ilo irti. Hoitavilla öljyillä ja vahoilla kestää hetki imeytyä ihoon.

LAURA MERCIER SECRET CAMOUFLAGE BRIGHTENING & CORRECT DUO

Laura Mercierin tuote on kaksipäinen kynä, jonka toisella puolella on neutraloiva korjausväri ja toisella puolella peitevoide. Laura Mercierin Secret Camouflage peitevoidetta ja neutraloijia löytyy varmasti jokaisen ammattimeikkaajan työvälineistä. Tuotteella on kulttimaine ja se sopii todella monelle. Sävyvalikoima on kattava ja tällä saa jokaisen iholta häivytettyä ei-toivottuja sävyjä.

Salaisuus tämän tuotteen kohdalla on sen levityksessä, pieni määrä riittää ja tuotetta kannattaa maltillisesti kerrostaa. Kuiva koostumus levittyy todella kauniisti esimerkiksi luomivärin häivyttämiseen sopivalla siveltimellä, sormella tai sienellä. Tämän tuotteen kanssa et tarvitse puuteria, sillä koostumus on sen verran kuiva jo luonnostaan.

Voiteita saa kynän lisäksi myös kahden sävyn paleteissa. Itselläni on kynästä käytössä sävy 2C. Neutraloiva puoli on enemmän persikkainen ja peitevoide melko lähellä korjaavaa väriä, mutta aavistuksen raikkaampi ja lähempänä ihonsävyä. Tässä puikossa neutraloiva sävy on sen verran sopiva ihon luonnolliseen sävyyn, että tarkkaa häivyttämistä ei tarvita.

PIXI CORRECTION CONCENTRATE

Pixin neutraloijasta on saatavilla kaksi sävyä, mutta suomen markkinoilla vain yksi Brightening Peach. Tämä sävy on sopinut todella monelle, sillä sen sekä vaaleanpunaisia että persikkaisia vivahteita sisältävä sävy neutraloi montaa eri tummuutta. Voide on koostumukseltaan tiivistä ja aika samankaltainen Bobbi Brownin voiteen kanssa. Se levittyy kuitenkin kivasti siveltimellä ja asettuu hyvin iholle. Lopputulos on luonnollisen mattainen eikä puuteria välttämättä tarvita.

COULEUR CARAMEL CORRECTEUR CONCEALER *

Absolutionin lisäksi luonnonkosmetiikan puolelta löytyy neutraloijista vaihtoehto myös Couleur Caramelilta. Myös tästä tuotteesta löytyy peitevoiteeksi sopivia sävyjä kuten omalle iholleni hyvin sopiva sävy 11. Sävy 08 taas on selvästi neutralointiin tarkoitettu, reippaasti oranssiin taittava sävy.

Voide on koostumukseltaan kevyttä ja levittyy hyvin. Se ei ole rasvainen vaan jää iholle luonnollisen mattaiseksi. Peitevoide pysyy paikallaan, mutta kiinnitä huomiota sen alle levittämäsi voiteen koostumukseen ja määrään.

Lue myös juttu suosikki peitevoiteistani.

 

RELATED POSTS


PARHAAT HEHKUVOITEET

PARHAAT HEHKUVOITEET

IHONHOIDON TRENDIKKÄITÄ RAAKA-AINEITA

IHONHOIDON TRENDIKKÄITÄ RAAKA-AINEITA