ESITTELYSSÄ: SANTAVERDE

ESITTELYSSÄ: SANTAVERDE

Kylppärinkaapissani nyt: Puhtaaseen aloe vera -mehuun perustuva vegaaninen luonnonkosmetiikkasarja Santaverde.

Kaupallinen yhteistyö Santaverde

Markkinoilta löytyy uusi tulokas, Natrue-sertifioitua ja vegaanista kosmetiikkaa tarjoava Santaverde. Siinä missä monen muun kosmetiikkasarjan tuotteiden INCI-listalta löydät ensimmäisenä veden - joka tarkoittaa sitä, että kyseistä ainesosaa on tuotteessa eniten - Santaverden tuotteissa perinteinen vesi on korvattu ihonhoidollisilta ominaisuuksiltaan monipuolisemmalla aloe veran mehulla. Aloe vera saadaan tuotteisiin brändin omilta luonnonmukaisilta viljelmiltä Andalusiasta. Santaverden perustaja Sabine Beer aloitti viljelyn omalla tilallaan jo 30 vuotta sitten.

Santaverden tuotteissa käytetty aloe veran mehu on luomulaatuista ja sillä on ihonhoidossa lukemattomia hyötyjä. Aloe vera edistää ihosolujen uudistumista sekä auttaa ihoa säilyttämään tärkeitä vitamiineja ja ravintoaineita itsessään. Aloe vera vahvistaa herkkää ihoa, rauhoittaa tulehdusta ja epäpuhtauksia sekä vähentää punoitusta, kutinaa ja muuta ihoärsytystä. Kasvista on pystytty tutkimaan ja erottamaan jopa 200 eri ainesosaa, joka on aika poikkeuksellinen määrä vaikuttavia ainesosia. Aloe vera sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, entsyymejä ja mono- sekä polysakkarideja, jotka ovat kaikki ihon hyvinvoinnille ja tasapainolle välttämättömiä. Aloe Veran geelimäinen mehu saadaan kasvin lehden sisältä.

Aloe verassakin on eroja. Kasvia on käytetty tärkeänä lääkintäkasvina tuhansia vuosia ja varmasti ihan jokainen on törmännyt aloe veraan esimerkiksi after sun -tuotteissa, joilla halutaan rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa nopeasti. Aloe vera on yleisesti kosmetiikassa käytetty raaka-aine, mutta sillä, minkä laatuista aloe veraa ja missä muodossa kasvia tuotteissa käytetään, on todellakin väliä ihonhoidollisesta näkökulmasta.

Monet markkinoilla olevista aloe veraa sisältävistä tuotteista on valmistettu kuivakonsentraatilla eli aloe veraa on tuotteessa uutteena ja uute on liuotettu uudelleen veteen. Kuivakonsentraatilla valmistetussa tuotteessa aloe veran teho ja vaikutus ihonhoidossa laimenee. Ihoa hoitavat vaikutukset eivät siis silloin ole yhtä tehokkaita kuin suoraan kasvista saatua aloe veran mehua käytettäessä. Luonnollisessa, tuoreessa muodossaan aloe veralla on siis suurin vaikutus. Santaverden tuotteissa käytetään aloe veran mehua sen puhtaimmassa ja tehokkaimmassa muodossa.

Aloe veran tehokkuutta myös mitataan aloverose-pitosuudella. Mitä korkeampi aloverose-pitoisuus kasvin geelistä saadaan mitattua, sitä suurempi on tehokkaiden aineiden kokonaispitoisuus ja sitä voimakkaampi vaikutus ihoon. Hallitun luomuviljelyn avulla aloe vera -kasvi kasvaa luonnollisella tavalla ja hitaasti. Kun kasvi saa kasvaa rauhassa ja sen kasvualustasta pidetään huolta, se voi rikastuttaa kaikkia arvokkaita aktiivisia ainesosia vuosien ajan. Santaverden viljelmillä viljelyä suoritetaan kestävän kehityksen periaattein ja maaperän laatua sekä hyvinvointia jatkuvasti tarkkaillen. Myös tästä syystä Santaverden aloe vera -mehu on todella tehokasta.

Otin testiin muutamia sarjan mielenkiintoiselta kuulostavia tuotteita jokin aikaa sitten ja jaan teille nyt havaintojani. Valitsin testattavaksi useamman hajusteettoman tuotteen, sillä moni meistä etsii hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa. Hajusteettomissa tuotteissa on joskus erotettavissa raaka-aineiden oma tuoksu, mutta hajusteettomiin tuotteisiin ei ole raaka-aineena lisätty tuoksua. Santaverdessä on vielä paljon lisää hajusteettomia tuotteita, ei pelkästään nämä tässä artikkelissa esitellyt. Niissä tuotteissa, joissa on lisättyä tuoksua, kuten tämän artikkelin Hydro Repair Gel -voiteessa, Cleansing Emulsion -puhdistustuotteessa ja Toner Sensitive -kasvovedessä, tuoksu on miellyttävän mieto ja tottakai luonnollista alkuperää.

Santaverden molemmat tippa-tuotteet ovat mun ehdottomat lempparini! Aloitan siis esittelyt kollageeni- ja probioottitipoista.

Collagen Drops kollageenitipat (hajusteeton)

Santaverden kollageenitipat sisältävät kasviperäistä kollageenia. Perinteisesti kollageenia on saatu tuotteisiin eläinperäisistä lähteistä, mutta Santaverden tipat sopivat vegaanillekin. Kasvien kollageenin aminohappoja saadaan bioteknologisesti maissista sekä soija- ja vehnäproteiineista. Kollageenitipoista jää niin uskomattoman sileä ja pehmeä iho, että tykästyin tuotteeseen heti.

Tippojen vaikuttavana aineena on myös spirulinaa, joka edistää kollageenisynteesiä ihossa. Spirulina-levät sisältävät monimutkaisia polysakkarideja, peptidejä ja kalsiumia, eli todella hyödyllisiä ainesosia ihollemme. Mukana on myös hyaluronihappoa, joka silottaa ihoa ja täyteläistää juonteita sekä sitoo kosteutta ihoon. Kokonaisuus on tehokkaasti ihoa kosteuttava, kiinteyttävä ja napakoittava. Kollageenitipat sopivat kaikille ihotyypeille, mutta ikääntyneelle iholle ja toisaalta ensimmäisiin juonteisiin ne sopivat erinomaisesti.

Seerumin vesimäisen ohut koostumus levittyy iholle helposti ja tuote imeytyy nopeasti. Tipat on helppo yhdistää olemassa olevaan ihonhoitorutiiniin. Kollageenitipat levitetään iholle puhdistuksen jälkeen seerumin tilalla, ennen muita ihonhoitotuotteita.

Probiotic Drops probioottitipat (hajusteeton)

Kollageenitippojen lisäksi sarjan tähtituotteisiin kuuluu mielestäni ehdottomasti myös probioottitipat. Probioottitippojen sisältämät fermentoitujen maitohappobakteerien luonnolliset probiootit tukevat ihon puolustuskykyä, vahvistavat ihon mikrobiomia ja edesauttavat ihon tasapainoa. Probiootit myös edistävät solujen uudistumista ja nopeuttavat ihon korjaamista. Probiootit auttavat pitämään ihon mikrobiomia tasapainossa. Vahva ja terve mikrobiomi suojaa ihoa negatiivisilta ympäristövaikutuksilta ja taudinaiheuttajilta, vahvistaa rasva- ja kosteustasapainoa ja vaikuttaa erilaisiin paranemisprosesseihin.

Probioottitipat sisältävät myös seljankukkahydrolaattia, jolla on tulehdusta ehkäisevä ja hillitsevä sekä ihoa rauhoittava vaikutus. Myös näistä tipoista löytyy hyaluronihappoa, joka sitoo ihoon kosteutta ja tasapainottaa ihon suojatoimintoja.

Probioottitipat sopivat kaikille tasapainottamaan ja vahvistamaan ihoa, mutta erityisen paljon tuotteesta on hyötyä atopian, rosacea ja hormonaalisen aknen hoidossa. Tippoja käytetään samaan tapaan kuin seerumia, eli puhdistuksen jälkeen ja ennen muita ihonhoitotuotteita. Ohut koostumus levittyy iholle helposti ja imeytyy hyvin sekä sopii hyvin kerrostettavaksi muiden ihonhoitotuotteiden kanssa.

Molempia tippa-tuotteita voi myös sekoittaa Santaverden muihin tuotteisiin kuten voiteisiin ja jopa silmänympärysvoiteeseen räätälöimään omaa ihonhoitorutiinia vielä omalle iholle parhaiten sopivaksi.

Aloe Vera Eye Cream (hajusteeton)

Santaverden silmänympärysvoiteesta olen pitänyt myös todella paljon. Voiteen ohut koostumus on ihana silmänympärysiholla. Voide tuntuu kosteuttavalta, mutta se myös imeytyy hyvin ja asettuu meikin alle erinomaisesti. Rauhoittavia ja suojaavia ainesosia sisältävä voide sopii hyvin herkille silmille ja helposti reagoivalle silmänympärysiholle. Puhdas aloe vera -mehu kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja auttaa ihoa myös säilyttämään hyvän kosteustasapainon, jolloin ihosta silmien ympärillä tulee sileämpi. Voiteen sisältämät silmäruoho- ja tiikeriruohouutteet vähentävät turvotusta ja rauhoittavat ärsytystä. Rypäleiden siemenistä ja tyrnimarjoista saadut öljyt uudistavat, kirkastavat ja ravitsevat silmänympärysaluetta. Voiteesta jää ihanan pehmeä ja ravittu tunne iholle. Tuotteen mieto tuoksu tulee pelkästään sen sisältämistä raaka-aineista.

Aloe Vera Cleansing Emulsion

Santaverden puhdistusemulsio kuuluu ehdottomasti myös sarjan tähtituotteisiin. Ohut puhdistusemulsio on yhtä aikaa hellävarainen, mutta tehokas - eli juuri sellainen kuin putsarin kuuluukin olla. Aloe veran mehu kosteuttaa ihoa puhdistuksen yhteydessä, jättää ihon pehmeäksi ja varmistaa, että iholta ei haihdu kosteutta liikaa putsauksessa. Puhdas aloe vera -mehu estää iholta kosteuden haihtumista. Aloe veran jälkeen seuraavana ainesosana putsarissa on omenamehua, joka poistaa hellävaraisesti kuolleet ihosolut ja kirkastaa ihoa. Kookos- ja seesamiöljy täydentävät ihon rasvahappoja ja suojaavat ihon hydro-lipiditasapainoa, joten iholle jää pehmeä ja ravittu tunne eikä hyödyllisiä rasvoja poisteta iholta liikaa. Iho on ihanan sileä ja pehmeä puhdistuksen jäljiltä. Putsarissa on herkullinen aprikoosin tuoksu. Parhaimmillaan puhdistusemulsio on kuivalla ja herkällä iholla, mutta se sopii kaikille ihotyypeille.

Suosin iltaisin aina kaksoispuhdistusta, jossa ensimmäisenä vaiheena poistan meikin ja aurinkosuojan puhdistusöljyllä, sillä käytän synteettisen kosmetiikan pitkäkestoisia meikkejä ja vedenkestäviä ripsivärejä. Santaverden puhdistusemulsiota olen käyttänyt puhdistuksen toisessa vaiheessa ja silloin kun en ole käyttänyt meikkiä tai aamupuhdistuksen yhteydessä. Puhdistusemulsiolla irtoaa kuitenkin kevyt luonnonkosmetiikan meikki erinomaisesti.

Aloe Vera Hydro Repair Gel

Kevyt, mutta ihoa tehokkaasti kosteuttava geeli on monipuolinen tuote kasvojenhoitorutiiniin. Se on parhaimmillaan sekaiholla tai rasvoittuvalla iholla, mutta muiden hoitotuotteiden kanssa sen voi yhdistää myös kuivalle ja normaalille iholle oikein hyvin. Koostumus on ihanteellinen muiden tuotteiden kanssa kerrostamiseen, sekä sinulle joka toivot mahdollisimman nopeaa ja huomaamatonta kosteusvoidetta. Geeli asettuu täydellisesti myös meikin alle. Voiteesta jää iholle maltillinen kuulaus, mutta ei kiiltoa, joten jos ihosi rasvoittuu helposti päivän aikana, tällainen geelivoide on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Aloe veran mehu ja hyaluronihappo yhdessä kosteuttavat ja sitovat kosteutta ihoon. Seljankukka- ja laventeliuutteet sekä helokkiöljy rauhoittavat tehokkaasti ärtynyttä ihoa. Ainesosailla on myös ihoa korjaava vaikutus. Mangovoi ravitsee ihoa ja ylläpitää ihon luonnollista elastisuutta. Iho on voiteen avulla kirkas, tasapainoinen ja hengittävä. Tästäkin voiteesta löytyy halutessasi hajusteeton versio.

Hydro Repair Gel sekoittuu myös erinomaisisesti muihin ihonhoitotuotteisiin, jos haluat niihin hieman lisää potkua tehokkuudessa. Ohut koostumus sekoittuu vaivattomasti muihin voidepohjiin tai seerumeihin.



Aloe Vera Cream Medium (hajusteeton)

Täyteläisemmän voiteen ystäville suosittelen Aloe Vera Cream medium -versiota. Se on geelivoidetta täyteläisempi, mutta levittyy iholle hyvin. Testailuissani olen levittänyt kasvoille geelivoiteen päivällä ja käyttänyt tätä voidetta iltaisin.

Voide sisältää saman pohjan kuin geelivoide, eli aloe veran yhdessä hyaluronihapon kanssa. Useita kasviöljyjä, kuten kookos-, seesaminsiemen-, rypäleensiemen- ja avokadoöljyä sisältävä voide ravitsee, suojaa ja rauhoittaa ihoa sekä säätelee sen kosteustasapainoa. Tyrni- ja rautayrttiuute edistävät ihon uudistumista. Tasapainottavan voiteen jäljiltä iho tuntuu pehmeältä ja rauhalliselta. Voide on erinomainen etenkin normaalille ja kuivalle iholle. Voiteesta on saatavilla myös Cream Rich -versio, joka on varmasti paikallaan kuivalle iholle etenkin talvipakkasilla.

Hajusteettoman tuotteen mieto tuoksu tulee pelkästään luonnollisista raaka-aineista.

Aloe Vera Toner Sensitive

Santaverden suihkutettava kasvovesi on ollut paikallaan viilenevässä syyssäässä. Pullo annostelee vettä tasaisena suihkeena. Suihkuttele kasvovettä puhtaille kasvoille aamuin illoin ja painele kämmenin ihoon, jotta vesi imeytyy kunnolla kasvoille.

Hennosti ruusulta tuoksuva kasvovesi rauhoittaa herkkää ihoa ja vähentää punoitusta ja ärsytystä. Iholle tulee kosteutettu ja virkistynyt tunne. Kasvovesi sopii kaikille, mutta on erityisen ihana herkällä, kuivalla ja atooppisella iholla. Suihkuttele kasvovettä myös kaulan ja rintakehän iholle, etenkin jos saat näille alueille kylmässä säässä kuivaa ihottumaa. Suihke sopii hyvin myös ärtyneen tai kutisevan hiusrajan ja hiuspohjan hoitoon.

Ei sisällä erillisiä hajusteita, mutta tuoksu tulee kasvoveden luonnollisista kasviperäisistä ainesosista ja on ihanan raikas ja pirteän kukkainen.

Joustavasta ja helposti yhdisteltävästä sekä omalle iholle räätälöidystä linjasta löydät näiden artikkelissa esiteltyjen tuotteiden lisäksi myös tehokkaista hoitotuotteita myös esimerkiksi pigmenttimuutoksiin ja ikääntyneen ihon hoitoon. Sarjan valikoimasta löytyy myös paljon tuotteita vartalon iholle.

Santaverde löytyy Lupaus Puodin verkkokaupasta sekä Ruohonjuuren myymälöistä ja verkkokaupasta.

 

RELATED POSTS


TALVISET SUOSIKKINI TARJOUKSESSA

TALVISET SUOSIKKINI TARJOUKSESSA

YLELLISTÄ VARTALON IHON HOITOA

YLELLISTÄ VARTALON IHON HOITOA