SUURI AURINKOVOIDEOPAS VARTALOLLE

SUURI AURINKOVOIDEOPAS VARTALOLLE

Kesä on parhaimmillaan ja niin on myös aurinkosuojavoiteiden sesonki. Esittelyssä parhaat aurinkovoiteet vartalolle jokaiseen makuun.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Kesä on parhaimmillaan ja hellepäiviä on saatu nauttia jo useita. Monella loma häämöttää ja se tarkoittaa yleensä lisääntyvää oleilua ulkona. Kasvoille aurinkosuojavoiteet on toivottavasti valittu jo kevätauringossa, mutta viimeistään lomapäivinä kun ulkona vietetään enemmän aikaa, jokainen tarvitsee myös vartalon iholle hyvän suojavoiteen.

Tässä artikkelissa on esittelyssä parhaat aurinkosuojavoiteet koko vartalolle. Tältä listalta löydät voiteen jokaiseen makuun, painotitpa sitten voiteen levittyvyyttä, koostumusta tai aurinkosuojafiltterin muotoa.

Aurinkovoide tulee poistaa päivän päätteeksi huolellisesti iholta, jotta iho ei kuivu tai tukkeudu voiteista. Fysikaaliset aurinkosuojafiltterit ovat öljyliukoisia, siksi suihkuöljy on tehokkain keino poistaa fysikaalinen suoja iholta. Myös erityisen vedenkestävät koostumukset kaikista aurinkosuojavoiteista sulavat parhaiten iholta puhdistusöljyn avulla. Hiero öljy kuivalle iholle kuivin käsin ja suihkuta tavalliseen tapaan. Öljy sopii hyvin aurinkosuojavoiteiden pariksi tehokkaan puhdistuksen lisäksi myös ravitsemaan kesäauringossa helposti kuivuvaa ihoa.

Kaikissa jutussa mainituissa aurinkovoiteissa on merkintä niiden olevan lempeitä ympäristölle ja vesistöille.

LABORATORIES DE BIARRITZ ALGA MARIS AURINKOVOIDESPRAY SPF30 *

Alga Mariksen aurinkovoidesuihke on vuosien suosikkini ja tullut listatuksi Cream Filesin arkistoihinkin monesti. Voiteen kirsikkainen tuoksu tuntuu kesältä ja tuo mieleen monet kesämuistot. Ohut koostumus levittyy iholle hyvin eikä fysikaalisesta suojasta jää iholle selvää vaaleaa pintaa. Voide imeytyy ihoon, on kevyen tuntuinen, eikä ihon pinta jää tahmeaksi. Kyseessä on ihanan huomaamaton aurinkosuoja. Pese voide iholta päivän päätteeksi öljyn avulla, niin saat filtterit varmasti huolellisesti puhdistettua ja iho ei pääse kuivumaan. Pumpputuubi tyhjenee viimeistä pisaraa myöten.

PATYKA SUN SPRAY SPF30 *

Myös Patykan aurinkosuojavoide on jo usean kesän suosikkini. Oikeastaan näitä kahta aurinkovoidetta vaihtelen käytössäni kaikista eniten. Myös Patykan voide levittyy iholle hyvin, ei jätä vaaleaa selvää pintaa iholle vaikka suojaus pohjautuukin fysikaalisiin filttereihin. Voiteesta ei myöskään jää iholle tahmeaa tunnetta tai kiiltävää pintaa vaan voide imeytyy hyvin. Tuoksu on miellyttävä ja mieto - Patykan tyyliin ylellinen. Myös Patykan pumpputuubi tyhjenee viimeistä pisaraa myöten ja puhdistuu iholta päivän päätteeksi parhaiten öljyllä.

MÁDARA WEIGHTLESS SUN MILK SPF20 *

Mádaran aurinkosuojavoide on kolmas aurinkosuoja, joka on kuulunut suosikkeihini jo usean kesän ajan. Suojakerroin 20 riittää jos auringossa ei oleile pitkiä aikoja ja välttelee keskipäivän paahteisinta aikaa. Suojakerroin 20 sopii myös iholle, joka ihotyypiltään kestää jo jonkin verran aurinkoa eikä pala herkästi. Myös tämä fysikaalisen suojan sisältävä voide sulautuu ihoon kauniisti, eikä iholle jää selvää vaaleaa pintaa. Todella miellyttävä koostumus, joka imeytyy ihoon hyvin eikä jäljelle jää tahmeaa tunnetta. Tuoksu on mieto.

AVèNE MINERAL LOTION SPF50 *

Avènen mineraalifilttereitä sisältävä voide on tuhtia tavaraa, mutta suojaa todella tehokkaasti. Tähän voiteeseen tarttuisin ehdottomasti jos kesällä viettäisin paljon aikaa esimerkiksi veden äärellä, jossa iholle tarvitaan todella tehokasta suojausta. Eli kaikki purjehtijat ja kesää saaristoissa ja veden äärellä viettävät, ottakaa tästä tuubista tehosuojausta paikallisesti! Voide sopii myös lasten iholle. Itse käytin tätä kerran lomamatkalla jalkapöytien suojaamiseen pitkien kävelyjen lomassa kun iho tuntuivat niiltä alueilta saavan liikaa aurinkoa. Voide on testattu myös hieman punoittavan niskan suojana reippaana kerroksena kun mahdollisuutta vaatteilla suojautumiseen ei ollut.

Voide ei ole se kaikista helpoimmin ja vaivattomimmin levittyvä, mutta antaa todella hyvän ja tehokkaan suojauksen. Voide on täysin hajusteeton. Kuten kaikki voiteet, myös tämä tulee poistaa huolellisesti iholta öljyllä päivän päätteeksi. Täyteläinen koostumus voi kuivattaa ihoa, jos aurinkosuojaa ei puhdisteta huolellisesti.

BIOSOLIS SPRAY SOLAIRE SPF30 *

Biosoliksen aurinkosuojasuihke on myös luonnonkosmetiikkaa ja sisältää fysikaalisen suojan. Maitomainen voide on helppo suihkia iholle ja se levittyy hyvin. Täyteläinen suihke tuntuu ihoa hoitavalta samalla ja jättää hennon kuulauden. Ihon pinta ei kuitenkaan jää tahmeaksi, mutta hoidetun ja ihanan kosteutetun tuntuiseksi, josta itse pidän. Suihke ei jätä vaaleaa pintaa iholle vaan sulautuu huomaamattomaksi. Tuoksu on mieto ja kesäinen. Koostumus on uudistunut ja mielestäni parantunut vielä entisestään.

AVèNE SPRAY FOR SENSITIVE SKIN SPF50 *

Avèn aurinkosuojasuihke tuntuu todella kevyeltä ja hyvin miellyttävältä iholla. Kemiallisen aurinkosuojan sisältävä voide on helppo levittää ja suojaus on todella korkea 50+. Voide ei jätä jälkeensä tahmeaa tunnetta tai vaaleaa pintaa. Tuoksu on mieto ja miellyttävä, keveän aurinkovoiteinen. Kierrettävä suihkepää pysyy hyvin kiinni myös kesäkassissa ja mukana matkassa. Voide ei ole ärsyttänyt herkästi aurinkosuojiin ja aurinkoon reagoivaa ihoa, joten suosittelen tutustumaan tähän voiteeseen jos sinulla on herkkä iho. Vedenkestävän voiteen poistamiseen tehoaa parhaiten puhdistusöljy päivän päätteeksi.

VICHY CAPITAL SOLEIL SOLAR PROTECTIVE WATER SPF 30 *

Vichyn aurinkosuojavesi on aurinkovoiteita viimeiseen asti välttelevälle erinomainen tuote. Siis sen puolesta, että tämä tuote ei tunnu iholla yhtään miltään. Olen saanut kaikista skeptisimmänkin läheiseni suojautumaan auringolta tällä tuotteella, sillä tästä ei iholle jää minkäänlaista tunnetta tuotteesta. Suihke levittyy vaivattomasti ja imeytyy samantien. Sen voi huolettomasti suihkutella iholle ja saada levittymään tasaisesti muutamalla nopealla vedolla. Suihkeesta on saatavilla on myös beetakaroteenia sisältävä versio, joka ylläpitää ihon sävyn tasaisuutta. Ravistele aurinkosuojavesi hyvin ennen käyttöä. Vedenkestävä voide tulisi pestä iholta huolellisesti öljyllä päivän päätteeksi.

LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS SPF50+ HYDRATING LOTION *

Olen usein huolissani läheisteni kohdalla siitä, kuinka pienten tuubien kanssa vaikkapa aurinkolomille lähdetään. Jos esimerkiksi vietät viikon rantalomaa, tulisi sinulla oikeasti olla aika paljon aurinkovoidetta käytettävissä. La Roche-Posayn 250ml sisältävä tuubi on erinomainen tilanteisiin kun aurinkovoidetta kuluu reippaasti, esimerkiksi lomilla, joilla auringossa viettää aikaa koko perhe.

Voiteessa on juokseva ja kevyt koostumus, joka levittyy nopeasti ja imeytyy hyvin. Koko vartalon voitelu onnistuu vaivattoman nopeasti ja voide imeytyy myös hyvin. Tuntuma iholla on miellyttävän pehmeä eikä lainkaan tahmea. Tästä kemiallisen aurinkosuojan sisältävästä voiteesta ei myöskään jää iholle vaaleaa pintaa. Voide on hajusteeton. Vedenkestävä koostumus kannattaa iltaisin pestä öljyllä huolellisesti hieroen pois iholta.

 

RELATED POSTS


MONIPUOLISET KASVOVESISUIHKEET

MONIPUOLISET KASVOVESISUIHKEET

HELPOT KEINOT LISÄTÄ AURINKOSUOJAA PÄIVÄN AIKANA

HELPOT KEINOT LISÄTÄ AURINKOSUOJAA PÄIVÄN AIKANA