30 PÄIVÄN DETOX ESSEN IHONHOITOTUOTTEILLA

30 PÄIVÄN DETOX ESSEN IHONHOITOTUOTTEILLA

Kiinnostaako ihon mikrobiomin vahvistaminen, ihonhoidon minimalismi tai muuten vain keväinen detox ihonhoidossa? Tutustu Essen 30 Day Rewild -haasteeseen.

Kaupallinen yhteistyö Esse Skincare

ESSE PROBIOTIC SKINCARE

Jos Esse ei ole sinulle vielä tuttu, Esse on laadukas hoitolatasoinen luonnonkosmetiikkasarja, jonka ihonhoitofilosofia perustuu haluun palauttaa ihon mikrobiomi takaisin sen tasapainoiseen ja luonnollisen “villiin” tilaan. Essen ydinajatus on monipuolisen mikrobiomin tärkeydessä. Vaalimalla ihomme mikrobiomia vahvistamme ihomme suojausta ja sitä kautta saavutamme tasapainoisemman ja terveemmän ihon. Ihomme mikrobiomin vahvistaminen onnistuu Essen probiootteja ja prebiootteja sisältävillä tuotteilla.

Esse on probioottisen ihonhoidon ja hoitotuotteiden pioneeri Etelä-Afrikasta. Sarjan tuotteet pohjautuvat tieteelliseen tutkimukseen elävien probioottimikrobien vaikutuksesta ihoon. Tutkimalla terveen ihon mikrobiomia Esse on saanut selville missä asiat niin sanotusti menevät pieleen ongelmaihon ja erilaisten ihotulehdusten kohdalla. Tiedon avulla sarja on tunnistanut keskeiset mikrobilajit, joilla on kyky parantaa ihon toimintaa ja korjata suojabarriäärin toimintaa. Ja näitä mikrobeja on saatu purkitettua ihonhoitotuotteisiin!

Essen tuotteet siis sisältävät iholle hyödyllisiä mikrobeja, jotka taistelevat ihon ennenaikaista ikääntymistä aiheuttavia mikrobilajeja vastaan. Tuotteissa on myös prebiootteja, jotka toimivat probioottien ravintona sekä lisäävät hyviä ja ihoa taspainottavia mikrobeja ihossamme. Prebiootit auttavat parantamaan ihon rakennetta, sävyä ja yleistä kuntoa. Probioottien ja prebioottien lisäksi Essen tuotteissa käytetään luomulaatuisia kasviöljyjä ja -uutteita, jotka ravitsevat ihoa ja tukevat sen luonnollisia toimintoja.

ESSE 30 DAY REWILD -HAASTE

Essen lanseeraaman 30 Day Rewild -haasteen tarkoituksena on palauttaa iho juurilleen, eli aikaan kun emme käyttäneet liian vahvoja kosmetiikkatuotteita tai pesseet ihosta suojaavaa talia liikaa. Syväpuhdistaminen ja luonnollisten öljyjen poistaminen järkyttää ihon luonnollista mikrobiomia ja voi johtaa ihon herkistymiseen sekä pahimmassa tapauksessa tulehduksellisiin ihosairauksiin kuten akneen, atopiaan, ruusufinniin ja perioraalidermatiittiin. Iho voi myös herkistyä kosmetiikalle, etenkin jos käytämme tuotteita runsaasti ja joukossa on ihoa turhan paljon rasittavia tuotteita.

Essen 30 Day Rewild -haasteen ajatus on tarjota iholle luonnollista tukea, jota se tarvitsee oman mikrobiominsa kuntouttamiseen. 30 päivän hoitojakso pyrkii palauttamaan mikrobiomin terveen ja tasapainoisen tilan. Haaste toteutetaan viidellä Essen Sensitive -linjaan kuuluvalla hoitotuotteella, jotka on suunniteltu erityisesti herkälle iholle.

Haaste sopii ihollesi jos koet sen olevan jostain syystä epätasapainoisessa tilassa vaikkapa aknen, rosacean, atopian tai perioraalidermatiitin vuoksi. Tuotteet kuitenkin sopivat kaikille ihotyypeille, joten vaikka ihossa ei tällä hetkellä sen kummempaa murhetta olisikaan, voit silti kokeilla minimalistisen hoitorutiinin hyötyjä. Viiden tuotteen hoitokuuria voi ajatella myös ihon keväisenä detoxina.

En tällä kertaa lähtenyt itse toteuttamaan Essen 30 päivän haastetta, mutta ihon tilanteen rauhoittaminen Essen Sensitive -linjalla on minulle hyvin tuttua. Muutama vuosi sitten hormonaalinen ehkäisy aktivoi ihossani epäpuhtauksien joukon ja tulehdus jatkui ailahtelevaisena ja lehahtelevana pitkään ympäri kasvojani. Samaan aikaan myös perioraalidermatiitti helahti nenän, suun ja silmieni ympärille. Sain ihoni tasapainoon silloin Essen tuotteilla. Käytin kosmetologi ja Esse -kouluttaja Johanna Joutsenniemen ohjeistamia Sensitive -linjan tuotteita kotona ja kävin Johannalla tiiviimmin kasvohoidossa. Ihon tilanne rauhoittui uskomattoman hyvin!

Tiedän siis omasta kokemuksesta kuinka Essen tuotteilla on mahdollista saada tulehduksellinen ihosairaus hallintaan. Palaan yhä edelleen rauhoittaviin suosikkeihini silloin kun koen ihoni käyvän ylimääräisillä kierroksilla. POD muistuttelee itsestään enää joskus ilmestymällä näpyksi silmäkulmaan. Vieläkin oikea poskeni lehahtaa joskus punaiseksi ja kuumottaa, yleensä syy liittyy huonoon ruokavalioon, kuten sokeriin tai alkoholiin. Silloin otan tilanteen tasapainottamisen tueksi Essen rauhoittavia tuotteita.

Essen 30 Day Rewild -tuotepaketti on myynnissä esimerkiksi Twistben ja Jolien verkkokaupoissa ja Esse-hoitoloissa. Paketin hinta on 91,90€ (tuotteiden arvo on 184€). Kun miettii Essen tuotteiden yksittäishintoja, pakkaus on todella hyvän hintainen! Voit täältä etsiä itsellesi lähimmän Esse -jälleenmyyjän.

Essen 30 Day Rewild -haasteessa käytetään 30 päivän ajan ainoastaan kampanjaan kuuluvia Essen Sensitive-linjan tuotteita: Sensitive Cleanseria, Sensitive Toneria, Resurrect seerumia, Nourish Moisturiseria ja Protect Oilia. Ihonhoitoon ei siis lisätä lainkaan näiden tuotteiden ulkopuolisia tuotteita.

Haasteen jälkeen voi siirtyä Essen muihin ihonhoitotuotteisiin oman ihotyypin ja ihon tarpeiden mukaan tai palauttaa pikkuhiljaa omia muita hoitotuotteita takaisin rutiiniin. Erityisesti jos ihossasi on haasteen aloituksen aikaan tulehdusta tai selviä ongelmia, on hyvä palauttaa tuotteita hoitorutiiniin todella maltillisesti. Näin huomaat paremmin onko ihosi haaste ollut kiinni (kokonaan tai osittain) esimerkiksi jostakin käyttämästäsi tuotteesta.

SENSITIVE CLEANSER

Sensitive Cleanser on pehmeä ja ylellinen puhdistusmaito, jossa on mukana lempeä pinta-aktiivinen ainesosa, jonka vuoksi putsari vaahtoaa kevyesti iholla huuhtelun aikana. Puhdistusmaito levittyy hyvin ja huuhtoutuu kasvoilta helposti. Se jättää ihon ihanan pehmeäksi ja sileäksi! Putsari on erinomainen kuivalle iholle, se ei poista iholta liikaa suojaavaa talia eikä ihoa ei kiristele lainkaan huuhtelun jälkeen.

Käytän putsarin kanssa aina kosteaa musliiniliinaa, etenkin sillon kun kasvoillani on meikkiä ja haluan varmistua tuotteiden irtoamisesta iholla.

Ihoa vahvistavana probioottina on Lactobacillus -bakteeri eli maitohappobakteeri. Aloe Vera geeli rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Tässä on ihanan lempeä, mutta tehokas putsari kaikille ihotyypeille!

SENSITIVE TONER

Sensitive Toner -kasvovesi parantaa hyödyllisten mikrobien tasapainoa iholla. Se auttaa korjaamaan epätasapainotiloja ja vahvistaa ihon suojamekanismia. Kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi palauttaa ihon pH-arvon tasolle 4.5, joka on suositeltava happamuus hyödyllisten mikrobien kasvulle.

Sensitive Toner sisältää sekin Lactobacillus -probiootteja, jotka aktivoivat ihon mikrobiomia tasapainottavien peptidien tuotantoa. Yacon-juuresta saatavat prebiootit ruokkivat oikeita mikrobikantoja ja vahvistavat niiden kykyä taistella iholle haitallisia patogeeneja vastaan.

Kasvovesi sopii erityisesti herkälle tai stressaantuneelle iholle, aknen ja ekseeman hoitoon sekä rosacea-iholle. Sen koostumus on todella vesimäinen ja miellyttävän kevyt iholla. Jos suihkeesta tulee liian voimakas suihkaus, annostele kasvovesi ensin käsiin ja siitä kasvoille.

RESURRECT SERUM

Resurrect -seerumi hoitaa saman aikaisesti ihon ikääntymistä, herkkyyttä ja tulehdusta. Tällainen yhdistelmä ei ole kovin yleistä, sillä useat ikääntyneen ihon tuotteet voivat olla herkälle iholle liian aktivoivia tai stimuloivia. Seerumi rauhoittaa ihon tulehdustilaa, joka osaltaan vaikuttaa ihon ennenaikaisen vanhenemisen merkkeihin.

Seerumi sisältää bakuchiolia, joka silottaa ihoa, tasoittaa sen sävyä sekä boostaa ihon omaa kollageenintuotantoa. Seerumi on terästetty lisäksi ihoa täyteläistävällä hyaluronihapolla, ihoa vahvistavalla panthenolilla sekä probiooteilla ja prebiooteilla. Seerumin tähtiainesosana on myös ylösnousemuskasvi, josta saatava uute sisältää korkeita pitoisuuksia antioksidantteja. Kasvin ominaisuutena on myös kyky sekä nopeaan, että pitkäkestoineen ihon kosteutukseen.

Kevyt seerumi levittyy iholle helposti ja siitä tulee heti ihanan kosteutettu tunne kasvoille.

NOURISH MOISTURISER

Nourish Moisturiser on suunniteltu erityisesti kuivan ja herkän ihon tarpeisiin. Kuivuus ja herkkyys linkittyvät molemmat ihon suojabarriäärin toiminnan heikentymiseen. Kun ihon suojabarriääri on vahva, se ehkäisee kosteuden liiallista haihtumista ja pitää haitalliset mikrobit loitolla. Voide on todella tehokkaasti ihoa rauhoittava.

Kosteusvoiteessa on jälleen Lactobacillus-probioottien uutetta. Inuliini ja alfaglukaanioligosakkaridit poistavat karheutta ja punoitusta ja vähentävät herkän ihon ärsytystä.

Koostumus on täyteläinen ja vaatii pientä lämmitystä sormien välissä. Voide kannattaa myös levittää kasvovedestä kosteille kasvoille, jolloin se levittyy parhaiten. Protect Oil -kasvoöljyä voi myös sekoittaa tipan voiteen joukkoon.

Nourish Moisturiser sopii hyvin myös silmänympärysiholle ja korvaa helposti haasteen ajan erillisen silmänympärysvoiteen.

PROTECT OIL

Protect Oilin teho perustuu ximeniaöljyyn, jolla on kyky muuntua ihoa suojaavaksi polymeeriksi kun iho altistuu UV-säteille ja vapaille radikaaleille. Protect Oil onkin näistä suojaavista ominaisuuksistaan johtuen ollut suosikkini erityisesti keväällä kun auringonvalo lisääntyy ja tuntuu, että ilmassa on lumen sulaessa ja katupölyn lisääntyessä yhä enemmän ihoa ärsyttäviä tekijöitä. Öljy tehostaa myös ravintoaineiden ja hapen kuljetusta edistämällä verenkiertoa iholla.

Protect Oil sisältää myös C- ja E-vitamiinia sekä monelle ihotyypille erityisen hyvin sopivaa auringonkukkaöljyä. Koska öljyn päätehtävä on ihon suojaaminen, tätä öljyä kannattaa suosia erityisesti päiväkäytössä.

Öljyllä kestää hetki imeytyä ihoon ja se tunne voi alkuun tuntua hieman hassulta. Öljy kuitenkin imeytyy aivan täysin ja se silkkisyys joka ihoon tulee heti öljyn jälkeen on pienen “odottelun” arvoista!

***

Jos innostut osallistumaan Essen 30 Day Rewild -haasteeseen, osallistu samalla kilpailuun jakamalla Instagramissa ennen ja jälkeen kuvasi. Tägää @esseskincarefinland ja käytä #30dayrewild hashtagia. Voit voittaa 300 euron arvoisen Esse -tuotepaketin! Kilpailu on voimassa 1.2.-30.4.2022.

Jos 30 päivän haaste ei tällä kertaa ole juttusi, mutta Essen ihonhoitotuotteet kiinnostavat, niin tutustu sarjan kokeilupakkauksiin herkälle iholle, normaalille iholle, kuivalle iholle ja sekaiholle.

LUE LISÄÄ ESSE -KOKEMUKSIANI.

 
 

RELATED POSTS


IHONHOITO KEVÄÄLLÄ

IHONHOITO KEVÄÄLLÄ

RAIKKAAN MEIKKIPOHJAN UUSIMPIA SUOSIKKEJA

RAIKKAAN MEIKKIPOHJAN UUSIMPIA SUOSIKKEJA