IHONHOIDON TRENDIKKÄITÄ RAAKA-AINEITA

IHONHOIDON TRENDIKKÄITÄ RAAKA-AINEITA

Ihonhoidossa trendiksi nousee usein yksittäisiä raaka-aineita. Tällä hetkellä kohistaan Cica-tuotteista ja sienistä ihonhoidossa.

Kaupallinen yhteistyö Djusie

Ihonhoidon yhtenä trendisuuntauksena on viime vuosina selvästi ollut keskittyminen yksittäisiin raaka-aineisiin. Tietyistä raaka-aineista tulee kiinnostavia vetonauloja tuotteille ja joskus jopa kokonaisille sarjoille. Mainitaan esimerkkinä vaikka hyaluronihappo, jonka tietää nykyään jo jokainen. Se kiinnitti nopeasti huomiomme (myös hyvän markkinoinnin vuoksi) ja nykyään välillä pelkän hyaluronihapon mainitseminen riittää meidät vakuuttumaan tuotteen erinomaisuudesta. Raaka-aine myy kokonaisen tuotteen hetkessä, sillä se tunnistetaan ja sen hyödyt ihonhoidossa tiedetään. Markkinoille nousee myös kokonaisia sarjoja, jotka luottavat tuotteissaan ja niiden markkinoinnissa yksittäisten raaka-aineiden vetovoimaan. Toisinaan sarjat yrittävät välillä nopeallakin tahdilla päästä mukaan raaka-aineen trendijunaan, sillä niin suuri vaikutus niillä on tällä hetkellä ihonhoitovalintoihimme. Ilmiö on todella mielenkiintoinen.

Raaka-ainevetoisuudessa hyvää on se, että kosmetiikan raaka-aineet tulevat meille yhä enemmän tutuiksi. Huonoa voi olla se, jos keskittyy liiaksi yksittäisiin raaka-aineisiin, sillä kyllä kokonaisuus on aina se, joka tuotteessa ratkaisee. Silti on mielenkiintoista seurata raaka-ainetrendejä ja huomata, että tuotteissa toistuu tietyllä hetkellä jokin yksittäinen tietty ainesosa. Tutkin mielenkiinnolla ihonhoitoon tulevia uusia raaka-aineita, samalla kun tutkin trendisuuntauksia ja kiinnostavia uusia tuotteita.

Ihonhoitotrendeistä mainittavaa on myös yksittäiset tuotteet ja niiden saama hypetys. Hoitonesteet ovat viime vuosina olleet erityisen trendikkäitä ja nykyään jo monen kylppärinkaapin vakiotuotteita. Näistä kahdesta trendistä pääsen aasinsiltana tämän artikkelin sankarituotteeseen.

Tiedättekö kun kosmetiikassa on sellaisia ikonisia tuotteita, joista sanotaan, että niitä myydään ympäri maailmaa x-määrä minuutissa? Ennustan Djusien Acid Bloom hoitonesteestä tällaista kulttiklassikkoa - ja kovaa vauhtia se onkin vakiinnuttamassa asemaansa. Acid Bloom täyttää monta tämän hetken trendikästä kriteeriä: se on ihoa uudistava, kirkastava ja todella tehokkaasti kosteuttava hoitoneste, joka tekee ihosta kuulaan mehukkaan.

Tehdään tässä artikkelissa syväsukellus hoitonesteen kahteen raaka-aineeseen, jotka ovat tällä hetkellä isoja trendejä raaka-ainemaailmassa. Tosin tiedän, että näitä ainesosia ei Djusien tuotteisiin ole valittu trendi edellä vaan mahdollisimman tehokkaan ihonhoidon näkökulmasta. Sen sijaan, että Djusie yrittäisi hypätä trendien jo liikkuvaan junaan, se tuntuu luovan niitä koko ajan itse.

Jos haluat lukea tarkemman esittelyn Djusiesta, löydät sen täältä. Djusien tuotteet näet tarkemmin käytössäni täällä.


RAAKA-AINETRENDI: ADAPTOGEENISET SIENET

Adaptogeeniset sienet ovat hurjaa tahtia kasvava raaka-ainetrendi kosmetiikassa. Adaptogeeni viittaa nimityksellään raaka-aineeseen, jolla on kyky sopeutua ja auttaa sopeutumaan muutoksiin sekä kyky tasapainottaa. Jos adaptogeenia ajatellaan ihon näkökulmasta, aika moni meistä hyötyy ainesosasta, joka tuo ihoon lisää tasapainoa ja kykyä sopeutua stressaaviin ajanjaksoihin tai ulkopuolelta tuleviin haasteisiin. Adptogeeniset sienet nousevat nyt esiin monissa tuotteissa.

Djusien Acid Bloom sisältää suomalaista reishi-uutetta eli lakkakääpää, joka on adaptogeeninen sieni. Djusien käyttämä reishi-uute viljellään luomuna Suomessa ja tuottaja on sieniuutteiden viljelyyn, uuttamiseen ja tutkimukseen erikoistunut yritys. Pelkkä sieniuute tuotteen INCIssä ei nimittäin vielä kerro aidosta tehokkuudesta ja laadusta. Uute halutaan valmistaa sienten itiöemistä, koska vaikuttavat aineet sijaitsevat siellä. Tavanomaisin metodein ei vaikuttavia aineita saada kerättyä talteen vaan tekijänä täytyy olla aiheeseen erikoistunut asiantuntija. Djusien käyttämä reishi uutetaan ultrasonisesti avustetulla teknologialla, jonka ansiosta uute on yhdistepitoisuuksiltaan voimakas ja laaja.

No miksi adaptogeeniset sienet ovat niin hyvä raaka-aine? Reishi sisältää muun muassa beetaglukaaneja ja triterpeenejä. Beetaglukaanit kosteuttavat ihoa, rauhoittavat tehokkaasti punoitusta sekä ehkäisevät ihoärsytystä. Ne myös uudistavat ihoa ja toimivat antioksidanttina ehkäisten ihon ennenaikaista vanhenemista. Ne ovat tehokkaita esimerkiksi atopian ja aknearpien sekä liiallisen UV-säteilyn vaurioittaman ihon hoidossa. Beetaglukaania löytyy usein herkän ja ärtyneen ihon hoitotuotteista, sillä se vahvistaa ihon suojausta ja parantaa sen vastustuskykyä.

Reishi siis suojaa ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä. Se myös suojaa kollageenia ja elastiinia eli auttaa pitämään ihona napakkana ja joustavana. Moni hyötyy reishistä myös juuri tähän vuodenaikaan, sillä se ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista sekä uudistaa ja kosteuttaa ihoa. Adaptogeenisistä sienistä voisi sanoa olevan hyötyä oikeastaan jokaiselle ihotyypille.

raaka-ainetrendi: cica & Gotu kola ELI CENTELLA ASIATICA

Rakkaalla ja iholle hyvin monipuolisella raaka-aineella on monta nimeä. Ihonhoitotuotteista on voinut muutaman vuoden bongata kasvavassa määrin sanan Cica, jolla viitataan Centella asiatica eli Gotu kola nimiseen kasviin. Suomalaisittain voimme puhua rohtosammakonputkesta.

Kiinalaisen lääketieteen rohtokasvina tunnettu ja etenkin korealaisesta kosmetiikasta (kuten niin monet muutkin raaka-aineet) ponnistanut rohtosammakonputki on tehokas ainesosa ihonhoidossa. Kasvi sisältää runsaasti polyfenoleja sekä triterpeenejä. Polyfenolit korjaavat auringon ja lämmön aiheuttamia vaurioita iholla. Ne ovat voimakkaita antioksidantteja, jotka ehkäisevät tulehdusta ja ikääntymisen merkkejä. Niillä on myös kyky vähentää ja ennaltaehkäistä ihon hyperpigmentaatiota. Polyfenolit ovat erinomaisia iholle, jolla esiintyy herkästi pigmenttimuutoksia tai on vaikkapa aknen jättämiä arpia.

Triterpeenit kuten madecassoside ja asiaticoside edistävät kollageenin muodostumista sekä rauhoittavat tulehdusta ja ärsytystä. Ne vahvistavat ja tasapainottavat ihoa, myös niillä on antioksidanttisia suojaavia ja korjaavia ominaisuuksia. Ne vaikuttavat ihon omaa kosteuspitoisuutta vahvistavasti, joten monipuolisen tehokkaasta ainesosasta on myös tässä tapauksessa kyse.

Myös Gotu kolan kohdalla on tärkeää, että kasvi kasvaa puhtaassa ympäristössä ja on tuotettu kestävästi. Djusien Gotu kola on tuotettu vastuullisesti Madagascarilla luonnon biodiversiteettiä kunnioittaen. Tärkeää on myös uutteen laatu. Djusien käyttämä uute on erittäin korkealaatuista, 100% sitä itseään ja vaikuttavien yhdisteiden pitoisuuksilta vahvaa hienojakoista jauhetta. Tästä syystä Acid Bloomin väri on vihermehun väristä, sillä uute värjää tuotteen.

MUKANA MYÖS PHA-HAPPOJA JA OMENASIIDERIETIKKAA

Gotu kolan ja reishin lisäksi Acid Bloomissa on glukonolaktonihappoa ja omenasiiderietikkaa sekä betaiinia ja xylitolia. Happopitoisuus Acid Bloomissa on maltillinen (4,2%), joka tarkoittaa sitä, että PHA-happo glukonolaktoni ja omenasiiderietikan sisältämät AHA-hapot edistävät keramidisynteesiä ja kosteuttavat sekä tukevat sarveistumisprosessin entsyymitoimintaa, mutta varsinaisesti kuoriva tuote Acid Bloom ei ole. Se kuitenkin edistää ihosolujen normaalia hilseilyä, joka vaikuttaa ihon entsyymitoimintaa tukevasti eikä iho ei tukkeudu tai kuivu pinnasta herkästi. Matalassa pH:ssa haitalliset bakteerit eivät myöskään pääse ottamaan ylivaltaa ja iho säilyy tasapainoisempana ja vahvempana. Sokerijuurikkaan tuotannon sivutuotteena valmistettu betaiini ja xylitoli tehostavat Acid Bloomin kosteuttavia vaikutuksia entisestään.

YHTEENVETONA: KENELLE ACID BLOOM SOPII?

Acid Bloom on erityisen tehokas hoitotuote ikääntyvälle iholle, ennenaikaisen vanhenemisen ja liiallisen UV-säteilyn merkkeihin, hyperpigmentaation ja aknearpien hoitoon, vaurioituneelle suojabarriäärille, herkälle ja punoittavalle iholle sekä aknelle. Se sopii erinomaisesti myös normaalille iholle tai silloin jos erityisiä haasteita ei ole, mutta ihoaan haluaa vahvistaa ja tasapainottaa. Acid Bloom säännöllisessä käytössä helpottaa ihon pintakuivuutta ja ehkäisee sen tukkeutumista. Iho on elinvoimaisempi, mehukkaampi ja kuulaampi Acid Bloomin ansiosta.


LUE MYÖS MUUT RAAKA-AINETRENDEJÄ KÄSITTELEVÄT ARTIKKELINI.

 

RELATED POSTS


TUMMIEN SILMÄNALUSTEN NEUTRALOIJAT

TUMMIEN SILMÄNALUSTEN NEUTRALOIJAT

VINKIT IHONHOITOON KEVÄTTALVELLA

VINKIT IHONHOITOON KEVÄTTALVELLA