NELJÄ KASVONAAMIOTA LOPPUKESÄÄN

NELJÄ KASVONAAMIOTA LOPPUKESÄÄN

Näihin naamioihin tartuin kesällä viikottain.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Testailin kesän aikana useampaa kasvonaamiota ja löysin neljä tehokasta, joista riittää iloa pitkälle syksyyn. Kesäisin erityisasemaan nousevat kaikki puhdistavat naamiot, jotka auttavat siinä ettei iholle muodostu liikaa tukkeutuneita ihohuokosia aurinkovoiteista ja hikoilusta. Erilaiset savinaamiot ovatkin kesällä ihania. Savinaamiosuosikkini ovat pysyneet samana viime vuodelta, voit lukea niistä täältä.

Kesällä iho tarvitsee myös tehokasta kosteutusta ja rauhoittavat tuotteet ovat tarpeen auringossa oleilun jälkeen. Tässä siis neljä naamiosuosikkiani elokuun kesäaamuihin tai -iltoihin.

BYBI Super Greens Purifying Face Mask *

BYBIn naamio on ihanan monivaikutteinen. Se puhdistaa ihoa ja pitää tukkeutuneet ihohuokoset ja epäpuhtaudet minimissä. Muutamia näppyjä sain kesän aikana, mutta yleisesti iho voi todella hyvin kun käytin tätä naamiota muutaman kerran viikossa. Naamion jäljiltä ihon sävy on tasainen ja heti vähän kirkkaampi.

Super Greensin sisältämä valkosavi tasapainottaa ihon talintuotantoa ja irroittaa likaa sekä ylimääräistä rasvaa iholta. Savesta huolimatta naamio ei kuivata ihoa vaan iho tuntuu raikkaalta ja pehmeältä sen jälkeen. Valkosavi onkin paras savilaatu kaikille ihotyypeille, jopa kuivalle ja herkälle iholle, sillä se on hellävarainen ollessaan tehokas. Jos siis jännität savinaamioita kuivan ihosi vuoksi, kokeile tätä BYBIn uutuutta.

Naamion sisältämä spiruliina on vahva antioksidantti, eli se korjaa ihossa muun muassa auringon aiheuttamia vaurioita ja auttaa ihoa puolustautumaan stressitekijöiltä. Ravitsevat omegarasvahapot, joita naamioon tuovat jojoba- ja parsakaalinsiemenöljy parantavat ihon kosteustasapainoa ja auttavat ihoa pysymään pehmeänä. Naamio sisältää myös tomaattia, joka sisältää antioksidanttipitoista lykopeenia. Se viimeistelee naamion ominaisuudet parantaa ihon puolustautumista ulkoisilta haitoilta ja stressitekijöiltä.

MANTLE The Dream Mask

Rauhoittava yönaamio on myös täydellinen valinta loppukesään. Aurinkoiset päivät hellivät, mutta samaan aikaan myös rasittavat ihoamme. Yön ajan kasvoilla vaikuttava rauhoittava ja kosteuttava naamio on iholle ansaittua luksusta. Ruotsalaisen Mantlen unelmanaamio sisältää rauhoittavaa ja antioksidanttirikasta CBD:tä eli hampunlehdestä uutettua yhdistettä. CBD:tä käytetään paljon herkän ihon tuotteissa rauhoittamaan ja tasapainottamaan ihoa. CBD rauhoittaa tulehdusta ja vähentää ihon punaisuutta.

CBD:n lisäksi naamiossa on niasiiniamidia, jolla on ihon tekstuuria parantavia vaikutuksia. Niasiiniamidi eli B3-vitamiini tasoittaa pieniä juonteita ja ihohuokosia sekä parantaa ihon sävyä. Kolmas tehoainesosa on bakuchiol, jolla myös on juonteita siloittava vaikutus. Bakuchiol myös vaalentaa pigmenttimuutoksia ja on siksi erinomainen tuote jos ihoon on saanut pigmenttilaikkuja kesän aikana. Trendikäs ja tehokas raaka-aineluettelo jatkuu hyaluronihapolla, joka saa aikaan ihon kiinteytymisen kerätessään itseensä vettä. Naamio on siis selkeästi kohdistettu ihon pinnan ja sävyn tasoittamiseen ja täytyy myöntää että niiden avulla iho näyttääkin aamulla sileämmältä ja täyteläisemmältä. Mukana oleva tyrniuute, joka sisältää paljon C-vitamiinia, viimeistelee iholle kuulaan fiiliksen ja sopii sekin hyvin herkän ihon rauhoittamiseen ja esimerkiksi tulehduksen poistamiseen.

Yönaamiota voi käyttää joka yö, mutta itse pidän siitä tehohoitona pari kertaa viikossa. Hinta tekee naamiosta luksustuotteen, jota ei tee mieli lotrata loppuun aivan muutamassa viikossa. Naamio on erityisesti ajateltu stressaantuneelle ja samealle iholle, joka taipuisi herkästi kuivuuteen, mutta se sopii mielestäni myös muille ihotyypeille. Ainesosat tekevät tästä erinomaisen naamion myös ikääntyneelle iholle sekä herkästi reagoivalle ja punoittavalle iholle. Naamion koostumus on ylellisen pehmeä ja miellyttävän tuntuinen kasvoilla yön yli. Tuoksu on kirpeän sitruunainen ja se ei ole ihan oma suosikkini, mutta ei onneksi kynnyskysymyskään.

DSCF7832-2.jpg

Tata Harper SUPERKIND Radiance Mask *

Sitten vinkki erityisesti kaikille herkkiksille (mutta toki muillekin): Tata Harperin kirkastava hedelmähapponaamio on ihana sekoitus hellävaraisuutta ja tehoa. Herkästäkin ihosta tulee hehkuva ilman ärsytystä naamion avulla. Vaihtelin tätä naamiota BYBIn Super Greens naamion kanssa viikossani ja epäpuhtaudet sekä muut tukkeumat pysyivät loitolla kesäloman ajan. Naamion sisältämät hedelmähapot irrottavat kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, parantavat ihon pintarakennetta ja kirkastavat ihon sävyä.

Tata Harperin tuotteet ovat yleisesti melko voimakkaita ja aktivoivia. Tuotteissa on myös paljon tuoksukomponentteja, joten keväällä lanseerattu Superkind -hoitolinja herkistyneelle iholle oli mielestäni todella hyvä lisäys brändin valikoimaan. Superkind -linjan tuotteet eivät sisällä tuoksuja tai eteerisiä öljyjä eli ne ovat täysin hajusteettomia.

Naamion koostumus on miellyttävä - purkissa täyteläinen, mutta ihokosketuksesta se sulaa iholle ihanan vaivattomasti. Naamiota kuuluu hieroa kasvoille sen aikaa että koostumus muuttuu valkoiseksi. Valkoiseksi muuttuessaan naamio aktivoituu ja sen annetaan vaikuttaa jopa 20 minuuttia. Naamio palauttaa iholle pehmeyden ja hehkun. Kuoriva hedelmähapponaamio helpottaa pintakuivuutta ja auttaa muiden kosteuttavien tuotteiden imeytymisessä. Iho on tasaisemman sävyinen ja kirkkaampi sen ansiosta. Kuorivan naamion jälkeen ihoa ei kiristele vaan kuorinnan ohella iho saa myös tarvitsemaansa kosteutta.

Hellävaraiset maitohapot hoitavat naamiossa ihon kuorinnan, mutta mukana on myös ihoa puhdistavaa kaoliinisavea ja tämä yhdistelmä onkin naamiossa mielestäni erityisen mielenkiintoinen. Radiance Mask sisältää myös prebiootteja, jotka tasapainottavat ihon mikrobiomia ja vahvistavat ihoa. Mielenkiintoinen ainesosalista jatkuu punajuurella, jolla on ihon suojamekanismeja vahvistavia ominaisuuksia sekä kyky parantaa ihon kosteustasapainoa.

Less Is More Prebiotic Moisturizing Mask *

Less Is More on sarjana varmasti monelle tuttu hiustenhoidosta, mutta brändi lanseerasi uuden ihonhoitolinjan loppukeväästä. Testailin sarjan tuotteita kesälomalla ja kosteuttava prebioottinaamio sopi ihon tehokkaaseen kosteuttamiseen loistavasti. Kosteuttavaa tehohoitoa voi käyttää iholle muutaman kerran viikossa. Naamion voi antaa vaikuttaa iholla hetken ja pyyhkiä ylimääräiset pois, mutta parhaan lopputuloksen saa antamalla ohuemman kerroksen naamiota vaikuttaa yön yli. Myös tämä naamio on hintansa puolesta luksustuotteiden puolella, joten sekin puoltaa käyttämään naamiota yönaamiona.

Prebiootit nousevat esille nyt monesta tuotteesta ja kuten Tata Harperin naamiossa, myös tässä naamiossa niillä on todellakin paikkansa. Prebiootit toimivat ihon hyvien bakteerien ravintona ja saavat ihon mikrobiomin voimaan hyvin. Kun ihon mikrobiomi on monipuolinen, ihomme voi paremmin ja on tasapainoisempi. Prebiootit myös edistävät ihon riittävää kosteustasapainoa ja vaikuttavat ihon pysymiseen elastisena ja kiinteänä. Prebioottien lisäksi naamiossa on myös tuttua hyaluronihappoa, joka sitoo kosteutta itseensä ja tekee ihosta heti sileämmän. Aamulla iho on pehmeä ja raikkaan näköinen. Ihon pysyi hyvin kosteutettuna koko kesän ja naamio oli käytössäni pari kertaa viikossa.

Naamion tuoksu on miellyttävä, mutta Less Is Moren tyyliin melko voimakas eli ei paras vaihtoehto herkkänenäisille. Tuoksu on raikas ja kirpeä ja naamio onkin erityisen ihana aamuisin virkistämään ihoa.

 

RELATED POSTS


16 VALINTAA ARKEEN

16 VALINTAA ARKEEN

20 SUOSIKKIANI JOLIEN VALIKOIMASTA

20 SUOSIKKIANI JOLIEN VALIKOIMASTA